Skript WME Road Selector

[ img ] [ img ]

Moderators: Unholy, guri211, GinBook

Skript WME Road Selector

Postby pvo11 » Sun Jul 20, 2014 11:43 am

Marně jsem hledal nějaký skript, který by uměl vybrat segmenty podle zadaných podmínek, tak jsem si ho zkusil napsat.

Co skript umí?
V podstatě nic moc :-). Naklikáte podmínku, stisknete tlačítko Select roads a skript vám je vybere.
Jakou úpravu na nich pak uděláte a zda změnu uložíte, je na vás. Skript žádnou nebezpečnou akci nedělá ;) .
Oblast, ve které to vybírá, je o malinko větší než zobrazená část mapy. To je mimo můj vliv, prostě co mi WME nabídne, z toho vybírám, což má i další důsledek, na nižších zoomech (3 a méně), to nevybere vše, co by mohlo (jen silnice vyšších tříd) nebo nevybere nic, protože WME to na těchto zoomech nedovolí ani ručně. Vzhledem k tomu, že není k dispozici žádný popis API, tak většinu věcí jsem zjišťoval testováním a reverse engineeringem a nevím, zda se s tím dá něco dělat.

Pokud myslíte, že se skript k něčemu hodí, tak testujte, kritizujte a navrhujte vylepšení, buď sem nebo do PM.
K instalaci je tady: https://greasyfork.org/scripts/3462-wme-road-selector

Aktuální verze: 1.47

Popis podmínek:
    Country - jméno země
    State - jméno státu (pouze NA region) (lze i na podřetězec)
    City - jméno obce (lze i na podřetězec)
    Street - jméno ulice (lze i na podřetězec)
    Unmamed segment - segment nemá nastavené jméno
    Alternate name (City or Street) - pokud je zaškrtnuto, předchozí 3 podmínky se týkají alternativních názvů (pokud má segment více alternativních názvů, podmínka je splněna pokud ji splní alespoň jeden z nich)
    Road type - typ cesty
    Roundabout - segment je kruhový objezd
    Toll Road - segment je zpoplatněný
    Direction - směr jízdy
    Elevation - výška
    Manual Lock - editorem nastavený zámek, pokud je nastavený automatický zámek, je jakékoli podmínka na toto vždy nesplněna
    Trafic Lock - Automatický zámek, pokud je nastavený některá z hodnot manuálního zámku, je jakékoli podmínka na toto vždy nesplněna
    Speed limit - segment má nastavenou maximální rychlost (alespoň v jednom směru)
    New - segment je nový (ať již nově nakreslený nebo vzniklý rozdělením)
    Changed - segment by změněn a dosud neuložen
    On Screen - segment je vidět na obrazovce (celý nebo částečně)
    Has restriction - segment má nastavené nějaké omezení
    Has closure - segment má nastavenou nějakou uzavírku (Pozor: takový segmnt není editovatelný, takže je třeba odškrtnout Editable only
    Updated by - kdo segment naposledy upravoval
    Created by - kdo segment vytvořil (prázdné jméno znamená dosud neuložený segment)
    Last update - před kolika dny byl segment naposledy upravován

Známé nedostatky:
  • nelze přidávat k již vybraným segmentům – částečně proto, že po vybrání jakéhokoli segmentu zmizí karty jednotlivých doplňků, takže jsem se tím zatím nezabýval, ale řešitelné by to asi bylo, aby člověk mohl posunout stránku a se stejnou podmínkou vybírat dál.
  • je jen v angličtině - udělat ho lokalizovatelný je podle mě spousta zbytečné práce. Názvy hodnot asi WME někde lokalizované má, takže by se daly možná načítat, ale zatím jsem nezjistil jak
Last edited by pvo11 on Sun Aug 11, 2019 4:33 pm, edited 59 times in total.
pvo11
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1665
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 253 times
Been thanked: 962 times

Re: Tool WME Road Selector

Postby bebebrumik » Sun Jul 20, 2014 11:57 am

Pěkná práce :-) Ještě napiš jaký je rozdíl oproti Toolboxu...
Editor L5
bebebrumik
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1014
Joined: Tue May 07, 2013 12:11 pm
Has thanked: 140 times
Been thanked: 192 times

Re: Tool WME Road Selector

Postby pvo11 » Sun Jul 20, 2014 1:05 pm

bebebrumik wrote:Ještě napiš jaký je rozdíl oproti Toolboxu...

Pokud pro vyšší Levely nemá Toolbox jinou funkcionalitu nebo jsem něco nepřehlédl, tak Toolbox umí jen seskupit zobrazené segmenty do tabulky podle hodnot vybraných sloupců a pro každý řádek tabulky se pak dá jedním stiskem vybrat celá odpovídající skupina segmentů. Ve spoustě případech to může být i rychlejší, než zadávat podmínku.

Takže spíše co to Tollbox neumí:
- mezi vybrané dát jen segmenty na které mám právo editace (ať již EA nebo Level)
- naformulovat komplikovanější podmínky, můžu, tam sice zobrazit jen sloupce, co mě zajímají, ale hodnoty musím pak v tabulce hledat "ručně" - s tím v podstatě souvisejí i další body
- vybírat podle nerovnosti (např.: Elevation < 0)
- vyhledávat na potřetězec v názvu ulice a města, což nevím jestli k něčemu je, ale nic to nestálo :-)
pvo11
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1665
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 253 times
Been thanked: 962 times

Re: Tool WME Road Selector

Postby paaulo23 » Sun Jul 20, 2014 1:12 pm

pvo11 wrote:
bebebrumik wrote:Ještě napiš jaký je rozdíl oproti Toolboxu...



