Radary

[ img ] [ img ]

Moderators: Unholy, GinBook, guri211

Re: Radary

Postby Grepa » Wed May 03, 2017 8:59 pm

Já jsem zatím přesvědčený, že ikony "ANO", ale snažím se pochopit pro je pro část editorů problém zanechání vůbec nějakých ikon. A zdá se, že jediný důvod byl souběh hlášek (někde i oprávněný), který se dal řešit, imho elegantněji. Přijde mi, že teď vyléváme s vaničkou i dítě :(.

Bohužel rozhodne názor technicky zdatných editorů, kteří většinou jezdí denně přes několik MÚR a informace o nich je vlastně nezajímá, možná i obtěžuje. Možná by pro jejich každodenní trasy po známých MÚR bylo řešením, vypnot upozornění v aplikaci.

A bohužel BFU a my co nemáme ve svých trasách MÚR si pak budeme muset prostě dávat větší pozor. Ale nic není ztracené, až někoho ze zastánců "NE" překvapí pro něj neznámy MÚR, možná bude názor přehodnocovat.

Každopádně, samotná tato diskuze a těsný rozdíl úzkého, specifického vzorku dotazovaných vyvrací GB názor, že toto téma je mimo zájem a současné řešení, bez ikon je jednoznačně správné.
Grepa
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1356
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:32 am
Has thanked: 273 times
Been thanked: 297 times

Re: Radary

Postby pvo11 » Wed May 03, 2017 7:01 pm

Grepa wrote:Pořád mi nedochází co je špatné na označení začátku, případně konce vhodnou ikonou. Nadbytečnou hlášku z titulu neměření MOR umíme řešit a pokud MOR občas měří je tam Radar správně. Grafické znázornění zůstane s ohledem na nedávný stav stejné, nic nepřibude. Pak nerozumím co ještě v kombinaci MOR na segmentu a ikony na začátku, případně na konce, brání.

Možná bude tento stav úsekového měření na segmentu následně doplněn i o správnou českou hláškou, ale graficky se asi nic nezmění.

Já to také nechápu, ale když koukám na průběh hlasování, tak většina tam ty ikonky nechce.
Buď jezdí 100% jízd se zapnutým navigováním nebo rádi dostávají obálky s modrým pruhem.
Pokud vyhraje varianta NE, tak to posvětí stávající stav, upraví se pravidla na Wiki a další diskuse tady v tom vlákně sice může být zajímavá, ale poněkud akademická.
pvo11
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1416
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 221 times
Been thanked: 750 times

Re: Radary

Postby pvo11 » Wed May 03, 2017 6:55 pm

Přepnutí na angličtinu zkusím.
Hláška se sama nestáhla už několik týdnů a to přes úsekový radar jezdím skoro každý den (i když jen přes můj testovací :-), který neměří)
pvo11
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1416
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 221 times
Been thanked: 750 times

Re: Radary

Postby Grepa » Wed May 03, 2017 5:13 pm

Pořád mi nedochází co je špatné na označení začátku, případně konce vhodnou ikonou. Nadbytečnou hlášku z titulu neměření MOR umíme řešit a pokud MOR občas měří je tam Radar správně. Grafické znázornění zůstane s ohledem na nedávný stav stejné, nic nepřibude. Pak nerozumím co ještě v kombinaci MOR na segmentu a ikony na začátku, případně na konce, brání.

Možná bude tento stav úsekového měření na segmentu následně doplněn i o správnou českou hláškou, ale graficky se asi nic nezmění.
Grepa
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1356
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:32 am
Has thanked: 273 times
Been thanked: 297 times

Re: Radary

Postby bures » Wed May 03, 2017 4:54 pm

porubcan wrote:Ak sa napojis z bočnej uličky, tak sa ta asi usekovy radar netýka, neprejdes cez začiatočný fotak, či?

Máš recht. Beru zpět.
bures
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 769
Joined: Mon Jun 27, 2011 1:38 pm
Location: Holešov
Has thanked: 329 times
Been thanked: 338 times

Re: Radary

Postby tex232 » Wed May 03, 2017 4:25 pm

Když někdo jezdí bez navigování v navigaci tak nemůže očekávat plnou funkčnost navigace...
tex232
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
 
Posts: 2885
Joined: Sat Oct 01, 2011 9:21 pm
Location: Bohemia, Prague
Has thanked: 432 times
Been thanked: 356 times

Re: Radary

Postby bures » Wed May 03, 2017 4:23 pm

pvo11 wrote:
bures wrote:
pvo11 wrote:Pokud se i na začátek použijí fake radary

Takže fake radary pak budou na každého segmentu, ze kterého se skládá měřený úsek? Jinak to totiž postrádá smysl.

Co myslíš segmentem? Waze segment? Tak to určitě ne, proč myslíš, že by mělo?
Fake radary by měly být v místě kde je úsekový radar, přesněji řečenu v místě kalibrační čáry.
Pokud je úsek obousměrný, tak stačí na každém konci jen jeden, protože upozornění nepřijde pro žádný směr.

Někteří uživatelé, kteří jezdí bez navigování, chtějí mít ikonu radaru na začátku měřeného úseku. Ale co když do úseku vjíždí z boční silnice (z křižovatky)? Jak se podlé této logiky doví o tom, že je v úsekovém měření? Musela by tam také být ikona radaru. Ne? ;)
bures
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 769
Joined: Mon Jun 27, 2011 1:38 pm
Location: Holešov
Has thanked: 329 times
Been thanked: 338 times

Re: Radary

Postby tex232 » Wed May 03, 2017 4:17 pm

Teď jsem to ověřoval úsekové měření to hlásí 2 x nejdříve že bude a pak při vjezdu
tex232
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
 
Posts: 2885
Joined: Sat Oct 01, 2011 9:21 pm
Location: Bohemia, Prague
Has thanked: 432 times
Been thanked: 356 times

Re: Radary

Postby vitj » Wed May 03, 2017 3:21 pm

pvo11 wrote:
tex232 wrote:Navíc přibude česká hláška a pak už není co řešit.

Soon :D.

Já bohužel nemám ani anglickou, jen pípnutí a není postup jak Waze klienta donutit si ji stáhnout.


Mě se obvykle po 1 až 2 týdnech anglická hláška nějak sama stáhne.
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 4012
Joined: Wed Oct 13, 2010 1:09 pm
Has thanked: 1170 times
Been thanked: 941 times

Re: Radary

Postby tex232 » Wed May 03, 2017 3:12 pm

tak přepnout na chvilku na angličtinu a pak zpět. Já mám iOS bez jailbreak a normálně to funguje.
tex232
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
 
Posts: 2885
Joined: Sat Oct 01, 2011 9:21 pm
Location: Bohemia, Prague
Has thanked: 432 times
Been thanked: 356 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users