Radary

[ img ] [ img ]

Moderators: Unholy, GinBook, guri211

Re: Radary

Postby bures » Wed May 03, 2017 1:07 pm

pvo11 wrote:Pokud se i na začátek použijí fake radary

Takže fake radary pak budou na každého segmentu, ze kterého se skládá měřený úsek? Jinak to totiž postrádá smysl.
bures
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 759
Joined: Mon Jun 27, 2011 1:38 pm
Location: Holešov
Has thanked: 311 times
Been thanked: 331 times

Re: Radary

Postby pvo11 » Wed May 03, 2017 9:25 am

jardacz wrote:To bych byl docela zvědavý, protože něco takového by se asi těžko uhlídalo :-)
Jen v Praze je několik úsekovek, kde se průběžně střídá MÚR + MOR (začátek i konec)...

Na to ti odpovím opět citací pravidel: "Dočasně nefungující radary nebo momentálně prázdné schránky, do kterých může být radar kdykoli umístěn, zadáváme jako funkční rychlostní radar."

Neboli pokud tam občas okamžitou rychlost měří, paří tam ikonka normálního radaru.
pvo11
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1416
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 221 times
Been thanked: 748 times

Re: Radary

Postby jardacz » Wed May 03, 2017 7:40 am

To bych byl docela zvědavý, protože něco takového by se asi těžko uhlídalo :-)
Jen v Praze je několik úsekovek, kde se průběžně střídá MÚR + MOR (začátek i konec)...
jardacz
 
Posts: 89
Joined: Wed Jan 07, 2015 7:43 am
Location: Praha
Has thanked: 3 times
Been thanked: 11 times

Re: Radary

Postby pvo11 » Wed May 03, 2017 7:35 am

A k jakému účelu je fake radar?
Cituji pravidla: "Falešná kamera je napodobenina skutečného radaru, která neměří rychlost."

Pokud se tam doplní "... neměří okamžitou rychlost.", tak to přesně pásne na úsekový radar.
Vypadá jako pravý a okamžitou rychlost neměří. Respektive pokud měří, tak by tam má být ikonka normálního radaru.
pvo11
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1416
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 221 times
Been thanked: 748 times

Re: Radary

Postby Bew1One » Tue May 02, 2017 8:25 pm

Osobně když jedu, tak hledím na cestu a ne že bych co chvíli sledoval mobil s waze nebo jakýkoliv jiný "bazmek" jestli tam náhodou někde nevyskočila ikonka radaru abych ubral. Mnohem více budu rád, když mi Waze nebo cokoliv jiného daný "objekt" nahlásí a nebude "svinit" mapu ikonkama.
Což aktuální nastavení úsekových radarů splňuje. To, že v Izraeli holt navrhli ty úsekovky jak navrhli a nejdou "vizuálně" odlišit na mapě je možná i z mého pohledu lehce nešťastné, přesto nepovažuju za nutné, aby to nahrazovaly ikony určené k jiným účelům. Kdo se v tom pak má vyznat, že. :)
Bew1One
 
Posts: 87
Joined: Sun Aug 14, 2016 8:08 pm
Has thanked: 22 times
Been thanked: 22 times

Re: Radary

Postby pvo11 » Tue May 02, 2017 7:39 pm

Pokud se i na začátek použijí fake radary, tak druhé upozornění nepřijde a bude jen vidět ikonka. Nicméně pokud vyhraje v hlasování varianta NE, tak je tato diskuse bezpředmětná ;) .
pvo11
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1416
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 221 times
Been thanked: 748 times

Re: Radary

Postby mipwa » Tue May 02, 2017 7:22 pm

Nejezdím bez navigace.

Chci vidět,kde na trase úsek začíná. Chci vidět ikonku. A jak se k ní blížím. Ne, text, že začíná za 384, 232, 57 metrů. To je hlavní důvod. Sorry jako.

Že dostanu dvojí hlášení mi vadí méně, než že nevidím ikonku. Lidé jsou různí.

Hlavní chyba je, se kterou ale nic neuděláme, že Waze tu funkci udělalo tak,jak udělalo, bez zobrazení na mapě.

Dalo se hlasovat a tak je to ok.
mipwa
 
Posts: 120
Joined: Tue Jul 08, 2014 6:04 pm
Has thanked: 23 times
Been thanked: 22 times

Re: Radary

Postby vitj » Tue May 02, 2017 4:24 pm

mipwa wrote:
ArgiCZ wrote:mipwa:
Ahoj, díval jsem se, že jsi hlasoval ANO, proto bych tě chtěl požádat o nestranný názor, jak bys sis to z dostupných prostředků představoval udělat, díky ;)


Začátek úseku jako radar, konec jako fake radar. Případně pokud kamera na konci úseku měří i okamžitou rychlost, také jako radar.

Smazat všechny ostatní fake radary.


Proc zacatek useku jako radar? Usek dava sam hlasku i upozorneni, jen pak bude jako driv hlaska zdvojena. Tedy klient bude rikat upozorneni dvakrat po sobe a upozorneni na displeji bude podle polohy zacatku useku a radaru. Bud upozorni na radar nebo na usek. Proste nekde tak a nekde jinak.
Pokud mam nastavenou navigaci, tak se soucasnym stavem nic zasadniho nezmenilo a pokud ne, tak me upozorni az po vjezdu do useku. Ovsem jizdou se zapnutym klientem a bez navigace prichazim o mnohem vic, nez jen o upozorneni na radar.
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 3996
Joined: Wed Oct 13, 2010 1:09 pm
Has thanked: 1146 times
Been thanked: 927 times

Re: Radary

Postby GinBook » Tue May 02, 2017 2:35 pm

Ja svuj hlas smazu, protoze je v tom jeste vetsi chaos nez byl. Nevim vlastne za co hlasuji.
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6581
Joined: Tue Oct 12, 2010 8:35 am
Location: Czech Republic
Has thanked: 817 times
Been thanked: 1540 times

Re: Radary

Postby ArgiCZ » Tue May 02, 2017 12:50 pm

Pošlu ti SZ ať tady neovlivňuju ty co ještě nehlasovali.
ArgiCZ
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 117
Joined: Sun May 03, 2015 9:16 pm
Has thanked: 40 times
Been thanked: 49 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users