Croatian/Bosnian/Serbian

Questions or problems which are country-specific should be addressed in your country forum. You will not only connect better with your local community, but you can use your native language for more convenient communication.

Moderators: adriansinger, Unholy

Re: Croatian/Bosnian/Serbian

Postby danilo-p » Thu Nov 29, 2012 1:48 pm

pa bodovi se ne dobivaju ako se puno vozi.. pogotovo ako se vozi po vec dugo napravljenim i editiranim cestama vec se bodovi dobivaju za :
How points are calculated?
How to earn points

Wazing - 5 per mile / 3.2 per km (for both navigation / non-navigation mode)
Reporting - 6. (not including chit-chat and ping)
Responding to reports - 3.
Road munching - 16 per mile / 10 per km
Road recording - 64 per mile / 40 per km
Map editing - 1.5 per edit.
Solving map update request - 3
Adding street names - 3
Adding house numbers - 3

prema tome ispada da onaj koji editira dobiva puno vise od onoga ko vozi :)

I za kraj ima mapa koje se 100 % poklapaju sa cestama ali ima puno mapa koje su pomaknute u odnosu na stvarni polozaj i u tom se slucaju treba ravnati po nekim srednjim vrijednostima GPS tocaka jer jedino na taj nacin moguce je u blizini postojecih cesta crtati nove i jedino je na taj nacin moguce da se izbjegne skakanje sa jedne na drugu obliznju cestu dok se negdje vozimo... a iz iskustva znam da negdje neko u wazeu to prati pa mape koje su jako pomaknute ( kao sto je to bio slucaj sa Koprom i kao sto je to jos uvjek slucaj sa jednim dijelom Pule) nakon nekog vremena poravna sa GPS tockama i tada ponove sve ceste koje su bile crtane po mapi a ne po prosjecnim GPS tockama ponovo nisu na pravom mjestu. Odnosno ceste koje su bile crtane po GPS tockama nakon toga se poklapaju i sa mapom.

Ima jos jedna slucaj gdje se ceste cak i kad se uglavnom tocno poklapaju sa GPS tockama na nekim mjestima ipak se ne poklapaju ali to je iskljucivo na mjestima gdje su ceste sa puno brzih i kratkih zavoja i GPS tocke su prespore da ih prate pa malo "ispeglaju" odnosno sijecu zavoje a tako ih treba i nacrtati (po GPS tockama) a ne po stvarnoj cesti. Znaci za kraj sve ceste editirati samo sa ukljucenim GPS tockama a nikako prema slici sa karte.. odnosno stalno provjeravajte vec nacrtane ceste sa GPS tockama i ispravljate ih po njima.. jer cemo na taj nacin dobiti ceste po kojima necemo "skakutati" malo na cesti malo pored nje.. i dobit cemo bodove za to editiranje bez obzira sto ta cesta vec postoji i na kraju treba napomenuti da ako je cesta bila znatno pomaknuta u odnosu na GPS tocke, kad budemo ponovo vozili po toj cesti (nakon sto se napravi update) ponovo ce biti moguci takozvani: "Road munching - 10 per km" odnosno "jedenje ceste"..
pozdrav ekipi... i jos jedan savjet svaku cestu koja je asfaltirana bez obzira na sirinu i koja spada u jednu od kategorija L (lokane ceste, imaju po 4 znamenke) ili Ž (zupanijske ceste, imaju po tri znamenke) trebalo bi ih rangirati barem kao "Primary Street" jer je to jedini nacin da ih vidimo na karti kad se malo poveca omjer a sve ceste sa oznakom D (drzavne cete, imaju dvije ili samo jednu znamenku) trebalo bi rangirati minimum sa "Minor Highway" ili "Major Highway" .. isto vazi i za sve glavne prometnice u gradovima.. samo bi sporene i ceste sa malo prometa trebale ostati oznacene kao "Streets"
i za kraj uglavnom bi sve sete trebale imati nivo "0" jedino ako cesta ide preko ceste trebalo bi stavljati oznaku 1 za onu koja ide iznad odnosno -1 za onu koja ide ispod.. moje je neko pravilo bilo da su glavije ceste gdje god je to moguce uvije "0" a one nize rangirane ako prolaze iznad glavne na tom djelu imaju "1" a ako prolaze ispod glanije na tom djelu imaju "-1"

evo malo sam bio poduzi ali to su stvari koje sam primjetio da zapinju.. kao sto sam i primjetio da netko namjerno ili slucajno zna obrisati vec napravljene i oznacene ceste :(

eto toliko od mene

ako ima pravopisnih i stilskih pogresaka u pisanju ne zamjerite.. neda mi se lektorirati i citati vec napisani tekst :)
danilo-p
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 91
Joined: Sat Jan 01, 2011 10:30 pm
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Re: Croatian/Bosnian/Serbian

Postby ivanskoko » Tue Dec 11, 2012 9:13 pm

Hm meni i dalje nije jasno kako netko za tjedan može skupiti 100tk bodova, valjda pilot kakve komercijalne avio kompanije? :lol:
ivanskoko
 
Posts: 39
Joined: Sun Feb 13, 2011 6:56 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Croatian/Bosnian/Serbian

Postby kiki-rovinj » Sun Feb 17, 2013 3:37 pm

Molim sve korisnike da se presele na Forum Hrvatske zajednice na adresi:

http://www.waze.com/forum/viewforum.php?f=307

Ovaj post nema podršku od strane moderatora.
kiki-rovinj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 509
Joined: Thu Nov 12, 2009 8:49 pm
Location: Rovinj
Has thanked: 81 times
Been thanked: 58 times

Re: Croatian/Bosnian/Serbian

Postby asterix06 » Sat Jul 20, 2013 1:48 pm

Forum for Bosnia and Herzegowina is here
https://www.waze.com/forum/viewforum.php?f=806
asterix06
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 4351
Joined: Sat Nov 14, 2009 9:23 am
Location: Italy
Has thanked: 968 times
Been thanked: 1822 times

Re: Croatian/Bosnian/Serbian

Postby Spaidermens11 » Tue Jun 17, 2014 7:05 am

asterix06 ir vērā good People
Spaidermens11
 
Posts: 129
Joined: Mon Feb 17, 2014 8:39 pm
Location: Latvia
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Previous

Return to Local Forums by Country (Language)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users