Diskusia o zamykani segmentov a rank Leveloch

[ img ] [ img ]

Moderators: Unholy, GinBook, guri211

Tabuľa hanby -> Diskusia o zamykani a rank Leveloch

Postby vlado_s » Fri Jan 04, 2013 11:49 pm

milo12 wrote:
MagicOfLA wrote:Uz som to tu raz pisal, je fakt nerealne, aby sme my kukali kazdy segment, co chceme editovat, ci nahodou nie je uz predom zamknuty.
Magic, to MY znamena (Shalafi, Vlado a Ty). Vlado hromadne preeditovava cele Slovensko od Bratislavy po Kosice. Nie je to divne? Mne Vlado preeditoval polovicu Trencina a zamkol na L4. 80% ciest som vytvoril, upravil, atd. Teraz mam koli jeho najazdom pisat vsetko do fora??? Potom nepotrebujete miestnych AM a stacite na vsetko VY. Ked som to videl, tak som mal chut vykaslat sa na Waze. Minimalne by mal nechat cesty odomknute a poziadat AM o zamknutie na L3.

Milo

PS: Len taka mala podotazka: To Vlado tak podrobne pozna Slovensko, zakazy odbocenia, jednosmerky, druhy ciest, atd. aby vsetko rad radom menil?

Odpoviem aj za Magica. To My sú viacerí a čoskoro k nim pribudne porubcan a foxitrot ;) (a potom všetky nimi editované segmenty sa zamknú L4).
Neviem ako myslíš hromadne preeditováva celé Slovensko, ale s porubcanom a foxitrotom sme opravili cca po 20% soft turnov. Mimo to aktuálne som v KE chystám sa k LC potom do BA a skočím aj do Dubnice. Nemyslím, že musím uvádzať kde ešte pôjdem.
Mám otázku ako si myslel, že som zamkol polovicu Trenčína L4? (Ja som opravil v Trenčíne soft turny ešte ako L3 a ako L4 som robil iba kruhák pri nákupnom centre a 1-1,5 hodinovú prácu na jednej križovatke nenechám odomknutú.)
Určite sú potrební aj ďalší AM, nikde však nie je povedané, že jeden AM môže robiť iba v jednom meste.

PS: Vlado používa aj street view, aby si overil zákazy, jednosmerky a CDB a iné mapové systémy pre druhy ciest atď. Radom nič nemení, iba opravuje nedostatky. Či to sa nesmie? :shock:
vlado_s
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 3179
Joined: Fri Sep 09, 2011 3:55 pm
Has thanked: 133 times
Been thanked: 346 times

Tabuľa hanby

Postby GinBook » Sat Jan 05, 2013 7:20 pm

Fotrik je mi to jasne. Vlastne jen diky tomu , ze jsem tyden na horach sem jeste L3. Jinak by uz vznikl problem s L4. A jsem rad ze i ty budes L4.

Ja to vlastne tlacil kvuli vitj, jenze ten se prekvapive prehoupl na L5 a diky bohu bo zirland se nejak stahnul a aspon muze vitj odemykat. Navic ma odkryte cele uzemi.

Doufejme ze tu logiku zamku nejak zmeni. Klidne budu zamykat na L3.


Zasláno z iPhone pomocí app Tapatalk.
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6648
Joined: Tue Oct 12, 2010 8:35 am
Location: Czech Republic
Has thanked: 844 times
Been thanked: 1553 times

Tabuľa hanby

Postby GinBook » Sat Jan 05, 2013 6:34 pm

No me chybi jeste 1800 editaci do L4 coz je tak 1-2 dny editovani a od te chvile budu ocekavat kdo mne tu taky rozmazne. Jak tu psal kolega stim kombajnem, tak jsem ho taky delal pri soft-hard uturns. A na zamky jsem nehledel.

Tak nejak s L4 pocitam a smiril jsem se stim ze budu mit problem.

Tusim, ze i fotrik se tomuto blizi.


