Διαδρομή Αντίρριο - Ηγουμενίτσα - CHECKED.

[ img ]

Moderators: irafan, JimmyK1, grkpete, dtsoukalas

Διαδρομή Αντίρριο - Ηγουμενίτσα - CHECKED.

Postby JimmyK1 » Tue Sep 09, 2014 11:16 am

Καλησπέρα σε όλους!

Πάω αρκετά συχνά Κέρκυρα. Από όταν άρχισα να χρησιμοποιώ το Waze, ποτέ δεν κατάφερε να με δρομολογήσει μέχρι Ηγουμενίτσα και όταν έβγαζε κάποια διαδρομή ήταν εντελώς λάθος. Έτσι, με αφορμή και κάποιες πρόσφατες διαδρομές είπα να τσεκάρω τη διαδρομή Αντίρριο - Ηγουμενίτσα. Έκανα διάφορες διορθώσεις αλλά και διάφορες προσθήκες σε διάφορα κομμάτια δρόμου που έχουν αλλάξει ενόψει έργων, είτε ως παρακάμψεις (τμήμα Βόνιτσα – Άκτιο) είτε ως εντελώς νέα τμήματα (Θεσπρωτία). Υπήρχαν κάποια πολύ σοβαρά λάθη στη διαδρομή (βλ. Σημειώσεις).

Αυτή τη στιγμή (Aug/Sep 2014) όλη η διαδρομή Αντίρριο – Ηγουμενίτσα (μέσω Υποθαλάσσιας Σήραγγας Ακτίου) είναι τσεκαρισμένη .

Σε πολλά σημεία μάλιστα είναι πολύ πιο ενημερωμένη από Google/Bing!!

Υπάρχει ένα ακόμα πρόβλημα, ακόμα το LiveMap προτείνει δρομολόγηση μέσω Άρτας και μάλιστα δεν εμφανίζει την διαδρομή μέσω Ακτίου ούτε καν ως εναλλακτική, αν και λίγο αφού στρίψει κάποιος αριστερά στην Αμφιλοχία, βρίσκει τη σωστή διαδρομή. Προσπαθώ να βρω που ακριβώς είναι το σφάλμα εκεί.

Αναλυτικά η τσεκαρισμένη διαδρομή με τα ονόματα των Ελληνικών Οδών αλλά και των σχετικών Ευρωπαϊκών στα Alternative Names. Η πλειοψηφία είναι Lvl2 Lock εκτός από κομμάτια που περνάνε μέσα από πόλεις (κάποιος ντόπιος wazer μπορεί να προσθέσει δρόμους) και κάποια άλλα σημεία που αναλύονται στις σημειώσεις στο τέλος.

Αντίρριο --> Αμφιλοχία
ΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων (ΕΟ5)
Alt: E55
Alt: E951 (Μόνο για το τμήμα Μεσολόγγι – Αμφιλοχία)

Αμφιλοχία --> Βόνιτσα
ΕΟ Αμφιλοχίας – Λευκάδας (ΕΟ42)
Alt: E55
Alt: E952

Βόνιτσα --> Άκτιο
Επαρ. Οδός Βόνιτσας - Ακτίου
Alt: E55
Alt: E952

Υποθαλάσσια Σήραγγα Πρέβεζας - Ακτίου
Alt: E55

Άκτιο --> Καρτέρι
ΕΟ Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας (ΕΟ18)
Alt: E55

Καρτέρι --> Εγνατία Οδός (Πρόσβαση από ΕΟ προς Εγνατία)
Επαρχ. Οδός Καρτερίου – Βασιλικού

Εγνατία Οδός --> Ηγουμενίτσα (Καμία αλλαγή)Σημειώσεις:

1. Διαδρομή μέσω πόλεων. Όπου η διαδρομή περνάει μέσα από πόλεις (Αμφιλοχία, Βόνιτσα κτλ) ο τοπικός δρόμος της Οδού έχει μπει ως πρωτεύων όνομα και η αντίστοιχη ΕΟ στα Alternatives

2. Παρακάμψεις έργων (Lvl1 Locks). Πρέπει να τσεκαριστούν ξανά σύντομα από όποιον περάσει (εγώ πέρασα αρχές Αυγούστου & αρχές Σεπτέμβρη). Σε κάθε περίπτωση δεν έχω σβήσει τα παλαιότερα τμήματα δρόμου, απλά τα έχω αποσυνδέσει από το δίκτυο μέχρι να αποσαφηνιστεί αν οι παρακάμψεις είναι οριστικές ή προσωρινές. Τις άφησα επίτηδες L1 μήπως τις διορθώσει κάποιος νέος wazer. Ελπίζω να μη το μετανιώσουμε.

