Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Image Image

Moderators: Unholy, GinBook, guri211

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby Sanicko » Fri Jan 25, 2013 11:26 am

Myslim, ze s takymto riesenim sa da uz pracovat... A zadavat cisla aj s ohladom na "miestne zvyklosti"...
AM: Košice
Waze Android 4.0.2 & Sony Xperia Z (Android 5.0.2, rooted) & Ford C-Max & DoD LS460W
Sanicko
 
Posts: 1120
Joined: Thu Apr 05, 2012 2:46 pm
Location: East Slovakia
Has thanked: 36 times
Been thanked: 17 times

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby Sanicko » Thu Jan 24, 2013 2:55 pm

K tejto teme som zachytil na fore:
by shirlig on Sun Dec 23, 2012 4:52 pm

Hi guys,

We'd like to change the house numbers mechanism in WME from editing by ranges to editing pinpoints.

As we can't work on the new mechanism while the old one is active, we will need to temporarily remove the house numbers section from the editor.

We will start working on it in the upcoming days and we estimate that it will take about a month to reactivate house numbers in its new format.

Kua, oni tam snad tie jednicky a nuly presypaju rucne :shock: :D
AM: Košice
Waze Android 4.0.2 & Sony Xperia Z (Android 5.0.2, rooted) & Ford C-Max & DoD LS460W
Sanicko
 
Posts: 1120
Joined: Thu Apr 05, 2012 2:46 pm
Location: East Slovakia
Has thanked: 36 times
Been thanked: 17 times

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby Sanicko » Thu Jan 24, 2013 2:50 pm

foxitrot wrote:V podstate su to volne umiestnene textove policka nedaleko segmentu, ku ktoremu patria.

To znie dobre...
foxitrot wrote:Kedze som na nahodnom mieste videl uz definovane cisla, tak ma napadlo, ze uz mozno importli stare data z Cartouche? Nepytal som sa.

Ak by tomu tak bolo a tieto stare data neskoncili v prepadlisti dejin, tak by to bol dovod na radost preveliku :-D
AM: Košice
Waze Android 4.0.2 & Sony Xperia Z (Android 5.0.2, rooted) & Ford C-Max & DoD LS460W
Sanicko
 
Posts: 1120
Joined: Thu Apr 05, 2012 2:46 pm
Location: East Slovakia
Has thanked: 36 times
Been thanked: 17 times

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby Sanicko » Thu Nov 08, 2012 2:39 pm

fotrik wrote:Alternativou muze byt i zavedeni specialnich landmarku, ale kresleni kazdeho domecku je pracne a nic uzitecneho navic, co by tu praci vyvazilo, by to neprineslo.

Z hladiska predpokladaneho routingu, by to cislo malo lezat na segmente... Mne to pripada, ako keby Waze (resp. devs) nechcelo spravovat tieto data navyse a tak si vymysleli "riesenie", ako najst cislo domu na segmente bez toho, aby sa tam ta poloha fyzicky nachadzala...
Preco sa brania tym datam "navyse", asi ma nejaky dovod (nestiha infrastruktura?)... A treba ratat s tym, ze ten dovod bude stat aj za ich silnym odporom k comukolvek pouzitelnemu :(
AM: Košice
Waze Android 4.0.2 & Sony Xperia Z (Android 5.0.2, rooted) & Ford C-Max & DoD LS460W
Sanicko
 
Posts: 1120
Joined: Thu Apr 05, 2012 2:46 pm
Location: East Slovakia
Has thanked: 36 times
Been thanked: 17 times

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby Sanicko » Thu Nov 08, 2012 1:00 pm

Mne momentalne (aj na zaklade uz diskutovaneho) napada jedine:

NERIESIT A TVARIT SA, ZE SA FUNKCIA NA CISLOVANIE V NOVEJ VERZII ANI NEOBJAVILA.... :twisted:
AM: Košice
Waze Android 4.0.2 & Sony Xperia Z (Android 5.0.2, rooted) & Ford C-Max & DoD LS460W
Sanicko
 
