Would like to be able to have a "road closed" selection

The place to get information and ask questions about everything to do with properly and successfully editing the Waze Map.

Use this forum for all general editing questions, and the sub-forums for specific types of Waze Map Editor features.

Moderators: krankyd, Unholy

Re: Would like to be able to have a "road closed" selection

Postby AlanOfTheBerg » Thu Mar 21, 2013 3:19 am

See the 4th item in viewtopic.php?f=129&t=42406 under "Ohad on WME"
Wiki Resources: Map Editing Manual | Oregon Project/To-Do List
Oregon-based US Country Manager | iPhone5 - VZ - iOS 7.0.6 | Waze v3.7.9.992
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 19459
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 647 times
Been thanked: 2239 times

Re: Would like to be able to have a "road closed" selection

Postby AndyPoms » Wed Mar 20, 2013 6:38 am

Image
Waze Champ & Forum Moderator
USA Country Manager
Senior Area Manager: State of Connecticut
Wiki: Editing | Best Practices | FAQ
AndyPoms
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 5924
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:34 pm
Location: Hartford, CT
Has thanked: 89 times
Been thanked: 883 times

Re: Would like to be able to have a "road closed" selection

Postby AndyPoms » Sat Mar 30, 2013 9:56 am

merida-scv wrote:Is this another example that illustrates the need for better communication? Perhaps until a more formal report/approval process is implemented there should be a subforum similar to the requests to unlock or edit subforums. This subforum would be limited to notifications of long term.construction or other rolling changes to an area that is under construction. I would still.want to send a PM to the appropriate AMs, CMs and Champs, but it seems to make sense to have a place where these types of things are concisely stated in the subject line and editors would be charged with checking before they undo changes. Of course, if everyone contacted the person who made the prior edits before undoing them, that would be ideal. I dont think that is happening though.


Connecticut and [quote=https://www.waze.com/wiki/index.php/Rhode_Island_Construction]Rhode Island[/quote] both document these closures in the Wiki. They are also locked to prevent the from being accidentally put back.
Image
Waze Champ & Forum Moderator
USA Country Manager
Senior Area Manager: State of Connecticut
Wiki: Editing | Best Practices | FAQ
AndyPoms
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 5924
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:34 pm
Location: Hartford, CT
Has thanked: 89 times
Been thanked: 883 times

Re: Would like to be able to have a "road closed" selection

Postby DaveZ988 » Wed Mar 20, 2013 1:23 am

I think is a really good and simple idea to put as an option like this! +1
Image
DaveZ988
 
Posts: 1
Joined: Mon Oct 31, 2011 10:29 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Would like to be able to have a "road closed" selection

Postby Huskermedic » Tue Mar 19, 2013 5:29 pm

In the map editor would like to be able to have a "road closed" selection in the "road type" drop down. This would show the rd closed on the map but save all the road info. We have a major rd in our area closing for 180 days. It is a primary street so it has a lot of info saved for it and I would hate to delete it then have to put it all back in when it reopens.

As well it would be nice to have a road construction drop down. So I could select the rd then mark under construction so users will see that all the time and can decide if they want to go around. We have a lot of construction here that lasts for a year or two and it would be nice to be able to mark that.
Huskermedic
 
Posts: 25
Joined: Sat Mar 17, 2012 2:02 am
Location: Cincinnati
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Re: Would like to be able to have a "road closed" selection

Postby Huskermedic » Wed Mar 20, 2013 6:14 pm

Unless someone beats me to it I was going to do it how the directions say but I just figured I would put in the request to see if waze would consider adding a more simple way to do it. That is all. Any time you have to change the info that is correct it is a pain. A simple select the rd, select road closed in drop down and that road is closed until someone put's it back. It would mark the road closed on the map.

A road under construction wold be nice too. We had a road that was under construction for over two years. It would have been nice to be able to mark that section under construction so when wazers were routed it would pop up that your route goes through construction. Maybe allow a little note to editors. I would have said rd shut down to one lane for widening.

People could see that on the map and then decide if they wanted to take that rd or go around.
Huskermedic
 
Posts: 25
Joined: Sat Mar 17, 2012 2:02 am
Location: Cincinnati
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Re: Would like to be able to have a "road closed" selection

Postby merida-scv » Sat Mar 30, 2013 6:06 am

Is this another example that illustrates the need for better communication? Perhaps until a more formal report/approval process is implemented there should be a subforum similar to the requests to unlock or edit subforums. This subforum would be limited to notifications of long term.construction or other rolling changes to an area that is under construction. I would still.want to send a PM to the appropriate AMs, CMs and Champs, but it seems to make sense to have a place where these types of things are concisely stated in the subject line and editors would be charged with checking before they undo changes. Of course, if everyone contacted the person who made the prior edits before undoing them, that would be ideal. I dont think that is happening though.
merida-scv
 
Posts: 56
Joined: Wed Jan 30, 2013 6:50 pm
Has thanked: 71 times
Been thanked: 7 times

Re: Would like to be able to have a "road closed" selection

Postby orbitc » Wed Mar 20, 2013 1:26 am

txemt wrote:Pull it away from the intersections that it's closed at. Then put "Road closed" somewhere in the name. I typically put them in the alternate names like here:

https://www.waze.com/editor/?zoom=5&lat ... s=69699808

Or here:

https://www.waze.com/editor/?zoom=6&lat ... s=47090381


You can also put a short rail road if you disconnect it so that someone else put it back by mistake.
Just sayin...
Regional Coordinator for Northeast (DE, NJ, NY, PA) & New England (CT, ME, MA, NH, RI, VT)
CM: U.S.A. & T.C.
• ßeta Tester
• AT&T | iOS 7.0.4 | Waze v3.7.9.914

Image
WME | Mentoring | AM | USA
orbitc
Global Champ Mentor
Global Champ Mentor
 
Posts: 3718
Joined: Mon Jun 25, 2012 1:51 pm
Location: New Jersey, USA
Has thanked: 723 times
Been thanked: 1548 times

Re: Would like to be able to have a "road closed" selection

Postby orbitc » Fri Mar 22, 2013 11:55 am

AndyPoms wrote:This is covered in the Wiki: https://www.waze.com/wiki/index.php/How_to_handle_road_closures


Unfortunately, It would not stop someone to put it back, thinking that was done by mistake perhaps. I know that the road closure feature is being implemented in the Waze and it's a working progress...but would it worth to put a short rail road segment to prevent someone attaching the road back by mistake?
Thanks.
Regional Coordinator for Northeast (DE, NJ, NY, PA) & New England (CT, ME, MA, NH, RI, VT)
CM: U.S.A. & T.C.
• ßeta Tester
• AT&T | iOS 7.0.4 | Waze v3.7.9.914

Image
WME | Mentoring | AM | USA
orbitc
Global Champ Mentor
Global Champ Mentor
 
Posts: 3718
Joined: Mon Jun 25, 2012 1:51 pm
Location: New Jersey, USA
Has thanked: 723 times
Been thanked: 1548 times

Re: Would like to be able to have a "road closed" selection

Postby Timbones » Sat Mar 30, 2013 9:46 am

Ohad hinted that they could be adding road closures to the editor soon...

via mobile
Timbones(6) • UK Country Admin & Coordinator • Forum Moderator • Beta Editor and Routing Expert
Scripts: WME Colour Highlights v1.8 (Feb 2014)WME Route Tester
Timbones
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 3674
Joined: Wed Feb 09, 2011 10:33 am
Location: York, UK
Has thanked: 181 times
Been thanked: 625 times

Next

Return to Waze Map Editor

Who is online

Users browsing this forum: Eldin00, gpm365