Waze nedokaze spocitat trasu

[ img ] [ img ]

Moderators: Unholy, guri211, GinBook

Waze nedokaze spocitat trasu

Postby vadox » Wed Oct 23, 2019 5:38 am

Ahoj,

v poslednom case sa kazde rano Waze zasekne pri spocitavani trasy.

Rano nastupim do auta, zapnem Waze, zvolim ciel Praca (ine ma nenapadlo vyskusat). Waze zacne pocitat, ale asi po 10 sekundach zahlasi (nepamatam si presne) "Ups, nedokazem vypocitat trasu".
Pritom kolecko pocitania sa kruti dalej. Niekedy pomoze, ak ciel zadam nanovo, niekedy pomoze iba nasilne ukoncenie Waze cez android app manager. Pri dalsom spusteni problem nevybehne.
Potom po cely den Waze bezi normalne. Problem zase vybehne dalsi den rano.
Mam Samsung A70, Android 9, posledna verzia Waze. Problem sa vyskytuje uz asi v poslednych 4 verziach.
Ma niekto podobnu skusenost ?

Vado
Samsung Galaxy A70, Android 9.0
Waze vzdy najnovsia verzia
vadox
 
Posts: 39
Joined: Sun Oct 06, 2013 7:36 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Re: Waze nedokaze spocitat trasu

Postby GinBook » Wed Oct 23, 2019 5:53 am

Otázka za 100 bodů. Nejseš na hraně s internetem? Přesně toto jsem řešil, když jsem vylezl před barák do auta a tam měl WiFi na 1 čárku těsně před smrtí a mobilní data se ještě nezapnula. Takže klasický problém, trasa ne nespočítala, nebo když už, tak bez jakýchkoliv událostí.
Nakonec jsem předělal domácí WiFi a to i z jiných důvodů jsem rozšířil dosah a teď si konečně všichni mohou na hřbitově surfovat, včetně nebožtíků co se nudí a já mám v autě před barákem fungující Wifi. V automatizaci mám nově nastavené, že jakmile dám telefon do držáku v autě, se upozadí Wifi a zapnou data. Problém vyřešen.

Tím neříkám, že nějaké ráno nespadnou servery a nefunguje to, ale to není každý den.
[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
CM; Coordinator Czech Republic
iP 8+ / Huavej P8 Lite / iPAD v.2017
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6778
Joined: Tue Oct 12, 2010 8:35 am
Location: Czech Republic
Has thanked: 903 times
Been thanked: 1607 times

Re: Waze nedokaze spocitat trasu

Postby vadox » Wed Oct 23, 2019 7:58 am

Ahoj,

vdaka za odpoved.

Auto mam daleko od domu, WiFi tam uz nemam, iba mobilne data.

Ak ten problem nastane, ja sa nepohnem z miesta, sedim v aute na parkovisku a staci - ako som uz pisal - alebo nanovo zadat ten isty ciel, v horsom pripade odstrelit Waze a po naslednom spusteni trasu dopocita. Ale vdaka za tip, skusim zadat ciel este pred nasadnutim do auta. Ono predsa len ten plech dokaze nieco utlmit a je mozne, ze sila signalu (pripadne "zrozumitelnost" - sum, rusenie) na tom mieste moze byt na hrane.

Dam vediet, ako som dopadol.

Vado
Samsung Galaxy A70, Android 9.0
Waze vzdy najnovsia verzia
vadox
 
Posts: 39
Joined: Sun Oct 06, 2013 7:36 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Re: Waze nedokaze spocitat trasu

Postby GinBook » Wed Oct 23, 2019 8:29 am

Podívej se tedy i na to, zda jseš na LTE nebo 3G či EDGE. Už u toho 3G jsou potíže s plánováním.
[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
CM; Coordinator Czech Republic
iP 8+ / Huavej P8 Lite / iPAD v.2017
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6778
Joined: Tue Oct 12, 2010 8:35 am
Location: Czech Republic
Has thanked: 903 times
Been thanked: 1607 times

Re: Waze nedokaze spocitat trasu

Postby ma5jkl » Wed Oct 23, 2019 10:22 am

mavam velmi podobne problemy, ale zatial som si ich dokazal vysvetlit vzdy nejakym sposobom, nieco ako spominal Gin. v mojom pripade su to napriklad vychody z podzemnych garazi, parkovacich domov, alebo rovnako ako Gin, prechod z wifi na data.... opat sa ale neda zarucit ze je to sposobene prave tym. vid problemy pri prechode na roaming, to je neverending story a aj ked vsetky ostatne appky uz data maju, waze na mna castokrat kasle (niekedy to ide, niekedy nie).
«Waze Global Champ» «Country Coordinator Slovakia» «Waze β» «WME β» «Localization Coordinator»
«L6 editor» «Monster» «T Rex» «Area Manager Slovakia» «CM Bulgaria»

«Samsung Note 8» «VW Golf 6 Cabrio»
ma5jkl
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 3154
Joined: Fri Oct 04, 2013 5:01 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 855 times
Been thanked: 787 times

Re: Waze nedokaze spocitat trasu

Postby GinBook » Wed Oct 23, 2019 11:02 am

Problém s roamingem a ztrátou/nepřepnutí dat či spíše nepřepnutí nové IP adresy u Waze je specifikum Samsungů a pár dalších androidích výrobců telefonů.
iPhone s tím měl problém do verze iP6 a od verze iP6S je klid.
[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
CM; Coordinator Czech Republic
iP 8+ / Huavej P8 Lite / iPAD v.2017
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6778
Joined: Tue Oct 12, 2010 8:35 am
Location: Czech Republic
Has thanked: 903 times
Been thanked: 1607 times

Re: Waze nedokaze spocitat trasu

Postby vadox » Thu Oct 24, 2019 5:23 am

@GinBook
Bingo.
Ked som spustil Waze mimo auto, ziadne problemy neboli.
Trochu som experimentoval. Na parkovisku, kde stoji auto, su nejake problemy so signalom. Telefon ukazuje LTE skoro na vsetky palicky, ale internet je pooomaaalyyyyy, pricom o 5 metrov vedla je to OK. Pravdepodobne nejaka lokalna anomalia (zarusenie, interferencie, ...)

@ma5jkl, @GinBook
Problem s neprepnutim do inej mobilnej oblasti (napriklad pri prechode do ineho statu, ale aj pri prechode napriklad cez Donovaly - Orange ma zo strany BB jednu MSC, zo strany RK inu MSC) som mal problemy hlavne na Sony telefone. Teraz mam Samsung A70 a vypadky pri prechode do inej oblasti som nezaznamenal.
Samsung Galaxy A70, Android 9.0
Waze vzdy najnovsia verzia
vadox
 
Posts: 39
Joined: Sun Oct 06, 2013 7:36 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times


Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users