Page 1 of 1

Helsingin Hämeentien liikennejärjestelyt

PostPosted: Fri Feb 08, 2019 3:58 pm
by kumiankka
Hämeentiellä alkaa 1.3.2019 iso remontti, joka kestää toista vuotta. Tässä ketjussa on tarkoitus keskustella alueen liikennejärjestelyistä remontin ajan ja tarvittaessa sen jälkeenkin.

Alueen pituus on 1,3 km, siinä on toista kymmentä segmenttiä ja useita poikkikatuja. Pohjoinen raja on Pääskylänkatu ja etelässä alue päätty Siltasaarenkatuun.
https://www.waze.com/editor?env=row&lon ... 483&zoom=3

Työmaata koskevia asiakirjoja kaupungin sivuilla:
https://www.hel.fi/uusihameentie
https://dev.hel.fi/paatokset/asia/hel-2 ... k-2015-30/
https://kartta.hel.fi/link/6xvZnp

Urakoitsijan tiedotteet:
https://www.destia.fi/uusihameentie

SoMe:
https://www.facebook.com/uusihameentie/

Wazen kannalta haastavaksi työmaan tekee sen liikennejärjestelyt. Henkilöautoja koskeva läpiajokielto astuu voimaan heti remontin alussa ja jää pysyväksi. Ainoastaan tonteille ajo, sisältäen poikkikadut, jää sallituksi.

Takseille, busseille ja ilmeisesti myös pakettiautoille sallitaan läpiajo koko remontin ajan ja sen jälkeen.

Re: Helsingin Hämeentien liikennejärjestelyt

PostPosted: Fri Feb 08, 2019 4:04 pm
by kumiankka
Ensimmäisenä täytyisi päättää ketä palvellaan? WME:n rajoituksista johtuen kaikkien tarpeita ei voida ottaa huomioon. Eli painotetaanko suunnittelussa Hämeentien ja sen poikkikatujen varrella asuvien & asioivien liikkumista, taksien läpiajoa vai kenties jotain kolmatta ryhmää?

Re: Helsingin Hämeentien liikennejärjestelyt

PostPosted: Sat Mar 02, 2019 11:56 am
by kumiankka
Tein tuon nyt niin, että Hämeentie on koko työmaan matkalta private road. Samoin privateksi meni kaikki asuntokadut, joista ei kuljeta työmaan poikki. Kaikissa risteyksissä on myös vasemmalle kääntyminen kielletty, kuten tiedotteissa on kerrottu. Helsinginkatu on kokonaan irrotettu kurvissa, koska se olisi vaatinut liian pitkän tiesulun.

Ratkaisujen kantavana teemana on Wazen aikasakkoreititys. Yksityisautoilu on sallittu Hämeentien ja poikkikatujen varsille. Läpiajo on sallittu vain julkiselle liikenteelle. Niistä Wazen käyttäjiä on taksit. Useiden risteysten takia läpiajokieltoja tarvittaisiin useita, mutta Wazessa peräkkäisiä läpiajokieltoja ei voi toteuttaa, koska aikasakko tulee aina kun siirrytään tavalliselta tieltä privatelle. Eli aikasakot kertautuvat, jos niitä on useita peräkkäin ja reititys poikkikaduille ei koskaan kulkisi Hämeentien kautta. Sen takia private road pitää jatkua yhtenäisenä koko sillä alueella, jonne reitti voi alkaa tai päättyä.

Aikasakkoa ei tule, jos ajetaan privaten poikki, jolloin poikittaisliikenne Viidennen linjan ja Haapaniemenkadun välillä ei häiriinny, kuten ei myöskään Hakaniemen torikadun ja Toisen linjan välillä. Private roadin puuttuminen aiheuttaa hieman epätasapainoa reititykseen näiden katujen ympäristössä. Esimerkiksi Viidennen linjan viimeisiin taloihin (Hämeentien puoleinen pää) ei koskaan synny reittiä Hämeetietä pitkin, jos perille pääsee kiertämään muualta kulkematta private roadin kautta. Sama tapahtuu muilla läpi ajettavilla poikkikaduilla. Tälle ei oikein voi mitään. Toisaalta kääntymiskiellot rajoittavat reittivaihtoehtoja joka tapauksessa.

Muita häviäjiä tässä järjestelyssä on taksit, jotka eivät tule saamaan reittiä Hämeentien läpi, mutta sen varrelle kyllä. Yleensäkin kaikki luvallinen kauttakulkuliikenne on hanka toteuttaa samaan aikaan läpiajokiellon kanssa.

Yksi erikoisempi järjestely tuli Käenkujalle. Tein sinne tahallaan U-käännöksen, jotta kyseisen tien pohjoispuolelle syntyisi vähän lyhyempi Helsinginkadun suunnasta tultaessa. Tämä silläkin uhalla, että U-käännös yleensä koetaan ärsyttäväksi. Kyseessä on vain kokeilu, joten voi olla ettei se toimi toivotulla tavalla.

Remontin aikana järjestelyjä pitää takuulla säätää moneen kertaan, mutta näillä alkuun!

Re: Helsingin Hämeentien liikennejärjestelyt

PostPosted: Wed Mar 06, 2019 8:22 pm
by kumiankka
Lisätty tuki taksien läpiajolle ilman, että muiden reititys häiriintyy. Järjestely on muuten samanlainen kuin perinteinen läpiajokieltoalue, mutta Viidennen linjan / Haapaniemenkadun kohdalla on nuolet on asetettu siten, että ainoastaan Hämeentielle kääntyvät joutuvat ajamaan private roadin tai takseille sallitun segmentin läpi. Hämeentiellä jo valmiiksi olevat ohjataan rajoittamattoman kaksisuuntaisen segmentin kautta eteenpäin. Eli jokainen henkilöauto ajaa vain yhden private roadin läpi riippumatta mihin kohtaan Hämeentietä on pyrkimässä. Taksit taas pääsevät kaikkien private roadien ohi.

Vasemmalle kääntymiset näytti olevan vielä sallittuna Viidennen linjan / Haapaniemenkadun risteyksessä, joten ne on sallittu myös kartalla.