Page 1 of 1

Re: Speed traps: Enforcement zones

PostPosted: Mon Mar 18, 2019 12:34 pm
by Glodenox
Hey!

Normaal gezien zou dit gedrag inderdaad van zichzelf moeten verdwijnen eenmaal je terug in België bent. Dit is namelijk geen instelling in de app, maar een verborgen waarde in de app die ervoor zorgt dat Waze in Frankrijk de wet volgt. Ik heb hier nog geen andere meldingen van tegengekomen.

Ik zal proberen om dit vanavond bij mezelf ook eens te triggeren om het uit te testen. Ik zal je op de hoogte brengen van mijn bevindingen. Als ik niets vind kunnen we altijd eens het debuggen aanzetten om er verder naar te kijken.

Re: Speed traps: Enforcement zones

PostPosted: Wed Mar 20, 2019 8:40 am
by Glodenox
Ik heb het maandag eens getest en ik kon er in slagen om de Franse risicozones inderdaad actief te krijgen binnen België. Maar na het herstarten van de app werd dit bij mij terug uitgeschakeld.

Als je dit nog altijd voor hebt: zou je eens in de app in het zoekveld willen zoeken naar 2##2? Die 4 karakters zorgen er voor dat de app in de debugmodus gaat (of het terug uitschakelt). Je zal dan onder de oranje knop om meldingen mee te maken een extra optie "Debug" te zien krijgen waarmee je logbestanden kan verzenden.
Zou je na dat te activeren de app eens willen sluiten en opnieuw opstarten? Ik vermoed namelijk dat dat het punt is waarop normaal gezien die instelling teruggezet zou moeten worden. Als je daarna op de Debug-knop klikt zullen de bestanden opgestuurd worden naar Waze. Gelieve bij te houden ongeveer wanneer je dit doet, dit zal ik namelijk aan Waze moeten meedelen. Daarna kan je best de debugmodus uitschakelen met 2##2 aangezien dit extra werk vraagt van je toestel.

Daarna zou ik dan het volgende willen weten: tijdstip van verzending van logs en het type toestel dat je gebruikt. Dan zal ik daar een bug report voor aanmaken.

Speed traps: Enforcement zones

PostPosted: Mon Mar 18, 2019 12:04 pm
by ToonPanda
Hallo allemaal,

ik ben net terug van skireis en ben vanuit Zwitserland door Frankrijk naar België gereden. In FR is het verboden bij wet om een snelheidscamera op de exacte locatie te zetten in een app, dus daar werkt Waze met "Enforcement Zones": een zone op een weg van 1-2km waarin de camera zich ergens bevindt.

Ik ben dan België binnen gereden en Waze vertoonde hetzelfde gedrag. Ook na herstarten app. Is dit een recente wijziging, of een instelling?

thanks voor de info, ik vind er online nergens iets over terug.
Mvgr,
ToonPanda

Re: Speed traps: Enforcement zones

PostPosted: Mon Mar 18, 2019 12:44 pm
by ToonPanda
Bedankt voor de snelle reply. Ik hou het zelf ook nog in het oog.

Ik maal de komende weken nog wel wat km's, dus als ik verandering merk laat ik het weten.

Misschien was het gewoon een bug en bleef hij plakken op de Franse instelling.

Re: Speed traps: Enforcement zones

PostPosted: Wed Mar 20, 2019 2:59 pm
by ToonPanda
Dag Glodenox,

ik ben ondertussen al wel een paar flitspalen gepasseerd en het gedrag is terug normaal. Ik kan niet precies zeggen wanneer het gedrag is omgeschakeld.

Ik rij volgende week opnieuw vanuit FR BE binnen, dus ik hou het in de gaten. Moest het nodig zijn post ik hier opnieuw.

Volgens mij deed Waze dat vroeger wel volautomatisch (zonder app herstart) als je de grens passeert, ik ben al wel eens eerder in FR geweest...

Mvg,
ToonPanda