I can't launch Waze in a Tablet [iIVIEW-1000TPC]

Moderator: Unholy

I can't launch Waze in a Tablet [iIVIEW-1000TPC]

Postby Ivanov17 » Sun Dec 02, 2012 11:00 pm

My father bought a tablet running ICS 4.0 a couple of days ago for testing purposes, it was affordable and reliable for what you are paying for.
One of the main reasons of getting a Tablet for him, was to the Waze App usage while he's driving. We already test a couple of apps, but for some reason I can't get Waze to work properly on his tablet.

According to Waze requirments, you must have: :ugeek:
- A Data connection [Being provided via hotspot, through a cellphone]
- GPS receiver [already included in the Tablet]
+ Tablet Details > http://iviewus.com/product_detail.php?id=216&pid=142

Issue description:
According to my research, I should be able to run Waze without problems on the tablet. But here is the thing:

I am able to download and install the application without any issues, but the problems comes out when you have to launch the app as it returns with the following error message:

"Waze can't access your SD card. Make sure it isn't mounted"

Troubleshooting Steps: :geek:
- Originally the Tablet was working without a MicroSD, so I get one for testing
- Test a MicroSD of 16GB class 10, from a working device with Waze [It fails]
- Test a MicroSD of 256MB class 4 [It fails]
- I thought that it could be related to a corruption or mismatch of info between the different devices, so I format the MicroSD's but the same thing happens.
- I tested every MicroSD on differents formats [fat32,fat16,ntfs, format from Tablet/Smarthones], but still failing
- At the end, the tablet was format included the MicroSD [still failing :evil: :twisted: :twisted: ]

Do you know if I'm missing something?
Do I have to get another MicroSD with differents specs?
Does Waze requires a MicroSD in order to work or my Tablet is not compatible?

Any idea or suggestion to resolve my problem, will be really appreciated. :|

Posts: 1
Joined: Sun Nov 13, 2011 1:14 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: I can't launch Waze in a Tablet [iIVIEW-1000TPC]

Postby cherianchris » Mon Dec 03, 2012 4:46 am

I reckon there is a problem with the tablet. I used multiple SD cards on my phone daily, and Waze worked without a problem.
My younger brother runs micro SD and does not have any problem as well.
I recommend you get the Tablet checked.

Sent from my MB526 using Tapatalk 2
“It is not power that corrupts but fear. Fear of losing power corrupts those who wield it and fear of the scourge of power corrupts those who are subject to it.” Image Image
Posts: 576
Joined: Wed Jun 08, 2011 2:31 pm
Location: Chennai, India
Has thanked: 31 times
Been thanked: 82 times

Return to Website, Community, General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users