Radary

Image Image

Moderators: Unholy, Zirland, GinBook, guri211

Re: Radary

Postby grepa » Tue Apr 22, 2014 12:45 pm

komichal wrote:Moje trocha do debaty: Osobně bych to rozlišil na dvě skupiny. Pokud tím kopíruju názor někoho jiného, tak sorry za obšírnost.


Nevadí a super :-). Nevím jak to dopadne, já osobně právě cítím, že ač se hovoří o tom, že stav je vyřešený, tak není. Podle mne předcházející debata umřela s lehkou převahou intifakistů. S tím. že se bude dodržovat v této specifikaci WIKI. => https://wiki.waze.com/wiki/Camera . A já myslím, že jednoznačně správný závěr.

Ten problém se násobí (počet již zakreslených infotabulí x počet neinformovaných editorů) a má svou sociální logiku => současný stav je jejím výsledkem. :-D . A teď se ještě vrátím ke zmíněným neinformovaným editorům, protože jen hlášené radary a to jakékoliv jsou šedé a musí se zeditovat, jinak samy zmizí a do klienta se nedostanou.

komichal wrote:Jinak (pokud nebudem zakreslovat všechny objekty potenciálně sloužící k měření rychlosti) opravdu nevyjdem z toho, že se to bude stále objevovat a mizet podle toho, jak kterému editorovi to přijde vhod.

Já si právě myslím, že když zredukujeme viditelní (zeditované) InfoTabule => Fake na teoretickou nulu :-D, tak začne ubývat nových Fake, jen z jednoduchého důvodů 3/4 fakerů to dělají protože se lidově řečené opičí => učeně opakuji odpozorované chování, to je nesporný vědecký fakt.

komichal wrote:ale vůbec už nejsem schopen poznat falešný radar.


To je kapitola sama pro sebe v česku bude Fake bereme-li Wiki opravdu málo, hodně málo, max do desítek (soukromně 20-40 a to s opatrnosti) . Protože Fake (Wiki) neměří za žádných okolností => není to prázdná krabice pro putovní stacionární a není to ani dočasně nefunkční (porucha, mino legislativu, propadlý certifikát, adt...) radar. JE TO JEN ATRAPA BEZ MOŽNOSTI INSTALACE FUNKČNÍHO RADARU.

komichal wrote:Pletu se když si myslím, že řidič je navigací upozorněn pouze na pravý radar? Pokud se falešné radary jen zobrazují na mapě a nerezultuje z nich žádná interakce waze s řidičem, pak ať tam jsou klidně infotabule spolu s falešnými radary. Užitková hodnota pro řidiče je stejná.


Komichal nevím kudy jezdíš a jak to tam vypadá ale doopravdy má smysl v každé dědince 2-5 nebo i více? A navíc další se objevují a i edituji i přes již zeditované :-( => Waze klientovy poděkuje a připíše pár bodíku a klient má pocit, že je užitečný. Je jediná cesta ukázat že WAZE BEZ FAKE JE NORMÁLNÍ :-).

A samo je ještě jedna, jak jsem psal vypnou si tuto vrstvu, ale to je pokud radary budou fungovat škoda:
[L4] AM - Czech Republic, Nokie Lumia 720, WP8.1, Waze 3.7.4.5
grepa
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 790
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:32 am
Has thanked: 154 times
Been thanked: 124 times

Re: Radary

Postby grepa » Tue Apr 22, 2014 12:48 pm

porubcan wrote:Preto som navrhol LANDMARK :)

Sent from my HTC One using Tapatalk


:-) porubcan bingo => třeba takový

https://www.waze.com/cs/editor/?lon=17. ... ks=3760051
[L4] AM - Czech Republic, Nokie Lumia 720, WP8.1, Waze 3.7.4.5
grepa
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 790
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:32 am
Has thanked: 154 times
Been thanked: 124 times

Re: Radary

Postby grepa » Tue Apr 22, 2014 12:51 pm

co má landmark => nemažu neřeším, co nemá řeším
[L4] AM - Czech Republic, Nokie Lumia 720, WP8.1, Waze 3.7.4.5
grepa
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 790
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:32 am
Has thanked: 154 times
Been thanked: 124 times

Re: Radary

Postby grepa » Tue Apr 22, 2014 12:52 pm

A hlavně deleguji správu => mazání na L1/L2 :-D
[L4] AM - Czech Republic, Nokie Lumia 720, WP8.1, Waze 3.7.4.5
grepa
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 790
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:32 am
Has thanked: 154 times
Been thanked: 124 times

Re: Radary

Postby grepa » Tue Apr 22, 2014 2:53 pm

Ano bylo by jistě nejlepší úplně jiný přístup a všechny výše zmíněné nápady na úrovni Waze jsou daleko lepší než možnosti které reálně teď máme.

