Železnice

[ img ] [ img ]

Moderators: Unholy, GinBook, guri211

Železnice

Postby GinBook » Sat Mar 09, 2013 8:18 pm

Hmm penalizace....
Preci penalizace je uz snizeny prumer prujezdu na danem segmentu pres koleje. Proto tam snad nebudu delat junction.

Jiny pripad-
To by jsme museli na kazdem semaforu ktery neni na krizovatce, ale na prubezne ceste delat taky junction aby jsme penalizovali. A na to je snad prumerna rychlost v danem segmente.

Neco mi tu nesedi...
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6581
Joined: Tue Oct 12, 2010 8:35 am
Location: Czech Republic
Has thanked: 817 times
Been thanked: 1540 times

Železnice

Postby Elwar » Sat Mar 09, 2013 8:57 am

Tohle jsou moje dosavadní poznatky o železnici ve WAZE. Pokud se někde pletu, tak mě prosím opravte.

Na mobilu se železnice zatím nezobrazují. V editoru je ukládáme jako typ "Railroad". Návrhy zaznamenávat je jako jiný typ, aby byly vidět v klientovi většina lidí zavrhla (i když v jiných zemích to zkoušejí).

Do názvu se vyplňuje číslo tratě. Já ho zjišťuju třeba tady: http://www.cd.cz/mapa/

Trať je obousměrná. Na routování ve spojích asi nezáleží (mašinfírové stejně nejezdí podle WAZE ;) ) Já mačkám ze zvyku stejně klávesy Q W.

Přejezdy (silnice × trať): Nedělám křižovatky. Když je křížení mimoúrovňové, tak jen změním level jednoho segmentu.
Elwar
 
Posts: 15
Joined: Wed Feb 27, 2013 4:29 pm
Location: Vsetín, Czech Republic
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Železnice

Postby GinBook » Tue Mar 12, 2013 5:32 am

petnek wrote:Koukám teď do editoru v Německu kde jsem (Buxtehude) a tam mají přejezdy řešeny tak, že silnice a železnice je prostě překřížená, bez junction a na stejném levelu... :roll: ... :lol:


Ja mam dojem, ze zeleznice v Nemecku ma mit -6. Ale to uz odbocujem.

Mne zajima jak to resit u nas Cesko- Slovensko
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6581
Joined: Tue Oct 12, 2010 8:35 am
Location: Czech Republic
Has thanked: 817 times
Been thanked: 1540 times

Re: Železnice

Postby Petnek » Mon Mar 11, 2013 10:32 pm

Koukám teď do editoru v Německu kde jsem (Buxtehude) a tam mají přejezdy řešeny tak, že silnice a železnice je prostě překřížená, bez junction a na stejném levelu... :roll: ... :lol:
Petnek
 
Posts: 32
Joined: Thu Mar 07, 2013 12:05 am
Location: Prague - Hamburg
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

Re: Železnice

Postby tex232 » Mon Mar 11, 2013 9:32 pm

GinBook wrote:Už mi to pomalu dává smysl. Ten junction těsně u křížení železnice ze silnicí se mi hodně zamlouvá. Ale spojovat segment s železnicí je dle mne nesmysl.

Jen se zase vrátím k semaforu na silnici bez křižovatky (většinou přechod pro chodce).
Je to to samé, nebo se pletu?

Navíc semafor má červenou daleko častěji než průjezd vlaku přes silnici.

Semafor na přechodu je to samé, železniční přejezd se zase může zavřít i na delší dobu a udělat fakt zácpu (třeba na karlovarské jsem to zažil).
tex232
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
 
Posts: 2885
Joined: Sat Oct 01, 2011 9:21 pm
Location: Bohemia, Prague
Has thanked: 432 times
Been thanked: 356 times

Re: Železnice

Postby GinBook » Mon Mar 11, 2013 6:43 pm

Už mi to pomalu dává smysl. Ten junction těsně u křížení železnice ze silnicí se mi hodně zamlouvá. Ale spojovat segment s železnicí je dle mne nesmysl.

Jen se zase vrátím k semaforu na silnici bez křižovatky (většinou přechod pro chodce).
Je to to samé, nebo se pletu?

