Radary

Image Image

Moderators: Unholy, GinBook, guri211, Zirland

Re: Radary

Postby Grepa » Tue Apr 22, 2014 12:51 pm

co má landmark => nemažu neřeším, co nemá řeším
[L4] AM - Czech Republic, Nokie Lumia 720, WP8.1, Waze 3.7.4.5
Grepa
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 982
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:32 am
Has thanked: 179 times
Been thanked: 179 times

Re: Radary

Postby Grepa » Tue Apr 22, 2014 12:52 pm

A hlavně deleguji správu => mazání na L1/L2 :-D
[L4] AM - Czech Republic, Nokie Lumia 720, WP8.1, Waze 3.7.4.5
Grepa
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 982
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:32 am
Has thanked: 179 times
Been thanked: 179 times

Re: Radary

Postby Grepa » Tue Apr 22, 2014 2:53 pm

Ano bylo by jistě nejlepší úplně jiný přístup a všechny výše zmíněné nápady na úrovni Waze jsou daleko lepší než možnosti které reálně teď máme.

Teď to ale musíme řešit na úrovni editoru a tak si myslím že jediný možný způsob a postup je:

1/ maximálně informovat editory
a/ usadit informaci v heslech s odkazem co nejzřetelněji
b/ vytvořit dočasně fixní vlákno pro řešení pro problému s radary (vzor CZ: Žádosti o úpravu cest v ČR)
c/ ve vláknu, které řeší tento problém editovat první report podle výsledku závěru => tak aby se neznalý editor nemusel tak jak já prokousávat celým vláknem a navíc v polovině získal pocit, že již našel odpověď a ehle vono špatně :-).

Off Topic: Tento princip bych doporučil pro všechny vážné témata. Protože na konci je většinou místo "Tak jo bude to tak a tak" napsáno 10 reportu mimo téma a pak několik s bla bal :). Namátkou uprostřed je to sice k věci ale někdy z roku 2010-12 => neaktuální. A nováček bloudí tápe a je flustrovaný => pokud se nezeptá neví :-(. Prostě vložit řešení do prvního reportu a koho zajímá co, kdo, projde si celé vlákno :-).

2/provést editace:
a/smazat všechny radary v obcích do cca 20-30tis obyvatel a na všech mimo obce na silnicích na primary a níž. A pokud má někdo radikálnější názor myslím, že ano => čím víc to to bude jednoduší
b/ označit landmarkem s komentářem platné radary a nechat zamknou jak radar tak landmark na L4
c/ Požadovat po AM správu radaru => ručně nebo pomoci skritu
d/ odmazávat InfoTabule a to i pomocí aktivních => informovaných editorů s L1-3

komentář k bodu 2a Je problém že obrovská část prokazatelně neplatných InfoTabulí / Fake je dnes blokována L4 a výše :-(

dodatek: pokud by byla potřebná databáze radarů tak landmark tento problém řeší a mimo to je i viditelné rozlišení legálního a nelegalního radaru, myslím že pak databáze nemá tak pronikavý význam :-)

Tento návrh je od nováčka a možná nestačí podchytit všechny možnosti a proto budu jen rád když poslouží k dalšímu rozpracování :-) Grepa.

PS: Už jste se jukli na landmark pro radar https://www.waze.com/editor/?zoom=7&lat ... 51&env=row
[L4] AM - Czech Republic, Nokie Lumia 720, WP8.1, Waze 3.7.4.5
Grepa
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 982
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:32 am
Has thanked: 179 times
Been thanked: 179 times

Re: Radary

Postby Grepa » Tue Apr 22, 2014 4:59 pm

porubcan wrote:Name by som nechal prázdne, všetky informácie by išli do description

Sent from my HTC One using Tapatalk


Za mne souhlas asi praktičtější řešení. Jde hlavně o to aby se doplnila informace která umožní editorovy a bez dlouhého ověřování v hluboké databázi se rozhodnout, nechat / smazat. :-) .

A když budou na nových fake od neinformovaných editorů jen L1-2, ti znalý to podle jednoduchého pravidla smažou a hupky dupky 25.tis editů v batůžku :-D. PS: i za šedý fake je bonus edit :-D.

