No GPS

Moderator: Unholy

Re: No GPS

Postby hebermc » Wed Feb 18, 2015 2:53 am

In Android you can use the following app to figure out if your phone is getting the gps signal:
https://play.google.com/store/apps/deta ... tus2&hl=en

If it fails you can try two things:
1) Restart the phone
or
2) Reset a-gps:
a) Menu / Tools / manage aGPS state.
b) Select 'Reset' to clear the internal state of the GPS.
c) Select 'Download' to re-download the assistance data. You will need an active internet connection at this step.
d) Close the GPS Status application for 10 seconds.
e) Go outside and find a spot where large part of the sky is visible.
Make sure you have the 'Keep the screen on' settings turned on (in Menu / Settings / Display & Tools'.
e) Let the program run and try to acquire your GPS position

If you live in a area with loads of buildings try going to a park for a first lock, in my experience older phones have bad gps, my Galaxy Ace 2 takes minutes to get a GPS lock while my Galaxy S4 takes just a few seconds.
hebermc
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1317
Joined: Fri Apr 06, 2012 2:17 am
Location: Recife, PE, Brasil
Has thanked: 754 times
Been thanked: 875 times

Re: No GPS

Postby lebarros » Fri Jan 04, 2013 9:38 pm

I am also having the same issue. No GPS connection.
:(
lebarros
 
Posts: 20
Joined: Mon Jul 23, 2012 1:49 am
Location: Rio de Janeiro - Brasil
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

No GPS

Postby lordy5 » Wed Aug 29, 2012 7:01 pm

Hello, this app just constantly says no GPS and becuase of that is pretty useless :(
Is there anything I can do to fix this? I have been on to Maps that is installed on my phone and it can pinpoint my location exactly, how do I fix this? :(
lordy5
 
Posts: 2
Joined: Tue Aug 28, 2012 8:29 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: No GPS

Postby lordy5 » Wed Aug 29, 2012 7:22 pm

iPhone 3GS - iOS 5.1.1
Waze version - 3.2.2.0

Tried a google search, seems like there is a lot of people with this issue but no solutions :(
lordy5
 
Posts: 2
Joined: Tue Aug 28, 2012 8:29 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: No GPS

Postby lucazen » Wed Sep 12, 2012 1:54 pm

This issue appear also to me very often, lost gps signal when google maps get fine instead.

Only after numerous attempts to restart waze / gps i can navigate normally. At now I have not yet understood where is the problem.

I've LG OPTIMUS ONE with android 2.3 and latest version of Waze.
lucazen
 
Posts: 1
Joined: Fri May 06, 2011 5:05 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: No GPS

Postby nikwax » Fri Nov 30, 2012 9:19 pm

I have same issue with iPhone 4 and iOS 6. Apple Maps looks fine, but Waze has no idea where I am, or it finds where I am every five minutes or so.
nikwax
 
Posts: 4
Joined: Mon Aug 24, 2009 2:58 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: No GPS

Postby nikwax » Sat Dec 22, 2012 4:37 pm

nikwax wrote:I have same issue with iPhone 4 and iOS 6. Apple Maps looks fine, but Waze has no idea where I am, or it finds where I am every five minutes or so.



Fixed by deleting the app and reinstalling it, works like a champ now!
nikwax
 
Posts: 4
Joined: Mon Aug 24, 2009 2:58 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: No GPS

Postby PalmettoC » Mon Dec 24, 2012 6:47 am

I was having this issue also, even though it was still showing me driving down the interstate pretty accurately. I just cut my phone off and back on and restarted Waze, and I haven't had the issue since. I'm on an iPhone 5 with iOS 6.01
PalmettoC
 
Posts: 47
Joined: Sun Oct 30, 2011 3:30 am
Location: Cleveland, TN
Has thanked: 0 time
Been thanked: 4 times

Re: No GPS

Postby rj_mckenzie » Sat Jan 19, 2013 4:54 am

daknife wrote:Not sure about all the folks having problems with their new IPhones, but on my Galaxy S I ended up buying a bluetooth GPS antenna, and use it almost exclusively because the weak GPS receiver is a known weakness in the GS devices.


What GPS did you buy? And how easy was it for Waze to recognize it? I have a Galaxy Nexus and I live in a heavy urban area and the GPS goes all over the place at times. I was looking at the Garmin GLO for a external bluetooth GPS and that it uses both the American and the Russian GPS systems. That should increase accuracy using more satellites.
rj_mckenzie
 
Posts: 21
Joined: Fri Dec 21, 2012 12:54 pm
Location: Menasha, Wisconsin
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: No GPS

Postby rleejr79 » Tue Sep 04, 2012 8:44 am

Sometimes my GNex glitches with the GPS and states no GPS as yours does. I just leave Waze in the background, open Google Maps, let it lock on to my position, then return to Waze. This has fixed the issue every time. It has only happened about 5 to us to me though.

~I don't always respond to the forums from my Nexus 7, but when I do, I Swype with Tapatalk 2.
rleejr79
 
Posts: 188
Joined: Wed Sep 23, 2009 8:50 am
Location: Southwestern PA
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

PreviousNext

Return to Website, Community, General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users