Neukoncene segmenty (typicky na sidliskach)

[ img ] [ img ]

Moderators: Unholy, GinBook, guri211

Re: Neukoncene segmenty (typicky na sidliskach)

Postby MagicOfLA » Tue Jan 08, 2013 12:56 pm

... a nedá mi to.... ;)

Než aby oni naprogramovali, že v prípade segmentu len s jedným junctionom tento bralo rovno ako východzí smer, radšej tu my cvičíme s nezmyselnými križovatkami na kraji poľa... lebo waze :roll:

M.
MagicOfLA
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
 
Posts: 1309
Joined: Thu Oct 14, 2010 8:41 am
Location: Praha / Ružomberok
Has thanked: 81 times
Been thanked: 178 times

Re: Neukoncene segmenty (typicky na sidliskach)

Postby BohusM » Tue Jan 08, 2013 12:35 pm

MikeshCZ wrote:Akorát, že tyto možnosti jsou pouze pro Area Managers :(

[_] Recently Edited (Green)
[_] Filter by Editor:
[_] Filter by City:
[_] Unterminated Roads


Tiež som bol chvíľu smutný, že je to len pre AM, ale dnes som zistil, že je to aj pre šikovných, ktorí si dokážu upraviť skript ;-). Vo verzii skriptu 1.5 stačí na 964. riadku zameniť 3 za 1.

Hľadať neukončené segmenty by podľa mňa mali vedieť všetci, tak nerozumiem, prečo je to v skripte povolené len od úrovne editácie 3.
BohusM
 
Posts: 59
Joined: Tue Dec 11, 2012 9:24 pm
Location: Bratislava / Štúrovo
Has thanked: 15 times
Been thanked: 2 times

Re: Neukoncene segmenty (typicky na sidliskach)

Postby Chalupari » Sun Sep 23, 2012 7:52 pm

Opravdu super skript ;) Zapnul jsem si ho na Prahu a je toho tam mraky, tak huraaa klikat :)

[ img ]
Chalupari
 
Posts: 20
Joined: Fri Jan 06, 2012 7:41 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Neukoncene segmenty (typicky na sidliskach)

Postby MikeshCZ » Fri Sep 21, 2012 12:42 pm

Akorát, že tyto možnosti jsou pouze pro Area Managers :(

[_] Recently Edited (Green)
[_] Filter by Editor:
[_] Filter by City:
[_] Unterminated Roads
MikeshCZ
 
Posts: 40
Joined: Tue Aug 07, 2012 7:17 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Neukoncene segmenty (typicky na sidliskach)

Postby petk0 » Fri Sep 21, 2012 12:16 pm

Dobre ze si ten skript pripomenul, minule som ho sice stiahol, ale to nestacilo :-) A teraz, som ho aj spustil, ale zase to bolo malo. Az potom som v chrome nasiel to spravne okno do ktoreho treba subor hodit... Ma inak posielalo do google store. A dalsie prekvapko, ze ako to spustim, lebo zo zacatku nikde nic, az potom na lavej strane pribudol panel.

Je to fakt uzitocny nastroj, za par minut som tiez nasiel nepripojene segmenty a je ich dost.
S nejakym kratkym obkecom a popisom instalacie by sa to zislo supnut aj do navodu pre novacikov.

EDIT:
Postup na instalaciu WME Colour Highlights pre Chrome:
V goole Chrome si otvor webstranku scriptu http://userscripts.org/scripts/show/141050, kliknes na ikonku Install (nie download ten ti nahodi nejaky zbytocny reklamny toolbar). Script sa ti stiahne do download foldra, potom si ho daj zobrazit cez show in folder.
v Chrome si, v pravom hornom rohu, najdi menu/tools/extension a mysou pretiahni ten script do tohto okna. To je cela instalacia. Po restarte chrome ti ten script nabehne sam ak pojdes na waze editor a potom si odfajknes funkcie ktore potrebujes cez novu zalozku v menu editora "higlights" na lavej strane. Napriklad zobrazovanie neukoncenych segmentov je Unterminated Roads (Lime).

