Rollback databaze?

[ img ] [ img ]

Moderators: Unholy, GinBook, guri211

Re: Rollback databaze?

Postby foxitrot » Mon Jun 24, 2013 8:46 pm

Tipujem že nová LiveMap používa nejaké dáta, ktoré stará nepoužívala, takže šup s nimi do DB. Testovali to len na NA infraštruktúre a na INTL na tom niečo zahučalo, tak šup odstrániť zmeny v štruktúre DB a naspäť do fázy dizajnu. (A sľúbili, že nabudúce už začnú používať testovacie DB a servery.)
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7167
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 2503 times
Been thanked: 1134 times

Re: Rollback databaze?

Postby tex232 » Mon Jun 24, 2013 3:24 pm

nechápu jak jim LiveMap může zbořit db když jen čte data ...
tex232
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
 
Posts: 2885
Joined: Sat Oct 01, 2011 9:21 pm
Location: Bohemia, Prague
Has thanked: 432 times
Been thanked: 356 times

Re: Rollback databaze?

Postby foxitrot » Mon Jun 24, 2013 3:19 pm

mylan wrote:...myslím,že majú problém ... s tým, že tam niečo spôsobuje chybu...

Konkrétne: chceli nám implementovať novú LiveMap a zistili konflikty s editorom. Tak prišli na scénu rollbacky...
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7167
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 2503 times
Been thanked: 1134 times

Re: Rollback databaze?

Postby mylan » Mon Jun 24, 2013 2:16 pm

Ako vravím, nemyslím,že majú problém s generovaním mapy, ale s tým, že tam niečo spôsobuje chybu (pokiaľ im to funguje bez chýb, tak generujú mapy každý druhý deň, takže vo výkone to zrejme nebude).
Ale to sú všetko len domienky, keďže waze mlčí a nedajú nám nič vedieť, kde je chyba a kedy asi by mohla byť opravená.
mylan
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 764
Joined: Mon Nov 01, 2010 9:01 am
Has thanked: 82 times
Been thanked: 228 times

Re: Rollback databaze?

Postby tex232 » Mon Jun 24, 2013 10:05 am

mylan wrote:Nemyslím, že je to o serveroch, tipujem, že tých majú aj vo waze dostatok. Skôr je to o nejakej chybe, ktorú spôsobuje update INTL máp a tak nemôžu nové mapy nasadiť, kým neodstránia chybu.

To jo, ale vygrnerovat novou mapu je jen o vykonu...
tex232
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
 
Posts: 2885
Joined: Sat Oct 01, 2011 9:21 pm
Location: Bohemia, Prague
Has thanked: 432 times
Been thanked: 356 times

Re: Rollback databaze?

Postby mylan » Mon Jun 24, 2013 9:13 am

Nemyslím, že je to o serveroch, tipujem, že tých majú aj vo waze dostatok. Skôr je to o nejakej chybe, ktorú spôsobuje update INTL máp a tak nemôžu nové mapy nasadiť, kým neodstránia chybu.
mylan
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 764
Joined: Mon Nov 01, 2010 9:01 am
Has thanked: 82 times
Been thanked: 228 times

Re: Rollback databaze?

Postby tex232 » Mon Jun 24, 2013 9:08 am

už by tam ten Google měl udělat pořádek a poskytnout jim nějaký severy ...
tex232
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
 
Posts: 2885
Joined: Sat Oct 01, 2011 9:21 pm
Location: Bohemia, Prague
Has thanked: 432 times
Been thanked: 356 times

Re: Rollback databaze?

Postby foxitrot » Sat Jun 22, 2013 6:02 pm

Neskutoční [ bordelári | lajdáci | ignoranti | mantáci ] (ak náhodou nájdeš nehodiace sa, tak škrtni)! A Yonatan mi s kľudom angličana tvrdí, že ako dobre oni o rollbacku informovali :-x Už tak doňho rýpem, že by som sa nejakému banu nečudoval.
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7167
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 2503 times
Been thanked: 1134 times

Re: Rollback databaze?

Postby mylan » Sat Jun 22, 2013 2:24 pm

Nestiahli späť ten update máp? Na http://status.waze.com/ je posledné info zo 14.6. a predtým len info, že sa vracajú k mapám z 2.6. Nie je žiadna zmienka o update a mal som pocit, že pred pár dňami tam bola. Včera mali nejaké problémy, zrejme to spolu súvisí, ale neinformovali o ďalšom rollbacku.

Niektoré úpravy v aplikácii sa mi vidia príliš staré, napríklad v Kapušanoch som žiadal o pripojenie novej cesty 3.6. a v aplikácii ju ešte nevidím (aktualizoval som mapu v okolí).

//edit: našiel som starý tweet od @waze, ktorý odkazuje na neexistujúci článok. Evidentne teda máme späť mapy z 2.6., update k 10.6. neplatí, len nám o tom nedali vedieť.
mylan
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 764
Joined: Mon Nov 01, 2010 9:01 am
Has thanked: 82 times
Been thanked: 228 times

Re: Rollback databaze?

Postby sindelm » Mon Jun 17, 2013 7:33 pm

Akorat je zvlastni, ze v editoru se v mnou upravene oblasti, zobrazuji podle urovne zoomu bud neupravene nebo mnou upravene segmenty :shock: .... velky nebo moc maly zoom ukazuje neupravene segmenty... zvlastni...
sindelm
 
Posts: 521
Joined: Sat Apr 14, 2012 4:51 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 32 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users