Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Moderators: Unholy, guri211, GinBook, Zirland

Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby Ed0147 » Thu Nov 08, 2012 11:42 am

Systemovo sa cislovanie opat prerobilo.
ok, zafunguje to korektne v pripade ze su domy, cislovane postupne
a naviac je to viazane na segment ktory je v danej casti.
Co ale v pripadoch ked su cisla rozhadzane a/alebo nesedi dlzka segmentov ?
Potom treba kazdu dlhu ulicu nejak delit na mensie useky alebo to nebudeme robit vobec ?

Napadla ma takato moznost:
Oznacit dany blok, bytovku ako landmark typ other
a do nazvu zadat priamo ulicu a cislo/a ktore su pre neho prislusne.

Skusobne som to urobil na 3 blokoch na ulici Idanska /nie je problem to zmazat :) /
Viac napovie link a rozklik na landmark
https://world.waze.com/editor/?lon=21.24542&lat=48.71307&zoom=6&layers=BTTFFTTTTTTFTTFTTTTTTFT

Co vy na to znalejsi pozadia funkcionalit waze, je to dobry sposob alebo to nie je vhodne?
Ci uz zo systemoveho hladiska, ci kvoli vyhladavaniu, POI a podobne .
Davam to iba ako napad, pokial to je nevhodne riesenie tak to samozrejme zrusim.
Waze 3.7.8.0 & Samsung Galaxy S Duos 2 & stock rom 4.2.1 + root & Seat Ibiza 6L blue
neaktualne-Waze Android 3.7.3.0 & Samsung Galaxy Ace 2 (Android 4.1.2, rooted)
Ed0147
 
Posts: 572
Joined: Sun Oct 06, 2013 3:17 pm
Has thanked: 77 times
Been thanked: 68 times

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby Ed0147 » Thu Nov 08, 2012 1:25 pm

Sanicko wrote:Mne momentalne (aj na zaklade uz diskutovaneho) napada jedine:

NERIESIT A TVARIT SA, ZE SA FUNKCIA NA CISLOVANIE V NOVEJ VERZII ANI NEOBJAVILA.... :twisted:


:D "i tak se da"

ok, takze cislovanie neriesime vobec kym nebude jasna odpoved zhora 8-)
Waze 3.7.8.0 & Samsung Galaxy S Duos 2 & stock rom 4.2.1 + root & Seat Ibiza 6L blue
neaktualne-Waze Android 3.7.3.0 & Samsung Galaxy Ace 2 (Android 4.1.2, rooted)
Ed0147
 
Posts: 572
Joined: Sun Oct 06, 2013 3:17 pm
Has thanked: 77 times
Been thanked: 68 times

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby Ed0147 » Thu Jan 24, 2013 3:00 pm

foxitrot wrote:Pre zvedavcov: na NA beta WME sa da vyskusat preview noveho ponatia cislovania. V podstate su to volne umiestnene textove policka nedaleko segmentu, ku ktoremu patria. Este to nie je hotove a este nie pre INTL, ale myslienka je vidiet.

Kedze som na nahodnom mieste videl uz definovane cisla, tak ma napadlo, ze uz mozno importli stare data z Cartouche? Nepytal som sa.


hodis sem screen pre predstavu ako to vyzera ?
Waze 3.7.8.0 & Samsung Galaxy S Duos 2 & stock rom 4.2.1 + root & Seat Ibiza 6L blue
neaktualne-Waze Android 3.7.3.0 & Samsung Galaxy Ace 2 (Android 4.1.2, rooted)
Ed0147
 
Posts: 572
Joined: Sun Oct 06, 2013 3:17 pm
Has thanked: 77 times
Been thanked: 68 times

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby fotrik » Thu Nov 08, 2012 2:12 pm

Cislovani neresim od doby, kdy mi drtiva vetsina cisel zadanych jeste v Cartouche neprosla validaci prave kvuli tomu, ze nebyla sekvencni. A to jsem byl tehdy s cisly domu na prvnim miste world top 10, ale jen pro body to delat nechci. Dokud nenabidnou na podminky v CZ a SK skutecne funkcni reseni, nezajima me cislovani ani v ulicich, kde by soucasne reseni vicemene fungovalo.
ImageImage
fotrik
 
Posts: 1724
Joined: Tue Oct 12, 2010 1:08 am
Location: CZ
Has thanked: 104 times
Been thanked: 92 times

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby fotrik » Thu Nov 08, 2012 2:20 pm

Abych jen nekritizoval, predstavuji si system podobny Cartouche, kde se cislo domu oznaci dvema kroky 1) kliknu na silnici s patricnym nazvem ulice v miste nejblize k domu a 2) kliknu na misto, kde je skutecne dum. Jen 2) s automatickym 1) nestaci v mnoha pripadech, kdy je na krizovatce nebo na druhe strane domu blize jina ulice. Kroky muzou byt i v opacnem poradi.