EDIT 2013-01-28 : Nova verzia uz funguje aj pre zaciatocnikov, respektive uzivatelov bez Area Manager prav. To co sa pise dalej uz neplati, netreba upraovat script... :)
Last edited by petk0 on Mon Jan 28, 2013 4:05 pm, edited 3 times in total.
petk0
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1209
Joined: Wed Jan 25, 2012 10:00 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 228 times
Been thanked: 144 times

Re: Neukoncene segmenty (typicky na sidliskach)

Postby Sanicko » Fri Sep 21, 2012 7:54 am

Needitujem uz inak, ako so zapnutymi Unterminated Roads vo WME Colour Highlights. V aktualne editovanej oblasti vzdy tieto segmenty vycistim... A mozem povedat, ze pri tom najdem take 2-3% segmentov, ktore su na prvy pohlad spojene, avsak chyba im junction (zrejme pozostatok editacie v Cartouche, resp. chybajuce prava editora).
Krasny priklad:
[ img ]
Dalsi dovod preco to priebezne identifikovat a upravovat...
Sanicko
 
Posts: 560
Joined: Thu Apr 05, 2012 2:46 pm
Location: East Slovakia
Has thanked: 36 times
Been thanked: 17 times

Re: Neukoncene segmenty (typicky na sidliskach)

Postby vlado_s » Thu Sep 13, 2012 8:33 pm

Určite tu nikto nie je, aby niekoho "cepoval". Skôr, tí zbehlejší, majú obavy o to čo bolo vytvorené.
vlado_s
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 3177
Joined: Fri Sep 09, 2011 3:55 pm
Has thanked: 133 times
Been thanked: 344 times

Re: Neukoncene segmenty (typicky na sidliskach)

Postby petk0 » Thu Sep 13, 2012 10:33 am

vlado_s wrote:Bola dohoda, že to nebudeme znásilňovať, ale doplníme koncové junction, keď v danej oblasti budeme niečo opravovať.


Uz som sa pustil do oprav mojich vytvorov, ide to celkom rychlo. Len skoda ze som to nerobil hned, ked som tie ulice tvoril. Malo ste ma cepovali. :-)
petk0
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1209
Joined: Wed Jan 25, 2012 10:00 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 228 times
Been thanked: 144 times

Re: Neukoncene segmenty (typicky na sidliskach)

Postby vlado_s » Wed Sep 12, 2012 7:36 pm

Bola dohoda, že to nebudeme znásilňovať, ale doplníme koncové junction, keď v danej oblasti budeme niečo opravovať. Tu je pekný príklad, ako by to mohlo vyzerať.
vlado_s
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 3177
Joined: Fri Sep 09, 2011 3:55 pm
Has thanked: 133 times
Been thanked: 344 times

Re: Neukoncene segmenty (typicky na sidliskach)

Postby petk0 » Wed Sep 12, 2012 8:46 am

V nejakom naucnom videu som to videl, ale tam pouzivali este stary Cartouche editor. Ten je uz vypnuty.

Edit: aha, cize staci pripojit kratky novy usek, a potom ho zase zmazat. je to jednoduche, len si na to treba zvyknut a nezabudat uz pri vytvarani ulice.
dorobil som obrazok v painte :)
[ img ]
A vysledkom je ta cierna bodka na konci segmentu... :)
Treba dat pozor aby sa ten novy kratky usek spravne spojil, inak nevznikne junction. Ak to nejde, skusat iny uhol, skusit pritiahnut povodny segment k novemu, zmenit polohu oboch segmentov, alebo zmenit uhol. Ak editor uplne zblbne, tak pouzit ikonku Permalink, tym sa editor zresetuje a zase funguje pri nastavenom zoom.
Last edited by petk0 on Mon Jan 28, 2013 4:01 pm, edited 3 times in total.
petk0
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1209
Joined: Wed Jan 25, 2012 10:00 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 228 times
Been thanked: 144 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users