Bug - průjezdný bod na trase

Image Image

Moderators: Unholy, guri211, Zirland, GinBook

Bug - průjezdný bod na trase

Postby Pernstein » Tue Jan 22, 2013 7:46 am

Dneska když mě vezla polovička moje drahá do práce, páč jsem byl línej škrábat auto, přišel jsem asi na bug - protože nikdy dřív jsem průjezdný bod na trase nepotřeboval. Měl jsem jako cíl její práci, jako průjezdný bod moji. Při přepočítání trasy v průběhu jízdy kvůli změně v dopravní situaci ale začal Waze navigovat přímo do cíle, i když ETA ukazovala dál čas dojezdu do průjezdného bodu, kam ovšem v tu chvíli nebylo vůbec navigováno. Pokud už se to řešilo, omlouvám se, nehledal jsem...
Pernstein
 
Posts: 277
Joined: Thu Oct 18, 2012 8:28 am
Has thanked: 23 times
Been thanked: 30 times

Re: Bug - průjezdný bod na trase

Postby Pernstein » Tue Jan 22, 2013 8:06 am

Bylo to ve verzi 3.5.3.0 pro Android.
Pernstein
 
Posts: 277
Joined: Thu Oct 18, 2012 8:28 am
Has thanked: 23 times
Been thanked: 30 times

Re: Bug - průjezdný bod na trase

Postby foxitrot » Tue Jan 22, 2013 8:25 am

Nahlasil som to. (Ak sa tu v blizkej dobe nevyskytne viac podobnych prispevkov, tak toto vsetko presuniem do Novej verzie aplikácie pre Android: 3.5.3.0.)

Mnme sa stalo nieco obdobne (hoci vlastne opacne) - dosiahol som prejazdovy bod, bol som na to upozorneny, cas do jeho dosiahnutia vypadol z ETA a uz tam bol len cas do ciela, dalsie odbocenie na vrchu displeja bolo uz na zaverecnej trase asi kilometer odo mna. Lenze som sa nachadzal na nejakom paralelnom segmente par metrov vedla segmentu, kde bol ulozeny stop point a ruzova trasa sa ma stale pokusala donavigovat do prejazdoveho bodu, odkial pokracovala ta cielova fialova.
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52), while
trying to get used to the good new social Android 4.0.xx.yyy (OP-X LOL-a-popp).
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6571
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 1882 times
Been thanked: 850 times

Re: Bug - průjezdný bod na trase

Postby Pernstein » Tue Jan 22, 2013 8:51 am

foxitrot wrote:Lenze som sa nachadzal na nejakom paralelnom segmente par metrov vedla segmentu, kde bol ulozeny stop point a ruzova trasa sa ma stale pokusala donavigovat do prejazdoveho bodu, odkial pokracovala ta cielova fialova.


To ale nemusí být nutně bug, ne? Prostě tím, že jsi měl stop point čirou náhodou v místě, kde jsou takhle blízko sebe dva segmenty, špatný gps signál a dohromady to dalo výsledek, že jsi stop point vůbec neprojel... Pak je logické, že tě to do něj navigovalo zpátky.

I když potom by Ti zase neměl naskočit ETA na cíl...

No, koukám, že spolehlivější bude asi moje stará praxe, navigovat do dalšího cíle pokaždé jednorázově:-)
Pernstein
 
Posts: 277
Joined: Thu Oct 18, 2012 8:28 am
Has thanked: 23 times
Been thanked: 30 times

Re: Bug - průjezdný bod na trase

Postby foxitrot » Tue Jan 22, 2013 9:02 am

Mozno ano. Ale byva to nesikovne, ak mas viac cielov po ceste. A niektorych bavi odhalovat chyby a tesit sa, ak nahodou aj budu opravene :)
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52), while
trying to get used to the good new social Android 4.0.xx.yyy (OP-X LOL-a-popp).
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6571
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 1882 times
Been thanked: 850 times