Teď to ale musíme řešit na úrovni editoru a tak si myslím že jediný možný způsob a postup je:

1/ maximálně informovat editory
a/ usadit informaci v heslech s odkazem co nejzřetelněji
b/ vytvořit dočasně fixní vlákno pro řešení pro problému s radary (vzor CZ: Žádosti o úpravu cest v ČR)
c/ ve vláknu, které řeší tento problém editovat první report podle výsledku závěru => tak aby se neznalý editor nemusel tak jak já prokousávat celým vláknem a navíc v polovině získal pocit, že již našel odpověď a ehle vono špatně :-).

Off Topic: Tento princip bych doporučil pro všechny vážné témata. Protože na konci je většinou místo "Tak jo bude to tak a tak" napsáno 10 reportu mimo téma a pak několik s bla bal :). Namátkou uprostřed je to sice k věci ale někdy z roku 2010-12 => neaktuální. A nováček bloudí tápe a je flustrovaný => pokud se nezeptá neví :-(. Prostě vložit řešení do prvního reportu a koho zajímá co, kdo, projde si celé vlákno :-).

2/provést editace:
a/smazat všechny radary v obcích do cca 20-30tis obyvatel a na všech mimo obce na silnicích na primary a níž. A pokud má někdo radikálnější názor myslím, že ano => čím víc to to bude jednoduší
b/ označit landmarkem s komentářem platné radary a nechat zamknou jak radar tak landmark na L4
c/ Požadovat po AM správu radaru => ručně nebo pomoci skritu
d/ odmazávat InfoTabule a to i pomocí aktivních => informovaných editorů s L1-3

komentář k bodu 2a Je problém že obrovská část prokazatelně neplatných InfoTabulí / Fake je dnes blokována L4 a výše :-(

dodatek: pokud by byla potřebná databáze radarů tak landmark tento problém řeší a mimo to je i viditelné rozlišení legálního a nelegalního radaru, myslím že pak databáze nemá tak pronikavý význam :-)

Tento návrh je od nováčka a možná nestačí podchytit všechny možnosti a proto budu jen rád když poslouží k dalšímu rozpracování :-) Grepa.

PS: Už jste se jukli na landmark pro radar https://www.waze.com/editor/?zoom=7&lat ... 51&env=row
[L4] AM - Czech Republic, Nokie Lumia 720, WP8.1, Waze 3.7.4.5
grepa
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 790
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:32 am
Has thanked: 154 times
Been thanked: 124 times

Re: Radary

Postby grepa » Tue Apr 22, 2014 4:59 pm

porubcan wrote:Name by som nechal prázdne, všetky informácie by išli do description

Sent from my HTC One using Tapatalk


Za mne souhlas asi praktičtější řešení. Jde hlavně o to aby se doplnila informace která umožní editorovy a bez dlouhého ověřování v hluboké databázi se rozhodnout, nechat / smazat. :-) .

A když budou na nových fake od neinformovaných editorů jen L1-2, ti znalý to podle jednoduchého pravidla smažou a hupky dupky 25.tis editů v batůžku :-D. PS: i za šedý fake je bonus edit :-D.

