Bahasa Malaysia Forum

Image

Moderators: Unholy, PakcikSyah

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby SazriZain » Sun Jan 12, 2014 10:20 am

cantik bahasa waze ni;)Image
SazriZain
 
Posts: 44
Joined: Tue Jun 07, 2011 2:39 pm
Has thanked: 17 times
Been thanked: 5 times

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby SazriZain » Fri Jan 24, 2014 12:30 pm

akan dikemaskini untuk tip dan penggunaan waze serta pengubahsuaian peta... tunggu :D
SazriZain
 
Posts: 44
Joined: Tue Jun 07, 2011 2:39 pm
Has thanked: 17 times
Been thanked: 5 times

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby SazriZain » Sat Jan 25, 2014 4:27 pm

kemaskini! penjimatan bateri semasa menggunakan aplikasi waze
SazriZain
 
Posts: 44
Joined: Tue Jun 07, 2011 2:39 pm
Has thanked: 17 times
Been thanked: 5 times

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby SazriZain » Fri Feb 21, 2014 9:08 am

kemaskini ke mukasurat pertama Tatacara untuk munurun/meningkat peringkat kunci segmen dan permintaan pengemaskinian data dan Pengenalan Asas kepada Penyunting Peta Waze, alatan asas dan lagi!.
SazriZain
 
Posts: 44
Joined: Tue Jun 07, 2011 2:39 pm
Has thanked: 17 times
Been thanked: 5 times

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby SazriZain » Sat Apr 26, 2014 2:52 pm

siklalez wrote:
siklalez wrote:Salam ,
Saya nak tanya otai 2x sekelian :oops: :oops: :oops:
Saya musykil tentang beberapa perkara :o :o :o :

1) Areas yg saya pernah pandu hilang - Mengapa begitu ? Adakah disebabkan oleh jika seseorang wazer itu tidak aktif dalam menyunting peta menyebabkan areas dalam WME hilang begitu saja ?
2) Bilamana areas yg saya pernah pandu hilang , ini menyebabkan saya tidak dapat melakukan penyuntingan seperti sebelum ia hilang. Soalannya , bagaimana saya nak dapat balik areas tersebut ? ( jika ia dapat dipulangkan balik kpd saya )


Saya nak tambah lagi , selain dari itu drives (km) pun hilang dari rekod saya di WME.
Jadi bagaimana dan apa yg perlu saya lakukan...
Apa yang saya difahamkan segala drives , areas dsb untuk seseorang wazer takkan hilang walau sedikitpun andaikata dia tidak aktif untuk beberapa ketika .

dalam tempoh tertentu memang tidak boleh disunting lagi jika awak tidak memandu di kawasan itu dan ia bukan kawasan pengurusan awak.... kita tunggu otai2 lain untuk penjelasan yang lebih baik
SazriZain
 
Posts: 44
Joined: Tue Jun 07, 2011 2:39 pm
Has thanked: 17 times
Been thanked: 5 times

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby SazriZain » Sun Jul 20, 2014 11:08 am

FredyYiap wrote:Kita berinteraksi guna FB ke atau forum ni?? ;-)

fb.. di sini cuma sokongan tambahan
SazriZain
 
Posts: 44
Joined: Tue Jun 07, 2011 2:39 pm
Has thanked: 17 times
Been thanked: 5 times

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby siklalez » Thu Oct 17, 2013 6:23 am

Salam , Selamat tengahari bagi yang bukan beragama Islam .
Saya baru lagi dengan waze ni dan pengeditan peta waze ni...
Saya nak tanya bagaimana kita nak memohon agar kawasan yang boleh diedit oleh kita bertambah keluasannya disebabkan sekarang ini kawasan itu belum ditambahkan secara otomatik ?
Ada cadangan dari kawan-kawan semua ?
Untuk pengetahuan semua buat masa ini saya hanyalah pengedit aras 1 ( editor level 1 ) dan saya sertakan bersama di sini gambar skrin ( screen shot ) untuk markah dan perkara berkaitan dengannya . Terimakasih . :oops:

http://www.mediafire.com/?1mmlkmk2av050im
Last edited by siklalez on Thu Oct 17, 2013 6:48 am, edited 1 time in total.
Image

i yem Newbies level 2 map editor
siklalez
 
Posts: 13
Joined: Tue Jun 25, 2013 2:48 am
Has thanked: 5 times
Been thanked: 2 times

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby siklalez » Thu Oct 17, 2013 6:46 am

intheblanket wrote:Salam...

Saya baru join Waze nie... nak tumpang bertanya pasal AM... macam ner tue yer??? saya ada edit kawasan laluan kerja saya... Area Bandar Baru Selayang... ada x AM dier??? sebab nak dier update kan sesetengah tempat tue...


Maaf lah menyampuk plak...
Apa yang bro CoolCityCat terangkan tu dah jelas tapi saya nak tambah sikit , untuk kita mengetahui siapa-siapa yang menjadi AM atau pengurus kawasan sesuatu tempat , di WME , bahagian penjuru kanan atas ada tempat kita boleh pilih untuk Mengetahui AM sesuatu kawasan pengeditan kita sebagai cth .

http://www.mediafire.com/?28io1ht71bd4qkr
Image

i yem Newbies level 2 map editor
siklalez
 
Posts: 13
Joined: Tue Jun 25, 2013 2:48 am
Has thanked: 5 times
Been thanked: 2 times

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby siklalez » Thu Oct 17, 2013 12:05 pm

siklalez wrote:Salam , Selamat tengahari bagi yang bukan beragama Islam .
Saya baru lagi dengan waze ni dan pengeditan peta waze ni...
Saya nak tanya bagaimana kita nak memohon agar kawasan yang boleh diedit oleh kita bertambah keluasannya disebabkan sekarang ini kawasan itu belum ditambahkan secara otomatik ?
Ada cadangan dari kawan-kawan semua ?
Untuk pengetahuan semua buat masa ini saya hanyalah pengedit aras 1 ( editor level 1 ) dan saya sertakan bersama di sini gambar skrin ( screen shot ) untuk markah dan perkara berkaitan dengannya . Terimakasih . :oops:

http://www.mediafire.com/?1mmlkmk2av050im



Perkara ini dah selesai :D , Terimakasih kepada Waze Support Teams dan bro kadyus .
Image

i yem Newbies level 2 map editor
siklalez
 
Posts: 13
Joined: Tue Jun 25, 2013 2:48 am
Has thanked: 5 times
Been thanked: 2 times

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby siklalez » Sun Oct 20, 2013 3:23 pm

Salam dan selamat petang / malam bagi non-muslims ,
Saya ada terbaca dalam forum ini berkenaan dengan permintaan "Unlock" yangmana tidak digalakkan sebab mungkin permintaan tersebut susah atau lambat mendapat jawaban , dan permintaan untuk "Unlock" digalakkan dibuat melalui FB , ini untuk wazer secara keseluruhannya di Malaysia .
Soalan saya bagaimana dengan wazer yang berada di Borneo , boleh ke tidak permintaan "Unlock a.k.a down lock" tersebut dibuat melalui forum ini terutamanya dalam forum bahasa Malaysia ini ?
Terimakasih. :oops:
Image

i yem Newbies level 2 map editor
siklalez
 
Posts: 13
Joined: Tue Jun 25, 2013 2:48 am
Has thanked: 5 times
Been thanked: 2 times

PreviousNext

Return to Malaysia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users