Bug v zadávání čísel domů

Image Image

Moderators: Unholy, guri211, GinBook

Bug v zadávání čísel domů

Postby zlatonka » Sun Apr 07, 2013 8:52 am

Ahoj,
našel jsem bug v zadávání čísel domů. Můžu otevřít editor ale do dialogového okna pro zadávání čísel domů mohu zapsat pouze znaky ěščřžýáíé'^°. Patrně se tento problém týká pouze Mac OS a objevuje se jak v Safari, tak ve Firefoxu. Když změním klávesnici z české na US můžu čísla zadávat. Pravděpodobně se to netýká jen CZ klávesnice ale i dalších lokalizovaných klávesnic, podobný problém mají asi i zde francouzi:
viewtopic.php?f=34&t=44686&p=405105&hilit=bug+safari#p405105

Uvítal bych zcela vypnout filtr na vstupu domovních čísel, neboť ve větších městech jsou důležitá nejen popisná čísla ale i orientační a věší budovy mívají více vchodů, což může při navigaci být také nápomocné. V tuhle chvíli 1287/5c zadat nelze.

Zlatonka
zlatonka
 
Posts: 2
Joined: Thu Mar 07, 2013 7:55 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby vlado_s » Mon Apr 08, 2013 8:33 pm

murphy je v Košiciach? pred týždňom bol v BA :lol:

3. musíš ochodníkovať park, ako to robí Foxo ;)
vlado_s
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 3183
Joined: Fri Sep 09, 2011 3:55 pm
Has thanked: 131 times
Been thanked: 347 times

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby vlado_s » Sun Apr 07, 2013 8:31 pm

okrem súhlasu si dovolím aj oponovať :lol:
V obciach, ktoré nemajú pomenované ulice by sme mali/mohli označovať domy Obec + súpisné číslo. Viem, že to nie je košér, ale práve v takej obci sú čísla pre navigovanie veľmi dôležité, ak ju nemáš prejsť krížom krážom (súpisné čísla sa prideľovali/prideľujú pri výstavbe domov/budov a preto bývajú umiestnené kvázi random). Ak vie bežný wazer názov obce a číslo domu, tak to zadá podobne ako ulicu a číslo, iba vo výsledku bude mať uvedený názov obce ako ulicu aj obec. (nič zvláštne, tak sa to tam myslím uvádza aj na listových zasielkach)
vlado_s
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 3183
Joined: Fri Sep 09, 2011 3:55 pm
Has thanked: 131 times
Been thanked: 347 times

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby stovcik » Sat Apr 13, 2013 9:31 pm

Ahojte, Waze mi na nuliciach nedovolí číslovať v poradí 1,2,3,4, atď,
Dovoľuje iba párne alebo nepárne číslovanie ???
Dá sa to niekde nastaviť ???
stovcik
 
Posts: 3
Joined: Thu Jan 26, 2012 12:08 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby Sanicko » Mon Apr 08, 2013 5:53 pm

A nezabúdajme, že novoeditovane čísla sa v mape ešte neprejavujú, zato ulice sa prejavia hneď...

Odoslané zo Sony Ericsson Xperia Neo V cez Tapatalk 2
AM: Košice
Waze Android 4.0.2 & Sony Xperia Z (Android 5.0.2, rooted) & Ford C-Max & DoD LS460W
Sanicko
 
Posts: 560
Joined: Thu Apr 05, 2012 2:46 pm
Location: East Slovakia
Has thanked: 36 times
Been thanked: 17 times

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby porubcan » Tue Apr 09, 2013 7:24 am

ed0147a wrote:...kedze ale tento segment nie je priamo spojeny s SNP ktora je 4 prudova tak sa deje nasledovne:
po kliku na 4 prudovke tr. snp sa cisla z tohto maleho segmentu ktory je inde vobec nezobrazia aj ked tam su zadane.

vzdy zobrazi iba cisla domov na suvisle spojenej ulici. teda ak je napr. na ceste kruhac (ktory musi byt no street) tak sa separatne edituju cisla v kazdom smere od kruhaca.
v niektorych pripadoch (tam kde to nebolo uplne scestne) som toto riesil prepojenim pomocou vhodne pomenovaneho chodnika
Image Image Image
SK Country Coordinator, SK Country Manager, Global Champ, Waze Beta Tester
Waze 4.16.0.1 on iPhone 7 @ white Škoda Octavia RS Combi
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6085
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 746 times
Been thanked: 1738 times

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby porubcan » Tue Apr 09, 2013 3:52 am

1. - s tým nič nespravis. je to podobný prípad ako Hospodárska v Trnave.
2. - to bude asi potrebné vždy vyhodnotiť individuálne. Hlavne so zreteľom na pridanu hodnotu pre užívateľa.
3. - ako píše Vlado.

