Page 1 of 1

SoMepostauksia kartanmuokkaajille

PostPosted: Wed Jan 29, 2020 7:29 am
by FinToy
Slackin puolella heräsi idea siitä, että käyttövinkkien lisäksi voitaisiin postailla myös kartanmuokkaajille materiaalia samaan tyyliin. Keräillään siis tähän alle ideoita postauksen aiheista. Koostan ne tämän postin pohjalle listaksi ja yliviivaillaan sitten kun ne on julkaistu.

Kaikkihan varmaan seurailevat jo facesivuamme?
https://www.facebook.com/WazeFinland/

Aiheita:

Re: SoMepostauksia kartanmuokkaajille

PostPosted: Wed Jan 29, 2020 7:29 am
by FinToy
Ja heti perään pari ideaa aloitukseksi:

Osa 1: Miten aloitetaan kartan muokkaaminen?
- rekisteröityminen
- missä on WME, miten se toimii jne...

Osa 2: Tien nimeäminen
- miten se tehdään, mistä löydän tietoa virallisista nimistä, kaupungista yms.
-- Karttapaikka, Paikkatietoikkuna, kuntien omat karttapalvelut...
-- Google Maps ei ole luotettava

Re: SoMepostauksia kartanmuokkaajille

PostPosted: Mon Feb 03, 2020 1:14 pm
by FinToy
Tuossahan on jo paljon asiaa ja osa siitä ei ehkä edes ihan aloittelijallekaan. Laittakaa lisää ideoita ja myöskin jos on ajatuksia juttujen järjestyksestä.

Re: SoMepostauksia kartanmuokkaajille

PostPosted: Wed Jan 29, 2020 8:02 am
by kumiankka
Tietyypit. Mitä, minne ja miksi. Itse olen sitä mieltä, että muut kuin ajettavat tiet pitäisi olla sallittu vasta ylemmillä tasoilla (jalkakäytävä, kävelypolku, rautatie, kiitorata, portaat, ajoura). Ykköstasolla noilla saa aikaan enemmän vahinkoa kuin hyötyä.

Re: SoMepostauksia kartanmuokkaajille

PostPosted: Tue Feb 04, 2020 12:13 pm
by kumiankka
ranttine wrote:Yksi, mitä ei voi tarpeeksi painottaa on juuri piirretyn tien liitosten tarkistaminen. Lähes kaikilta tuppaa editoinnin alkutaipaleella jäämään tien A-pää irti, koska se ei vaan tartu kun piirretään vähänkin pidempi pätkä (= joutuu liikuttamaan karttaa piirtämisen aikana).

Tämä. Kaikkien muokattujen segmenttien tuplatarkistaminen, ettei jää päitä irti, risteyksiä vahvistamatta, käännöksiä punaiselle, ylimääräisä kulmapisteitä (kulma väärin) jne. Tarkista! Tarkista! Tarkista! Wazen kartta ei ole silmäkarkkia, kuten muut kartat, vaan kaikki vaikuttaa reitin laskentaan.

Re: SoMepostauksia kartanmuokkaajille

PostPosted: Mon Feb 03, 2020 11:18 am
by proffa71
Säädä editorin perusasetukset kohdalleen. Eli rattaan takaa ruksi molempiin, säästää paljon turhaa vaivaa:
Draw new roads as two-way
Draw new roads with all turns allowed

Selvennettävä että kartan (eli opastusten) toimivuus on tärkeämpää kuin kartan tarkka ulkonäkö ja usein molempia ei edes ole saavuttaa yhtä aikaa. Tärkeimpänä asiana tähän liittyen risteyskulmat.

Minimin periaate eli ei nodeja 1m välein vaan niin vähän kuin mahdollista niin että tie on silti suht oikean näköinen. Tuossa toimii varmaan parhaiten esimerkkikuva pätkästä jossa 100 nodea ja sit sama pätkä jollain 5-10 nodella että näkee lopputuloksen olevan jopa parempi kun viiva ei aaltoile koko ajan :) Tähän liittyen muistutus ettei kannata editoida liian pienellä zoomilla jollei siihen ole jokin erityinen syy.

Paikat, niistä saa yksinään varmaan parikin postausta...

Re: SoMepostauksia kartanmuokkaajille

PostPosted: Mon Feb 03, 2020 1:32 pm
by ranttine
Yksi, mitä ei voi tarpeeksi painottaa on juuri piirretyn tien liitosten tarkistaminen. Lähes kaikilta tuppaa editoinnin alkutaipaleella jäämään tien A-pää irti, koska se ei vaan tartu kun piirretään vähänkin pidempi pätkä (= joutuu liikuttamaan karttaa piirtämisen aikana).

Toinen karttaeditointia liippaava on lukuisat "koti", "hima", "mökki" yms POI-pisteiden tuputtaminen kartalle: valitse "Tämä on asuinpaikka" ja osoite oikein. Sitten ei editorit tylysti vain deletoi lisäyspyyntöä.