EDIT: A ještě za mne by třeba mohl být i malinko větší. Nějaká takový cca doporučený rozměr by byl super. Např. 5x5, 10x10 prostě tak aby to bylo co nejpraktičtější a efektivní :-).
[L4] AM - Czech Republic, Nokie Lumia 720, WP8.1, Waze 3.7.4.5
Grepa
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 982
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:32 am
Has thanked: 179 times
Been thanked: 179 times

Re: Radary

Postby Grepa » Tue Apr 22, 2014 5:20 pm

vitj wrote:Ideálně by měl být do 40m2, aby se nezobrazoval v klientu.


to 100% nechceme do klienta a to s rezervou, ale aby bylo vidět už při rozumném zoomu => asi to co je mustr v Nedvězí (Olomouc) je zbytečně malé a potřebuje zbytečné přiblížení :).

edit: trochu jsem zvětšil cca 17x17
[L4] AM - Czech Republic, Nokie Lumia 720, WP8.1, Waze 3.7.4.5
Grepa
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 982
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:32 am
Has thanked: 179 times
Been thanked: 179 times

Re: Radary

Postby Grepa » Wed Apr 23, 2014 9:04 am

shalafi wrote:ach ach, spreadsheety ;_; moj osobny problem je, ze z prace nemame pristup na mnoho veci, medzi inymi aj Personal Storage na webe, kam spada GDocs .. cize ja sa pri svojom beznom editovani nedostanem k ziadnemu dokumentu ..


Shalafi jsem novaček a tak nevím a protože nechápu, tak se ptám: Je to k tématu, jak spravovat a vypořádat se z problémem špatně editovaných radarů? Nebo jen takové postesknutí :).
[L4] AM - Czech Republic, Nokie Lumia 720, WP8.1, Waze 3.7.4.5
Grepa
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 982
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:32 am
Has thanked: 179 times
Been thanked: 179 times

Re: Radary

Postby Grepa » Wed Apr 23, 2014 1:43 pm

foxitrot wrote:Zo Shalafiho povzdychnutia nepriamo vyplyva, ze ak budeme mat spravu radarov riesenu cez zdielane GDocs spreadsheety, tak on bude po znacnu cast dna mimo hry. (Idealna by bola podpora priamo vstavana do WME.)


Už rozumím, jde o sofistikovanější správu radarů. Určitě pro následnou správu "legálních" radarů to možný směr, tak jak výše zmíněný skript.

Ale pořád si myslím, že pro celý začátek změny je nutná selekce a pro start selekce je nutná kampaň => informovat editory. Protože nevím jak to vidí zkušení editoři, ale mně trvalo měsíc než jsem se mixem fóra, wiki a konzultací vůbec dobral, že infotabule není fake :). Ale možná jsem výjimečně zpomalený a ostatní nováčci se orientují ve fóru a wiki daleko pružněji :?.

No a to je asi patapůf, informovat klienty, nebo v klientu tuto volby zamknou :-).
[L4] AM - Czech Republic, Nokie Lumia 720, WP8.1, Waze 3.7.4.5
Grepa
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 982
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:32 am
Has thanked: 179 times
Been thanked: 179 times

Re: Radary

Postby Grepa » Sat Apr 26, 2014 8:14 am

fotrik wrote:Který aktivní IDIOT smazal radary v Prostějově? Ty, co byly v mapě, jsou funkční! Tak vám s tou čistkou pěkně děkuju!


A přesně to to je ten problém který se neřeší: Nejdou poznat platné radary a neplatných.
Označený zamknutý Ladmarkem na loock L4 a výš přes platný Radar by mohl zabezpečit že, ověřený radar nikdo nesmaže, když už tak jen (doufám) omylem. Radar je v editoru při zoomu vidět dřív než malý ladmark. I tak po smazání radaru by na místě nejspíš zůstal potvrzovací ladmarku a podle něho by se dalo mylem smazaný radaru zaměřit.

Je skutečností, že já jsem jeden z aktivní antifakerů (editor co myslí že InfoTabule není Fake radar  a to možná dočasně ) a o problematiku radar/fake/semafor se intenzivně zajímám. Na úplném začátku, při konzultaci mých editací mi oponent jasně řekl „fake do Waze nepatří, přečti si Wiki“. Teď v tomto konkrétním případě nedělám nic jiného než, poukazuji na to, že v Česku se pravidla Wiki ve co se týče radarů nectí, nebo minimálně ignoruje.

