Radary

[ img ] [ img ]

Moderators: Unholy, GinBook, guri211

Re: Radary

Postby vitj » Wed Nov 01, 2017 11:34 am

Tam jsou kamery dlouho, ale nemeri.
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 4112
Joined: Wed Oct 13, 2010 1:09 pm
Has thanked: 1319 times
Been thanked: 975 times

Re: Radary

Postby VitProfant » Fri Jul 07, 2017 7:23 pm

Ahoj. Dnes při cestě z KV domů do ČB na mě na konci obce Měcholupy u Blovic, kousek za místem, kde se silnice, již jdoucí z kopce, ohýbá pod ještě větším úhlem, zablikal radar, jenž ve Waze bohužel nebyl.
Já si v obcích rychlost hlídám, abych nějak moc padesátku nepřekročil a tady jsem bohužel koukal, kde co lítá, tak jsem měl nějakých 56, nebo snad 58? Nevím, hned jsem dupl na brzdu, ale to už je vzhledem k jeho technologii měření bezúčelné.
Po příjezdu domů jsem hledal na internetu, našel jsem o něm články a zmínky z let 2006 - 2010. Tak jsem volal jedné Plzeňačce a ta mi říkala, že léta nefungoval.
Tak uvidíme, jestli mi přijde veselá obálečka.
VitProfant
 
Posts: 163
Joined: Wed Jun 25, 2014 2:41 pm
Has thanked: 31 times
Been thanked: 12 times

Re: Radary

Postby vlado_s » Thu Apr 26, 2012 3:11 pm

bude to tým, že v US autá musia mať značku vzadu...
vlado_s
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 3192
Joined: Fri Sep 09, 2011 3:55 pm
Has thanked: 132 times
Been thanked: 356 times

Re: Radary

Postby vlado_s » Wed Jul 18, 2012 6:47 pm

Zdravím všetkých,
keď som sa ponáhľal a nemal čas nahlásiť hliadku "s radarom", tak som odklikol radar, že to večer zmažem. Problémy s editorotom oneskorili všetky aktualizácie... Teraz som zneistel, či k hláseniu radaru je ho potrebné potvrdiť v editore. Ospravedlňujem sa za nesprávny postup :(
vlado_s
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 3192
Joined: Fri Sep 09, 2011 3:55 pm
Has thanked: 132 times
Been thanked: 356 times

Re: Radary

Postby vlado_s » Sun Mar 03, 2013 11:52 pm

guri211 wrote:[Mali by sme tuto temu konecne uzavriet:

Hlasovanie bolo dávno ukončené, či nie?
vlado_s
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 3192
Joined: Fri Sep 09, 2011 3:55 pm
Has thanked: 132 times
Been thanked: 356 times

Re: Radary

Postby vlado_s » Fri Jun 14, 2013 6:57 pm

povedal by som ostatné brány tam majú iba antény, žiariče, kamery, IR prisvetlenie a v tom prívese je aj záznamové zariadenie a možno aj napájanie a bufet ;)

PS: tak to si Ty čo mi zatvára UR a neodradí ho nick v popise alebo text "ruky prec" :oops:
vlado_s
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 3192
Joined: Fri Sep 09, 2011 3:55 pm
Has thanked: 132 times
Been thanked: 356 times

Re: Radary

Postby VojtaKopta » Thu Apr 02, 2015 10:20 pm

Zdravím,

Z chatu jsem byl odkázán na fórum a mé téma se týká radarů. Už jsem pochopil, že v mapě tedy chceme mít jen ty radary, které měří a vybírají. Tedy pouze ty, které to opravdu dělají a ne i ty, které vypadají stejně, ale tuto práci nedělají. Z mého pohledu, tedy řidiče, který se snaží dodržovat rychlost se toto těžko ověřuje. Současně Waze používám teprve od ledna, takže ještě nejsem zcela znalý všech pravidel a nepsaných pravidel.
K mému problému:
potkávám občas radary a úsekové radary, které mi navigace nehlásí i když o pár minut dříve mi podobnou kameru/radar hlásil. Z mého pohledu se tedy jedná o nenahlášený radar. viz:

Radar u stanice OMV v Ulici k Barrandovu, poblíž křižovatky s Wassermannovou.
https://www.waze.com/cs/livemap?lon=14.36585&lat=50.02666&zoom=17

nebo

v ulici K cementárně, poblíž křižovatky s V sudech, hned u autobusové zastávky
https://www.waze.com/cs/livemap?lon=14.36585&lat=50.02666&zoom=17

Oba tyto radary jsem dnes přidal ve víře, že jsou funkční a jen opomenuté. Zajímá mě tedy, zda jsem to udělal dobře, či zda jde o radary, které nefungují (viz příspěvek výše Radary 2015) a neměly by tedy v navigaci být hlášeny.

Pokud jde o druhý případ, kdy by neměly být hlášeny, zajímalo by mě, zda je neoznačit alespoň jako Falešné radary, protože je pro mě, jako řadového řidiče matoucí, pokud se blížím např. k bráně, na které evidentně radar je (ať už funkční nebo ne) a nejsem na ni upozorněn.
VojtaKopta
 
Posts: 2
Joined: Wed Feb 04, 2015 6:04 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Radary

Postby VojtaKopta » Sun Apr 05, 2015 12:10 pm

Pokud tedy vybírají, tak je jejich označení správné, pokud ne, mají být neoznačené, jestli to chápu správně. Nejsem si jistý, Waze zatím používám pár měsíců, ale nestává se to celkem často, že noví uživatelé právě tyto radary, na které narazí a jsou neoznačené, tak jako já označují a někdo je poté smaže a tak stále dokola.
Jak vypadá v běžném provozu objekt, který je označitelný jako Falešný radar? I když ho v ČR nemáme, stejně by mě to zajímalo.
VojtaKopta
 
Posts: 2
Joined: Wed Feb 04, 2015 6:04 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Radary

Postby wirdous » Tue Oct 15, 2019 8:22 am

Zdravím ve Stříbře okr.Tachov jsem umístil UR. Jedná se o radar . Tam kde je UR je pouze inf.tabule. U toho druhého si nejsem jistý jestli tam je radar nebo není(osobně jsem neviděl) ale myslím si že tam není. Nevím jestli tady někdo je z té oblasti
wirdous
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 107
Joined: Sun Sep 30, 2012 11:32 pm
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Re: Radary

Postby world_a48b52xl » Tue Dec 10, 2019 1:36 pm

Ahoj,

ve městě Úvaly byla přidána hromada radarů.
Město se tím chlubí v příspěvku na FB, plus nabízí mapu s jejich umístěním.
Prosím o zanesení.
world_a48b52xl
 
Posts: 1
Joined: Tue Dec 10, 2019 1:09 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users