EDIT: A ještě za mne by třeba mohl být i malinko větší. Nějaká takový cca doporučený rozměr by byl super. Např. 5x5, 10x10 prostě tak aby to bylo co nejpraktičtější a efektivní :-).
[L4] AM - Czech Republic, Nokie Lumia 720, WP8.1, Waze 3.7.4.5
grepa
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 790
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:32 am
Has thanked: 154 times
Been thanked: 124 times

Re: Radary

Postby grepa » Tue Apr 22, 2014 5:20 pm

vitj wrote:Ideálně by měl být do 40m2, aby se nezobrazoval v klientu.


to 100% nechceme do klienta a to s rezervou, ale aby bylo vidět už při rozumném zoomu => asi to co je mustr v Nedvězí (Olomouc) je zbytečně malé a potřebuje zbytečné přiblížení :).

edit: trochu jsem zvětšil cca 17x17
[L4] AM - Czech Republic, Nokie Lumia 720, WP8.1, Waze 3.7.4.5
grepa
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 790
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:32 am
Has thanked: 154 times
Been thanked: 124 times

Re: Radary

Postby grepa » Wed Apr 23, 2014 9:04 am

shalafi wrote:ach ach, spreadsheety ;_; moj osobny problem je, ze z prace nemame pristup na mnoho veci, medzi inymi aj Personal Storage na webe, kam spada GDocs .. cize ja sa pri svojom beznom editovani nedostanem k ziadnemu dokumentu ..


Shalafi jsem novaček a tak nevím a protože nechápu, tak se ptám: Je to k tématu, jak spravovat a vypořádat se z problémem špatně editovaných radarů? Nebo jen takové postesknutí :).
[L4] AM - Czech Republic, Nokie Lumia 720, WP8.1, Waze 3.7.4.5
grepa
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 790
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:32 am
Has thanked: 154 times
Been thanked: 124 times

Re: Radary

Postby grepa » Wed Apr 23, 2014 1:43 pm

foxitrot wrote:Zo Shalafiho povzdychnutia nepriamo vyplyva, ze ak budeme mat spravu radarov riesenu cez zdielane GDocs spreadsheety, tak on bude po znacnu cast dna mimo hry. (Idealna by bola podpora priamo vstavana do WME.)


Už rozumím, jde o sofistikovanější správu radarů. Určitě pro následnou správu "legálních" radarů to možný směr, tak jak výše zmíněný skript.

Ale pořád si myslím, že pro celý začátek změny je nutná selekce a pro start selekce je nutná kampaň => informovat editory. Protože nevím jak to vidí zkušení editoři, ale mně trvalo měsíc než jsem se mixem fóra, wiki a konzultací vůbec dobral, že infotabule není fake :). Ale možná jsem výjimečně zpomalený a ostatní nováčci se orientují ve fóru a wiki daleko pružněji :?.

No a to je asi patapůf, informovat klienty, nebo v klientu tuto volby zamknou :-).
[L4] AM - Czech Republic, Nokie Lumia 720, WP8.1, Waze 3.7.4.5
grepa
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 790
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:32 am
Has thanked: 154 times
Been thanked: 124 times

Re: Radary

Postby grepa » Sat Apr 26, 2014 8:14 am

fotrik wrote:Který aktivní IDIOT smazal radary v Prostějově? Ty, co byly v mapě, jsou funkční! Tak vám s tou čistkou pěkně děkuju!


A přesně to to je ten problém který se neřeší: Nejdou poznat platné radary a neplatných.
Označený zamknutý Ladmarkem na loock L4 a výš přes platný Radar by mohl zabezpečit že, ověřený radar nikdo nesmaže, když už tak jen (doufám) omylem. Radar je v editoru při zoomu vidět dřív než malý ladmark. I tak po smazání radaru by na místě nejspíš zůstal potvrzovací ladmarku a podle něho by se dalo mylem smazaný radaru zaměřit.

Je skutečností, že já jsem jeden z aktivní antifakerů (editor co myslí že InfoTabule není Fake radar  a to možná dočasně ) a o problematiku radar/fake/semafor se intenzivně zajímám. Na úplném začátku, při konzultaci mých editací mi oponent jasně řekl „fake do Waze nepatří, přečti si Wiki“. Teď v tomto konkrétním případě nedělám nic jiného než, poukazuji na to, že v Česku se pravidla Wiki ve co se týče radarů nectí, nebo minimálně ignoruje.

