by irafan » Sun Dec 30, 2012 8:35 am
Καλημέρα σε όλους
Χθές επισκέφτηκα ένα φίλο στην Πτολεμαΐδα και διαπίστωσα ότι ελάχιστα πράγματα υπάρχει ελάχιστη χαρτογράφηση της συγκεκριμένης πόλης (δρόμοι χωρίς ονόματα, πάνω από σπίτια, κλπ). Δεν υπήρχε μάλιστα και η δυνατότητα πλοήγησης από Θεσσαλονίκη προς την πόλη.
Οπότε τις επόμενες ημέρες θα ασχοληθώ με την βασική της χαρτογράφηση. Όσοι κινούνται σε συχνότερα στην περιοχή καλούνται να βοηθήσουν.
Μια πρόταση: Όσοι ανοίγουμε νέες περιοχές και κυρίως πόλεις, θεωρώ ότι [b]πρωταρχικός μας στόχος θα πρέπει να είναι η χάραξη των 2,3 βασικών της δρόμων και η σύνδεση τους με τους βασικούς οδικούς άξονες (Εγνατία Οδός, Εθνική οδός), έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα βασικής πλοήγησης από πόλη σε πόλη[/b]. Η λεπτομερής χαρτογράφηση της πόλης μπορεί να γίνεται σε 2ο χρόνο.
Παράλληλα αυτό το διάστημα δουλεύω πάνω στην Εγνατία Οδό, από Καβάλα προς Κομοτηνή, κάνοντας σταδιακά ξεχωριστή χάραξη ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας και χάραξη των κόμβων που αυτή τη στιγμή λείπουν από τον χάρτη.
@ GilBaxton: Αγαπητέ συνάδελφε wazer, η κοινότητα του waze στην Ελλάδα είναι τόση μικρή δυστυχώς που δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει πολύτιμους χρήστες όπως τον karapan. O karapan είναι ένα χρήστης που έχει μπει στο waze πριν από μόλις 3 μήνες με πάρα πολύ όρεξη (είναι ήδη στην 10άδα), χρησιμοποιεί το waze σε καθημερινή βάση για τις μετακινήσεις του μέσα στη πόλη της Θεσσαλονίκης, ρεπορτάροντας προβλήματα, κίνηση, έχει φτιάξει μεγάλο κομμάτια της Δυτική πλευράς της πόλης (το γνωρίζω γιατί είμαστε από τους ελάχιστους wazer, στη πόλη που κάνουμε καθημερινή χρήση), και γενικά χρησιμοποιεί την εφαρμογή για τον σκοπό για τον οποίο υπάρχει.
Και κάτι τελευταίο αγαπητέ GilBaxton. Όπως ανέφερα, η Πτολεμαΐδα έχει μια ελάχιστη αλλά και κάκιστη χαρτογράφηση. Τέτοια που δεν μπορείς να ούτε να πλοηγηθείς προς την πόλη αλλά ούτε να κινηθείς μέσα σε αυτή. Αν σβήσω την εν λόγω χάραξη και κάνω την δική μου, μπορεί κάποιος να με κατηγορήσει ότι το έχω κάνει για να γραφτεί το όνομά μου?
Με φιλική διάθεση
Ηρακλής