Takže spíše co to Tollbox neumí:
- mezi vybrané dát jen segmenty na které mám právo editace (ať již EA nebo Level)
- naformulovat komplikovanější podmínky, můžu, tam sice zobrazit jen sloupce, co mě zajímají, ale hodnoty musím pak v tabulce hledat "ručně" - s tím v podstatě souvisejí i další body
- vybírat podle nerovnosti (např.: Elevation < 0)
- vyhledávat na potřetězec v názvu ulice a města, což nevím jestli k něčemu je, ale nic to nestálo :-)


Fakt si sikovny. Treba uznat.
Alr inac toto vsetkp co si hore popisal tollbox umi :)
Ale musim to tvoje vyskusat. Mozno sa mylim :)
[ img ]
Editing & Client NOOB, noAM @ South-West Slovakia @ East Austria
Waze x.x.x.xxx on SM-N9005 3 @ silver Ludove Vozitko AmaRock
paaulo23
 
Posts: 126
Joined: Mon May 12, 2014 9:04 am
Location: Slovakia, Czech, Austria
Has thanked: 40 times
Been thanked: 23 times

Re: Tool WME Road Selector

Postby tex232 » Sun Jul 20, 2014 3:12 pm

..
Last edited by tex232 on Sat Sep 12, 2015 10:04 pm, edited 1 time in total.
[L5] AM CZ, Waze 4.49.90.901 iPhone 6 & iPad Air 2, iOS 12.2
tex232
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
 
Posts: 2889
Joined: Sat Oct 01, 2011 9:21 pm
Location: Bohemia, Prague
Has thanked: 437 times
Been thanked: 356 times

Re: Tool WME Road Selector

Postby Kebb01 » Sun Jul 20, 2014 10:12 pm

Ahoj, vyzkoušel jsem, sice jsem neměl zatím moc příležitostí dát tomu pořádně do kožichu, ale mohlo by to hledat i v alternativních názvech? ;)
Oficiální web CZ Waze komunity

------------------------------------------------------------------------------------------------
LC & AM for Silesia & West of the Northen Moravia ║ HTC One S on the board of Renault Mégane
Kebb01
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 705
Joined: Tue Jul 09, 2013 2:06 pm
Location: Slezsko, západ Severní Moravy
Has thanked: 223 times
Been thanked: 247 times

Re: Tool WME Road Selector

Postby pvo11 » Sun Jul 20, 2014 10:14 pm

tex232 wrote:Jen bych to dal do tabulky a maličko zarovnal ty formuláře je to jako když pes čůrá ...

Dej a pošli tagy ;) . Stávající HTML kód najdeš ve skriptu mezi řádky 835 a 888, ani není moc zaneřáděný javascript kódem.
pvo11
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1665
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 253 times
Been thanked: 962 times

Re: Tool WME Road Selector

Postby pvo11 » Mon Jul 21, 2014 5:11 am

Kebb01 wrote:mohlo by to hledat i v alternativních názvech? ;)

Mohlo, jen přemýšlím, jak dotazy zadávat. Možností je více:
1) Nerozlišovat primární a alternativní název, pak to bude mít jednu zvláštní vlatnost. Street != "x" bude úplně jiná podmínka než ! Street = "x" a nebude se dát hledat jen v primárních nebo jen alternativních
2) Udělat další podmínku pro alternativní názvy. Pokud by to člověku bylo jedno, tak by použil OR na primární a alternativní
3) Udělat další podmínku na všechny názvy, tady by se nedalo hledat jen v alternativních
4) Do podmínky přidat zaškrtávání "i alternativní". nebo dvě zaškrtávátka "primární" a "alternativní". To je v podstatě obdoba 2) a 3) jen by se to špatně dávalo na řádek s tlačítkem a ještě hůře vypisovalo ve výrazu.

Osobně se mi nejvíce líbí varianta 2).
Má někdo variantu 5) nebo je pro jinou z nabízených?
pvo11
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1665
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 253 times
Been thanked: 962 times

Re: Tool WME Road Selector

Postby tex232 » Thu Jul 24, 2014 1:39 pm

Bylo by možno selektovat nové segmenty - ty které nemají nic vyplněno?
[L5] AM CZ, Waze 4.49.90.901 iPhone 6 & iPad Air 2, iOS 12.2
tex232
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
 
Posts: 2889
Joined: Sat Oct 01, 2011 9:21 pm
Location: Bohemia, Prague
Has thanked: 437 times
Been thanked: 356 times

Re: Tool WME Road Selector

Postby Grepa » Thu Jul 24, 2014 2:52 pm

tex232 wrote:Bylo by možno selektovat nové segmenty - ty které nemají nic vyplněno?


Ano, je to v Toolboxu moje nejpoužívanější podmínka. Je trochu skrytá, ale když zadám Created By = vyselektuje veškeré neuložené segmenty (bez nick, nick1, nick2, ...) a druhá je In Screen = v obrazovce (1 - 1/2 - 0). To mi umožní definovat v dědině i jinde, všechny moje nové neuložení segmenty najednou. Takže ne ctrl (nebo "M") + tuk, tuk, tuk ......, ale toolbox a prásk a libovolný počet segmentu je najednou pojmenováno, specifikováno a usměrněno. :). Za polovinu času dvojnásobek segmentů :). V případě krátkých segmentů je tato efektivita několikanásobná :).
Grepa
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1687
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:32 am
Has thanked: 292 times
Been thanked: 395 times

Next

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users