Bug v zadávání čísel domů

Moderators: Unholy, guri211, Zirland, GinBook

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby Ed0147 » Mon Apr 08, 2013 7:09 pm

trochu som sa zasekol na 2 pripadoch:

priklad:
kosice gudernova ulica je pristupna zo Safarikovej /cast cisel/.
jeden z obytnych domov na gudernovej ma cisla 6,8,10,12,14,16,18,20,22,24,26,28
prva cast cisel je pristupnych zo strany safarikovej /6,8,10,12/
druha cast /14,16,18,20,22,24,26,28/ je pristupna autom blizsie zo strany Markusovej /Toryskej ulice/.
podla GIS kosice je Gudernova pomenovana aj zo strany markusovej ulice.

ok, Vo waze opravim cast markusovej na gudernovu podla GIS aj realne ako je.
https://world.waze.com/editor/?lon=21.23248&lat=48.7113&zoom=6&layers=BFTFFTTTTTTTFTTTTTFTTTFTTT&segments=147633688,147633686,147633687,102254653

Kedze ale nemame funkcne vyhladavanie podla cisel /aj ked ich tam zadam/
bude asi trochu "blbnut" navi a posle pri vyhladavani wazera
na tu stranu ktora bude blizsie... k jeho miestu ciela.
co je pri dlhsich blokoch z uplne inej strany /tej horsej - murphy nepusti/

2. otazka:
viacero blokov ma cisla zo strany hlavnej 4 prudovej cesty /napr. tr.SNP/
alebo jednoducho su lepsie pristupne z inej strany ulice.
cislo sa samozrejme da sa zavesit na sprabnu ulicu
ale stop point by mal byt logicky vo vnutornej casti medzi blokmi kde je napr. safarikova ul.
kde je parkovisko a nie niekde na 4 prudovke ....
ako riesit taketo pripady ?
https://world.waze.com/editor/?lon=21.23536&lat=48.71028&zoom=7&layers=BFTFFTTTTTTTFTTTTTFTTTFTTT&segments=60735406

Edit: oprava odkazov + 3.pripad
3. "nazov ulice" existuje v zozname ulic mesta.
zuzkin park 2 /materska skola /
zuzkin park 4 /atrium zaujmove stredisko mestskej casti/
zuzkin park 6 /OC Zuzkin park/

ale vo waze taka "ulica" jednoducho nema kde existovat, je to park.
kde sa budu davat/maju dat taketo cisla objektov ?
vytvorenie kratkeho segmentu s nazvom zuzkin park k existujucej ulici /inej/
a na neho priradit cisla ? /budovy to aj tak v pripade vacsej vzdialenosti cislo "nedosiahne"
/na mapach GIS takto nie je ulica oznacena /iba lokalita/ na inych mapach z mesta /web/ je takto pomenovana kratka cast z existujucej inej ulice /realne je to parkovisko pri blokoch/.
Waze 3.7.8.0 & Samsung Galaxy S Duos 2 & stock rom 4.2.1 + root & Seat Ibiza 6L blue
neaktualne-Waze Android 3.7.3.0 & Samsung Galaxy Ace 2 (Android 4.1.2, rooted)
Ed0147
 
Posts: 569
Joined: Sun Oct 06, 2013 3:17 pm
Has thanked: 75 times
Been thanked: 64 times

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby Ed0147 » Tue Apr 09, 2013 6:25 am

porubcan wrote:1. - s tým nič nespravis. je to podobný prípad ako Hospodárska v Trnave.
2. - to bude asi potrebné vždy vyhodnotiť individuálne. Hlavne so zreteľom na pridanu hodnotu pre užívateľa.
3. - ako píše Vlado.

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2


1. tku vyriesim tak ako je v GIS oznacena ulica /z oboch stran/, akonahle bude funkcne aj cislovanie navi pre wazerov bude spravne navigovat k cislu domu ako je realne

2. ku
nasiel som uz iny pripad kde je maly segment oznaceny ako tr SNP pri bloku /pri FNSP tr snp 3,5/
kedze ale tento segment nie je priamo spojeny s SNP ktora je 4 prudova tak sa deje nasledovne:
po kliku na 4 prudovke tr. snp sa cisla z tohto maleho segmentu ktory je inde vobec nezobrazia aj ked tam su zadane.
predpokladam ze to bude blbnut aj pri navigovani + hocikto dalsi z editorov netusi o tom ze uz tie cisla su zadane na inom malom segmente /kedze mu to editor nezobrazi /nespoji ten mini segment s celkovou ulicou/.