Zasláno z iPhone pomocí app Tapatalk.
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6648
Joined: Tue Oct 12, 2010 8:35 am
Location: Czech Republic
Has thanked: 844 times
Been thanked: 1553 times

Re: Tabuľa hanby->Diskusia o zamykani segmentov a rank Level

Postby vlado_s » Sat Dec 29, 2012 11:39 pm

Narovnával som segmenty a posúval polohy hlášok. Určite sa na tom nedá zarobiť.
Ja si spomínam, že ten kruhák bol zamknutým Diamantom a prerobil si ho keď bol známy bug v prístupových právach ale môžem sa mýliť (a tak bolo zamknutých 70% Kosíc, spomínaš si:?) ;) Verím, že kruhák bude OK.

K EDIT: Myslavská bola nesprávne označená ako Street a pritom je to cesta III. triedy.

PS: Žiaľ nemôžem za to, že nemôžeme znížiť zámok.
vlado_s
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 3179
Joined: Fri Sep 09, 2011 3:55 pm
Has thanked: 133 times
Been thanked: 346 times

Re: Tabuľa hanby

Postby milo12 » Wed Jan 09, 2013 7:25 am

vlado_s wrote:
Milo, ako je to s tým mojim zamykaním?


Len zopakujem co som napisal skor: Kludne to predituj, a daj vediet miestnemu AM aby to zamkol na L3.
Nikdy som nepovedal, aby sme nezamykali.

Milo

Pre info: Ja mam AM na: Trencin, Prievidzu, Partizanske a Topolcany. plus dalsich 7940 km2 (SK, CZ, AT, DE), ale tie sa menia podla ako cestujem. :D
milo12
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 402
Joined: Tue Oct 12, 2010 12:33 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 6 times

Re: Tabuľa hanby

Postby vlado_s » Mon Jan 07, 2013 11:15 pm

porubcan wrote:zamykam L3 všetko od Primary street hore

Ja zamykám D, RC, cesty I. triedy a zriedkavo II. triedy. V ranných začiatkoch som zamykal (L2) aj parkoviská, keď som ich 100% zakreslil, ale nebolo to brané férovo.
Včera som zbadal BB po korekcii p-reguli-m. Napasoval takmer všetko na bing, ešte aj rampy k I/59 čo neboli zamknuté a pritom časť BB má posunuté mapy. Okrem soft turnov a spol. som v októbri prešiel takmer celú BB - korigoval segmenty podľa gps stopy, upravil hlášky v zložitejších križovatkách a teraz je všetko v ťahu. Za to máme nové označenie obce a novú obec :oops:

Milo, ako je to s tým mojim zamykaním?
vlado_s
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 3179
Joined: Fri Sep 09, 2011 3:55 pm
Has thanked: 133 times
Been thanked: 346 times

Re: Tabuľa hanby

Postby Suik » Sun Jan 06, 2013 10:44 pm

milo12 wrote:
Suik wrote:Za dalsie, ak uz je jeho oblast velmi dobre zeditovana a upravena, tak nema preco "skusat" editovanie na Primary streets a vyssie len tak :).


Az tak plne nesuhlasim, pochybujem ze su dorobene cislovania house numbers. Ked zamknes, tak zaroven zamknes aj house numbers. Tento tyzden sa mi ozval novy clovek a komunikovali sme co moze robit. Rozhodol sa pre cislovanie. Po jednom dni bol dost sklamany, nemohol cislovat zamknute cesty a algoritmus mu to aj tak prehadzal. Takze v buducnosti, v podstate uz teraz sa moze zacat riesit problem s cislovanim, a bez neho sa neda pohnut dalej, prva etapa (zmapovanie, routovanie, traffic, ..) je uz viac menej zvladnuta, ale ked to nema zaspat tak treba ist dalej, doplnit cislovanie, urady, obchody, atd. Nema zmysel kreslit obchody ako landmarky do mapy, treba ich zadat len ako adresu, atd. a na to potrebujes spravne cislovanie.