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
Image Image Image
SK Country Coordinator, SK Country Manager, Global Champ, Waze Beta Tester
Waze 4.16.0.1 on iPhone 7 @ white Škoda Octavia RS Combi
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6085
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 746 times
Been thanked: 1738 times

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby porubcan » Mon Apr 08, 2013 4:23 am

Nezabúdajte, že názvy ulíc sa zobrazujú v klientovi a že máme všelijaké dlhé viacslovne názvy ako napr. Orechova Poton - Cecinska Poton a pod. Aby sme tu mapu nezmrzacili.
A tiež majte na pamäti, že nemáme editovanim máp nahrádzať chýbajúcu funkxionalitu...

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
Image Image Image
SK Country Coordinator, SK Country Manager, Global Champ, Waze Beta Tester
Waze 4.16.0.1 on iPhone 7 @ white Škoda Octavia RS Combi
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6085
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 746 times
Been thanked: 1738 times

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby porubcan » Sun Apr 07, 2013 8:34 pm

je to workaround, mozno bude fungovat, no najprv by som riesil mesta a vacsie obce s pomenovanymi ulicami a dufal, ze kym toto spravime tak bude existovat normalna moznost pre ten zvysok. ak nie tak tvoj workaround... teda tolko moj nazor. ak sa vacsina zhodne, tak s tym problem nemam.
Image Image Image
SK Country Coordinator, SK Country Manager, Global Champ, Waze Beta Tester
Waze 4.16.0.1 on iPhone 7 @ white Škoda Octavia RS Combi
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6085
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 746 times
Been thanked: 1738 times

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby porubcan » Sun Apr 07, 2013 1:35 pm

zlatonka wrote:... Uvítal bych zcela vypnout filtr na vstupu domovních čísel, neboť ve větších městech jsou důležitá nejen popisná čísla ale i orientační a věší budovy mívají více vchodů, což může při navigaci být také nápomocné. V tuhle chvíli 1287/5c zadat nelze.

na toto musim reagovat, nakolko sa zda ze nie je uplne vsetkym jasne co s cislami domov.

1. aktualne cislujeme iba cisla ORIENTACNE v obciach, kde maju ulice mena, napr. Nitrianska 15.

2. cisla SUPISNE (v CZ POPISNE) vo vyssie uvedenom pripade vobec do mapy nezadavame a aktualne tazko predpokladat, ci niekedy v buducnosti budeme chciet v takom pripade pouzivat. je totiz v nasich koncinach zvykom definovat adresu ako Ulica + Cislo orientacne, nie Ulica + cislo supisne. Cislo supisne by teda v tomto pripade nemalo ziadnu pridanu hodnotu pre uzivatelov.

3. je pravdou, ze aktualne sa daju zadavat iba NUMERICKE cisla domov, takze sa neda zadat napr.: 1A, 1/A, 1 blok A a pod. co je problem hlavne vo vacsich mestach

4. pre obce, ktore nemaju pomenovane ulice, zatial cisla domov nezadavame VOBEC, nakolko WME neumoznuje zadavat cisla domov pre segmenty s "no street". akonahle toto bude vyriesene tak, ze to umozni zadat cisla domu v obci bez pomenovanych ulic, tak budeme mapovat pre taketo obce cisla SUPISNE (CZ: POPISNE).

snad som to napisal aspon trochu zrozumitelne
Image Image Image
SK Country Coordinator, SK Country Manager, Global Champ, Waze Beta Tester
Waze 4.16.0.1 on iPhone 7 @ white Škoda Octavia RS Combi
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6085
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 746 times
Been thanked: 1738 times

Next

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: Brtnik_cz, jirys