Radary

[ img ] [ img ]

Moderators: Unholy, GinBook, guri211, Zirland

Re: To uz nie je na pobavenie...

Postby Grepa » Mon Apr 21, 2014 9:48 pm

Tak trochu neví jestli to napsat sem nebo někam jinam. Jsem z tohoto volajaký zmetený :? .

Na jednu stranu, čtu jak se CS Waze po dlouhém přešlapování dohodlo, že se budou zanášet do mapy je reálné radary a na druhou stanu nikdo ale vůbec nikdo současný stav neřeší. A to ještě musím vyjádři, že pro novačika je diskuze o fake fakt nepřehledná.
A když dojde na akci tak se dovím od oponenta, že s cca 40-45 všeljak splácaných jakoby radaru je cca 5-6 skutečných (a to jen možná) a teď nevím jako co: necháme všech cca 35-40x nesmyslných radarů, ala InfoTabule, aby nováček měl inspiraci k další instalacím a pr..me nato. Nebo budeme aspoň ZŘETELNĚ INFORMOVAT EDITORY !!! Protože, když tak chatuji s kolegy dorostenci, tak většinou se podivuji, že ty InfoTabule jako nejsou radary a ty zpomalovací semafory jako nejsou kamery na červenou :? A má to vypadat tak jak jižně od Brna nebo NE :shock: :shock: :shock: a to ještě při zazoomování pár kašpárků z krabičky vyskočí :-D.

Jistě, jsou radary ale né po dědinách! Ta se můžou smazat plošně. Nemyslím Prahu, Brno a podobná velká města. Menší města mají málo kdy a často po x letech jsou mino provoz z důvodu legislativy, nebo kalibrace. Viz Prostějov, podle mne extrém v počtu skutečných radarů na počet obyvatel, již tři roky mino provoz ??? A myslím, že to jinde nebude o moc lepší.

Závěr => buď to aktivně budem řešit a to aspoň i jednoduchými prostředky => informovat editory a nespoléhat, že se to jako nějak doví, nebo si řekněme, že vrstva radar je na psí hromádku a já ji vypnu a ať ji fakeřisti malují co chtějí a kam chtějí. :? :? :? Kdo to zvládl až se je kabrňák a kdo se k tomu aspoň něják ( ano / ne = to je jo ho volba ) postaví je frajer ;) . Dík Grepa
Attachments
FAKE JM 2013_04_21.jpg
(79.19 KiB) Downloaded 331 times
Last edited by GinBook on Tue Apr 22, 2014 6:26 am, edited 1 time in total.
Reason: Přesunuto do správného vlákna
Grepa
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1338
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:32 am
Has thanked: 272 times
Been thanked: 291 times

Re: Re: Radary

Postby medik » Thu Apr 26, 2012 8:03 pm

edv99 wrote:Ahojte, mam dotaz, ako má byt spravne otoceny radar na mape na smer cesty?
a) sníma auto z predu
a.JPG

b) snima auto zo zadu (po prejdeni )
b.JPG


Ďakujem

"B" je spravne... Prijde mi to trosku nelogicke, ale je to opravdu "snimane zezadu"....

Tapatalk 2
medik
 
Posts: 52
Joined: Sat Jan 14, 2012 11:11 am
Location: Liberec
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Re: Radary

Postby medik » Thu Mar 01, 2012 12:22 am

Suik wrote:medik, keby si mal chut, tak trochu viac toho je aj tu ;)

Topic: Radary do mapy

Diky, pekne pocteni :-) Nejak jsem nebyl schopny toto najit, tak se omlouvam za duplicitu :grin:

Odesláno z mého HTC Vision pomocí Tapatalk
medik
 
Posts: 52
Joined: Sat Jan 14, 2012 11:11 am
Location: Liberec
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Radary - fake nebo ostry

Postby tex232 » Mon Oct 31, 2016 4:52 pm

V Lubenci na mne taky mrká pravidelně už leta a pozdrav nepřišel...
radeksv wrote:Mozna uplne blba otazka. Jak zjistujete, jestli je radar pravy nebo fake (Kdyz tam napr. jeste neni blesk) ? Mam pocit, ze tenhle na me nedavno cervene mrknul. :-)

https://www.waze.com/cs/editor/?env=row ... ueFilter=0

Predpokladam, ze si L4+ nenechavaji dobrovolne davat pokuty :-)
tex232
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
 
Posts: 2875
Joined: Sat Oct 01, 2011 9:21 pm
Location: Bohemia, Prague
Has thanked: 416 times
Been thanked: 355 times

Re: Radary - BA Rusovce

Postby ma5jkl » Thu Jun 19, 2014 7:18 pm

branjo28 wrote:Tuto je vazne nejaky novy radar, alebo sa iba niekto nechal zmiast tym falosnym?