pozriet sa to da na tomto segmente po rozkliku edit numbers ako to teraz nefunguje:
cisla 3,5,7 a 9,11,13,15 sa na 4 prudovke nezobrazuju

cisla 3,5,7 su zadane na tomto malom segmente tr. snp

cisla 9,11,13,15 su priradene k malemu segmentu tr. snp ale nespojenej priamo s tr. snp
su tam este obchodna a ondavska v "ceste" /asi to skusil niekto zadat takto/


cize oznacit nejaku malu cast ako tr. SNP na inom segmente nie je dobre.
moj nazor je preto oznacovat cisla rovno na hlavnu 4 prudovku, wazera to potiahne do "blizkosti".
Po spristupneni moznosti upravy "stop" pointu tento presunieme na ulicu kde sa "parkuje" pri danom bloku.

3jku
som vyriesil podla mapy z GIS a ostatnych podkladov z mesta
mala cast terajsieho "parkoviska" na Povazskej bola resp. je na niektorych
mapach oznacena ako zuzkin park.
tak som tuto malu cast povazskej premenoval na zuzkin park a k nemu priradil cisla ktore k nemu patria.
Zaroven to vyriesilo aj "stop point" ked aj realne wazer zaparkuje ked hlada tieto objekty s cislami 2,4,6.

mame nejaky odkaz na foxov "chodnik" kde to takto riesil ?


edit: uprava linkov

edit:
denne sa objavuju URka /taxikari? s popisom:
wrong direction
Problem: ulica cislo X sa nachádza na tomto mieste
Reported on: April ...

zda sa ze niekto chce intenzivne pouzivat navi podla cisel domov ... ktore nefunguje .... kedy bude ?
Waze 3.7.8.0 & Samsung Galaxy S Duos 2 & stock rom 4.2.1 + root & Seat Ibiza 6L blue
neaktualne-Waze Android 3.7.3.0 & Samsung Galaxy Ace 2 (Android 4.1.2, rooted)
Ed0147
 
Posts: 569
Joined: Sun Oct 06, 2013 3:17 pm
Has thanked: 75 times
Been thanked: 64 times

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby Ed0147 » Sat Apr 13, 2013 9:53 pm

da sa ocislovat tak ako je realne /aj po poradi/, ale len ak mas moznost ulozit ako force /L3 a vyssie prava/.
zatial sa venuj inym veciam ako cislovaniu, momentalne este aj tak nie je pouzite pre navigovanie.
Waze 3.7.8.0 & Samsung Galaxy S Duos 2 & stock rom 4.2.1 + root & Seat Ibiza 6L blue
neaktualne-Waze Android 3.7.3.0 & Samsung Galaxy Ace 2 (Android 4.1.2, rooted)
Ed0147
 
Posts: 569
Joined: Sun Oct 06, 2013 3:17 pm
Has thanked: 75 times
Been thanked: 64 times

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby foxitrot » Sun Apr 07, 2013 9:27 pm

Ten "workaround" už bol pár krát spomenutý a podľa mňa je v pohode (keďže tie adresy naozaj bývajú v tváre "123 45 Dedinka 37" - tvári sa to aj ako názov ulice). Ak už budú fungovať čísla na nepomenovaných uliciach, stačí odstrániť názov. Ak nepôjde odstrániť, reklamujeme chybu - snáď ju do takého roka odstránia :smile:
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52), while
trying to get used to the good new crashing Android 3.7.xx.yyy (SG-A2 JealousBin).
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 5272
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 829 times
Been thanked: 468 times

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby MagicOfLA » Sun Apr 07, 2013 1:01 pm

He must be joking...
Image
Waze 3.7.7 @ HTC Desire (Android 2.3.7 @ CM 7.2.0.1)
MagicOfLA
 
Posts: 1210
Joined: Thu Oct 14, 2010 8:41 am
Location: Praha / Ružomberok
Has thanked: 69 times
Been thanked: 165 times

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby porubcan » Sun Apr 07, 2013 1:35 pm

zlatonka wrote:... Uvítal bych zcela vypnout filtr na vstupu domovních čísel, neboť ve větších městech jsou důležitá nejen popisná čísla ale i orientační a věší budovy mívají více vchodů, což může při navigaci být také nápomocné. V tuhle chvíli 1287/5c zadat nelze.

na toto musim reagovat, nakolko sa zda ze nie je uplne vsetkym jasne co s cislami domov.