Kolky z vas doplnaju house numbers? Tipujem, ze nikto.

Milo


Predstav si, ze je nas celkom dost, co sa venuju house numbers (fotrik by vedel rozpravat ;) ), ale house numbers su teraz relevantne tak na 50%, a ano cakame, kym to zmenia na cislovanie podla GPS suradnic, aj ked momentalne hladaju aj oficialne zdroje cislovania platene, alebo neplatene :).
A co sa tyka prace na mape, tak to velmi dobre vyjadril fvwazing v EN fore:
viewtopic.php?f=14&t=33218&p=306542&hilit=freak#p306542
an area of the map is NEVER finished until many people have edited it. You need an editor to clean up, another to watch over the routing, a freak who does nothing but roadnumbers, one who enters streetnames, definately a local to drive around and find errors and someone extremely patient to debug the lot. In the end someone must maintain the area and make changes as roadworks change the grid. And when the wiki changes, everybody has to come back and start over. It is all about the collective!

v strucnosti: je treba wazerov-specialistov na kazdy problem :) a az potom sa bude dat mozno hovorit ze je mapa hotova. Akurat si myslim, ze priamo editovanie v zmysle pripajanie, odpajanie, odbocenia, valcovanie a podobne veci nie je uz nutne robit na Primary Streets - najma tie vo vacsich mestach, resp. oblastiach ako som vravel - dobre zeditovane a upravene. Mimo miest pokial viem Primary streets zamknute nie su (nemali by byt tusim). Len FW/MaH/MiH.
Nejak takto som myslel, ze novacik nema preco skusat editovanie na Primaries. Mame uz x skusenosti s dosahanym routingom na hlavnych tahoch kvoli nejakej 1 zmenenj sipke a 2 dalsim "mensim" editom od novacika na nelocknutej Primary st. :). Realne ma asi wazer moznost vyrast a ucit sa editaciu na celom SK okrem Z/JZ SK.
Suik
 
Posts: 893
Joined: Thu Jun 02, 2011 11:17 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Re: Tabuľa hanby

Postby foxitrot » Sun Jan 06, 2013 9:40 pm

porubcan wrote:ja by som nebol proti dat L4 uz od 50k, ved ide o tych najaktivnejsich z nas a ide o relativne uzky okruh editorov...

Jeden nikdy nevie ;)

porubcan wrote:no netusim ci sa da L4 pridelovat individualne

Da, ved je to len jedno cislo v databaze. Ale robili to iba vynimocne (napr. CM v malych krajinach).

porubcan wrote:alebo je to automaticky po tom co clovek dosiahne 100k (podla toho co spominal Foxo, tak mal L4 tusim na druhy den po dovrseni 100k)

Po dosiahnuti 100k chod na Support / Quick Help a napis im, ze mas 100k. Dostanes cukrik :P

fotrik wrote:Co z te diskuze o zamcich mimo tema udelat samostatne vlakno?

Ano.
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7168
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 2510 times
Been thanked: 1135 times

Re: Tabuľa hanby

Postby fotrik » Sun Jan 06, 2013 12:11 pm

Co z te diskuze o zamcich mimo tema udelat samostatne vlakno?
fotrik
Localizers
Localizers
 
Posts: 1746
Joined: Tue Oct 12, 2010 1:08 am
Location: CZ
Has thanked: 111 times
Been thanked: 121 times

Re: Tabuľa hanby

Postby MagicOfLA » Sun Jan 06, 2013 8:30 am

Samozrejme že nikto, všetci čakáme, kedy bude konečne hotové to číslovanie, čo sľúbili v Blave :-).

M.
MagicOfLA
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
 
Posts: 1312
Joined: Thu Oct 14, 2010 8:41 am
Location: Praha / Ružomberok
Has thanked: 81 times
Been thanked: 178 times

Next

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users