Diskusia o zamykani segmentov a rank Leveloch

Image Image

Moderators: Unholy, guri211, Zirland, GinBook

Re: Diskusia o zamykani segmentov a rank Leveloch

Postby porubcan » Thu Apr 04, 2013 12:20 pm

ed0147a wrote:Mapa zdaleka nie je hotova.

jasne, ze vo vseobecnosti je to tak, no uz su niektore casti hotove. napriklad teraz systematicky prechadzam Trnavu a toto uz je hotove.
Image Image Image
SK Country Coordinator, SK Country Manager, Global Champ, Android Beta Tester
Waze 4.0.1.1 on HTC One M9, Android 6.0 @ white Škoda Octavia RS Combi
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 5363
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 591 times
Been thanked: 1429 times

Re: Diskusia o zamykani segmentov a rank Leveloch

Postby Erin0147 » Thu Apr 04, 2013 1:12 pm

myslel som vseobecne mapu ako taku :)
lokality aj v mestach alebo urcite oblasti ktore mame naozaj hotove
nevidim dovod preco ich nechat otvorene a treba to zamknut /v mestach by som uvital L3/, hlavne tahy a cesty vyssieho vyznamu L4,L5 /ale musi byt 100% hotovy routing a spravne hlasky/
Waze 3.7.8.0 & Samsung Galaxy S Duos 2 & stock rom 4.2.1 + root & Seat Ibiza 6L blue
neaktualne-Waze Android 3.7.3.0 & Samsung Galaxy Ace 2 (Android 4.1.2, rooted)
Erin0147
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 597
Joined: Sun Oct 06, 2013 3:17 pm
Has thanked: 86 times
Been thanked: 73 times

Re: Diskusia o zamykani segmentov a rank Leveloch

Postby Zirland » Thu Apr 04, 2013 5:33 pm

Dovolil jsem si s ohledem na rozlohu státu v první fázi navrhnout L3 grid o velikosti cca 3,5 x 3,5 km

L3grid.png
L3grid.png (1.11 MiB) Viewed 315 times


L4 grid bych pak navrhoval 10x10 L3 modulů (35 km)
L5 grid bych navrhoval 5x5 L4 modulů (175 km)
Czech Republic Country Manager
"The Wazebrity"
Zirland
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1533
Joined: Sat Jan 02, 2010 3:01 pm
Location: Praha, Czech Republic
Has thanked: 35 times
Been thanked: 273 times

Re: Diskusia o zamykani segmentov a rank Leveloch

Postby GinBook » Thu Apr 04, 2013 6:30 pm

Zirland wrote:Dovolil jsem si s ohledem na rozlohu státu v první fázi navrhnout L3 grid o velikosti cca 3,5 x 3,5 km

L3grid.png


L4 grid bych pak navrhoval 10x10 L3 modulů (35 km)
L5 grid bych navrhoval 5x5 L4 modulů (175 km)



To se mi docela zamlouva. :)
ImageImageImageImageImage
CM; Coordinator Czech Republic
iP 6+ / Samsung S3 neo, Nexus 7 (2012)
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6317
Joined: Tue Oct 12, 2010 8:35 am
Location: Czech Republic
Has thanked: 712 times
Been thanked: 1417 times

Re: Diskusia o zamykani segmentov a rank Leveloch

Postby GinBook » Thu Apr 04, 2013 6:31 pm

GinBook wrote:
Zirland wrote:Dovolil jsem si s ohledem na rozlohu státu v první fázi navrhnout L3 grid o velikosti cca 3,5 x 3,5 km

L3grid.png


L4 grid bych pak navrhoval 10x10 L3 modulů (35 km)
L5 grid bych navrhoval 5x5 L4 modulů (175 km)



To se mi docela zamlouva. :)

Mas nejaky script na to? A sel by dat do fora pro ostatni?
ImageImageImageImageImage
CM; Coordinator Czech Republic
iP 6+ / Samsung S3 neo, Nexus 7 (2012)
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6317
Joined: Tue Oct 12, 2010 8:35 am
Location: Czech Republic
Has thanked: 712 times
Been thanked: 1417 times

Re: Diskusia o zamykani segmentov a rank Leveloch

Postby Zirland » Thu Apr 04, 2013 6:44 pm

GinBook wrote:Mas nejaky script na to? A sel by dat do fora pro ostatni?


Jaký script, na co potřebuješ script. Uklidni se, hezky si sedni a počkej až ti zveřejním mapu s gridem :) Prvně se snad dohodneme na tom jak to má být velké, ne?
Czech Republic Country Manager
"The Wazebrity"
Zirland
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1533
Joined: Sat Jan 02, 2010 3:01 pm
Location: Praha, Czech Republic
Has thanked: 35 times
Been thanked: 273 times

Re: Diskusia o zamykani segmentov a rank Leveloch

Postby GinBook » Thu Apr 04, 2013 6:46 pm

Zirland wrote:
GinBook wrote:Mas nejaky script na to? A sel by dat do fora pro ostatni?


