can you please make it so maps are pre loaded?

Moderator: Unholy

Re: Re: Re: can you please make it so maps are pre loaded?

Postby Borgholio » Sat Feb 02, 2013 9:58 pm

rand0m9 wrote:
Borgholio wrote:
TSXyKorova wrote:
I see no point in arguing about it.

// Sent using Tapatalk HD Beta. Please PM me with any issues. //


I see no point in necroing a 7 month old thread...


I don't see the point in letting these threads go dead which just causes people to make a ton of duplicate topics because a previous one got pushed back a few pages and people are too lazy to search.

Sent from my SGH-I317 using Tapatalk 2


Obviously someone doesn't know basic forum etiquette involving necroing old threads.
Borgholio
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 322
Joined: Mon Sep 19, 2011 3:15 am
Has thanked: 17 times
Been thanked: 40 times

Re: Re: Re: can you please make it so maps are pre loaded?

Postby rand0m9 » Tue Jan 29, 2013 5:25 am

Borgholio wrote:
TSXyKorova wrote:
I see no point in arguing about it.

// Sent using Tapatalk HD Beta. Please PM me with any issues. //


I see no point in necroing a 7 month old thread...


I don't see the point in letting these threads go dead which just causes people to make a ton of duplicate topics because a previous one got pushed back a few pages and people are too lazy to search.

Sent from my SGH-I317 using Tapatalk 2
rand0m9
 
Posts: 28
Joined: Fri Dec 17, 2010 7:40 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Re: Re: can you please make it so maps are pre loaded?

Postby Borgholio » Sun Jan 06, 2013 8:13 pm

TSXyKorova wrote:
I see no point in arguing about it.

// Sent using Tapatalk HD Beta. Please PM me with any issues. //


I see no point in necroing a 7 month old thread...
Borgholio
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 322
Joined: Mon Sep 19, 2011 3:15 am
Has thanked: 17 times
Been thanked: 40 times

Re: Re: can you please make it so maps are pre loaded?

Postby TSXyKorova » Sun Jan 06, 2013 2:40 pm

TSXyKorova wrote:
Borgholio wrote:Google Nav caches the whole route now, and just recently introduced the feature where you can pre-download maps in a 10-square mile area from any arbitrary point too. If Waze wants to keep competing, it needs something similar.

Google Maps has offered the "pre-cache map tiles" add-on since before I got my Android in December, 2011. I'm not sure it's built-in now, is it?

Yes, it's no longer a "labs add on" but an included feature.


I travelled to California over Christmas and cached areas in Google Maps. Even with that app's limit on cached areas, I was able to cover much of the bay area where i was. Several times I needed map details instantly where T-mobile had crappy coverage. Data access was irrelevant; the cached data was used transparently.

If data plans are really an issue for so many users, make it an option in Settings. But this feature needs to be included to keep pace with Google Maps et al.

I see no point in arguing about it. Lack of caching, and obnoxious popups on runtime, are making this an increasingly less useful app for me.


// Sent using Tapatalk HD Beta. Please PM me with any issues. //
TSXyKorova
 
Posts: 14
Joined: Sun Mar 04, 2012 5:07 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Re: can you please make it so maps are pre loaded?

Postby bgodette » Mon May 14, 2012 6:33 am

AlanOfTheBerg wrote:
xteejx wrote:It is extremely unlikely that Waze will ever implement an offline mode because of their business model, i.e. live data.

I certainly understand why they are thinking this at the time. However, at both meetups, I think everyone made it clear that for Waze to be useful and to compete in the general GPS market (commuter market alone isn't going to generate enough revenue), that caching the entire route at a fairly low zoom level and have the client determine what to display at the various zoom levels, as soon as possible after the route is set is important.

+1

Sent from my Kindle Fire using Tapatalk 2
bgodette
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 3436
Joined: Wed Jul 06, 2011 8:19 pm
Location: Denver, CO
Has thanked: 115 times
Been thanked: 538 times

Re: can you please make it so maps are pre loaded?

Postby rand0m9 » Tue Jan 29, 2013 9:31 pm

I like it

Sent from my SGH-I317 using Tapatalk 2
rand0m9
 
Posts: 28
Joined: Fri Dec 17, 2010 7:40 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Re: can you please make it so maps are pre loaded?

Postby jasonh300 » Tue Jan 29, 2013 8:04 pm

rand0m9 wrote:Good to know... Hope they give me the option to cache off cell signal. I rarely enter my route before I am in my car.... Happens the most when I am sitting at the end of the block and way out of wifi range.

Sent from my SGH-I317 using Tapatalk 2


It has been pointed out to the developers that you're going to have to download the route regardless of whether it's done in advance or not, so it shouldn't make any difference in the cellular data usage. We're waiting to hear back from them.
jasonh300
 
Posts: 7568
Joined: Fri Oct 28, 2011 4:26 pm
Location: New Orleans, LA, USA
Has thanked: 408 times
Been thanked: 986 times

Re: can you please make it so maps are pre loaded?

Postby rand0m9 » Tue Jan 29, 2013 7:56 pm

Good to know... Hope they give me the option to cache off cell signal. I rarely enter my route before I am in my car.... Happens the most when I am sitting at the end of the block and way out of wifi range.

Sent from my SGH-I317 using Tapatalk 2
rand0m9
 
Posts: 28
Joined: Fri Dec 17, 2010 7:40 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Re: can you please make it so maps are pre loaded?

Postby jasonh300 » Tue Jan 29, 2013 6:33 am

The most recent version of the Waze client will cache your entire route if you start navigation while connected to WiFi.
jasonh300
 
Posts: 7568
Joined: Fri Oct 28, 2011 4:26 pm
Location: New Orleans, LA, USA
Has thanked: 408 times
Been thanked: 986 times

Re: can you please make it so maps are pre loaded?

Postby floppyrod84 » Sat Jul 21, 2012 2:51 am

Since when?

Sent from my GT-I9100P using Tapatalk 2
floppyrod84
 
Posts: 2569
Joined: Wed Jan 19, 2011 3:17 pm
Location: Sheerness, Kent, UK
Has thanked: 46 times
Been thanked: 45 times

Next

Return to Website, Community, General

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot]