Post Reply

[CZ]: Hlášení uzavírek

Post by
Od 27.1.2016 přichází malá změna pro nahlašování uzavírek.
Od teď se bude vyplňovat nový formulář na http://www.wazer.cz/uzavirky/

Původní formulář a sdílená tabulka od HQ se ruší.

Děkuji
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Představuji zde nový způsob jakým budeme dělat uzavírky silnic, segmentů v České republice a jistě následně i na Slovensku.

Asi před 5 týdny jsem se dozvěděl informaci o existenci jiného systému než jaký používáme dle domluvy do této chvíle. Děkuji Foxovi ze Slovenska za ukázku!
Před 4 týdny jsem ukázal nový systém v Brně na setkání dalším kolegům editorům.
S masvbr a vitj jsme začali intenzivně pracovat na zprovoznění této nové fičury. I těm děkuji za skvělou práci! Pochopitelně Gal za podporu ze strany HQ.

Celý systém je postaven na sdíleném tabulkovém formuláři s HQ. Do tohoto formuláře již v této chvíli naostro doplňujeme všechno co nejdeme za informace o uzavírkách, případně informacích od Vás editorů/uživatelů.

Výhoda tohoto nového systému je především v tom, že nejsme vázání na čas update mapových čtverců, který mohl trvat i týden nebo i hůře. Nová uzavírka, jakákoliv změna, předčasné ukončení byla loterie kdy proběhne aktualizace.
V novém systému máme jednu jistotu. Nejpozději do 24 hodin proběhne změna (běžně do 12 hodin), nezávisle na editoru.
V případě kritické situace jsme schopni zařídit v rámci možností okamžitou změnu.
Další obrovská výhoda je viditelnost v klientovi a live mapě. Pro uživatele konečně viditelná věc.
Plus několik dalších výhod.

Máme i několik omezení, které jsme ovšem většinou vyřešili, nebo se týkají spíše lidí, kteří se zabývají, nebo budou zabývat zadáváním do sdílené tabulky.
Dvě omezení týkající se všech je, že segmenty v uzavírkách se musí zamknout na L4+ a další nevýhoda je, tyto uzavírky se nezobrazují v editoru. Nezobrazování uzavírek v editoru ale vyřešil pvo11 a to skriptem, který !Aktivní uzavírky! potvrzené HQ v tabulce zobrazí v editoru.
Takže velmi doporučuji tento script instalovat pro další práci. Tyto označené segmenty se nesmí editovat!!!
Každý segment má své ID číslo a nesmí se ID změnit (jinak se musí počkat na další aktualizaci map).

Touto chvílí se restrikce zadávat nebudou (až na vyjímečné případy) a stávající se nechají vyprchat a případně se v rámci změny na nový systém ukončí.
Editor bude dnešním den psát požadavek na uzavírku http://www.wazer.cz/uzavirky/

Další změna pro nás je uzavření smlouvy s JSDI o možnosti používat data o událostech. Celý systém pracuje ve skrytu přes databázi a následně přes podobný formulář jako pro uživatele. Děkujeme pvo11 za skvělou práci!!! Nemá cenu popisovat systém dopodrobna. Důležitý je výstup dat, které máme zobrazené v tabulce a postupně je v několika lidech ládujeme do tabulky pro HQ. Priorita nyní na začátek je zadat významné komunikace, místa s vysokou penetrací uživatelů. Pro představu kolik nám zabere jedna uzavírka, 5-10 minut. I přestože víme, že existuje, máme místo, musíme vyhledat podrobnosti které segmenty jsou uzavřeny, přečíst celý text o takové uzavírce a zadat do tabulky. Chybí nám v této chvíli zadat asi ještě 300 řádků.
Představa je v blízké budoucnosti, mít zadané všechny uzavírky z JSDI a případně hlášené uzavírky od uživatelů.

Co nám to přinese tuší každý z nás. Skoro dokonalý systém. Můžeme se chlubit fičurou, které jiné navigace nemají. To přinese více uživatelů, lepší data, lepší routing, možná další kolegy editory...

Ještě jsou některé drobnosti k dořešení, ale systém jako takový funguje.
Děkuji ještě jednou vitj, masvbr, pvo11, Foxovi, JSDI a všem kdo se tomu do této chvíle zasloužili.

Edit 8.11.2014 : Systém funguje, uzavírky máme zadané všechny a postupně doplňujeme, nebo editujeme změny.