1. aktualne cislujeme iba cisla ORIENTACNE v obciach, kde maju ulice mena, napr. Nitrianska 15.

2. cisla SUPISNE (v CZ POPISNE) vo vyssie uvedenom pripade vobec do mapy nezadavame a aktualne tazko predpokladat, ci niekedy v buducnosti budeme chciet v takom pripade pouzivat. je totiz v nasich koncinach zvykom definovat adresu ako Ulica + Cislo orientacne, nie Ulica + cislo supisne. Cislo supisne by teda v tomto pripade nemalo ziadnu pridanu hodnotu pre uzivatelov.

3. je pravdou, ze aktualne sa daju zadavat iba NUMERICKE cisla domov, takze sa neda zadat napr.: 1A, 1/A, 1 blok A a pod. co je problem hlavne vo vacsich mestach

4. pre obce, ktore nemaju pomenovane ulice, zatial cisla domov nezadavame VOBEC, nakolko WME neumoznuje zadavat cisla domov pre segmenty s "no street". akonahle toto bude vyriesene tak, ze to umozni zadat cisla domu v obci bez pomenovanych ulic, tak budeme mapovat pre taketo obce cisla SUPISNE (CZ: POPISNE).

snad som to napisal aspon trochu zrozumitelne
Image Image
Editing & Client Expert, AM @ South-West Slovakia
Waze 3.7.6.992 on HTC One, Android 4.2.2 @ white Škoda Octavia
porubcan
 
Posts: 3198
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 227 times
Been thanked: 735 times

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby porubcan » Sun Apr 07, 2013 8:34 pm

je to workaround, mozno bude fungovat, no najprv by som riesil mesta a vacsie obce s pomenovanymi ulicami a dufal, ze kym toto spravime tak bude existovat normalna moznost pre ten zvysok. ak nie tak tvoj workaround... teda tolko moj nazor. ak sa vacsina zhodne, tak s tym problem nemam.
Image Image
Editing & Client Expert, AM @ South-West Slovakia
Waze 3.7.6.992 on HTC One, Android 4.2.2 @ white Škoda Octavia
porubcan
 
Posts: 3198
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 227 times
Been thanked: 735 times

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby porubcan » Mon Apr 08, 2013 4:23 am

Nezabúdajte, že názvy ulíc sa zobrazujú v klientovi a že máme všelijaké dlhé viacslovne názvy ako napr. Orechova Poton - Cecinska Poton a pod. Aby sme tu mapu nezmrzacili.
A tiež majte na pamäti, že nemáme editovanim máp nahrádzať chýbajúcu funkxionalitu...

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
Image Image
Editing & Client Expert, AM @ South-West Slovakia
Waze 3.7.6.992 on HTC One, Android 4.2.2 @ white Škoda Octavia
porubcan
 
Posts: 3198
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 227 times
Been thanked: 735 times

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby porubcan » Tue Apr 09, 2013 3:52 am

1. - s tým nič nespravis. je to podobný prípad ako Hospodárska v Trnave.
2. - to bude asi potrebné vždy vyhodnotiť individuálne. Hlavne so zreteľom na pridanu hodnotu pre užívateľa.
3. - ako píše Vlado.

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
Image Image
Editing & Client Expert, AM @ South-West Slovakia
Waze 3.7.6.992 on HTC One, Android 4.2.2 @ white Škoda Octavia
porubcan
 
Posts: 3198
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 227 times
Been thanked: 735 times

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby porubcan » Tue Apr 09, 2013 7:24 am

ed0147a wrote:...kedze ale tento segment nie je priamo spojeny s SNP ktora je 4 prudova tak sa deje nasledovne:
po kliku na 4 prudovke tr. snp sa cisla z tohto maleho segmentu ktory je inde vobec nezobrazia aj ked tam su zadane.

vzdy zobrazi iba cisla domov na suvisle spojenej ulici. teda ak je napr. na ceste kruhac (ktory musi byt no street) tak sa separatne edituju cisla v kazdom smere od kruhaca.
v niektorych pripadoch (tam kde to nebolo uplne scestne) som toto riesil prepojenim pomocou vhodne pomenovaneho chodnika
Image Image
Editing & Client Expert, AM @ South-West Slovakia
Waze 3.7.6.992 on HTC One, Android 4.2.2 @ white Škoda Octavia
porubcan
 
Posts: 3198
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 227 times
Been thanked: 735 times

Next

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: grepa, rolfovo