Sejarah Forum Bahasa Makaysia

Moderators: Unholy, beliamuda, PakcikSyah, paulkok_my

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby PakcikSyah » Fri Jul 24, 2015 4:09 am

Kawan kawan semua.
Komuniti Waze Malaysia akan mengadakan projek MapRaid (kira kira gotong royong membersih kawasan lah tu) untuk kawasan Lembah Klang dan sekitarnya. Sama sama kita menjayakan projek ini.

Sesiapa yang berminat, sila ini borang. http://goo.gl/forms/9xoSE7OIki


PakcikSyah
PakcikSyah
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 428
Joined: Thu Jun 19, 2014 10:41 am
Location: Malaysia
Has thanked: 108 times
Been thanked: 133 times

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby kadyus » Sun Mar 01, 2015 2:29 am

Faizul-Aziz wrote:Salam..admin...macam mana saya nak add bengke; motor di waze?...boleh tolong tunjuk ajar tak?..sekian


Boleh add dari aplikasi Waze. Bila berada di bengkel klik REPORT - PLACE - ambil gambar luar bengkel (TAK mau selfie, TAK mau nampak lesen plet) & klik next. isikan maklumat yg diperlukan (kategori tempat 'Garage/Automotive shop', nama bandar & jalan) & klik done.
kadyus
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 104
Joined: Fri Jan 11, 2013 10:05 am
Location: Sabah, Malaysia
Has thanked: 115 times
Been thanked: 51 times

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby Faizul-Aziz » Sun Mar 01, 2015 1:03 am

Salam..admin...macam mana saya nak add bengke; motor di waze?...boleh tolong tunjuk ajar tak?..sekian
Faizul-Aziz
 
Posts: 1
Joined: Sun Mar 01, 2015 1:00 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby PakcikSyah » Tue Feb 17, 2015 1:45 am

Ada berberapa negara ( boleh di katakan antara yang pertama meneroka Waze di letak kan luar sub forum. Bila Waze berkembang, maka wujud lah sub forum untuk benua.
PakcikSyah
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 428
Joined: Thu Jun 19, 2014 10:41 am
Location: Malaysia
Has thanked: 108 times
Been thanked: 133 times

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby beliamuda » Mon Feb 16, 2015 11:33 pm

MdSyah, forum Malaysia ni memang tak masuk dalam sub forum Asia ke? Tengok ada sesetengah negara je dalam sub forum Asia.
beliamuda
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 161
Joined: Sun Sep 02, 2012 2:02 am
Has thanked: 223 times
Been thanked: 43 times

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby PakcikSyah » Mon Feb 16, 2015 5:36 am

Boleh juga share link kat fb grup dan fanpage. Ramai yang mungkin tak tau ada nya forum dalam BM.
PakcikSyah
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 428
Joined: Thu Jun 19, 2014 10:41 am
Location: Malaysia
Has thanked: 108 times
Been thanked: 133 times

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby beliamuda » Mon Feb 16, 2015 4:39 am

Bagi naik atas sikit...

Tengok forum sini lama menyepi... Sampaikan ada yang tak tahu kewujudan forum Malaysia...

ps: Salam dari tengah laut... =D
beliamuda
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 161
Joined: Sun Sep 02, 2012 2:02 am
Has thanked: 223 times
Been thanked: 43 times

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby kadyus » Sat Sep 20, 2014 11:58 pm

fingurvw wrote:salam,
nak tanya org2 lama kt sini..sy ada edit map,bila on waze cm xde apa2 je.
atau dia lambat update ya. Tapi yg pastinya saya dah save..kebanyakan edit map area
Bandar Saujana Putra. (sbb sy ddk sini) :D :D


wslm. biasa map update setiap hari tetapi buat masa sekarang dah seminggu map tak update. yang anda nampak dalam Waze client app sekarang ialah map setakat 14 September 2014, 3:00am. kalau nak tau bila map update boleh follow waze status: http://status.waze.com/
kadyus
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 104
Joined: Fri Jan 11, 2013 10:05 am
Location: Sabah, Malaysia
Has thanked: 115 times
Been thanked: 51 times

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby fingurvw » Sat Sep 20, 2014 2:40 pm

salam,
nak tanya org2 lama kt sini..sy ada edit map,bila on waze cm xde apa2 je.
atau dia lambat update ya. Tapi yg pastinya saya dah save..kebanyakan edit map area
Bandar Saujana Putra. (sbb sy ddk sini) :D :D
fingurvw
 
Posts: 2
Joined: Fri Sep 19, 2014 8:04 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby PakcikSyah » Mon Jul 21, 2014 5:58 am

FredyYiap wrote:Kita berinteraksi guna FB ke atau forum ni?? ;-)


Disini biasanya untuk berkomunikasi dengan editor atau general user yang tak join FB.
PakcikSyah
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 428
Joined: Thu Jun 19, 2014 10:41 am
Location: Malaysia
Has thanked: 108 times
Been thanked: 133 times

PreviousNext

Return to Bahasa Malaysia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users