Edit: 27.2.2016 viz na začátku změna

Edit: 7.8.2019 Změna nadpisu

Post by adamis24
Uzavírka mostu v České Lípě a nájezdy na něj.
Uzavřete někdo, prosím i tenhle nájezd, z protisměru už to je a tady je to stále otevřené...
https://www.waze.com/cs/editor/?env=row ... ueFilter=1

Díky
adamis24
Posts: 14

Post by adamis24
Zdravím, tenhle segment ještě patří k té už zadané uzavírce v Horní Polici. Bydlím 100m odtud a je to 100% tak!. Díky za úpravu, Milan
https://www.waze.com/cs/editor/?env=row ... =303025193
adamis24
Posts: 14

Post by adamis24
Zdravím: Děčín, Ovocná ulice je uzavřená dle hlášení UR, tady je něco z děčínského webu, ale podrobnosti nevím.
Ředitelství silnic a dálnic zahájilo stavbu Vilsnické spojky přeložkami inženýrských sítí. „Průběh stavby v tuto chvíli řidiče příliš neomezuje, nicméně je důležité připravit se na uzavírky, které velmi ovlivní dopravu ve městě,“ řekla primátorka města Marie Blažková. Zástupci Policie ČR, investora, Fakulty dopravní ČVUT a pracovníci města zasedli k jednomu stolu, aby hledali optimální řešení dopravní situace při stavbě Vilsnické spojky. Fakulta dopravní spolupracuje především tak, že namodelovala dopravní situace při uzavírkách komunikací. V nejbližší době dojde k úplné uzavírce ulici J.Š. Baara, Ovocná a ul. Práce. Vjezd vozidlům zdravotnické záchranné služby bude umožněn. Informace o uzavírkách a dopravních omezeních budeme přinášet nejen ve Zpravodaji města, ale především aktuálně na městském webu a facebooku.
Zkoukněte to někdo, prosím, a uzavřete... Díky Milan
adamis24
Posts: 14

Post by Adamos466
31. srpna má být zprovozněna část MÚK a silnice I/11.
https://www.waze.com/cs/editor?env=row& ... ,285961333
Prosím o nastavení konce uzavírky, díky

Zdroj: http://prodlouzena-rudna.cz/#aktuality
Adamos466
Posts: 2

Post by Agent3cele14
Ahoj,

prosím o opravu termínu uzávierky v Třešti - https://www.waze.com/editor?env=row&lon ... =193224951
Na mape je zadaný termín len 10.-15.6.2020, v skutočnosti je tento úsek uzavretý už od začiatku: https://www.jihlava.cz/assets/File.ashx ... nty=537937

Včera ma tam waze navigoval a je dosť nepríjemné potom cúvať hore uličkou Na Kopečku - je to fakt dosť solídny kopeček :D

Díky moc :)
Agent3cele14
Posts: 1
Has thanked: 1 time

Post by LupusCorax
21.9.2020 - 31.10.2020 bude uzavřen úsek silnice č. III/3487 od od křižovatky se silnicí č. II/348 v obci Herálec po křižovatku se silnicí č. III/3488 (odbočka na Koječín)

http://www.heralec.cz/vismo/dokumenty2. ... 29&id=3210

Děkuji za nastavení
LupusCorax
Posts: 21

Post by LupusCorax
PyroHavran wrote:21.9.2020 - 31.10.2020 bude uzavřen úsek silnice č. III/3487 od od křižovatky se silnicí č. II/348 v obci Herálec po křižovatku se silnicí č. III/3488 (odbočka na Koječín)

http://www.heralec.cz/vismo/dokumenty2. ... 29&id=3210

Děkuji za nastavení
Uzavírka prodloužena do 30.11.2020, prosím o nastavení. Děkuji

http://heralec.cz/stanoveni-prechodne-u ... 3233/p1=65
LupusCorax
Posts: 21

Post by LupusCorax
PyroHavran wrote:
PyroHavran wrote:21.9.2020 - 31.10.2020 bude uzavřen úsek silnice č. III/3487 od od křižovatky se silnicí č. II/348 v obci Herálec po křižovatku se silnicí č. III/3488 (odbočka na Koječín)

http://www.heralec.cz/vismo/dokumenty2. ... 29&id=3210

Děkuji za nastavení
Uzavírka prodloužena do 30.11.2020, prosím o nastavení. Děkuji

http://heralec.cz/stanoveni-prechodne-u ... 3233/p1=65
Uzavírka zrušena, po silnici se už normálně jezdí.
Od tohoto segmentu po tento segment je již normálně průjezdné. Jen u odbočky na Koječín směr Herálec zůstala cedule pozor práce na silnici.
LupusCorax
Posts: 21

Post by LupusCorax
pvo11 wrote:
PyroHavran wrote: Uzavírka zrušena, po silnici se už normálně jezdí.
Od tohoto segmentu po tento segment je již normálně průjezdné. Jen u odbočky na Koječín směr Herálec zůstala cedule pozor práce na silnici.
Nevím jestli jsem to správně pochopil. Zrušil jsem uzavírku mezi těmi dvěma segmenty, ten zbylý kousek jsem nechal zavřený.
Je to celé průjezdné. Jen tam u odbočky na Koječín zůstala stát dopravní značka A15 "pozor práce na silnici", zbytek značek je odvezený.
LupusCorax
Posts: 21

Post by LupusCorax
pvo11 wrote:
PyroHavran wrote: Je to celé průjezdné. Jen tam u odbočky na Koječín zůstala stát dopravní značka A15 "pozor práce na silnici", zbytek značek je odvezený.
Tak jsem zrušil uzavírku i na tom posledním segmentu.
Nějak jsem předtím špatně pochopil to otevření od segmentu po segment.
Díky za nastavení. Omlouvám se, jestli jsem to napsal nesrozumitelně.
LupusCorax
Posts: 21