Mám dokonce pocit, že tento neutěšený stav vědomě ignoruje velká část editoru s dlouhodobou zkušeností a dokonce i s vyšším lockem. Myslím že tento stav nastal poté co zastánce názoru že, InfoTabule patří do mapy jako Fake a nezvrátili diskuzi ve prospěch InfoTabulí = Fake, tak jen skrytě podporují a blokují řešení, jak se zbavit zbytečných a matoucích radarů.
Úplně stejný problém představují dnes často instalované zpomalovací semafory, které Wiki ani asi nezná. Místo nich editoři potvrzují kamery v klientu označené, jako kamery na přejezd křižovatky červenou. Česku je podle mne mimo Prahu kamer na červenou ve smyslu Wiki omezený počet. Tyto Kamery na červenou se objevuji (a to se fakt směji) na dědinách bez křižovatek a jsou autorizované xxxxxxx s L5.

Bud najdeme řešení a to jakékoliv. Je klidně za mne možné, že prohlásit "Wiki v odstavce Radar/Fake/Semafor že, ČESKO neplatí a já nemám problém. Nebo najdeme způsob jak Radar/Fake/Semafor odlišíme od InfoTabule/Zpomalovací semafor a zase nemám problém. Jinak jsme všichni xxxxxx a já osobně JEŠTĚ NAVÍC xxxxxx.

PS: Ač jsem aktivní v odstraňování Fake/Zpomalovačů a v dědinách u Prostějova jsem několik hodně smazal, tak mám pocit, že ani omylem ne v Prostějově. Radary v Prostějově jsou sice už léta mimo provoz s technicko-legislativních důvodů. Vypnuté jsou od cca 2007 a poslední info o nefunkčnosti je z konce 2013. Tyto informace nejsou ověřeny ze tří nezávislých zdrojů a tak prosím nikoho nestřílejte :).

A samozřejmě nefunkční Radar je podle pravidel Wiki, které ctíme cca všichni, pořád platný Rychlostní Radar a na mapu Prostějova patří :).

A pokud by byl problém s rekonstrukcí stavu, rád po dohodě o rozlišení platných od neplatných => LADMARK či jiné vhodné řešení sám osobně to lokalitu Prostějov objedu a radary nainstaluji.
Dodatek: moc už "slavných InfoTabulí na Valašsku není a tak z okolí jedna z mála, a myslím, že do dohody / nedohody, případně změny wiki platí / neplatí, už žádné nepřibudou :). Prosím aby, jste byly všichni a hlavě upravator a vytvořitel shovívavý, ale já si při svém nejlepším vědomí myslím, že toto není ani Radar ani Fake a je to InfoTabule. A už vůbec bych nechtěl aby, autor příspěvku, jehož práce, zkušenosti a hlavně přístupu k nováčkům a kolegům si nesmírně vážím, měl pocit že, je to odveta. Plně sním souhlasím že, radary do Prostějova patří. Ale stejné Fake Radarů s L5-6 je v editoru velké množství, ať už je jejich historie vzniku jakákoliv a přiřazené nicky se tam dostaly jakkoliv, měla by se záplava neplatných Radaru/Fake/Semaforů řešit a ne ignorovat. Já při editaci na segmentu autor/editor moc nekontroluji, kontroluji jen fake/Info, kamera/semafor a pokud je tam vyšší zámek tak požádám o spolupráci.

https://www.waze.com/cs/editor/?lon=17. ... =149199245

Závěr:
MUSÍME NAJÍT SPOLEČNĚ ZPŮSOB ODLIŠENÍ PLATNÝCH OD NEPLATNÝCH, NEBO PROHLÁSIT VŠECHNY DOSUD NEPLATNÉ ZA PLATNÉ. HOWGH.

EDIT: Na upozornění fotrika jsem se pokusil text poladit a překlepy opravit, snad lepší :). Snažil jsem se zachovat veškeré informace původního textu, mimo nepatřičné výrazy jenž i podle mne do fóra nepatří :). Pokud přece jen nějaké překlepy či nejasné slovosledy zůstaly, omlouvám se :).
Attachments
FAKE Tovačov.jpg
FAKE Tovačov.jpg (53.55 KiB) Viewed 68 times
Last edited by grepa on Mon Apr 28, 2014 10:30 am, edited 1 time in total.
[L4] AM - Czech Republic, Nokie Lumia 720, WP8.1, Waze 3.7.4.5
grepa
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 790
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:32 am
Has thanked: 154 times
Been thanked: 124 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users