Jaký script, na co potřebuješ script. Uklidni se, hezky si sedni a počkej až ti zveřejním mapu s gridem :) Prvně se snad dohodneme na tom jak to má být velké, ne?



Jsem se jen slusne zeptal no.
ImageImageImageImageImage
CM; Coordinator Czech Republic
iP 6+ / Samsung S3 neo, Nexus 7 (2012)
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6317
Joined: Tue Oct 12, 2010 8:35 am
Location: Czech Republic
Has thanked: 712 times
Been thanked: 1417 times

Re: Diskusia o zamykani segmentov a rank Leveloch

Postby porubcan » Thu Apr 04, 2013 6:55 pm

Mne osobne sa delenie na stvorce az tak nepaci, v jednom rohu stvorca bude k dokonalosti vysperkovana dedinka a v druhom bude biely pas namiesto ortofoto a v nom nieco navalcovane no nedokoncene na 100%. Aj tak tu hotovu dedinu zamknem a tu nedokoncenu necham tak... a ako sa takyto stvorec oznaci? Hotovy? alebo som nepochopil na co tie stvorce budu sluzit?

if it looks strange, it's my phone's fault
Image Image Image
SK Country Coordinator, SK Country Manager, Global Champ, Android Beta Tester
Waze 4.0.1.1 on HTC One M9, Android 6.0 @ white Škoda Octavia RS Combi
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 5363
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 591 times
Been thanked: 1429 times

Re: Diskusia o zamykani segmentov a rank Leveloch

Postby vargosz » Fri Apr 05, 2013 6:13 am

Chápu důvod plošného zamknutí mapy a v principu souhlasím, je určitě potřeba ji chránit, ALE....

1. Waze se vyvíjí, takže je víc než pravděpodobné, že se do již hotových čtverců stejně budeme muset vracet a něco přidávat, mazat, nebo upravovat podle aktuálních potřeb, jen pro ty kteří nebudou mít potřebný level to bude mnohem obtížnější a pro L1 nemožné...

2. V oblastech s uzamčenou mapou můžeme očekávat odliv nových editorů, prostě se na to vy... když zjistí, že nemohou prakticky nic dělat. A obávám se, že bez nových editorů se to jednou zadrhne...

3. Pokud waze spustí segment rank, tak se zamykalo stejně zbytečně.

A našlo by se toho určitě mnohem víc, ale co jsem chtěl hlavně napsat je, že pokud budeme plošně zamykat, tak se vydáváme cestou represe "my jim prostě neumožníme dělat chyby", ale podle mého názoru by bylo lepší vyrazit cestou osvěty. Chtěli bychom editory kteří nemrví mapu, ale nikde jim nenabízíme informace jak na to! Tady na fóru určitě jsou, jen pořádně zaprášené pod nánosy všemožných diskuzí, takže to jako argument neberu. A Wiki v češtině nebo slovenštině, je co se týká ovládání editoru prostě průser!

Neříkám nezamykat, jen vyzývám, aby jste se ještě zamysleli na tím co zamknout. Dálnice, silnice 1. a 2. třídy určitě ano, silnice 3. třídy nejspíše také, benzínky proč ne, ale zamknout celou vesnici, včetně bezejmenných uliček, nebo ulice na sídlištích a rezidenčních čtvrtích???
Last edited by vargosz on Fri Apr 05, 2013 11:52 am, edited 1 time in total.
[L4] Android 5.1.1 Sony Z1 Compact Stock ROM (Waze - actual Beta version)
vargosz
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 669
Joined: Wed May 23, 2012 9:39 am
Location: CZE
Has thanked: 232 times
Been thanked: 184 times

Re: Diskusia o zamykani segmentov a rank Leveloch

Postby tex232 » Fri Apr 05, 2013 8:35 am

Zirland wrote:Dovolil jsem si s ohledem na rozlohu státu v první fázi navrhnout L3 grid o velikosti cca 3,5 x 3,5 km

L3grid.png


L4 grid bych pak navrhoval 10x10 L3 modulů (35 km)
L5 grid bych navrhoval 5x5 L4 modulů (175 km)


Použil bych nějaký stávající čtvercový systém a navymýšlel bych něco speciálního

Například tento Maidenhead Locator System používají radioamatéři a je celkem dobrý a každý čtverec se dá snadno pojmenovat a adresovat tedy .... například Cheb máte loc: JO60EB

http://en.wikipedia.org/wiki/Maidenhead_Locator_System

EDIT: jinak tahle mřížka lze i snadno nainstalovat do google earth
[L4] AM CZ, Waze 4.6.0.0, iPhone 6 & iPad Air, iOS 9.3.2
tex232
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
 
Posts: 2821
Joined: Sat Oct 01, 2011 9:21 pm
Location: Bohemia, Prague
Has thanked: 371 times
Been thanked: 337 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users