Sejarah Forum Bahasa Makaysia

Moderators: Unholy, PakcikSyah

Areas hilang dari WME dan tak boleh edit area

Postby siklalez » Sat Apr 26, 2014 2:16 pm

Salam ,
Saya nak tanya otai 2x sekelian :oops: :oops: :oops:
Saya musykil tentang beberapa perkara :o :o :o :

1) Areas yg saya pernah pandu hilang - Mengapa begitu ? Adakah disebabkan oleh jika seseorang wazer itu tidak aktif dalam menyunting peta menyebabkan areas dalam WME hilang begitu saja ?
2) Bilamana areas yg saya pernah pandu hilang , ini menyebabkan saya tidak dapat melakukan penyuntingan seperti sebelum ia hilang. Soalannya , bagaimana saya nak dapat balik areas tersebut ? ( jika ia dapat dipulangkan balik kpd saya )
Image

i yem Newbies level 2 map editor
siklalez
 
Posts: 13
Joined: Tue Jun 25, 2013 2:48 am
Has thanked: 5 times
Been thanked: 2 times

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby siklalez » Sat Apr 26, 2014 2:27 pm

siklalez wrote:Salam ,
Saya nak tanya otai 2x sekelian :oops: :oops: :oops:
Saya musykil tentang beberapa perkara :o :o :o :

1) Areas yg saya pernah pandu hilang - Mengapa begitu ? Adakah disebabkan oleh jika seseorang wazer itu tidak aktif dalam menyunting peta menyebabkan areas dalam WME hilang begitu saja ?
2) Bilamana areas yg saya pernah pandu hilang , ini menyebabkan saya tidak dapat melakukan penyuntingan seperti sebelum ia hilang. Soalannya , bagaimana saya nak dapat balik areas tersebut ? ( jika ia dapat dipulangkan balik kpd saya )


Saya nak tambah lagi , selain dari itu drives (km) pun hilang dari rekod saya di WME.
Jadi bagaimana dan apa yg perlu saya lakukan...
Apa yang saya difahamkan segala drives , areas dsb untuk seseorang wazer takkan hilang walau sedikitpun andaikata dia tidak aktif untuk beberapa ketika .
Image

i yem Newbies level 2 map editor
siklalez
 
Posts: 13
Joined: Tue Jun 25, 2013 2:48 am
Has thanked: 5 times
Been thanked: 2 times

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby SazriZain » Sat Apr 26, 2014 2:52 pm

siklalez wrote:
siklalez wrote:Salam ,
Saya nak tanya otai 2x sekelian :oops: :oops: :oops:
Saya musykil tentang beberapa perkara :o :o :o :

1) Areas yg saya pernah pandu hilang - Mengapa begitu ? Adakah disebabkan oleh jika seseorang wazer itu tidak aktif dalam menyunting peta menyebabkan areas dalam WME hilang begitu saja ?
2) Bilamana areas yg saya pernah pandu hilang , ini menyebabkan saya tidak dapat melakukan penyuntingan seperti sebelum ia hilang. Soalannya , bagaimana saya nak dapat balik areas tersebut ? ( jika ia dapat dipulangkan balik kpd saya )


Saya nak tambah lagi , selain dari itu drives (km) pun hilang dari rekod saya di WME.
Jadi bagaimana dan apa yg perlu saya lakukan...
Apa yang saya difahamkan segala drives , areas dsb untuk seseorang wazer takkan hilang walau sedikitpun andaikata dia tidak aktif untuk beberapa ketika .

dalam tempoh tertentu memang tidak boleh disunting lagi jika awak tidak memandu di kawasan itu dan ia bukan kawasan pengurusan awak.... kita tunggu otai2 lain untuk penjelasan yang lebih baik
SazriZain
 
Posts: 44
Joined: Tue Jun 07, 2011 2:39 pm
Has thanked: 17 times
Been thanked: 5 times

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby kweeheng » Mon Apr 28, 2014 2:08 pm

@silalez

1. Areas yang pernah dipandui hanya sah disunting dalam tempoh 3 bulan.

2. Pandu ke area tu sekali lagi, dan kamu akan diberi 3 bulan lagi

Drives memang tidak akan hilang, cuma perjalanan yang panjang memerlukan lebih masa untuk proses.
Image

