Bug v zadávání čísel domů

Image Image

Moderators: Unholy, guri211, GinBook, Zirland

Bug v zadávání čísel domů

Postby zlatonka » Sun Apr 07, 2013 8:52 am

Ahoj,
našel jsem bug v zadávání čísel domů. Můžu otevřít editor ale do dialogového okna pro zadávání čísel domů mohu zapsat pouze znaky ěščřžýáíé'^°. Patrně se tento problém týká pouze Mac OS a objevuje se jak v Safari, tak ve Firefoxu. Když změním klávesnici z české na US můžu čísla zadávat. Pravděpodobně se to netýká jen CZ klávesnice ale i dalších lokalizovaných klávesnic, podobný problém mají asi i zde francouzi:
viewtopic.php?f=34&t=44686&p=405105&hilit=bug+safari#p405105

Uvítal bych zcela vypnout filtr na vstupu domovních čísel, neboť ve větších městech jsou důležitá nejen popisná čísla ale i orientační a věší budovy mívají více vchodů, což může při navigaci být také nápomocné. V tuhle chvíli 1287/5c zadat nelze.

Zlatonka
zlatonka
 
Posts: 2
Joined: Thu Mar 07, 2013 7:55 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby MagicOfLA » Sun Apr 07, 2013 1:01 pm

He must be joking...
Image
MagicOfLA
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
 
Posts: 1298
Joined: Thu Oct 14, 2010 8:41 am
Location: Praha / Ružomberok
Has thanked: 79 times
Been thanked: 173 times

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby porubcan » Sun Apr 07, 2013 1:35 pm

zlatonka wrote:... Uvítal bych zcela vypnout filtr na vstupu domovních čísel, neboť ve větších městech jsou důležitá nejen popisná čísla ale i orientační a věší budovy mívají více vchodů, což může při navigaci být také nápomocné. V tuhle chvíli 1287/5c zadat nelze.

na toto musim reagovat, nakolko sa zda ze nie je uplne vsetkym jasne co s cislami domov.

1. aktualne cislujeme iba cisla ORIENTACNE v obciach, kde maju ulice mena, napr. Nitrianska 15.

2. cisla SUPISNE (v CZ POPISNE) vo vyssie uvedenom pripade vobec do mapy nezadavame a aktualne tazko predpokladat, ci niekedy v buducnosti budeme chciet v takom pripade pouzivat. je totiz v nasich koncinach zvykom definovat adresu ako Ulica + Cislo orientacne, nie Ulica + cislo supisne. Cislo supisne by teda v tomto pripade nemalo ziadnu pridanu hodnotu pre uzivatelov.

3. je pravdou, ze aktualne sa daju zadavat iba NUMERICKE cisla domov, takze sa neda zadat napr.: 1A, 1/A, 1 blok A a pod. co je problem hlavne vo vacsich mestach

4. pre obce, ktore nemaju pomenovane ulice, zatial cisla domov nezadavame VOBEC, nakolko WME neumoznuje zadavat cisla domov pre segmenty s "no street". akonahle toto bude vyriesene tak, ze to umozni zadat cisla domu v obci bez pomenovanych ulic, tak budeme mapovat pre taketo obce cisla SUPISNE (CZ: POPISNE).

snad som to napisal aspon trochu zrozumitelne
Image Image Image
SK Country Coordinator, SK Country Manager, Global Champ, Android Beta Tester
Waze 4.5.0.1 on HTC One M9, Android 6.0 @ white Škoda Octavia RS Combi
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 5564
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 629 times
Been thanked: 1497 times

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby vlado_s » Sun Apr 07, 2013 8:31 pm

okrem súhlasu si dovolím aj oponovať :lol:
V obciach, ktoré nemajú pomenované ulice by sme mali/mohli označovať domy Obec + súpisné číslo. Viem, že to nie je košér, ale práve v takej obci sú čísla pre navigovanie veľmi dôležité, ak ju nemáš prejsť krížom krážom (súpisné čísla sa prideľovali/prideľujú pri výstavbe domov/budov a preto bývajú umiestnené kvázi random). Ak vie bežný wazer názov obce a číslo domu, tak to zadá podobne ako ulicu a číslo, iba vo výsledku bude mať uvedený názov obce ako ulicu aj obec. (nič zvláštne, tak sa to tam myslím uvádza aj na listových zasielkach)
vlado_s
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 3162
Joined: Fri Sep 09, 2011 3:55 pm
Has thanked: 133 times
Been thanked: 341 times

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby porubcan » Sun Apr 07, 2013 8:34 pm

je to workaround, mozno bude fungovat, no najprv by som riesil mesta a vacsie obce s pomenovanymi ulicami a dufal, ze kym toto spravime tak bude existovat normalna moznost pre ten zvysok. ak nie tak tvoj workaround... teda tolko moj nazor. ak sa vacsina zhodne, tak s tym problem nemam.
Image Image Image
SK Country Coordinator, SK Country Manager, Global Champ, Android Beta Tester
Waze 4.5.0.1 on HTC One M9, Android 6.0 @ white Škoda Octavia RS Combi
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 5564
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 629 times
Been thanked: 1497 times

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby foxitrot » Sun Apr 07, 2013 9:27 pm

