Switch to full style
[ img ]
Post a reply

Cum o sa raportam fara sa luam amenda ?

Thu Oct 10, 2019 8:18 pm

Politia ne poate amenda sau ne poate lasa chiar fara permis, in cazul in care folosim cu mainile telefonul. In cazul asta cum mai facem raportarile fara sa luam amenda si fara sa ne pierdem permisul de conducere ? "Ok Waze" nu functioneaza in Romania, nu ?

”În timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video”, OG nr. 11/2019.

Re: Cum o sa raportam fara sa luam amenda ?

Fri Oct 11, 2019 2:22 pm

Atât timp cât nu ești cu el in mână și-l ai intr-un suport nu cred că te poate amenda. Din ce înțeleg eu nu trebuie să-l ții în mână. Dar cum la noi toate legile sunt interpretabile...

Re: Cum o sa raportam fara sa luam amenda ?

Fri Oct 11, 2019 7:45 pm

este interzia folosirea cu mainile in orice mod a telefonului mobil

Da, nu am voie sa il tin in mana sau sa-l folosesc cu mainile. Deci cum raportez o groapa sau o dihanie pe drum noaptea in Romania fara sa folosesc mainile :?: :oops: :?:

P.S. Tu poti raporta o groapa fara sa folosesti mainile ? Daca da, cum ?

Re: Cum o sa raportam fara sa luam amenda ?

Sat Oct 12, 2019 2:23 pm

Crezi că vor fi polițiști din metru in metru ca să te păzească pe tine să nu postezi o groapă?
Legea este mai mult făcută pentru cei care stau cu telefonul in mână (nu in suport) și filmează sau vorbesc la telefon.

Re: Cum o sa raportam fara sa luam amenda ?

Mon Oct 14, 2019 7:04 pm

AndreiBx, o s-o raportezi ca și pînă acum. După cum spune dacianova scopul principal al legii este descurajarea bombardierilor care se dau zmei cu telefoanele la volan. Bineînțeles că va exista și exces de zel dar și pentru ei va fi destul de greu de probat în instanță. Cred că pentru ambele părți ar trebui să fie vorba în primul rînd de bunul simț.
Post a reply