https://www.google.com/maps/@48.054611, ... bVLHTA!2e0

Dnes som tadial isiel ale nevsimol som si ziadnu pridanu kameru alebo nieco..
ma5jkl
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 2492
Joined: Fri Oct 04, 2013 5:01 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 485 times
Been thanked: 514 times

Re: Radary

Postby pvo11 » Tue Apr 18, 2017 9:27 am

jardacz wrote:Někdy se využívá MOR i na konci úseku. Nebo úsek neběží vůbec a jede jen okamžitá. V některých případech to lze poznat na základě použité techniky, jinak pouze z informací o radaru...
Taky bude záležet na formě hlášení, pokud to zahlásí "před vámi je hlášen radar" (jako MOR) a pak úsekovku, podle mě to většina pochopí jako jedno a to samé.
Např. u AR techniky to zahlásí oba druhy měření samostatně (MOR + MÚR).

Forma hlášení je momentálně závislá na tom, zda už má člověk stažené anglické hlášky pro úsekové radary nebo ne. Ale co vím tak stažení se vynutit nedá a kdy se to stahuje netuším, protože momentálně jsem 14 dní po reinstalaci a stále je nemám, zatímco když jsme byl ve francii, tak mi to úsekové radary začalo hlásit francouzsky během pár dní, asi se stahuje jazyková vaze podle země.

Se staženými hláškami a zapnutou navigací:
MÚR: předem anglicky úsekový, při vjezdu anglicky úsekový
MOR: předem česky (při překročení nastavené rychlosti)

Se staženými hláškami a vypnutou navigací:
MÚR: při vjezdu anglicky úsekový
MOR: předem česky (při překročení nastavené rychlosti)

Bez hlášek, se zapnutou navigací:
MÚR: předem česky (normální), při vjezdu pípnutí
MOR: předem česky (při překročení nastavené rychlosti)

Bez hlášek a s vypnutou navigací:
MÚR: při vjezdu nic
MOR: předem česky (při překročení nastavené rychlosti)

Pokud má říci téměř najednou obě hlášky, jak pro MÚR, tak MOR, tak jednu z nich vynechá (tu co má říci jako druhou).
pvo11
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1376
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 219 times
Been thanked: 746 times

Re: Radary

Postby jardacz » Tue Apr 18, 2017 5:04 am

Někdy se využívá MOR i na konci úseku. Nebo úsek neběží vůbec a jede jen okamžitá. V některých případech to lze poznat na základě použité techniky, jinak pouze z informací o radaru...
Taky bude záležet na formě hlášení, pokud to zahlásí "před vámi je hlášen radar" (jako MOR) a pak úsekovku, podle mě to většina pochopí jako jedno a to samé.
Např. u AR techniky to zahlásí oba druhy měření samostatně (MOR + MÚR).
jardacz
 
Posts: 83
Joined: Wed Jan 07, 2015 7:43 am
Location: Praha
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Re: Radary

Postby GinBook » Mon Apr 17, 2017 9:18 pm

@JardaCZ, co ty na to?
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6548
Joined: Tue Oct 12, 2010 8:35 am
Location: Czech Republic
Has thanked: 813 times
Been thanked: 1533 times

Re: Radary

Postby pvo11 » Mon Apr 17, 2017 9:38 am

Pokud jedeš bez nastavené navigace, tak sice teď už dostaneš upozornění, ale ž když vjedeš do úseku (respektive ještě s 2s zpožděním) a to už jsi dávno změřený ;-). Navíc ani opticky není v mapě nic vidět, takže nepomůže ani pohled do mapy.

Ale i s nastavenou navigací tě to upozorní jen na úsekové měření a ne na měření okamžité rychlosti, což není přesná informace.

Nevím jestli se to měření okamžité rychlosti používá i na konci úseku, tam tě neupozorní vůbec na nic ani s nastavenou navigací.

Podle mě bychom při kombinaci úsekového a okamžitého měření rychlosti měli totéž nastavit i ve Waze, aby o bylo konzistentní. Jediný problém vidím v tom, poznat který úsekový radar měří i okamžitou rychlost.
pvo11
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1376
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 219 times
Been thanked: 746 times

Re: Radary

Postby vitj » Mon Apr 17, 2017 7:41 am

Ano, občas měří i okamžitou rychlost, pokud mám informace, tak je obvykle na začátku úseku. Na ten přijde upozornění. Jako na počátek úseku, řidič o něm ví a tedy by do úseku neměl vjíždět rychle. O konci úseku se nedozvíš bez navigace, ale to už bych neřešil.
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 3964
Joined: Wed Oct 13, 2010 1:09 pm
Has thanked: 1119 times
Been thanked: 914 times

Next

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users