Objevil jsem Waze

[ img ] [ img ]

Moderators: Unholy, GinBook, guri211, Zirland

Re: Objevil jsem Waze

Postby libora » Thu Jun 14, 2012 10:42 am

Zirland wrote:Poloha uživatelů na mapě se obnovuje každé dvě minuty a z důvodu ochrany soukromí je zobrazována poloha stará 10 minut. To znamená, že když vidíš ikonku na mapě, tak ten uživatel tam byl před 10-12 minutama. To pochopitelně neplatí o tvoji vlastní ikonce, která je aktuální, ale ostatní uživatelé vidí tebe jinde.

Honzo jsi si tím jistý? Minimálně jednou jsem zaregistroval úplně čerstvé hlášení (staré několik sekund) a ikona příslušného wazera byla stále na tom místě (a nešlo o kolonu).
libora
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 665
Joined: Fri Sep 25, 2009 3:02 pm
Location: Chomutov, Praha, Moldava Czech Republic
Has thanked: 1 time
Been thanked: 15 times

Re: Objevil jsem Waze

Postby Zirland » Thu Jun 14, 2012 9:19 am

necesap wrote:Dál jsem se chtěl zeptat, protože jsem na to dosud nikde nenarazil, k čemu je sbírání bodů. Pořád mi to nějaké dává, ale neobjevil jsem nikde k čemu slouží. podotýkám, že angličtina není mou silnou stránkou, takže odkaz na povídání o bodech v angličtině toho moc neřeší.


Celý projekt Waze je postaven na dobrovolném příspěvku uživatelů aplikace. Všechny mapy "kreslí" uživatele, všechna data o dopravě jsou sbírají uživatelé. A čím víc lidí s tím bude jezdit, tím lepší data v aplikaci budou. Takže aby Waze motivovalo uživatele k používání, vložilo do toho gamifikační prvky. Česky - udělalo z navigace hru.

Za každý ujetý kilometr je nějaký počet bodů. Za každý kilometr nově nakreslené cesty je víc bodů. Za každé dopravní hlášení jsou body (nehody, kolony). Za prvních 150 kilometrů je bonbon (a body), za to, že přemluvíte kamaráda, aby začal používat Waze je bonbon (a body). Když je někdo šílenec a ujede s Waze za jeden týden 1000 kilometrů, dostane bonbon (a hooodně bodů). Za editace a opravy v mapě je bonbon (a body)..... mohl bych pokračovat.

Za ty body si v Tescu chleba nekoupíte, ale člověk je z podstaty tvor hravý a soutěživý. Z bodů se sestavuje tabulka (týdenní žebříček, celkový žebříček), srovnává se v rámci státu i celosvětově. Každý chce dostat zlatou ikonku za nejlepšího Wazera týdne!! :D

necesap wrote:A poslední věc, zobrazuje mi to samozřejmě uživatele okolo mě, ale ne v reálném čase. Jejich poloha se aktualizuje v dávkách po nějaké době. Je to opět problém s mým starým HW, nebo je to vlastnost navigace. Připadalo mi, že kolegovi to na jablíčku jelo realtime.


Poloha uživatelů na mapě se obnovuje každé dvě minuty a z důvodu ochrany soukromí je zobrazována poloha stará 10 minut 2 minuty. To znamená, že když vidíš ikonku na mapě, tak ten uživatel tam byl před 10-12 2-4 minutama. To pochopitelně neplatí o tvoji vlastní ikonce, která je aktuální, ale ostatní uživatelé vidí tebe jinde.
Zirland
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1531
Joined: Sat Jan 02, 2010 3:01 pm
Location: Praha, Czech Republic
Has thanked: 35 times
Been thanked: 274 times

Re: Objevil jsem Waze

Postby duky5 » Thu Jun 14, 2012 6:58 am

Ja som na HTC touch HD s Waze začínal, ale také problémy som s mapou nemal.

Užívatelia sa realtime nezobrazujú, je tam nejaký interval, takže je to ok


Zbieranie bodov je v podstate na nič, pokiaľ ti nezáleží na umiestnení v rebríčku :)
duky5
 
Posts: 211
Joined: Thu Jun 24, 2010 10:21 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 10 times

Re: Objevil jsem Waze

Postby necesap » Thu Jun 14, 2012 6:41 am

Ahojtě,

kolega mi v práci ukazoval Waze na svém Iphonu a moc se mi to zalíbilo. Bohužel Vlastním dnes už stařičký HTC Touch HD Blackstone s OS WM6.5. Aplikaci jsem nainstaloval a a rozeběhl i na tomto dědečkovi, ale proč píšu. Rozdíl mezi zobrazením na Iphone a Touch HD je naprosto nesrovnatelný. Mé cesty se zobrazují jako dlouhé obdelníčkky a běda jak přijde zatáčka. To tam je masakr čtverečků. Plánuji koupit HTC One V s Android 4.0. Doufám že tam to bude lepší.