Navíc semafor má červenou daleko častěji než průjezd vlaku přes silnici.
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6581
Joined: Tue Oct 12, 2010 8:35 am
Location: Czech Republic
Has thanked: 817 times
Been thanked: 1540 times

Re: Železnice

Postby shalafi » Mon Mar 11, 2013 6:30 pm

presne nad tym som dnes premyslal aj ja - stacila by asi junction na ceste, nie je nutne pripajat do nej zeleznicu.

Kazdopadne routovanie cesta->zeleznica alebo cesta->chodnik nemoze byt ponukane, tu si Waze musi prekopat penaltovy system a vymysliet pevny zakaz pre router, namiesto "dostatocne" vysokej penalty (ktora v niektorych pripadoch nestaci).
=sent from my OneS=
shalafi
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 1772
Joined: Wed Nov 25, 2009 2:08 pm
Location: Bratislava / Levice, Slovakia
Has thanked: 268 times
Been thanked: 207 times

Re: Železnice

Postby tex232 » Mon Mar 11, 2013 4:10 pm

vitj wrote:
milo12 wrote:Su dve strany mince, na jednej strane suhlasim, ze je vhodne mat junction z dovodu pripadneho cakania na rampach, navyse junction vlozi malu penalizaciu co je v poriadku nakolko na priecesti aj tak musis znizit rychlost. Urcite bude na segmente pred a za priecestim ina rychlost, takze z tohto pohladu je to v poriadku.
Na druhej strane vidim dost velky problem v novacikoch, ktori lahko povolia konetivitu, to by ale mal vediet osetrit samotny Waze nakolko je to iny typ siete a v tomto pripade moze odbocenie automaticky natvrdo zakazat. :D
Milo

V ČR silnice a železnice nepropojujeme, ale dovedl bych si představit jen junction na silnici v místě přejezdu z výše uvedených důvodů bez propojení se železnicí.


Ale ta junction (klidně i malinko před/za) by měla smyl z důvodů hlášení zácp ....
tex232
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
 
Posts: 2885
Joined: Sat Oct 01, 2011 9:21 pm
Location: Bohemia, Prague
Has thanked: 432 times
Been thanked: 356 times

Re: Železnice

Postby vitj » Mon Mar 11, 2013 3:45 pm

milo12 wrote:Su dve strany mince, na jednej strane suhlasim, ze je vhodne mat junction z dovodu pripadneho cakania na rampach, navyse junction vlozi malu penalizaciu co je v poriadku nakolko na priecesti aj tak musis znizit rychlost. Urcite bude na segmente pred a za priecestim ina rychlost, takze z tohto pohladu je to v poriadku.
Na druhej strane vidim dost velky problem v novacikoch, ktori lahko povolia konetivitu, to by ale mal vediet osetrit samotny Waze nakolko je to iny typ siete a v tomto pripade moze odbocenie automaticky natvrdo zakazat. :D
Milo

V ČR silnice a železnice nepropojujeme, ale dovedl bych si představit jen junction na silnici v místě přejezdu z výše uvedených důvodů bez propojení se železnicí.
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 3999
Joined: Wed Oct 13, 2010 1:09 pm
Has thanked: 1146 times
Been thanked: 930 times

Re: Železnice

Postby milo12 » Mon Mar 11, 2013 9:17 am

Su dve strany mince, na jednej strane suhlasim, ze je vhodne mat junction z dovodu pripadneho cakania na rampach, navyse junction vlozi malu penalizaciu co je v poriadku nakolko na priecesti aj tak musis znizit rychlost. Urcite bude na segmente pred a za priecestim ina rychlost, takze z tohto pohladu je to v poriadku.
Na druhej strane vidim dost velky problem v novacikoch, ktori lahko povolia konetivitu, to by ale mal vediet osetrit samotny Waze nakolko je to iny typ siete a v tomto pripade moze odbocenie automaticky natvrdo zakazat. :D
Milo
milo12
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 402
Joined: Tue Oct 12, 2010 12:33 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 6 times

Next

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: MajkiiTelini