Diskusia o zamykani segmentov a rank Leveloch

Moderators: Unholy, guri211, Zirland, GinBook

Re: Tabuľa hanby

Postby Sanicko » Sun Dec 30, 2012 11:12 pm

vlado_s wrote:Mám pocit, že Ťa hlavne trápia zámky, ktoré nevieš odomknúť (dnes sa to už nedá nijako obísť). Ak aj niečo zamknem, tak nemám problém (na žiadosť aj cez PM) potrebné odomknúť.

No, je to trosku komlexnejsie ;) Viac najdes v inych prispevkoch... a zjavne nie som sam....

vlado_s wrote:- tieto segmenty by mali byť Level 0

Ano, moja chyba, ze som si ten level nevsimol... nepredpokladal som, ze to prevysenie tam niekto bude riesit levelom :D Opravene....

vlado_s wrote:- táto križovatka by mala byť cca 15 metrov južnejšie, aby boli vo všetkých jej smeroch generované správne hlášky

Ako pisem, tuto trasu jazdim denne... Posunutie juzne sposobi, ze pre (jediny) typicky pripad, ked tam ma prist hlaska a to je tento prejazd (v smere sever->juh) pride hlaska neskoro... Dovod? Je to prudky svah... sklon je spadovany po bod sucasneho krizovania v juznom smere a potom prechadza do zapadneho klesania... Ak by sa to posunulo juzne, v case ked pride hlaska, budes uz pod urovnou odbocenia, v ktorom chces krizovatku opustit... Ver, ze z hladiska miestnych pomerov, tu hlasku potrebujes skor....

EDIT: Aky posun je tu? ... a preco? ;)
To len tak "na margo" pouzivanych argumentov. Dlhodobo pozorujem, Tvoju potrebu kazdu diskusiu ukoncit dokazom svojej vacsej "profesionality". Mas L4, mas nas respekt, to by mohlo stacit. Omylni sme vsetci, nikto z nas za to nie je plateny a verim, ze mame spolocny ciel.
Jedine o co Ta ziadam(e), je vacsi respekt k L<4 a AM 8-)
AM: Košice, Poprad, Rožňava
Waze Android 3.7.3.0 & Sony Xperia Neo V (Android 2.3.4, rooted) & Ford C-Max & Prestigio Roadrunner 511 Car Video Recorder
Sanicko
 
Posts: 558
Joined: Thu Apr 05, 2012 2:46 pm
Location: East Slovakia
Has thanked: 31 times
Been thanked: 17 times

Re: Tabuľa hanby

Postby Sanicko » Fri Jan 04, 2013 10:37 am

Dlhujem vlado_s priznanie aj na tomto verejnom fore (v PM sme si objasnili), ze na predmetnom kruhovom objazde:
Sanicko wrote:...mozes mi tu verejne objasnit, preco bolo nutne prerabat cely kruhac a tym ho zamknut L4? Ten kruhac som prerabal pred stvrtrokom (nulak), vyladil ho a jazdim ho denne...

skutocne medzi sviatkami vznikol problem pri routovani na prave odbocenia, ktore maju prakticky kruhovy objazd obchadzat...
Viac k teme tohoto kruhaca v diskusii, ktoru vlado_s vytvoril tu
AM: Košice, Poprad, Rožňava
Waze Android 3.7.3.0 & Sony Xperia Neo V (Android 2.3.4, rooted) & Ford C-Max & Prestigio Roadrunner 511 Car Video Recorder
Sanicko
 
Posts: 558
Joined: Thu Apr 05, 2012 2:46 pm
Location: East Slovakia
Has thanked: 31 times
Been thanked: 17 times

Re: Diskusia o zamykani segmentov a rank Leveloch

Postby shalafi » Tue Jan 15, 2013 11:51 am

kde su tie casy, ked som bol trvalo v top 20 :cry: :D

mam pocit, ze Libor bol vtedy 3.?
Country manager: Slovakia
Waze 3.7.7 @ HTC ONE S [4.4 CM11] @ 2012 Citroën C5

