Radary

[ img ] [ img ]

Moderators: Unholy, GinBook, guri211

Re: Radary

Postby pvo11 » Thu May 04, 2017 10:55 am

A jak poznáš konec úseku?
Budeš hledat koncový radar? OK, ale co když sjedeš dříve, tak tam žádný koncový nikdy nebude.

Podotýkám, že také 99% jezdím se zapnutým navigováním, tam je notifikace dostatečná, ale při jízdě bez navigace ne.
Ty ikonky se tam nechávaly až do nedávné doby právě kvůli jízdě bez navigace. Jenže ta notifikace je nadále nedostatečná, tak podle mě nebyl důvod je smazat.
pvo11
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1457
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 226 times
Been thanked: 775 times

Re: Radary

Postby vitj » Thu May 04, 2017 8:50 am

reakce na masvbr z vlákna hlasování
rozhodne ANO, pani (Jane TTS) mi to sice pekne rekne, zeleny prouzek odpocitava k zacatku, ale i tak neni uplne zrejme kde to zacina

Zřejmé to je naprosto přesně, pokud se díváš na silnici a ne jen na navigaci. Nahoře je krásně vidět kamera a dole na silnici je kalibrační čára.
Např. je to vidět zde (konec úseku): https://www.google.cz/maps/@50.0447533, ... 6656?hl=cs

Mám upozornění 500m předem, při vjezdu do úseku, vidím teploměr po celou jízdu v úseku, Teploměr ukazuje délku úseku a současně jsou velmi dobře vidět radary na začátku a na konci úseku.

Edit:
Takto vypadá upozornění na radar:
image_uploaded_from_ios_720.jpg
(59.65 KiB) Downloaded 53 times
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 4057
Joined: Wed Oct 13, 2010 1:09 pm
Has thanked: 1215 times
Been thanked: 956 times

Re: Radary

Postby pvo11 » Thu May 04, 2017 6:55 am

tex232 wrote:tak přepnout na chvilku na angličtinu a pak zpět. Já mám iOS bez jailbreak a normálně to funguje.

Díky zabralo.
Přepnul jsem na Jane, počkal až stáhne hlas, přepnul zpět na češtinu a při další jízdě už měl hlášky.
pvo11
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1457
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 226 times
Been thanked: 775 times

Re: Radary

Postby pvo11 » Thu May 04, 2017 6:46 am

tex232 wrote:
mipwa wrote:Jezdím 99% s navigací. A ikony označující začátek a konec by se mi v mapě přesto líbily.

A k čemu? Když je tam teploměr?

Teploměr ti neukáže přesný začátek a konec.
1) je z principu o 2 s zpožděný (stejně jako MPR)
2) obvykle se úsek nastavuje od křižovatky ke křižovatce, zatímco kalibrační čára je o kus vedle
pvo11
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1457
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 226 times
Been thanked: 775 times

Re: Radary

Postby GinBook » Wed May 03, 2017 10:16 pm

Ja nejezdim pres zadnou usekovku (mimo Zlin kde vim kde jsou) a totkaj v Praze kde to neznam a spis jsem resil pruhy.
Vzdy jsem i bez ikon dostal upozorneni vcas na usekovku. Tedy ja zase nerozumim proc davat ikony do mapy, ktere jsou urcene na jinou funkci k radarum.
Jo mam vzdy pustene zvuky a mam vzdy trasu.
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6644
Joined: Tue Oct 12, 2010 8:35 am
Location: Czech Republic
Has thanked: 842 times
Been thanked: 1549 times

Re: Radary

Postby tex232 » Wed May 03, 2017 9:47 pm

pvo11 wrote:
Grepa wrote:Pořád mi nedochází co je špatné na označení začátku, případně konce vhodnou ikonou. Nadbytečnou hlášku z titulu neměření MOR umíme řešit a pokud MOR občas měří je tam Radar správně. Grafické znázornění zůstane s ohledem na nedávný stav stejné, nic nepřibude. Pak nerozumím co ještě v kombinaci MOR na segmentu a ikony na začátku, případně na konce, brání.

Možná bude tento stav úsekového měření na segmentu následně doplněn i o správnou českou hláškou, ale graficky se asi nic nezmění.

Já to také nechápu, ale když koukám na průběh hlasování, tak většina tam ty ikonky nechce.
Buď jezdí 100% jízd se zapnutým navigováním nebo rádi dostávají obálky s modrým pruhem.
Pokud vyhraje varianta NE, tak to posvětí stávající stav, upraví se pravidla na Wiki a další diskuse tady v tom vlákně sice může být zajímavá, ale poněkud akademická.


Jezdí z navigací - od toho to je navigace obálku jsem od té doby dostal jednou a pak omluvný dopis a vrátili peníze (měli to špatně nastavené). Hlášky dostávám dvě a na display vidím textové upozornění - v horní části a pak teploměr. Zítra nasnímám obrazovky.
tex232
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
 
Posts: 2885
Joined: Sat Oct 01, 2011 9:21 pm
Location: Bohemia, Prague
Has thanked: 432 times
Been thanked: 356 times

Re: Radary

Postby tex232 » Wed May 03, 2017 9:43 pm

mipwa wrote:
tex232 wrote:Když někdo jezdí bez navigování v navigaci tak nemůže očekávat plnou funkčnost navigace...


Jezdím 99% s navigací. A ikony označující začátek a konec by se mi v mapě přesto líbily.

A k čemu? Když je tam teploměr?
tex232
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
 
Posts: 2885
Joined: Sat Oct 01, 2011 9:21 pm
Location: Bohemia, Prague
Has thanked: 432 times
Been thanked: 356 times

Re: Radary

Postby mipwa » Wed May 03, 2017 9:16 pm

pvo11 wrote:Vzhledem k tomu, že se množí stížnosti na odstranění ikonek z úsekových radarů, dohodli jsme se v rámci CZ LC spustit hlasování, zda to nějak řešit.
Zatím jen otázka typu ANO/NE.
Vrátit ikonky na úsekové radary?

Pokud se zvolí možnost ANO, bude následovat další hlasování jaký typ a zda na začátek nebo i konec.
mipwa
 
Posts: 121
Joined: Tue Jul 08, 2014 6:04 pm
Has thanked: 24 times
Been thanked: 22 times

Re: Radary

Postby mipwa » Wed May 03, 2017 9:13 pm

tex232 wrote:Když někdo jezdí bez navigování v navigaci tak nemůže očekávat plnou funkčnost navigace...


Jezdím 99% s navigací. A ikony označující začátek a konec by se mi v mapě přesto líbily.
mipwa
 
Posts: 121
Joined: Tue Jul 08, 2014 6:04 pm
Has thanked: 24 times
Been thanked: 22 times

Re: Radary

Postby mipwa » Wed May 03, 2017 9:10 pm

tex232 wrote:Teď jsem to ověřoval úsekové měření to hlásí 2 x nejdříve že bude a pak při vjezdu


Ale hlasuje se o ikonách, ne o hláškách.
mipwa
 
Posts: 121
Joined: Tue Jul 08, 2014 6:04 pm
Has thanked: 24 times
Been thanked: 22 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users