Railroad Policy for WME

Moderator: Unholy

Re: Railroad Policy for WME

Postby umopapisdn » Fri Dec 07, 2012 1:15 am

i have someone in my area who keeps adding railroads. i keep deleting them. they aren't commuter railroads, and there's maybe one line that handles amtrak traffic once a day at most.

based on GPS points, they're aren't being added by wazers on the trains, and they end approximately 4 miles on either side of an interstate highway. gone!
--
umopapisdn
armchair cartographer
Bloomington, Indiana, USA
Area Manager for most of Southern Indiana; LAM INDOT Vincennes District.
Image
ImageImage
Image
umopapisdn
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 203
Joined: Fri Dec 23, 2011 2:33 pm
Location: Bloomington, Indiana, USA
Has thanked: 24 times
Been thanked: 24 times

Re: Railroad Policy for WME

Postby TonyG-UK » Mon Dec 03, 2012 9:14 am

See http://www.waze.com/forum/viewtopic.php?f=55&t=23128 this thread for a discussion on why using landmarks for railroads is a bad idea.
Image
UK Country Manager. Area manager: Wiltshire, UK
TonyG-UK
 
Posts: 1060
Joined: Mon Aug 22, 2011 4:36 pm
Location: UK
Has thanked: 2 times
Been thanked: 51 times

Re: Railroad Policy for WME

Postby Timbones » Mon Dec 03, 2012 10:22 am

Another more, recent thread here: viewtopic.php?t=33232

via mobile
Timbones(6) • UK Coordinator • Forum Moderator • Global Wiki Moderator • Routing Expert
Extensions: WME Colour HighlightsWME Route TesterWME Geometries
Timbones
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 11210
Joined: Wed Feb 09, 2011 10:33 am
Location: York, UK
Has thanked: 991 times
Been thanked: 2712 times

Re: Railroad Policy for WME

Postby Timbones » Mon Dec 03, 2012 8:46 am

You can have both the Railroad and a Landmark. It will be visible in the client, and you won't get repeat paving or map problems.

via mobile
Timbones(6) • UK Coordinator • Forum Moderator • Global Wiki Moderator • Routing Expert
Extensions: WME Colour HighlightsWME Route TesterWME Geometries
Timbones
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 11210
Joined: Wed Feb 09, 2011 10:33 am
Location: York, UK
Has thanked: 991 times
Been thanked: 2712 times

Re: Railroad Policy for WME

Postby Kuhlkatz » Sat Dec 01, 2012 6:08 am

The biggest problem is actually people that insist on re-paving railroads over & over again, since it's transport related and do not appear on the client map.
Carel Cornelius
AM : Centurion & Sandton, ZA
CM & Coordinator, South Africa
(HTC One, Android 5.0.2, v7.19.401.51)
Image
South African Wiki Waze Wiki Map Editing
Kuhlkatz
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 1834
Joined: Fri Jul 20, 2012 6:11 pm
Location: Centurion, Pretoria, South Africa
Has thanked: 39 times
Been thanked: 160 times

Re: Railroad Policy for WME

Postby jemay » Sat Dec 01, 2012 6:29 am

Kuhlkatz wrote:The biggest problem is actually people that insist on re-paving railroads over & over again, since it's transport related and do not appear on the client map.
I agree, I have deleted a lot of red rail lines... but no system errors if an existing segments are there.... I would find System Errors if the segment stopped.
:arrow: PLEASE READ: Wiki Resources: FAQ|Best Practices|Editing issues?
Global Champ | Assistant Regional Coordinator for US South West - CA,NV,UT,AZ,NM,CO,HI | CM for US

Samsung Galaxy S8+ - Android 7.0 - Verizon
jemay
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 3884
Joined: Tue Nov 09, 2010 1:26 am
Location: US South West - Lakewood, CA
Has thanked: 628 times
Been thanked: 904 times

Re: Railroad Policy for WME

Postby jemay » Sat Dec 01, 2012 5:45 am

With the RR on the map, I have noticed less System Generated error message because of people running Waze on the train...
:arrow: PLEASE READ: Wiki Resources: FAQ|Best Practices|Editing issues?
Global Champ | Assistant Regional Coordinator for US South West - CA,NV,UT,AZ,NM,CO,HI | CM for US

Samsung Galaxy S8+ - Android 7.0 - Verizon
jemay
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 3884
Joined: Tue Nov 09, 2010 1:26 am
Location: US South West - Lakewood, CA
Has thanked: 628 times
Been thanked: 904 times

Railroad Policy for WME

Postby fvwazing » Fri Dec 07, 2012 8:54 pm

cherianchris wrote:
umopapisdn wrote:i have someone in my area who keeps adding railroads. i keep deleting them. they aren't commuter railroads, and there's maybe one line that handles amtrak traffic once a day at most.

based on GPS points, they're aren't being added by wazers on the trains, and they end approximately 4 miles on either side of an interstate highway. gone!
As Jason mentioned earlier, is it possible that the tracks were made by someone on an airplane?
Do pilots use highways as reference points?

MB526 - > Tapatalk 2


Highways as reference points - WWI fighter planes would have if there were freeways then. And I think that last time the consensus was that most planes are too fast for paving; only the slowest of planes could - cropdusters.
Waze jezelf!
600K+ edits
AM for some 25.000 km² around Maastricht, the Netherlands
iPhone 3Gs / iOS 6.0.1
fvwazing
 
Posts: 5016
Joined: Sat Nov 14, 2009 2:48 pm
Has thanked: 415 times
Been thanked: 385 times

Railroad Policy for WME

Postby fvwazing » Fri Dec 07, 2012 8:50 pm

cherianchris wrote: It's not a big deal, it's just a railroad, but it is something which is not correct on WME, and is bothering me.


Cherianchris, you are not yet doing this for too long now. YOU still can go back! :-)
Waze jezelf!
600K+ edits
AM for some 25.000 km² around Maastricht, the Netherlands
iPhone 3Gs / iOS 6.0.1
fvwazing
 
Posts: 5016
Joined: Sat Nov 14, 2009 2:48 pm
Has thanked: 415 times
Been thanked: 385 times

Railroad Policy for WME

Postby fvwazing » Fri Dec 07, 2012 1:18 am

If that is your country's policy... did you try to PM the user?
Waze jezelf!
600K+ edits
AM for some 25.000 km² around Maastricht, the Netherlands
iPhone 3Gs / iOS 6.0.1
fvwazing
 
Posts: 5016
Joined: Sat Nov 14, 2009 2:48 pm
Has thanked: 415 times
Been thanked: 385 times

Next

Return to Website, Community, General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users