Image
shalafi
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1735
Joined: Wed Nov 25, 2009 2:08 pm
Location: Bratislava / Levice, Slovakia
Has thanked: 247 times
Been thanked: 196 times

Re: Tabuľa hanby

Postby Suik » Sat Jan 05, 2013 10:12 pm

petk0 wrote:
vlado_s wrote: To My sú viacerí a čoskoro k nim pribudne porubcan a foxitrot ;) (a potom všetky nimi editované segmenty sa zamknú L4).


Urcite by sa dalo dohodnut aby ste nezamykali lokality kde dobre funguju L3 AM a nechali to zamknut im. Napriklad hromadne zamykanie Primary street na L3 sa zachvilu zmeni na L4 a uz v tej obci prakticky nebude mozne robit nic, len vypisovat do fora. Pre novacikov to bude tiez problem, nebudu mat nikde moznost zacat s editovanim.

Pritom staci poslat PM, ze tuto oblast som editoval, ja si to kludne zamknem.

EDIT:
Este ma napadla jedna moznost. Rychlo si prebehnut vsetky L3 locky v mojej oblasti a zamknut to mojim L3 :)


petko, plne chapem tvoje rozhorcenie, sam som L3 do L4 daleko, ale uz to neriesim :). Co sa tych novacikov tyka, nikde nie je napisane, ze kazdy wazer MUSI byt automaticky aj mapeditor :).
Za dalsie, ak uz je jeho oblast velmi dobre zeditovana a upravena, tak nema preco "skusat" editovanie na Primary streets a vyssie len tak :).
Za dalsie, aspon ti novacikovia mozno o to skor na forum pridu, ked zistia, ze sa im nejak nedari :).
A v menej zeditovanych oblastiach sa mozu "vyradit", kedze tam locky nebudu, co pomoze rozvoju map aj v zapadlejsich castiach.

EDIT: navyse mame vcelku dobre fungujucu komunitu od L3 vyssie, takze cele to prinesie viac vypisovania requestov na fore, mozno pomalsi rast L3, ale nejake ine realne silne dopadajuce problemy az tak nevidim.
BA-SVK & surroundings AreaManager, Soc. Med. XP
Renault Fluence 2011, 1.6 16V Exception+HTC One S, stock Android 4.0.4, waze 3.6.0.0
FB pg: Waze Slovensko / Twitter: @waze_slovensko / G+: Waze Slovensko
Suik
 
Posts: 882
Joined: Thu Jun 02, 2011 11:17 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

Re: Tabuľa hanby

Postby Suik » Sun Jan 06, 2013 10:44 pm

milo12 wrote:
Suik wrote:Za dalsie, ak uz je jeho oblast velmi dobre zeditovana a upravena, tak nema preco "skusat" editovanie na Primary streets a vyssie len tak :).


Az tak plne nesuhlasim, pochybujem ze su dorobene cislovania house numbers. Ked zamknes, tak zaroven zamknes aj house numbers. Tento tyzden sa mi ozval novy clovek a komunikovali sme co moze robit. Rozhodol sa pre cislovanie. Po jednom dni bol dost sklamany, nemohol cislovat zamknute cesty a algoritmus mu to aj tak prehadzal. Takze v buducnosti, v podstate uz teraz sa moze zacat riesit problem s cislovanim, a bez neho sa neda pohnut dalej, prva etapa (zmapovanie, routovanie, traffic, ..) je uz viac menej zvladnuta, ale ked to nema zaspat tak treba ist dalej, doplnit cislovanie, urady, obchody, atd. Nema zmysel kreslit obchody ako landmarky do mapy, treba ich zadat len ako adresu, atd. a na to potrebujes spravne cislovanie.

Kolky z vas doplnaju house numbers? Tipujem, ze nikto.