Mám dokonce pocit, že tento neutěšený stav vědomě ignoruje velká část editoru s dlouhodobou zkušeností a dokonce i s vyšším lockem. Myslím že tento stav nastal poté co zastánce názoru že, InfoTabule patří do mapy jako Fake a nezvrátili diskuzi ve prospěch InfoTabulí = Fake, tak jen skrytě podporují a blokují řešení, jak se zbavit zbytečných a matoucích radarů.
Úplně stejný problém představují dnes často instalované zpomalovací semafory, které Wiki ani asi nezná. Místo nich editoři potvrzují kamery v klientu označené, jako kamery na přejezd křižovatky červenou. Česku je podle mne mimo Prahu kamer na červenou ve smyslu Wiki omezený počet. Tyto Kamery na červenou se objevuji (a to se fakt směji) na dědinách bez křižovatek a jsou autorizované xxxxxxx s L5.

Bud najdeme řešení a to jakékoliv. Je klidně za mne možné, že prohlásit "Wiki v odstavce Radar/Fake/Semafor že, ČESKO neplatí a já nemám problém. Nebo najdeme způsob jak Radar/Fake/Semafor odlišíme od InfoTabule/Zpomalovací semafor a zase nemám problém. Jinak jsme všichni xxxxxx a já osobně JEŠTĚ NAVÍC xxxxxx.

PS: Ač jsem aktivní v odstraňování Fake/Zpomalovačů a v dědinách u Prostějova jsem několik hodně smazal, tak mám pocit, že ani omylem ne v Prostějově. Radary v Prostějově jsou sice už léta mimo provoz s technicko-legislativních důvodů. Vypnuté jsou od cca 2007 a poslední info o nefunkčnosti je z konce 2013. Tyto informace nejsou ověřeny ze tří nezávislých zdrojů a tak prosím nikoho nestřílejte :).

A samozřejmě nefunkční Radar je podle pravidel Wiki, které ctíme cca všichni, pořád platný Rychlostní Radar a na mapu Prostějova patří :).

A pokud by byl problém s rekonstrukcí stavu, rád po dohodě o rozlišení platných od neplatných => LADMARK či jiné vhodné řešení sám osobně to lokalitu Prostějov objedu a radary nainstaluji.
Dodatek: moc už "slavných InfoTabulí na Valašsku není a tak z okolí jedna z mála, a myslím, že do dohody / nedohody, případně změny wiki platí / neplatí, už žádné nepřibudou :). Prosím aby, jste byly všichni a hlavě upravator a vytvořitel shovívavý, ale já si při svém nejlepším vědomí myslím, že toto není ani Radar ani Fake a je to InfoTabule. A už vůbec bych nechtěl aby, autor příspěvku, jehož práce, zkušenosti a hlavně přístupu k nováčkům a kolegům si nesmírně vážím, měl pocit že, je to odveta. Plně sním souhlasím že, radary do Prostějova patří. Ale stejné Fake Radarů s L5-6 je v editoru velké množství, ať už je jejich historie vzniku jakákoliv a přiřazené nicky se tam dostaly jakkoliv, měla by se záplava neplatných Radaru/Fake/Semaforů řešit a ne ignorovat. Já při editaci na segmentu autor/editor moc nekontroluji, kontroluji jen fake/Info, kamera/semafor a pokud je tam vyšší zámek tak požádám o spolupráci.

https://www.waze.com/cs/editor/?lon=17. ... =149199245

Závěr:
MUSÍME NAJÍT SPOLEČNĚ ZPŮSOB ODLIŠENÍ PLATNÝCH OD NEPLATNÝCH, NEBO PROHLÁSIT VŠECHNY DOSUD NEPLATNÉ ZA PLATNÉ. HOWGH.

