Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Image Image

Moderators: Unholy, guri211, GinBook, Zirland

Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby Erin0147 » Thu Nov 08, 2012 11:42 am

Systemovo sa cislovanie opat prerobilo.
ok, zafunguje to korektne v pripade ze su domy, cislovane postupne
a naviac je to viazane na segment ktory je v danej casti.
Co ale v pripadoch ked su cisla rozhadzane a/alebo nesedi dlzka segmentov ?
Potom treba kazdu dlhu ulicu nejak delit na mensie useky alebo to nebudeme robit vobec ?

Napadla ma takato moznost:
Oznacit dany blok, bytovku ako landmark typ other
a do nazvu zadat priamo ulicu a cislo/a ktore su pre neho prislusne.

Skusobne som to urobil na 3 blokoch na ulici Idanska /nie je problem to zmazat :) /
Viac napovie link a rozklik na landmark
https://world.waze.com/editor/?lon=21.24542&lat=48.71307&zoom=6&layers=BTTFFTTTTTTFTTFTTTTTTFT

Co vy na to znalejsi pozadia funkcionalit waze, je to dobry sposob alebo to nie je vhodne?
Ci uz zo systemoveho hladiska, ci kvoli vyhladavaniu, POI a podobne .
Davam to iba ako napad, pokial to je nevhodne riesenie tak to samozrejme zrusim.
Waze 3.7.8.0 & Samsung Galaxy S Duos 2 & stock rom 4.2.1 + root & Seat Ibiza 6L blue
neaktualne-Waze Android 3.7.3.0 & Samsung Galaxy Ace 2 (Android 4.1.2, rooted)
Erin0147
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 597
Joined: Sun Oct 06, 2013 3:17 pm
Has thanked: 86 times
Been thanked: 73 times

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby Sanicko » Thu Nov 08, 2012 1:00 pm

Mne momentalne (aj na zaklade uz diskutovaneho) napada jedine:

NERIESIT A TVARIT SA, ZE SA FUNKCIA NA CISLOVANIE V NOVEJ VERZII ANI NEOBJAVILA.... :twisted:
AM: Košice
Waze Android 4.0.2 & Sony Xperia Z (Android 5.0.2, rooted) & Ford C-Max & DoD LS460W
Sanicko
 
Posts: 560
Joined: Thu Apr 05, 2012 2:46 pm
Location: East Slovakia
Has thanked: 36 times
Been thanked: 17 times

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby rad2222 » Thu Nov 08, 2012 1:23 pm

Sanicko wrote:NERIESIT A TVARIT SA, ZE SA FUNKCIA NA CISLOVANIE V NOVEJ VERZII ANI NEOBJAVILA.... :twisted:

:lol: :lol: :lol:
L4 AM
Image
rad2222
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 251
Joined: Tue Apr 03, 2012 6:46 am
Location: slovakia
Has thanked: 113 times
Been thanked: 18 times

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby Erin0147 » Thu Nov 08, 2012 1:25 pm

Sanicko wrote:Mne momentalne (aj na zaklade uz diskutovaneho) napada jedine:

NERIESIT A TVARIT SA, ZE SA FUNKCIA NA CISLOVANIE V NOVEJ VERZII ANI NEOBJAVILA.... :twisted:


:D "i tak se da"

ok, takze cislovanie neriesime vobec kym nebude jasna odpoved zhora 8-)
Waze 3.7.8.0 & Samsung Galaxy S Duos 2 & stock rom 4.2.1 + root & Seat Ibiza 6L blue
neaktualne-Waze Android 3.7.3.0 & Samsung Galaxy Ace 2 (Android 4.1.2, rooted)
Erin0147
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 597
Joined: Sun Oct 06, 2013 3:17 pm
Has thanked: 86 times
Been thanked: 73 times

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby GinBook » Thu Nov 08, 2012 2:05 pm

Sanicko wrote:Mne momentalne (aj na zaklade uz diskutovaneho) napada jedine:

NERIESIT A TVARIT SA, ZE SA FUNKCIA NA CISLOVANIE V NOVEJ VERZII ANI NEOBJAVILA.... :twisted:


Přesně tak. Mám uplně stejný názor.
ImageImageImageImageImage
CM; Coordinator Czech Republic
iP 6+ / Samsung S3 neo,
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6410
Joined: Tue Oct 12, 2010 8:35 am
Location: Czech Republic
Has thanked: 738 times
Been thanked: 1462 times