Milo


Predstav si, ze je nas celkom dost, co sa venuju house numbers (fotrik by vedel rozpravat ;) ), ale house numbers su teraz relevantne tak na 50%, a ano cakame, kym to zmenia na cislovanie podla GPS suradnic, aj ked momentalne hladaju aj oficialne zdroje cislovania platene, alebo neplatene :).
A co sa tyka prace na mape, tak to velmi dobre vyjadril fvwazing v EN fore:
viewtopic.php?f=14&t=33218&p=306542&hilit=freak#p306542
an area of the map is NEVER finished until many people have edited it. You need an editor to clean up, another to watch over the routing, a freak who does nothing but roadnumbers, one who enters streetnames, definately a local to drive around and find errors and someone extremely patient to debug the lot. In the end someone must maintain the area and make changes as roadworks change the grid. And when the wiki changes, everybody has to come back and start over. It is all about the collective!

v strucnosti: je treba wazerov-specialistov na kazdy problem :) a az potom sa bude dat mozno hovorit ze je mapa hotova. Akurat si myslim, ze priamo editovanie v zmysle pripajanie, odpajanie, odbocenia, valcovanie a podobne veci nie je uz nutne robit na Primary Streets - najma tie vo vacsich mestach, resp. oblastiach ako som vravel - dobre zeditovane a upravene. Mimo miest pokial viem Primary streets zamknute nie su (nemali by byt tusim). Len FW/MaH/MiH.
Nejak takto som myslel, ze novacik nema preco skusat editovanie na Primaries. Mame uz x skusenosti s dosahanym routingom na hlavnych tahoch kvoli nejakej 1 zmenenj sipke a 2 dalsim "mensim" editom od novacika na nelocknutej Primary st. :). Realne ma asi wazer moznost vyrast a ucit sa editaciu na celom SK okrem Z/JZ SK.
BA-SVK & surroundings AreaManager, Soc. Med. XP
Renault Fluence 2011, 1.6 16V Exception+HTC One S, stock Android 4.0.4, waze 3.6.0.0
FB pg: Waze Slovensko / Twitter: @waze_slovensko / G+: Waze Slovensko
Suik
 
Posts: 882
Joined: Thu Jun 02, 2011 11:17 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

Re: Diskusia o zamykani segmentov a rank Leveloch

Postby tex232 » Wed Apr 03, 2013 10:18 am

Jenže co je to "kompletně zeditované"? Na to má každý trochu jiný názor viz. dnes Letiště a kruhák podle mne je to zeditováno pořádně až dnes po mém zásahu. A někomu se to stále nemusí líbit ...

Já mám jiný návrh - už jsem to psal nezamykat vše tupě na L5 ale udělat komunitu lidí kteří fungují a zde na fóru a jsou aktivní a těm dát L4 a zamykat to la L4 - to mi přijde dobrý kompromis nemusí se stále psát o odemčení a mapa bude chráněná. L4 mi přijde už dost ...

Podle mne není mapa hotová niky z principu by to mělo žít a dolaďovat mapu aby by stále lepší musí se samozřejmě chránit proti poškození ...
L4 Waze 3.7.8.0 & iPhone 5 & iPad Air iOS 7.1 & lidový vůz, západ, střední Čechy, Praha
tex232
 
Posts: 1616
Joined: Sat Oct 01, 2011 9:21 pm
Location: Západ a střední Čechy, Praha
Has thanked: 124 times
Been thanked: 114 times

Re: Diskusia o zamykani segmentov a rank Leveloch

Postby tex232 » Wed Apr 03, 2013 11:09 am

pod tohle se podepíšu
L4 Waze 3.7.8.0 & iPhone 5 & iPad Air iOS 7.1 & lidový vůz, západ, střední Čechy, Praha
tex232
 
