New user: Blank Live Map, Mobile Speed Cameras and more

Moderators: krankyd, Unholy

New user: Blank Live Map, Mobile Speed Cameras and more

Postby AlanOfTheBerg » Fri Feb 15, 2013 3:00 am

Log on to the correct server. See the Banks of Servers wiki page.


Tapatalk made me do it.
Wiki Resources: Map Editing Manual | Oregon Project/To-Do List
Oregon-based US Country Manager | iPhone5 - VZ - iOS 7.0.6 | Waze v3.7.9.992
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 19464
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 647 times
Been thanked: 2239 times

Re: New user: Blank Live Map, Mobile Speed Cameras and more

Postby AndyPoms » Fri Feb 15, 2013 8:00 am

CptUndies wrote:Yesterday I was driving and noticed one of the many mobile speed cameras that operate in my city and reported it using the Camera option in the Waze client for Android. These speed traps are moved around frequently and are rarely in the same location for more than a few hours. Did I report it as the correct option or should it be reported as "Police" ? When I was on my return journey, the icon was on the map but there was no warning. By that time (3 hours later) the camera was no longer present. There is no way I can see to remove that icon from my client now.

Yes, mobile cameras should be reported as Police. The Camera report is for permanent locations. The camera you reported should go away in the client in the next update cycle or two, but you will need to delete it in the edit map once you are on the correct server.
Image
Waze Champ & Forum Moderator
USA Country Manager
Senior Area Manager: State of Connecticut
Wiki: Editing | Best Practices | FAQ
AndyPoms
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 5924
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:34 pm
Location: Hartford, CT
Has thanked: 89 times
Been thanked: 884 times

New user: Blank Live Map, Mobile Speed Cameras and more

Postby CptUndies » Fri Feb 15, 2013 1:41 am

I'm new to Waze but already have grown to love it. Been using it for a few days now but had some questions and a couple of issues.

Live Map is blank for my city (Adelaide, Australia). I can search for it, it appears but there is nothing on the map. No streets, nothing except the ocean and the land. If I switch to update, it shows aerial photographs but no maps or other landmarks. When I log into the editor and click Drives it reports "We can't find any of your drives.". There are no roads shown on the map for my city. Sydney is also missing, Brisbane has some, Hobart is missing... When checking other cities around the world such as Los Angeles, it works fine. (I have checked this in both Chrome and FireFox with the same results)

On my dashboard page, it shows "Rank, last updated: 1.1.1970, 10:30", so that isn't updating.

Yesterday I was driving and noticed one of the many mobile speed cameras that operate in my city and reported it using the Camera option in the Waze client for Android. These speed traps are moved around frequently and are rarely in the same location for more than a few hours. Did I report it as the correct option or should it be reported as "Police" ? When I was on my return journey, the icon was on the map but there was no warning. By that time (3 hours later) the camera was no longer present. There is no way I can see to remove that icon from my client now.
CptUndies
 
Posts: 1
Joined: Tue Feb 12, 2013 6:34 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Return to Website, Community, General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users