by kazaline » Wed Mar 02, 2011 8:04 pm
Fellow Waze Area Managers
θα ήθελα να συμφωνήσουμε στον χαρακτηρισμό ορισμένων κεντρικών δρόμων των Αθηνών. Με αυτό εννοώ οτι προτείνω (θα σας αναπτύξω το σκεπτικό παρακάτω) να μήν χαρακτηρίζουμε σαν Minor & Major Highways ή Freeways, κεντρικές αρτηρίες όπως για παράδειγμα η Λεωφόρος Ποσειδώνος ή Λεωφ. Βουλιαγμένης, οι οποίοι είναι μεν δρόμοι μεγάλου πλάτους αλλά δεν πληρούν τα χαρακτηριστικά ενός Free ή high way.
Το βασικό χαρακτηριστικό για να αποκτήσει τέτοια ταυτότητα είναι η έλλειψη σηματοδοτών, και όχι το μεγάλο πλάτος του δρόμου και το πλήθος των λωρίδων κυκλοφορίας.
Για παράδειγμα, τέτοιο μπορούν να χαρακτηριστούν η λεωφόρος κηφισού από την διασταύρωση στο ΣΕΦ μέχρι εκτός Αθηνών προς τα βόρεια, η λεωφόρος Συγγρού από την διασταύρωση του Φιξ, όπου υπάρχει το τελευταίο φανάρι και μέχρι την παραλία, το κομμάτι της παραλιακής από περίπου το τέλος της Τζαβέλα, μπρος από το ΣΕΦ και μέχρι περίπου τις αρχές του Παλαιού Φαλήρου, όπου ξαναρχίζουν τα φανάρια, και τέλος ΒΕΒΑΙΩΣ η Αττική οδός.
Πιθανόν να μου ξεφεύγει και κανένα άλλο κομμάτι που να διαθέτει την προδιαγραφή αυτοκινητοδρόμου, και θα το βρούμε.
Το σκεπτικό μου βασίζεται στα όσα έχω διαβάσει στο wiki ως χαρακτηριστικό ενός αυτοκινητοδρόμου (3 κατηγορίες), στο ότι όταν κινούμαστε σε αυτοκινητόδρομο το client κάνει αυτομάτως zoom out προϋποθέτοντας μια αυξημένη ταχύτητα κίνησης πράγμα που δεν είναι βολικό στην χρήση και τέλος γιατί τα data ταχύτητος που μεταδίδονται, χαρακτηρίζουν άμεσα την συγκεκριμένη αρτηρία under traffic δεδομένου ότι ανάμεσα σε φανάρια ο μέσος όρος ταχύτητος πέφτει απότομα και έχουμε με τον τρόπο αυτό πλασματική εικόνα κίνησης.
Οι δρόμοι αυτοί μπορούν να χαρακτηριστούν ως Primary streets, να γίνουν "separated to two one way roads" έτσι ώστε να αποκτήσουν το κατάλληλο πλάτος ή ανάλογο διάζωμα στο ενδιάμεσο.
Ακόμα και η λεωφόρος Βάρης Κορωπίου, είναι αμφίβολο αν θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως Highway δεδομένου οτι δεν διαθέτει φανάρια σε ένα αρκετά μεγάλο μήκος της ή τα φανάρια αυτά είναι κάπως αραιά.
Παρακαλώ για τις θέσεις σας επί του συγκεκριμένου ωστε να καταλήξουμε σε μία κοιννή πολιτική.
Εχω παρατηρήσει επίσης οτι ο CrazyNick τον τελευταίο καιρό δεν εμφανίζεται καθόλου, παρ όλο που είναι χρεωμένος με το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής ως Area Manager. Αρχικά έκανε καλή δουλειά αλλά τελευταία έχει εξαφανιστεί.
Παρατήρησα επίσης ότι ο dtsoukalas επέκτεινε τον χώρο ευθύνης του σε χώρο μεγαλύτερο από αυτόν του Crazy Nick. Ελπίζουμε στην βοήθειά του για να λυθούν αίτήσεις διόρθωσης που εκκρεμούσαν από τους wazers μας εδώ και πολύ καιρό.
Το σημαντικότερο είναι να έχουμε συμμετοχή από πολλούς wazers που κάνουν editing στους χάρτες ώστε να μοιραστεί η δουλειά μεταξύ ΑΜ και Editors.
O toutouni είναι ένα εξαίρετο παράδειγμα editor (κατά την άποψή μου έμπειρο πια να αναλάβει καθήκοντα ΑΜ σε κάποια περιοχή που γνωρίζει καλά)
Σπάζοντας την Αττική σε περισσότερους ΑΜ με τις αντίστοιχες ομάδες των editors τους θα έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.
Προσωπικά στηρίζω την άποψη αυτή έχοντας ήδη παραιτηθεί υπέρ των manemoi ή/και toutouni, στον Πειραιά τον οποίο εξυπηρετούσα καταχρηστικά λόγω έλλειψης και AM και editors, πράγμα που πια δεν είναι χαρακτηριστικό μιας και η κοινότης μας έχει αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα.
Παρακαλώ για την περιγραφή των θέσεών σας
Φιλικά
Δημοσθένης