Posts: 1616
Joined: Sat Oct 01, 2011 9:21 pm
Location: Západ a střední Čechy, Praha
Has thanked: 124 times
Been thanked: 114 times

Re: Diskusia o zamykani segmentov a rank Leveloch

Postby tex232 » Wed Apr 03, 2013 9:43 pm

Já bych stanovil hranici L4 na 20k editů a zároveň 200k bodů
L4 Waze 3.7.8.0 & iPhone 5 & iPad Air iOS 7.1 & lidový vůz, západ, střední Čechy, Praha
tex232
 
Posts: 1616
Joined: Sat Oct 01, 2011 9:21 pm
Location: Západ a střední Čechy, Praha
Has thanked: 124 times
Been thanked: 114 times

Re: Diskusia o zamykani segmentov a rank Leveloch

Postby tex232 » Thu Apr 04, 2013 6:45 am

vlado_s wrote:Správna otázka, ale nie som presvedčený, že to je správna cesta. Skôr by sme mali tlačiť na waze, nech zmení systém, ako by sme ho mali lokálne znásilňovať. Má prísť nový "zamykací" systém, ktorý by mohol poriešiť niektoré problémy, tak navrhujem počkať.
Ak sa bojíme o odomknuté segmenty (o ktoré bolo požiadané), nič nebráni po úpraváť vrátiť zámok ako navrhol porubcan.
Netreba zabúdať, že waze občas niečo zmení a ovplyvní to 10-20% hlášok. A môžeme začať štvorčekovať od začiatku namiesto fixnutia najpoužívanejších lokalít.

GinBook wrote:Provede se kontrola třeba vícero kolegy a pokud se uzná jako 100 procentní stav, nahodí se L5 a zápis hodnocení v dokumentu.
Máme dostatok tých kolegov (100% stav), lebo im nedávam dlhú životnosť mimo psychiatrie.

Pernstein, inak tu zostal jeden soft turn a nepozdáva sa mi ani hláška na konci tohto segmentu.

Kdy budou nové zámky nikdo neví. Musím říct že mne už nebaví žádat o každou blbost. Zpomaluje to práci.

A myslím si, že hromada lidí needituje zamčené věci protože by museli složitě žádat tak na to kašlou nebo udělají něco jiného kde žádat nemusí...
Last edited by tex232 on Thu Apr 04, 2013 10:53 am, edited 1 time in total.
L4 Waze 3.7.8.0 & iPhone 5 & iPad Air iOS 7.1 & lidový vůz, západ, střední Čechy, Praha
tex232
 
Posts: 1616
Joined: Sat Oct 01, 2011 9:21 pm
Location: Západ a střední Čechy, Praha
Has thanked: 124 times
Been thanked: 114 times

Re: Diskusia o zamykani segmentov a rank Leveloch

Postby tex232 » Fri Apr 05, 2013 8:35 am

Zirland wrote:Dovolil jsem si s ohledem na rozlohu státu v první fázi navrhnout L3 grid o velikosti cca 3,5 x 3,5 km

L3grid.png


L4 grid bych pak navrhoval 10x10 L3 modulů (35 km)
L5 grid bych navrhoval 5x5 L4 modulů (175 km)


Použil bych nějaký stávající čtvercový systém a navymýšlel bych něco speciálního

Například tento Maidenhead Locator System používají radioamatéři a je celkem dobrý a každý čtverec se dá snadno pojmenovat a adresovat tedy .... například Cheb máte loc: JO60EB

http://en.wikipedia.org/wiki/Maidenhead_Locator_System

EDIT: jinak tahle mřížka lze i snadno nainstalovat do google earth
L4 Waze 3.7.8.0 & iPhone 5 & iPad Air iOS 7.1 & lidový vůz, západ, střední Čechy, Praha
tex232
 
Posts: 1616
Joined: Sat Oct 01, 2011 9:21 pm
Location: Západ a střední Čechy, Praha
Has thanked: 124 times
Been thanked: 114 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users