Country Manager: Malaysia
Area Manager: Klang / Port Klang / Kapar
Malaysia Waze Facebook Group
Malaysia Waze G+ Group

Waze Borneo Facebook
kweeheng
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 87
Joined: Thu Dec 29, 2011 1:27 am
Has thanked: 32 times
Been thanked: 32 times

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby FredAlfie » Fri Jul 11, 2014 3:14 am

sazrimz wrote:e: Indonesian Forum
by sandjaja on Tue Nov 30, 2010 11:20 pm

Jakarta, Bandung, Surabaya, Bali, Samarinda, Balikpapan, Banjarmasin, Makassar sudah mulai kelihatan Wazers-nya, kota lain mana lagi ya?

Masak kalah dengan Malaysia yang penduduknya lebih sedikit.
Kalau kita nomor 1 di dunia untuk Foursquare, di Waze masih jauh nih.

facebook.com/sandjaja (add me with message please)
iPad 3G user for tracking
Area Manager for Samarinda, Balikpapan, Surabaya and surrounding areas
sandjaja

Posts: 71
Joined: Thu Nov 18, 2010 9:43 am
Location: Samarinda, Indonesia
:D copy n paste dari indonesia forum :D


akan pergi ke bali oktober nanti. mudah-mudahan sudah ramai wazer di sana. :D
FredAlfie
 
Posts: 1
Joined: Tue Jul 08, 2014 3:04 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby FredyYiap » Sun Jul 20, 2014 10:53 am

Kita berinteraksi guna FB ke atau forum ni?? ;-)
Fredy YIAP
--
ImageImage Image
Area Manager: Currently My OWN Backyard, Malaysia. ;-)
Waze Malaysia: FB | G+ | Forum | Wiki
FredyYiap
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 4
Joined: Sat Jul 09, 2011 4:25 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby SazriZain » Sun Jul 20, 2014 11:08 am

FredyYiap wrote:Kita berinteraksi guna FB ke atau forum ni?? ;-)

fb.. di sini cuma sokongan tambahan
SazriZain
 
Posts: 44
Joined: Tue Jun 07, 2011 2:39 pm
Has thanked: 17 times
Been thanked: 5 times

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby PakcikSyah » Mon Jul 21, 2014 5:58 am

FredyYiap wrote:Kita berinteraksi guna FB ke atau forum ni?? ;-)


Disini biasanya untuk berkomunikasi dengan editor atau general user yang tak join FB.
PakcikSyah
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 395
Joined: Thu Jun 19, 2014 10:41 am
Location: Malaysia
Has thanked: 82 times
Been thanked: 113 times

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby fingurvw » Sat Sep 20, 2014 2:40 pm

salam,
nak tanya org2 lama kt sini..sy ada edit map,bila on waze cm xde apa2 je.
atau dia lambat update ya. Tapi yg pastinya saya dah save..kebanyakan edit map area
Bandar Saujana Putra. (sbb sy ddk sini) :D :D
fingurvw
 
Posts: 2
Joined: Fri Sep 19, 2014 8:04 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Bahasa Malaysia Forum

Postby kadyus » Sat Sep 20, 2014 11:58 pm

fingurvw wrote:salam,
nak tanya org2 lama kt sini..sy ada edit map,bila on waze cm xde apa2 je.
atau dia lambat update ya. Tapi yg pastinya saya dah save..kebanyakan edit map area
Bandar Saujana Putra. (sbb sy ddk sini) :D :D


wslm. biasa map update setiap hari tetapi buat masa sekarang dah seminggu map tak update. yang anda nampak dalam Waze client app sekarang ialah map setakat 14 September 2014, 3:00am. kalau nak tau bila map update boleh follow waze status: http://status.waze.com/
State & Regional Manager - Sabah, Malaysia
WazeBORNEO FB /WazeMY FB /WazeMY G+
kadyus
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 79
Joined: Fri Jan 11, 2013 10:05 am
Location: Sabah, Malaysia
Has thanked: 95 times
Been thanked: 36 times

PreviousNext

Return to Bahasa Malaysia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users