Posts: 1120
Joined: Thu Apr 05, 2012 2:46 pm
Location: East Slovakia
Has thanked: 36 times
Been thanked: 17 times

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby rad2222 » Thu Nov 08, 2012 1:23 pm

Sanicko wrote:NERIESIT A TVARIT SA, ZE SA FUNKCIA NA CISLOVANIE V NOVEJ VERZII ANI NEOBJAVILA.... :twisted:

:lol: :lol: :lol:
L4 AM
Image
rad2222
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 502
Joined: Tue Apr 03, 2012 6:46 am
Location: slovakia
Has thanked: 114 times
Been thanked: 18 times

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby petk0 » Thu Jan 24, 2013 8:21 pm

super, ten modry puntik mozem volne posuvat po mape, prepisovat cisielko

Image

a tmavy puntik ukazuje miesto na ceste, kam to priradi. To bude skvela hracka :)

Image

Akurat mam obavu o slovenske cislovanie cez cervene a cierne cisla, supisne / popisne. V mojej oblasti sa kazdy rad chvali tym vacsim ciernym cislom a potom ho ziadna navigacia nevie najst... Este aj uradnici na mestkom urade "baziruju" na ciernych cislach a ani odpad do zberne mi nechceli zobrat, kym som neprezradil cierne cislo... Cervene ich nezaujimaju, maju svoje katastralne mapy a drzia sa len toho :-(
Huawei P9 Lite, android 6.
petk0
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 2438
Joined: Wed Jan 25, 2012 10:00 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 243 times
Been thanked: 151 times

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby GinBook » Thu Nov 08, 2012 2:05 pm

Sanicko wrote:Mne momentalne (aj na zaklade uz diskutovaneho) napada jedine:

NERIESIT A TVARIT SA, ZE SA FUNKCIA NA CISLOVANIE V NOVEJ VERZII ANI NEOBJAVILA.... :twisted:


Přesně tak. Mám uplně stejný názor.
ImageImageImageImageImage
CM; Coordinator Czech Republic
iP 6+ / Huavej P8 Lite / iPAD v.2017
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 13007
Joined: Tue Oct 12, 2010 8:35 am
Location: Czech Republic
Has thanked: 855 times
Been thanked: 1560 times

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby foxitrot » Tue Jan 29, 2013 10:06 am

Nove vyjadrenie a prislub od vyvojoveho timu: "Mame v plane, aby sa cisla domov dali vyhladavat aj s alternativnymi nazvami ulic".
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (on N-E52), while
trying to get used to the good new asocial Android 4.xx.0.yyy (on OP-X March-me-Low).
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 14395
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 2548 times
Been thanked: 1153 times

Re: Cislovanie budov, domov atd. - ako to riesit ?

Postby foxitrot » Fri Jan 25, 2013 8:06 am

petk0 wrote:Akurat mam obavu o slovenske cislovanie cez cervene a cierne cisla, supisne / popisne. V mojej oblasti sa kazdy rad chvali tym vacsim ciernym cislom a potom ho ziadna navigacia nevie najst... Este aj uradnici na mestkom urade "baziruju" na ciernych cislach a ani odpad do zberne mi nechceli zobrat, kym som neprezradil cierne cislo... Cervene ich nezaujimaju, maju svoje katastralne mapy a drzia sa len toho :-(

Na mnohych dokumentoch uvadzaju moju adresu ako "Nazov ulice supisne/orientacne". V takych obciach, kde orientacne zaviedli len nedavno a ludia su zvyknuti nadalej udavat v adrese len supisne, by sa adresa mohla zadat aj tak. Ak by potom klient pri vyhladavani adresy "Nazov ulice orientacne" alebo "Nazov ulice supisne" zobrazil vsetky vysledky s ciastocnou zhodou, tak by to nevadilo. (Akurat ze by zobrazoval aj vela nespravnych vysledkov.)
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (on N-E52), while
trying to get used to the good new asocial Android 4.xx.0.yyy (on OP-X March-me-Low).
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 14395
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 2548 times
Been thanked: 1153 times

Next

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users