Dialnice

Image Image

Moderators: Unholy, guri211, GinBook

Re: Dialnice

Postby Warmiak » Tue Dec 23, 2014 2:34 pm

Amicy a minimalnie Izrael bezia na separe servrach ci nelepsie by bolo upravit na Europskich servrach prava routingu ako rekategorizovat dialnice v celej Europe?
Warmiak
 
Posts: 70
Joined: Tue Oct 28, 2014 8:48 am
Location: Bratislava - Olsztyn
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Re: Dialnice

Postby Warmiak » Mon Dec 22, 2014 8:59 am

O.K. je to uz mi jasne, dik vsetkym.
Warmiak
 
Posts: 70
Joined: Tue Oct 28, 2014 8:48 am
Location: Bratislava - Olsztyn
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Re: Dialnice

Postby Warmiak » Mon Dec 22, 2014 8:16 am

Nasel som ( mozno je to starsia informacia):
"Podľa dopravného významu (v zmysle STN 736101) sa cestné komunikácie delia na:
- diaľnice „D“
- rýchlostné cesty „R“
- cesty I. triedy
- cesty II. triedy
- cesty III. triedy"

A dialnice nesu zahrnute ako cesty I. triedy, maju osobnu kategoriu.
Warmiak
 
Posts: 70
Joined: Tue Oct 28, 2014 8:48 am
Location: Bratislava - Olsztyn
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Dialnice

Postby Warmiak » Mon Dec 22, 2014 7:45 am

Mam otazocku do plena preco sa na Slovensku a Cesku dialnice znaci ako cesty I triedy a nie ako je to obvykle v okolitych statoch? Niektore dialnice v Cesku (Breclav - Praha) si to zasluzia :) ale preco zrovna vsetky?
Last edited by Warmiak on Mon Dec 22, 2014 8:06 am, edited 1 time in total.
Warmiak
 
Posts: 70
Joined: Tue Oct 28, 2014 8:48 am
Location: Bratislava - Olsztyn
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Re: Dialnice

Postby tex232 » Mon Dec 22, 2014 10:54 pm

Jeden z návrhů byl dát naši nejkvalitnější dálnici D1 do Waze jako polní cestu (resp. dvě polní cesty ...) Alespoň tam kde se silničáři tváří, že ji opravují... To je už totální rekategorizace dle skutečnosti ;-)
[L4] AM CZ, Waze 4.18.9900.900 iPhone 6 & iPad Air 2, iOS 10.2.1
tex232
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
 
Posts: 2885
Joined: Sat Oct 01, 2011 9:21 pm
Location: Bohemia, Prague
Has thanked: 433 times
Been thanked: 356 times

Re: Dialnice

Postby T0M1KE » Wed Jul 26, 2017 10:25 pm

porubcan wrote:ako nam hamilnes spravne pripomenul, bolo by dobre informovat.
uz niekolko tyzdnov testujeme pouzitie kategorie FREEWAY u nas. zacali sme usekom D1 od zaciatku po Trnavu a po pozitivnych skusenostiach postupne pridali kompletne celu D2.


A použije sa to aj na ostatné diaľnice?
T0M1KE
 
Posts: 2
Joined: Fri Mar 17, 2017 11:04 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Dialnice

Postby porubcan » Tue Aug 01, 2017 3:18 pm

Rovnako to majú Rakúšania pri Kittsee.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Image Image Image
SK Country Coordinator, SK Country Manager, Global Champ, Waze Beta Tester
Waze 4.16.0.1 on iPhone 7 @ white Škoda Octavia RS Combi
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6097
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 753 times
Been thanked: 1742 times

Re: Dialnice

Postby porubcan » Tue Aug 01, 2017 8:42 am

asi viem kde je problem. a nie je to mapa a uz vobec nie SK setup.
problem je, ze ak sa aktualne nachadzas na toll road segmente, tak nedokaze odignorovat toll roads (lebo to proste nejde, uz toll road pouzivas)
ak dam zaciatok na spoplatnenej M15 v Madarsku, tak primarnu trasu dostanem cez Rakusko (pri prvej moznosti zide zo spoplatnenej. dalsie dve alternativy su uz po spoplatnenej slovenskej D2 a pritom vsetky tri navrhnute alternativy vyuzivaju aj spoplatnene useky (lebo ina moznost nie je)
https://www.waze.com/livemap?rp_options ... t_text=Now

ak posuniem zaciatok na nespoplatnenu cestu (pri Rajke v Madarsku), dostanem vsetky tri alternativy po cestach bez poplatkov
https://www.waze.com/livemap?rp_options ... t_text=Now

ak vsak pokracujes po D2 do Bratislavy, tak usek po krizovatku Jarovce je spoplatneny.
a plati teda, ze neexistuje alternativa, ktora by mohla ist mimo spoplatnenych, lebo uz na spoplatnenej si. https://www.waze.com/livemap?rp_options ... t_text=Now

ak vsak dam vypocitat trasu z useku D2 za Jarovcami, ktory nie je spoplatneny, tak dostanem to co ocakavas.
https://www.waze.com/livemap?rp_options ... t_text=Now

takze, ak si sa chcel vyhnut spoplatnenym, tak si nemal vojst na SK dialnicnym hranicnym priechodom, nakolko odtial je nasa D2 spoplatnena a riskoval si pokutu uz tam. to, ze routing sa s NO TOLL trasou nedokaze vysporiadat ak sa v momente vypoctu trasy nachadzas na spoplatnenej trase je samozrejme chyba. no z pohladu mapy s tym nic nespravime.
Image Image Image
SK Country Coordinator, SK Country Manager, Global Champ, Waze Beta Tester
Waze 4.16.0.1 on iPhone 7 @ white Škoda Octavia RS Combi
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6097
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 753 times
Been thanked: 1742 times

Re: Dialnice

Postby porubcan » Mon Jul 31, 2017 4:00 am

Kde presne si sa nachádzal v momente keď ti to ponúkalo take divne trasy?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Image Image Image
SK Country Coordinator, SK Country Manager, Global Champ, Waze Beta Tester
Waze 4.16.0.1 on iPhone 7 @ white Škoda Octavia RS Combi
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6097
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 753 times
Been thanked: 1742 times

Re: Dialnice

Postby porubcan » Sat Jul 29, 2017 8:17 am

Obvykle, keď niečo funguje všetkým a len jednému nie, tak je pes zakopaný práve u neho. Dokážeš to reprodukovať povedzme pre trasu opačným smerom? Sprav screenshoty.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Image Image Image
SK Country Coordinator, SK Country Manager, Global Champ, Waze Beta Tester
Waze 4.16.0.1 on iPhone 7 @ white Škoda Octavia RS Combi
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6097
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 753 times
Been thanked: 1742 times

Next

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users