3. Simple is better. Κάποιοι υπερβολικά ενθουσιώδεις Wazers θεώρησαν πως έπρεπε να απεικονίσουν κάποιους κόμβους με κάθε λεπτομέρεια. Εκτιμώ την προσπάθεια και τον κόπο τους αλλά το αποτέλεσμα δυστυχώς αποδεικνύει πως όσο πιο απλά τα πράγματα τόσο καλύτερα. Σε τουλάχιστον 2-3 περιπτώσεις σε τέτοιους κόμβους ήταν εντελώς αποκομμένη η πρόσβαση σε κεντρικούς δρόμους, ακόμα και στην ίδια την ΕΟ (μάλλον από λάθος είχαν αφεθεί μερικές κατευθύνσεις ως κόκκινες ενώ ήταν πράσινες) με αποτέλεσμα να μην περνάει καθόλου δρομολόγηση από εκεί!

Παραθέτω ένα παράδειγμα με το πριν (& το σχετικό σφάλμα επάνω στην ΕΟ) αλλά και το μετά.

WazeError.jpg
ΕΟ Κομμένη - Routing Error
(159.24 KiB) Downloaded 296 times

https://www.waze.com/editor/?env=row&lo ... =258320082

Δυστυχώς ο συγκεκριμένος Wazer (αν και lvl2) δεν είναι στο forum οπότε δεν μπόρεσα να του στείλω PM και να επικοινωνήσω μαζί του. Το μόνο που μπόρεσα να κάνω ήταν να κάνω τους κόμβους Lvl3 lock ελπίζοντας να βρει το forum ζητώντας unlock.

EDIT: Απο ότι είδα ο συγκεκριμένος Wazer δραστηριοποιήθηκε πλέον στο forum οπότε θα τα λέμε και απο εδώ και θα συνεργαζόμαστε ώστε να αποφευχθούν παρόμοια λάθη στο μέλλον!

4. Αντικατάσταση μέρους ΕΟ Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας (ΕΟ18) . Σε κάποια μέρη, έχουν δοθεί σε κυκλοφορία νέα τμήματα της ΕΟ18 ακριβώς παράλληλα με την παλαιότερη ΕΟ (προσπάθησα να βρω αν υπάρχει νέα αρίθμηση, θεωρητικά αυτά θα άνηκαν στην Ιονία Οδό (Α5) αλλά αφού η Α5 πλέον τερματίζει Ιωάννινα υποθέτω πως απλά είναι η ΕΟ18 και το παλαιότερο μέρος θα είναι γνωστό ως «παλιά» ΕΟ).
Σε τέτοια μέρη (πχ: https://www.waze.com/editor/?env=row&lo ... =258319100) απέφυγα να δημιουργήσω νέο δρόμο, απλά "έφερα" τον παλαιό πάνω από τον νέο, με σκοπό να διατηρήσω τις πληροφορίες που έχει ήδη ο δρόμος (μέσες ταχύτητες κτλ) με δεδομένο ότι εφόσον είναι τόσο κοντά, ήδη έχουν καταγραφεί αρκετά στοιχεία για τον νέο δρόμο. Επιπλέον δεν ξέρω ποια μέρη της «παλαιάς» θα μείνουν στην κυκλοφορία με δεδομένο πως είναι ακριβώς δίπλα στη νέα. Αν μείνουν και διαπιστωθεί, τα προσθέτουμε αργότερα.


Σχόλια, διορθώσεις, προτάσεις ευπρόσδεκτα!
Global Champ | Greece Country Manager
Map Editing | Junction Style Guide | FAQ
JimmyK1
EmeritusChamps
EmeritusChamps
 
Posts: 346
Joined: Tue Jun 18, 2013 2:55 pm
Location: Hellas (Greece)
Has thanked: 106 times
Been thanked: 81 times

Return to Greece [Ελλάδα]

Who is online

Users browsing this forum: No registered users