Dál jjsem se chtěl zeptat, protože jsem na to dosud nikde nenarazil, k čemu je sbírání bodů. Pořád mi to nějaké dává, ale neobjevil jsem nikde k čemu slouží. podotýkám, že angličtina není mou silnou stránkou, takže odkaz na povídání o bodech v angličtině toho moc neřeší.

A poslední věc, zobrazuje mi to samozřejmě uživatele okolo mě, ale ne v reálném čase. Jejich poloha se aktualizuje v dávkách po nějaké době. Je to opět problém s mým starým HW, nebo je to vlastnost navigace. Připadalo mi, že kolegovi to na jablíčku jelo realtime.

Dík za odpovědi Petr
necesap
 
Posts: 1
Joined: Tue Jun 12, 2012 10:23 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Objevil jsem Waze

Postby shalafi » Tue Jun 05, 2012 9:37 am

aha, pardon .. nejako som si "nevsimol", ze su to este 2.* verzie :oops:
shalafi
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 1772
Joined: Wed Nov 25, 2009 2:08 pm
Location: Bratislava / Levice, Slovakia
Has thanked: 268 times
Been thanked: 207 times

Re: Objevil jsem Waze

Postby libora » Tue Jun 05, 2012 6:29 am

pvoronak wrote:
shalafi wrote:betaverziu pre android najdes napriklad tu: http://www.waze.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=2061


Na Android ICS nie je? Ci Android Version 2.3.99.116 pojde v pohode?


Nevím, zda Ti tahle zastaralá beta pojede v pohodě, dneska už se v tom zmiňovaném fóru nové bety nepřidávají. Odkaz na aktuální betu najdeš v sekci klient. Současná beta pro Android je 3.1.99.115
libora
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 665
Joined: Fri Sep 25, 2009 3:02 pm
Location: Chomutov, Praha, Moldava Czech Republic
Has thanked: 1 time
Been thanked: 15 times

Re: Objevil jsem Waze

Postby piother » Fri Jun 01, 2012 8:13 pm

shalafi wrote:"zoznam" bol zial len taky slovny obrat .. bugy a kompatibilitu si bohuzial musis odsledovat v threade, kam sa reportuju skusenosti s aktualnou betaverziou (v sekcii Board index -> Client -> .. )

edit: samozrejme takyto bug tracking system je "maximalne prehladny", thread ma momentalne 159 prispevkov :evil:


:D Milujem krasy Waze-u a jeho nekonecne zakutia plne prekvapeni :)
piother
 
Posts: 30
Joined: Fri Dec 23, 2011 3:15 pm
Location: BA, HE, Kittsee (A) od 2013
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Objevil jsem Waze

Postby shalafi » Fri Jun 01, 2012 10:32 am

"zoznam" bol zial len taky slovny obrat .. bugy a kompatibilitu si bohuzial musis odsledovat v threade, kam sa reportuju skusenosti s aktualnou betaverziou (v sekcii Board index -> Client -> .. )

edit: samozrejme takyto bug tracking system je "maximalne prehladny", thread ma momentalne 159 prispevkov :evil:
shalafi
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 1772
Joined: Wed Nov 25, 2009 2:08 pm
Location: Bratislava / Levice, Slovakia
Has thanked: 268 times
Been thanked: 207 times

Re: Objevil jsem Waze

Postby piother » Fri Jun 01, 2012 10:29 am

jaj taaaak, pri prvom looku som som to tak pochopil. Budem ti vdacny, ak mi prezradis, ako sa dopracujem k tomu zoznamu. Dikes. :geek:
piother
 
Posts: 30
Joined: Fri Dec 23, 2011 3:15 pm
Location: BA, HE, Kittsee (A) od 2013
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Objevil jsem Waze

Postby shalafi » Fri Jun 01, 2012 8:56 am

cislo verzie sa vztahuje na Waze, nema nic spolocne s verziami Androidu ;) ide v pohode aj na ICS, az na urcite typy mobilov, kde ma tato a predosla beta trochu problemy so zobrazenim mapy (moj je bohuzial tiez na zozname)
shalafi
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 1772
Joined: Wed Nov 25, 2009 2:08 pm
Location: Bratislava / Levice, Slovakia
Has thanked: 268 times
Been thanked: 207 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users