Ten "workaround" už bol pár krát spomenutý a podľa mňa je v pohode (keďže tie adresy naozaj bývajú v tváre "123 45 Dedinka 37" - tvári sa to aj ako názov ulice). Ak už budú fungovať čísla na nepomenovaných uliciach, stačí odstrániť názov. Ak nepôjde odstrániť, reklamujeme chybu - snáď ju do takého roka odstránia :smile:
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52), while
trying to get used to the good new social Android 4.0.xx.yyy (OP-X LOL-a-popp).
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6725
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 2013 times
Been thanked: 910 times

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby porubcan » Mon Apr 08, 2013 4:23 am

Nezabúdajte, že názvy ulíc sa zobrazujú v klientovi a že máme všelijaké dlhé viacslovne názvy ako napr. Orechova Poton - Cecinska Poton a pod. Aby sme tu mapu nezmrzacili.
A tiež majte na pamäti, že nemáme editovanim máp nahrádzať chýbajúcu funkxionalitu...

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
Image Image Image
SK Country Coordinator, SK Country Manager, Global Champ, Android Beta Tester
Waze 4.5.0.1 on HTC One M9, Android 6.0 @ white Škoda Octavia RS Combi
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 5564
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 629 times
Been thanked: 1497 times

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby Sanicko » Mon Apr 08, 2013 5:53 pm

A nezabúdajme, že novoeditovane čísla sa v mape ešte neprejavujú, zato ulice sa prejavia hneď...

Odoslané zo Sony Ericsson Xperia Neo V cez Tapatalk 2
AM: Košice
Waze Android 4.0.2 & Sony Xperia Z (Android 5.0.2, rooted) & Ford C-Max & DoD LS460W
Sanicko
 
Posts: 560
Joined: Thu Apr 05, 2012 2:46 pm
Location: East Slovakia
Has thanked: 36 times
Been thanked: 17 times

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby Erin0147 » Mon Apr 08, 2013 7:09 pm

trochu som sa zasekol na 2 pripadoch:

priklad:
kosice gudernova ulica je pristupna zo Safarikovej /cast cisel/.
jeden z obytnych domov na gudernovej ma cisla 6,8,10,12,14,16,18,20,22,24,26,28
prva cast cisel je pristupnych zo strany safarikovej /6,8,10,12/
druha cast /14,16,18,20,22,24,26,28/ je pristupna autom blizsie zo strany Markusovej /Toryskej ulice/.
podla GIS kosice je Gudernova pomenovana aj zo strany markusovej ulice.

ok, Vo waze opravim cast markusovej na gudernovu podla GIS aj realne ako je.
https://world.waze.com/editor/?lon=21.23248&lat=48.7113&zoom=6&layers=BFTFFTTTTTTTFTTTTTFTTTFTTT&segments=147633688,147633686,147633687,102254653

Kedze ale nemame funkcne vyhladavanie podla cisel /aj ked ich tam zadam/
bude asi trochu "blbnut" navi a posle pri vyhladavani wazera
na tu stranu ktora bude blizsie... k jeho miestu ciela.
co je pri dlhsich blokoch z uplne inej strany /tej horsej - murphy nepusti/

2. otazka:
viacero blokov ma cisla zo strany hlavnej 4 prudovej cesty /napr. tr.SNP/
alebo jednoducho su lepsie pristupne z inej strany ulice.
cislo sa samozrejme da sa zavesit na sprabnu ulicu
ale stop point by mal byt logicky vo vnutornej casti medzi blokmi kde je napr. safarikova ul.
kde je parkovisko a nie niekde na 4 prudovke ....
ako riesit taketo pripady ?
https://world.waze.com/editor/?lon=21.23536&lat=48.71028&zoom=7&layers=BFTFFTTTTTTTFTTTTTFTTTFTTT&segments=60735406

Edit: oprava odkazov + 3.pripad
3. "nazov ulice" existuje v zozname ulic mesta.
zuzkin park 2 /materska skola /
zuzkin park 4 /atrium zaujmove stredisko mestskej casti/
zuzkin park 6 /OC Zuzkin park/

ale vo waze taka "ulica" jednoducho nema kde existovat, je to park.
kde sa budu davat/maju dat taketo cisla objektov ?
vytvorenie kratkeho segmentu s nazvom zuzkin park k existujucej ulici /inej/
a na neho priradit cisla ? /budovy to aj tak v pripade vacsej vzdialenosti cislo "nedosiahne"
/na mapach GIS takto nie je ulica oznacena /iba lokalita/ na inych mapach z mesta /web/ je takto pomenovana kratka cast z existujucej inej ulice /realne je to parkovisko pri blokoch/.
Waze 3.7.8.0 & Samsung Galaxy S Duos 2 & stock rom 4.2.1 + root & Seat Ibiza 6L blue
neaktualne-Waze Android 3.7.3.0 & Samsung Galaxy Ace 2 (Android 4.1.2, rooted)
Erin0147
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 597
Joined: Sun Oct 06, 2013 3:17 pm
Has thanked: 86 times
Been thanked: 73 times

Re: Bug v zadávání čísel domů

Postby vlado_s » Mon Apr 08, 2013 8:33 pm

murphy je v Košiciach? pred týždňom bol v BA :lol:

3. musíš ochodníkovať park, ako to robí Foxo ;)
vlado_s
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 3162
Joined: Fri Sep 09, 2011 3:55 pm
Has thanked: 133 times
Been thanked: 341 times

Next

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users