Alternativou muze byt i zavedeni specialnich landmarku, ale kresleni kazdeho domecku je pracne a nic uzitecneho navic, co by tu praci vyvazilo, by to neprineslo.
ImageImage
fotrik
 
Posts: 1724
Joined: Tue Oct 12, 2010 1:08 am
Location: CZ
Has thanked: 104 times
Been thanked: 92 times

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby foxitrot » Thu Nov 08, 2012 3:50 pm

ed0147a wrote:
Sanicko wrote:Mne momentalne (aj na zaklade uz diskutovaneho) napada jedine:

NERIESIT A TVARIT SA, ZE SA FUNKCIA NA CISLOVANIE V NOVEJ VERZII ANI NEOBJAVILA.... :twisted:

:D "i tak se da"

ok, takze cislovanie neriesime vobec kym nebude jasna odpoved zhora 8-)

Obavam sa, ze to bude asi najrozumnejsi postup pri cislovani :geek:
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52), while
trying to get used to the good new crashing Android 3.7.xx.yyy (SG-A2 JealousBin).
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 5295
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 840 times
Been thanked: 470 times

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby foxitrot » Thu Jan 24, 2013 2:11 pm

Pre zvedavcov: na NA beta WME sa da vyskusat preview noveho ponatia cislovania. V podstate su to volne umiestnene textove policka nedaleko segmentu, ku ktoremu patria. Este to nie je hotove a este nie pre INTL, ale myslienka je vidiet.

Kedze som na nahodnom mieste videl uz definovane cisla, tak ma napadlo, ze uz mozno importli stare data z Cartouche? Nepytal som sa.
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52), while
trying to get used to the good new crashing Android 3.7.xx.yyy (SG-A2 JealousBin).
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 5295
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 840 times
Been thanked: 470 times

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby foxitrot » Thu Jan 24, 2013 3:00 pm

Sanicko wrote:
foxitrot wrote:Kedze som na nahodnom mieste videl uz definovane cisla, tak ma napadlo, ze uz mozno importli stare data z Cartouche? Nepytal som sa.

Ak by tomu tak bolo a tieto stare data neskoncili v prepadlisti dejin, tak by to bol dovod na radost preveliku :-D

Slubili, ze sa urcite nestratia.
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52), while
trying to get used to the good new crashing Android 3.7.xx.yyy (SG-A2 JealousBin).
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 5295
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 840 times
Been thanked: 470 times

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby foxitrot » Thu Jan 24, 2013 3:23 pm

ed0147a wrote:hodis sem screen pre predstavu ako to vyzera ?

Lepsie je raz vidiet ako pat krat citat... https://www.waze.com/beta_editor/?zoom= ... s=37533852 + Start Play Mode + selektni ten obluk "Orchard Park Dr" + vlavo dole "Edit house numbers".

[edit] Medzitym sa nieco potentockovalo a neda sa tam selektnut segment :? asi na tom "pracuju".
Last edited by foxitrot on Thu Jan 24, 2013 3:26 pm, edited 1 time in total.
Reason: WME beta bug
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52), while
trying to get used to the good new crashing Android 3.7.xx.yyy (SG-A2 JealousBin).
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 5295
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 840 times
Been thanked: 470 times

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby foxitrot » Fri Jan 25, 2013 8:06 am

petk0 wrote:Akurat mam obavu o slovenske cislovanie cez cervene a cierne cisla, supisne / popisne. V mojej oblasti sa kazdy rad chvali tym vacsim ciernym cislom a potom ho ziadna navigacia nevie najst... Este aj uradnici na mestkom urade "baziruju" na ciernych cislach a ani odpad do zberne mi nechceli zobrat, kym som neprezradil cierne cislo... Cervene ich nezaujimaju, maju svoje katastralne mapy a drzia sa len toho :-(

Na mnohych dokumentoch uvadzaju moju adresu ako "Nazov ulice supisne/orientacne". V takych obciach, kde orientacne zaviedli len nedavno a ludia su zvyknuti nadalej udavat v adrese len supisne, by sa adresa mohla zadat aj tak. Ak by potom klient pri vyhladavani adresy "Nazov ulice orientacne" alebo "Nazov ulice supisne" zobrazil vsetky vysledky s ciastocnou zhodou, tak by to nevadilo. (Akurat ze by zobrazoval aj vela nespravnych vysledkov.)
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52), while
trying to get used to the good new crashing Android 3.7.xx.yyy (SG-A2 JealousBin).
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 5295
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 840 times
Been thanked: 470 times

Next

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users

cron