Waze website/forum cookies/login problems galore

Moderators: krankyd, Unholy

Waze website/forum cookies/login problems galore

Postby AlanOfTheBerg » Mon Dec 17, 2012 12:38 am

Is anyone besides me having any problems with the forums logging out unexpectedly and several times per day? I've found recently that the website login I have been using for over a year is now either not logging me in to the forums, or if it does, it seems to expire quickly. On top of that, the ucp.php workaround to login often just drops me right back to the login prompt with no message as if I hadn't actually tried to login. If I try 2-3 times, with or without the "always keep me logged in" checked, it will work again for a bit, but then often throws the "sid=" querystring parameter.

And by "unexpectedly" I mean that I can be browsing a non-public forum thread and hit reply and get the forum login prompt. Or, be composing a reply in any forum thread and hit "Submit" to be prompted with the "you must be logged in" prompt as well.

This has happened on multiple systems, windows and Mac and I have, on both cleared all cookies and cache related to Waze, only to have the problem recur within a few hours.

The editor doesn't seem to suffer the same issue.
Wiki Resources: Map Editing Manual | Oregon Project/To-Do List
Oregon-based US Country Manager | iPhone5 - VZ - iOS 7.0.6 | Waze v3.7.9.992
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 19472
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 649 times
Been thanked: 2249 times

Re: Waze website/forum cookies/login problems galore

Postby AlanOfTheBerg » Thu Dec 20, 2012 4:30 pm

To see what happens, I just tried the steps outlined in the quickhelp box (forum login was my search) to see if that makes any long-term difference.
Wiki Resources: Map Editing Manual | Oregon Project/To-Do List
Oregon-based US Country Manager | iPhone5 - VZ - iOS 7.0.6 | Waze v3.7.9.992
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 19472
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 649 times
Been thanked: 2249 times

Re: Waze website/forum cookies/login problems galore

Postby AlanOfTheBerg » Thu Dec 20, 2012 4:33 pm

AlanOfTheBerg wrote:To see what happens, I just tried the steps outlined in the quickhelp box (forum login was my search) to see if that makes any long-term difference.

Nope. No difference.

In fact, when I came to this thread after those steps, I couldn't reply because it had logged me back out already. Took 4 attempts at the ucp.php page to get logged in.
Wiki Resources: Map Editing Manual | Oregon Project/To-Do List
Oregon-based US Country Manager | iPhone5 - VZ - iOS 7.0.6 | Waze v3.7.9.992
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 19472
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 649 times
Been thanked: 2249 times

Re: Waze website/forum cookies/login problems galore

Postby AndyPoms » Thu Dec 20, 2012 9:15 am

cherianchris wrote:Explains the user spike on earlier in the week. Have to log into the forums each time now. :sad:
No, it doesn't. The forum user count isn't based on log-ins, but active users - including those who logged in via the cookie.
Image
Waze Champ & Forum Moderator
USA Country Manager
Senior Area Manager: State of Connecticut
Wiki: Editing | Best Practices | FAQ
AndyPoms
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 5925
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:34 pm
Location: Hartford, CT
Has thanked: 89 times
Been thanked: 887 times

Re: Waze website/forum cookies/login problems galore

Postby AndyPoms » Thu Dec 20, 2012 4:18 pm

WeeeZer14 wrote:
AndyPoms wrote:
cherianchris wrote:Explains the user spike on earlier in the week. Have to log into the forums each time now. :sad:
No, it doesn't. The forum user count isn't based on log-ins, but active users - including those who logged in via the cookie.

I still have a feeling that there is an impact... me active as a logged in user via the cookie plus me active as an anonymous non-logged in user.

I've experimented with other phpBB forums (with practically no traffic).... It goes from 1 Guest + 0 Registered Users to 0 guests + 1 Registered user when I log in.
Image
Waze Champ & Forum Moderator
USA Country Manager
Senior Area Manager: State of Connecticut
Wiki: Editing | Best Practices | FAQ
AndyPoms
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 5925
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:34 pm
Location: Hartford, CT
Has thanked: 89 times
Been thanked: 887 times

Re: Waze website/forum cookies/login problems galore

Postby AndyPoms » Thu Dec 20, 2012 4:44 pm

jasonh300 wrote:And today it's working fine for me again.

If you look at the logs, there's a limited number of IP addresses that are used. I assume this is because of some sort of proxy server. I wonder if the problem only happens on certain IP addresses?

I've had several problems already today...

You may be on to something, the forums reports we are mostly using 10.*.*.* IP Addresses... These are private IP addresses that should be used only on internal networks (just like the 192.168.*.* that most people who have a router at home use).
Image
Waze Champ & Forum Moderator
USA Country Manager
Senior Area Manager: State of Connecticut
Wiki: Editing | Best Practices | FAQ
AndyPoms
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 5925
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:34 pm
Location: Hartford, CT
Has thanked: 89 times
Been thanked: 887 times

Waze website/forum cookies/login problems galore

Postby asterix06 » Thu Dec 20, 2012 7:46 am

I have the same problem as well
Image Image ↖Italian docs
Iphone5 Waze 3.7.8, Asus Nexus 7 Waze 3.7.8
Coordinator Waze Italy
Country Administrator Italy, Country Manager Croatia, Bosnia & Herzegowina, Tanzania, Botswana
Forum Moderator
asterix06
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 2780
Joined: Sat Nov 14, 2009 9:23 am
Location: Italy
Has thanked: 312 times
Been thanked: 600 times

Re: Waze website/forum cookies/login problems galore

Postby CBenson » Mon Dec 17, 2012 2:19 pm

I am having this problem as well.
Regional Coordinator: Mid-Altantic, US
Verizon, Droid Razr Maxx HD, Android 4.1.2, Waze 3.7.9.909
CBenson
Global Champ Mentor
Global Champ Mentor
 
Posts: 6890
Joined: Wed Nov 03, 2010 9:13 pm
Location: Crownsville, MD, US
Has thanked: 438 times
Been thanked: 991 times

Re: Waze website/forum cookies/login problems galore

Postby cherianchris » Thu Dec 20, 2012 8:06 am

Explains the user spike on earlier in the week. Have to log into the forums each time now. :sad:

MB526 - > Tapatalk 2
Image
cherianchris
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 556
Joined: Wed Jun 08, 2011 2:31 pm
Location: Chennai, India
Has thanked: 18 times
Been thanked: 63 times

Re: Waze website/forum cookies/login problems galore

Postby cherianchris » Thu Dec 20, 2012 9:49 am

Lol.. Alright Andy.. :smile:

MB526 - > Tapatalk 2
Image
cherianchris
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 556
Joined: Wed Jun 08, 2011 2:31 pm
Location: Chennai, India
Has thanked: 18 times
Been thanked: 63 times

Next

Return to Website, Community, General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users