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby fotrik » Thu Nov 08, 2012 2:12 pm

Cislovani neresim od doby, kdy mi drtiva vetsina cisel zadanych jeste v Cartouche neprosla validaci prave kvuli tomu, ze nebyla sekvencni. A to jsem byl tehdy s cisly domu na prvnim miste world top 10, ale jen pro body to delat nechci. Dokud nenabidnou na podminky v CZ a SK skutecne funkcni reseni, nezajima me cislovani ani v ulicich, kde by soucasne reseni vicemene fungovalo.
ImageImage
fotrik
Localizers
Localizers
 
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 12, 2010 1:08 am
Location: CZ
Has thanked: 111 times
Been thanked: 119 times

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby fotrik » Thu Nov 08, 2012 2:20 pm

Abych jen nekritizoval, predstavuji si system podobny Cartouche, kde se cislo domu oznaci dvema kroky 1) kliknu na silnici s patricnym nazvem ulice v miste nejblize k domu a 2) kliknu na misto, kde je skutecne dum. Jen 2) s automatickym 1) nestaci v mnoha pripadech, kdy je na krizovatce nebo na druhe strane domu blize jina ulice. Kroky muzou byt i v opacnem poradi.

Alternativou muze byt i zavedeni specialnich landmarku, ale kresleni kazdeho domecku je pracne a nic uzitecneho navic, co by tu praci vyvazilo, by to neprineslo.
ImageImage
fotrik
Localizers
Localizers
 
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 12, 2010 1:08 am
Location: CZ
Has thanked: 111 times
Been thanked: 119 times

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby Sanicko » Thu Nov 08, 2012 2:39 pm

fotrik wrote:Alternativou muze byt i zavedeni specialnich landmarku, ale kresleni kazdeho domecku je pracne a nic uzitecneho navic, co by tu praci vyvazilo, by to neprineslo.

Z hladiska predpokladaneho routingu, by to cislo malo lezat na segmente... Mne to pripada, ako keby Waze (resp. devs) nechcelo spravovat tieto data navyse a tak si vymysleli "riesenie", ako najst cislo domu na segmente bez toho, aby sa tam ta poloha fyzicky nachadzala...
Preco sa brania tym datam "navyse", asi ma nejaky dovod (nestiha infrastruktura?)... A treba ratat s tym, ze ten dovod bude stat aj za ich silnym odporom k comukolvek pouzitelnemu :(
AM: Košice
Waze Android 4.0.2 & Sony Xperia Z (Android 5.0.2, rooted) & Ford C-Max & DoD LS460W
Sanicko
 
Posts: 560
Joined: Thu Apr 05, 2012 2:46 pm
Location: East Slovakia
Has thanked: 36 times
Been thanked: 17 times

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby foxitrot » Thu Nov 08, 2012 3:50 pm

ed0147a wrote:
Sanicko wrote:Mne momentalne (aj na zaklade uz diskutovaneho) napada jedine:

NERIESIT A TVARIT SA, ZE SA FUNKCIA NA CISLOVANIE V NOVEJ VERZII ANI NEOBJAVILA.... :twisted:

:D "i tak se da"

ok, takze cislovanie neriesime vobec kym nebude jasna odpoved zhora 8-)

Obavam sa, ze to bude asi najrozumnejsi postup pri cislovani :geek:
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52), while
trying to get used to the good new social Android 4.0.xx.yyy (OP-X LOL-a-popp).
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6777
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 2057 times
Been thanked: 926 times

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby foxitrot » Thu Jan 24, 2013 2:11 pm

Pre zvedavcov: na NA beta WME sa da vyskusat preview noveho ponatia cislovania. V podstate su to volne umiestnene textove policka nedaleko segmentu, ku ktoremu patria. Este to nie je hotove a este nie pre INTL, ale myslienka je vidiet.

Kedze som na nahodnom mieste videl uz definovane cisla, tak ma napadlo, ze uz mozno importli stare data z Cartouche? Nepytal som sa.
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52), while
trying to get used to the good new social Android 4.0.xx.yyy (OP-X LOL-a-popp).
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6777
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 2057 times
Been thanked: 926 times

Next

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users