Bug - průjezdný bod na trase

Postby Steinj » Tue Jan 22, 2013 12:36 pm

Mě se tohle často stává když mám nastavenej průjezdní bod a dám najít alternativní cesty že pak naviguje přímo do cile. A je třeba odstranit a přidat zastávku. Zajimavy, že když to dám hned po tom co mi to najde cestu "trasy" tak se to nestane, ale stane se to až při navigování.
Iphone 5, Jb Ios7
Steinj
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 235
Joined: Thu Jan 27, 2011 12:17 pm
Has thanked: 23 times
Been thanked: 21 times

Re: Bug - průjezdný bod na trase

Postby foxitrot » Tue Jan 22, 2013 1:14 pm

steinj wrote:Zajimavy, že když to dám hned po tom co mi to najde cestu "trasy" tak se to nestane, ale stane se to až při navigování.

Takze treba dat zobrazit alternativy az potom, ako uz prejdem prve metre navigovanej trasy?

Ine sa mi stalo. Vytvorim trasu so zastavkou. Je zobrazena na mape. Ked dam najst alternativne trasy, zobrazim ich na mape a dialog zrusim, prejazdovy bod s vlajkou aj ETA ostanu, ale ruzova trasa sa zafarbi na fialovo.
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52), while
trying to get used to the good new social Android 4.0.xx.yyy (OP-X LOL-a-popp).
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6571
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 1882 times
Been thanked: 850 times

Bug - průjezdný bod na trase

Postby Steinj » Tue Jan 22, 2013 3:41 pm

foxitrot wrote:Takze treba dat zobrazit alternativy az potom, ako uz prejdem prve metre navigovanej trasy?

Ne, obráceně když si dam trasy z téhle nabídky
ImageUploadedByTapatalk1358869034.683686.jpg
ImageUploadedByTapatalk1358869034.683686.jpg (50.81 KiB) Viewed 358 times
tak se to nestane. Ale z téhle se to stává.Image
Iphone 5, Jb Ios7
Steinj
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 235
Joined: Thu Jan 27, 2011 12:17 pm
Has thanked: 23 times
Been thanked: 21 times

Re: Bug - průjezdný bod na trase

Postby foxitrot » Tue Jan 22, 2013 3:58 pm

:( :-?

Ak by sa ti podarilo vytvoriť postupnosť tlačidiel...
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52), while
trying to get used to the good new social Android 4.0.xx.yyy (OP-X LOL-a-popp).
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6571
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 1882 times
Been thanked: 850 times

Re: Bug - průjezdný bod na trase

Postby Sanicko » Wed Jan 23, 2013 11:24 am

Ked uz sa tu stazujeme ohladom prejazdneho bodu... Mna by celkom potesilo, keby sa medzi preferovane trasy dostali aj tie s prejazdnym bodom :-D
Moja situacia:
Kazde rano jazdim do prace, ale este pred tym veziem syna k opatrovatelke, uplne inym smerom. Takze zadavam ciel praca, prejazdny bod opatrovatelka... Zial automaticka ponuka po spusteni Waze je vzdy len praca...
Neprijemne je to, ze automaticka ponuka nepride vzdy hned, ale az ked ma Waze pripojenie na data (data nemam trvalo pustene, takze po starte Waze, este chvilku trva, kym sa pripoja)... Ja vsak zacnem nahadzovat cestu uz v tomto stave... ciel... prejazdny bod... Cesta vyratana ... a zrazu sup... pride automaticka ponuka... Ak ju prijmem, naviguje ma do prace... ak odmietnem, vsetko sa zrusi a mozem ciel zadavat znova...

PS: zadavanie ciela a prejazdneho bodu je vo Waze zatial snad najergonomickejsie, co som u navigacii zazil, takze je to na par klikov... ale aj tak, opakovanie zadavania otravuje :-)
AM: Košice
Waze Android 4.0.2 & Sony Xperia Z (Android 5.0.2, rooted) & Ford C-Max & DoD LS460W
Sanicko
 
Posts: 560
Joined: Thu Apr 05, 2012 2:46 pm
Location: East Slovakia
Has thanked: 36 times
Been thanked: 17 times

Next

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: nocommenta