EDIT: Na upozornění fotrika jsem se pokusil text poladit a překlepy opravit, snad lepší :). Snažil jsem se zachovat veškeré informace původního textu, mimo nepatřičné výrazy jenž i podle mne do fóra nepatří :). Pokud přece jen nějaké překlepy či nejasné slovosledy zůstaly, omlouvám se :).
Attachments
FAKE Tovačov.jpg
FAKE Tovačov.jpg (53.55 KiB) Viewed 78 times
Last edited by Grepa on Mon Apr 28, 2014 10:30 am, edited 1 time in total.
[L4] AM - Czech Republic, Nokie Lumia 720, WP8.1, Waze 3.7.4.5
Grepa
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 982
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:32 am
Has thanked: 179 times
Been thanked: 179 times

Re: Radary

Postby Grepa » Mon Apr 28, 2014 1:49 pm

fotrik wrote:Co se tyce radaru v Prostejove, dva mistni mi po prijeti na misto srazu tvrdili, ze z radaru oba uz pokutu schytali, oba za 2 tisice. A nastvany jsem stale.


Fotriku, taky jsem nepochytil, kdy se to údajně stalo :). Ale můj původní text určitě potřeboval zásadní korekturu. Snažil jsem se ho tak nějak dát dohromady:). To víš pro mne taková těžká věc. Ač jsem úspěšně zvládal matematiku, fyziku a informatiku, tak mně písmenka moc neposlouchají => lehce vychýlený (má to i několik vědeckých názvů :-?)

Co já taky vygooglil, radary instalovala a provozovala a kasírovala firma Czech radar v době od cca 2005. Po legislativních problémech cca 2008 byly uvedeny mimo provoz. Do druhé poloviny rodu 2013 se radní pokusily vypsat dvě nebo tři výběrová řízení se negativním výsledkem. Na konci roku 2013 se v Prostějově radily o tom, zda vyzvat Czech radar k demontáži nevyužívaných 11 rychlostních radarů instalovaných na území města nebo najít jiné řešení. Nu když, tak se dívám na ta data, tak ty pokuty s fotkami, v Prostějově, nejspíše dostaly od městské policie z přenosných fotoradarů, ale nenisú Gott.

Umístění radaru je obecně celkem přesně zdokumentované. Pokud tam ještě vůbec jsou, viz výše, mám Prostějov za rohem a bez problému je zpět kdykoliv nainstaluji a ověřím (jen prosím týden na logistiku :-) ). Otázka je, jestli by se nebylo možné a to bych prosil, před tím dohodnou se a vyřešit problém Radar/Fake/Semafor. Je nesporné že, tento problém v komunitě Waze, pro nedotaženost řešení správy radarů pořád existuje.

Jestli máš vypnutou vrstvu radary, možná by stálo, zato ji na minutku zapnou, ale dej prosím pozor a nelekni se :). Na Moravě může být podle mého názoru skutečných radarů několik desítek, skutečných Fake a skutečných Kamer na červenou pár kusů (myslím že by stačila i jedna ruka). No ve Waze nainstalovaných falešných Radarů/Fake/Kamer jsou stovky, doopravdy stovky (chtěl bych 10Kč za kažkou). Řekni sám má to smysl a k čemu takový nepoměr :-). Jak jsem už také jednou psal, jsou dvě řešení 1/ domluvíme se 2/ nedomluvíme se => psí hromádka (ti co vtom vidí ve Waze charitativní službu klientům, ať to v této závorce ani nečtou. Ať si myslí kdo chce, co chce Waze je jen specifická interaktivní kolektivní hra, za kterou editoři platí bartlem :-) a za mně osobně ta hra mně baví :-)).

Psal jsi, že jsi stále naštvaný, to mne mrzí. Ale i já nejsem spokojený, když vidím, jak se pár zkušených editorů nedokáže, dohodnou na jednoduché záležitosti. Někteří tvrdí, že to nejde. Některé to nezajímá a konstruktivní návrhy ignoruji :-(. Možná, jdou to tvrdá slova, ale jinak si nedokážu vysvětlit, proč se tato záležitost, po té co návrh na odlišení ověřených radaru od neověřených padl již dávno (viz landmarky) stále nehýbe. A to všichni tvrdí, že falešné instalace mraků Radarů do mapy nepatří (neslyšel jsem a nečetl jsem v poslední době jediný odmítavý ohlas, krom jednoho náznaku v PM a ten sem chápal jako trochu Fake jo a trochu ne). A za mne, připadá mi směšné ty mraky radarů nesmazat s tvrzením, že několik málo jsou skutečné, jen nevím které.

