Wegenwerken op de tongersesteenweg

[ img ] Map modifications | Roadworks

Moderators: Benelux Regional Managers, Benelux Local Champs, Benelux Country Managers

Re: Wegenwerken op de tongersesteenweg

Postby gertbroos » Thu Mar 21, 2019 2:03 pm

morrensteven wrote:Op de tongersesteenweg zijn er wegenwerken bezig. Momenteel is er vertraagd verkeer 30km/hr in beide richtingen mogelijk. Vanaf 1 April is er een verandering en word er in 1 richting verkeer toegelaten. In bijlage heb ik het plannetje bijgevoegd, waarop ook de omleidingsweg staat vermeld. Kunnen jullie dit aanpassen. Bedankt


Vanaf 1 april, maar is er ook al een einddatum bekend, of ligt deze ver in de toekomst? Ik zal ze voorlopig al inplannen tot aan het bouwverlof begin juli.

Kan je, indien je er na 1 april passeert, even kijken of die omleidingsweg richting Tongeren naast de Lindeboom, enkelrichting is of niet, want dat is niet helemaal duidelijk op de kaart. Deze weg is heel smal en anders zou Waze mensen mss in de verkeerde richting gaan sturen.

Alvast bedankt
gertbroos
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 365
Joined: Mon Jan 19, 2015 4:04 pm
Location: Belgium
Has thanked: 88 times
Been thanked: 249 times

Re: Wegenwerken op de tongersesteenweg

Postby gertbroos » Thu Mar 21, 2019 2:19 pm

Thanks... mocht er iets niet kloppen of mislopen, laat gerust iets weten.
gertbroos
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 365
Joined: Mon Jan 19, 2015 4:04 pm
Location: Belgium
Has thanked: 88 times
Been thanked: 249 times

Wegenwerken op de tongersesteenweg

Postby morrensteven » Thu Mar 21, 2019 1:46 pm

Op de tongersesteenweg zijn er wegenwerken bezig. Momenteel is er vertraagd verkeer 30km/hr in beide richtingen mogelijk. Vanaf 1 April is er een verandering en word er in 1 richting verkeer toegelaten. In bijlage heb ik het plannetje bijgevoegd, waarop ook de omleidingsweg staat vermeld. Kunnen jullie dit aanpassen. Bedankt
Attachments
wegenwerken tongerse steenweg.png
Aanpassing verkeer aan wegenwerken tongersesteenweg
(79.4 KiB) Downloaded 83 times
morrensteven
 
Posts: 5
Joined: Wed Mar 20, 2019 11:26 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: Wegenwerken op de tongersesteenweg

Postby morrensteven » Thu Mar 21, 2019 2:18 pm

Hieronder het kopie van de mail die we hebben gekregen.

Nutsmaatschappijen nog aan de slag tot eind maart
Tot eind deze maand werken de nutmaatschappijen verder aan hun leidingen voor telecom, water, gas en elektriciteit aan de noordzijde van de Tongersesteenweg (N79). Voetgangers en fietsers verplaatsen zich op een tijdelijke asfaltstrook aan de zuidzijde, autoverkeer kan de werken in beide richtingen passeren over versmalde rijstroken.

Riolerings- en herinrichtingswerken vanaf 1 april 2019
Op maandag 1 april 2019 starten de rioleringswerken in de projectzone. De noordzijde van de Tongersesteenweg is als eerste aan de beurt (fase 1). Wanneer de nieuwe, gescheiden riolering geplaatst is, kan de aannemer er de weginfrastructuur vernieuwen. Tegen de zomer verhuizen de werken naar de zuidzijde van de Tongersesteenweg (fase 2). Het einde van de herinrichting is voorzien voor het najaar. De timing is evenwel onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden.

Omleiding voor autoverkeer richting Tongeren
Vanaf maandagochtend 1 april is er nog één weghelft beschikbaar in de projectzone. Voor fietsers en voetgangers zal er steeds ruimte zijn om in beide richtingen langs de werken te kunnen fietsen en stappen. In fases 1 is dat op een tijdelijke asfaltstrook en tijdens fase 2 op het nieuw aangelegde voet- en fietspad aan de noordzijde.

Verkeer van Tongeren naar Maastricht kan steeds voorbij de werfzone rijden. In de andere richting, naar Tongeren, is de Tongersesteenweg vanaf de rotonde afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor dit verkeer geldt er een korte omleiding die vanaf de rotonde eerst over de Bilzersteenweg loopt om dan via twee ruilverkavelingswegen net voorbij de werken terug aan te sluiten op de Tongersesteenweg.
Grtjs,
Steven
morrensteven
 
Posts: 5
Joined: Wed Mar 20, 2019 11:26 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time


Return to Belgium

Who is online

Users browsing this forum: No registered users