Radary

[ img ] [ img ]

Moderators: Unholy, GinBook, guri211

Re: Radary

Postby bures » Sat May 06, 2017 8:24 am

mipwa wrote:Přitom je tak jednoduché vyhovět všem.

Z této debaty je ale zřejmý opak. To samozřejmě neznamená, že bychom neměli napřít úsilí směrem k vývojářům, aby stávající způsob upozornění na jízdu úsekem měření průměrné rychlosti vylepšili.
bures
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 789
Joined: Mon Jun 27, 2011 1:38 pm
Location: Holešov
Has thanked: 361 times
Been thanked: 343 times

Re: Radary

Postby mipwa » Fri May 05, 2017 2:51 pm

Zobrazení pomocí teploměru považuji za ergonomický paskvil. Proč, jsem napsal již dříve.

Aha, takže ti, co používají Waze nemůžou jezdit podle předpisů, protože: waze obsahuje upozornění na hlídky, na radary a na úseková měření. Jinak by totiž asi používali jinou aplikaci. No, policie v de už to tak pochopila taky.

Když jezdím exaktně podle předpisu, mohu si upozornění vypnout, ne? Pak nevadí, kolik hlášení úsek generuje? Nebo?

Zbytečně děláte hlupáky z lidí, kterým vyhovuje něco odlišného. Přitom je tak jednoduché vyhovět všem.

Je mi úplně jedno, jak hlasování dopadne, Waze budu používat dál. K tomuto jsem již napsal dost.
mipwa
 
Posts: 121
Joined: Tue Jul 08, 2014 6:04 pm
Has thanked: 24 times
Been thanked: 22 times

Re: Radary

Postby vitj » Fri May 05, 2017 7:58 am

1) Pokud je zapnutá navigace, tak jsou hlášky a způsob zobrazení úseku komfortní a lze velmi dobře poznat odkud kam úsek zasahuje včetně toho, že radary jsou dobře vidět.
2) Bez navigace je způsob upozornění mnohem méně komfortní, ale přesto na začátku úseku upozornění přijde současně jsou radary dobře viditelné.
3) Padnul tu problém, že není poznat, jestli úsek pokračuje, když se z něj odbočí. Obvykle z úseku nelze odbočit, ale není to pravidlo. Pokud se odbočí, tak je řekl bych na 100% jasné, že jsem vyjel z úseku. Nikdy úsek nevede z hlavní na vedlejší. Tohle už mi přijde něco jako, že stěrače stírají ...
4) Vždy máme jet podle předpisů, samozřejmě můžeme tu tam jet o něco rychleji, ale obvykle jsou úseky nastavené o 5-10km/h více než je limit, tak to není zas takový problém. Pokud chceme jezdit extra rychle, tak musíme s radary počítat a reagovat na upozornění. Pak by jsme měli využít veškerých prostředků, které umožní radary odhalit jako třeba si zapnout navigaci. Ale toto není návod k tomu jak jezdit rychle, samozřejmě policie může čekat s ručním radarem kdekoli a nemusí být nahlášeni v aplikaci.
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 4051
Joined: Wed Oct 13, 2010 1:09 pm
Has thanked: 1208 times
Been thanked: 954 times

Re: Radary

Postby bures » Fri May 05, 2017 7:33 am

pvo11 wrote:
vitj wrote:Edit:
Takto vypadá upozornění na radar:

Které tam ale vydrží jen pár vteřin a ne po celou dobu jízdy v úseku, takže neříká a nic více než hláška při vjezdu do úseku.

Z debaty mám pocit, že zastánci přesného a někdy dublovaného označení úseku měřeného radarem pravidelně překračují MPR, těsně před vjezdem do měřeného úseku auto zadupnou a pokračují podle předpisů. Těsně za měřeným úsekem zase dají plný knedlík. Jinak si tu obhajobu nedovedu vysvětlit. ;)

Přesto si myslím, že by jízda v měřeném úseku bez navigace měla být v aplikaci od vývojářů značena po celou dobu jízdy v tomto úseku (ale ne ikonami radarů). Např. podbarvením segmentů, trvale zobrazeným hlášením atp.
bures
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 789
Joined: Mon Jun 27, 2011 1:38 pm
Location: Holešov
Has thanked: 361 times
Been thanked: 343 times

Re: Radary

Postby pvo11 » Thu May 04, 2017 1:14 pm

vitj wrote:Edit:
Takto vypadá upozornění na radar:

Které tam ale vydrží jen pár vteřin a ne po celou dobu jízdy v úseku, takže neříká a nic více než hláška při vjezdu do úseku.
pvo11
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1446
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 225 times
Been thanked: 769 times

Re: Radary

Postby pvo11 » Thu May 04, 2017 1:12 pm

tex232 wrote:Tak už víš jak moc to mluvilo když jsi tam měl rychle hlášky a do toho normální radary a s tímto jezdit celý den po Praze ...

Ale o hláškách se tady nediskutuje ani nehlasuje. Hlasování je o tom, zda do mapy vrátit ikonky radarů, ať již jako fake nebo jako normální radary s nastavenou vysokou rychlostí, takže je to nebude nikdy hlásit (o tom jak by se to udělalo, by se případně hlasovalo v následném hlasování).

Pokud tedy někdo dával v hlasování NE jen proto, že u úsekových radarů nechce hlášky od normálních radarů, tak hlasoval o něčem jiném a měl by znovu zvážit, jak chce vlastně hlasovat ;).
pvo11
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1446
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 225 times
Been thanked: 769 times

Re: Radary

Postby pvo11 » Thu May 04, 2017 1:06 pm

ArgiCZ wrote:Když sjedeš dříve, tak tě nemá co měřit.

Ano, to nikdo nerozporuje, ale jak mám poznat, že jsem sjel dříve.
pvo11
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1446
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 225 times
Been thanked: 769 times

Re: Radary

Postby tex232 » Thu May 04, 2017 12:40 pm

pvo11 wrote:
tex232 wrote:tak přepnout na chvilku na angličtinu a pak zpět. Já mám iOS bez jailbreak a normálně to funguje.

Díky zabralo.
Přepnul jsem na Jane, počkal až stáhne hlas, přepnul zpět na češtinu a při další jízdě už měl hlášky.

Tak už víš jak moc to mluvilo když jsi tam měl rychle hlášky a do toho normální radary a s tímto jezdit celý den po Praze ...
tex232
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
 
Posts: 2885
Joined: Sat Oct 01, 2011 9:21 pm
Location: Bohemia, Prague
Has thanked: 432 times
Been thanked: 356 times

Re: Radary

Postby ArgiCZ » Thu May 04, 2017 11:35 am

Když sjedeš dříve, tak tě nemá co měřit.
ArgiCZ
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 117
Joined: Sun May 03, 2015 9:16 pm
Has thanked: 41 times
Been thanked: 50 times

Re: Radary

Postby pvo11 » Thu May 04, 2017 10:55 am

A jak poznáš konec úseku?
Budeš hledat koncový radar? OK, ale co když sjedeš dříve, tak tam žádný koncový nikdy nebude.

Podotýkám, že také 99% jezdím se zapnutým navigováním, tam je notifikace dostatečná, ale při jízdě bez navigace ne.
Ty ikonky se tam nechávaly až do nedávné doby právě kvůli jízdě bez navigace. Jenže ta notifikace je nadále nedostatečná, tak podle mě nebyl důvod je smazat.
pvo11
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1446
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 225 times
Been thanked: 769 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users