A co mu už směšné nepřipadá, je dědina s 30 baráky, na silnici III.třídy, jeden Radar, dva Fake, jeden Semafor a potvrzené editorem L5, kde žádné pochybnosti o oprávněnosti instalace nejsou (na to nepotřebuji ani strýca Gugla. A Semafor byl cca 700m od křižovatky, asi puškohled), to se již doopravdy nesměji. Bohužel v tomto případě už již smazáno, tak nemohu demonstrovat (vlastně bych ani moc nechtěl). Jen bych poprosil editory L4 - L6, jestli by byli tak laskavi a ctí-li pravidla Wiki a Waze, aby si takové dědinky uklidili :). A mohou k tomu efektivně použít již zmíněný skript https://www.waze.com/forum/viewtopic.ph ... 60#p758162 a za ušetřenou práci poděkovat EfendiM9. Já osobně mu děkuji. Mám nainstalovaný a funguje, jen já osobně zápasím s angličtinou, ale to pro většinu, taky nebude nepřekonatelný problém.

PS: Tak skrytí či očividní fakeři míček je na vaší straně :-D.
Last edited by Grepa on Mon Apr 28, 2014 2:15 pm, edited 2 times in total.
[L4] AM - Czech Republic, Nokie Lumia 720, WP8.1, Waze 3.7.4.5
Grepa
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 982
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:32 am
Has thanked: 179 times
Been thanked: 179 times

Re: Radary

Postby Grepa » Mon Apr 28, 2014 3:42 pm

masvbr wrote:tak i moje troska do mlyna:
IMHO mezi fake bych zaradil i infotabule (nemusite souhlasit ;) )

Nevím jestli je teď čas na IMHO, ale IMHO grepa je že vargosz překládá platnou WIKI a "Disciplína, vy kluci pitomí, musí bejt, jinak byste lezli jako vopice po stromech"

masvbr wrote: - porad je bude nekdo "dokreslovat z klienta a divit se, ze tam nejsou

když se nezedituje => je šedý a má podle to co vím, zmizet sám do cca 3 týdnů. A editor má být poučen :)

masvbr wrote: - merit umi a z infotabuli se taky delaji statistiky pro policii (nechodi fotky, ale pak tam jdou obcas merit) ... realna situace u nas na dedine (Brno-Obrany)

mobilní hlídka měří tam i jinde a protože většinou jsou InfoTabule tam kde se jezdí rychle (ne vždy, já znám jednu v ostré zatáčce uprostřed dědiny kde, je problém vytáhnout to na 60, pominuli audi quattro) . A podle toho principu by měl být první Fake tabule na místě bílé tabule = každý začátek obce.


masvbr wrote: - jen zminka o radaru/mereni/ikonka_radaru treba donuti alespon cast zavodniku dat nohu z plynu

viz víš tak to dejme na obecní bílou tabuli a bude to vymezovat začátek a konec obce aspoň podle hustoty fake tabulí ji každý v mapě hned uvidí (a masvbr nemyslím to ve zlém jen taková realita v mapě)


masvbr wrote: - z vnejsiho pohledu se stejne neda poznat jestli to fakt meri/foti nebo nekdy merit/fotit zacne (pak se da zmenit kategorie) ... tohle je pod rozlisovaci schopnost vetsiny ridicu (rozdil seda bedynka a infotabule urcite daji, ale co jim posle fotku a co ne ...)


podle mého zjištění žádná kamera na LED panelu není certifikovaná ČMI k měření a ani policejní radar se bez platného a pravidelného certifikátu neobejde => InfoTabule můžou i fotit ale jen orientačně a že pak hlídka někde poblíž měří je snad jiný problém a jiná hláška :).
Last edited by Grepa on Mon Apr 28, 2014 6:55 pm, edited 1 time in total.
[L4] AM - Czech Republic, Nokie Lumia 720, WP8.1, Waze 3.7.4.5
Grepa
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 982
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:32 am
Has thanked: 179 times
Been thanked: 179 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: dedii, jirys, ma5jkl