Rollback databaze?

Moderators: Unholy, GinBook, guri211, Zirland

Re: Rollback databaze?

Postby mylan » Mon Jul 08, 2013 10:03 am

Ja problém nemám, vidím už aj (niektoré, do 15:00) včerajšie jazdy.
Image
Waze 3.7.6 @ iOS | AM: severovýchod Slovenska + Praha
mylan
 
Posts: 692
Joined: Mon Nov 01, 2010 9:01 am
Has thanked: 63 times
Been thanked: 167 times

Re: Rollback databaze?

Postby petk0 » Mon Jul 08, 2013 1:43 pm

petoKUBO wrote: ci len u mna?


ja tiez vsetko vidim den , dva dozadu. Tak teda klasicka a otrepana otazka, chodis cez server WORLD.waze.com ? na www... to nenajdes.
Nokia 700 symbian, Samsung DUOS GT-S5302, Samsung Mega 6,3
petk0
 
Posts: 823
Joined: Wed Jan 25, 2012 10:00 pm
Has thanked: 17 times
Been thanked: 72 times

Re: Rollback databaze?

Postby petoKUBO » Mon Jul 08, 2013 9:50 am

mam len ja taky problem ze od 2.7.2013 mi nefunguje update prejdenych kilometrtov?, este som aj valcoval nove cesty a nic, viem ze niekedy to trva dlhsie ale toto je uz dost dlha doba, je to vseobecna chyba, ci len u mna? :shock:
petoKUBO
 
Posts: 33
Joined: Thu Apr 04, 2013 6:43 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Re: Rollback databaze?

Postby petoKUBO » Mon Jul 08, 2013 1:52 pm

ano chodim cez world, mam uz tych par skusenosti za sebou :-)
petoKUBO
 
Posts: 33
Joined: Thu Apr 04, 2013 6:43 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Re: Rollback databaze?

Postby porubcan » Mon Jun 10, 2013 2:04 pm

foxitrot wrote::-) Ano, suhlasim ze tu spojitost tiez celkom nechapem a este som ju na vlastnych segmentoch nezazil (bo som v take dni needitoval), ale uz sa presne to viac krat v minulosti stalo.
Asi by to mohol objasnit niekto skusenejsi :oops:

pokusim sa. zazil som to na vlastnej kozi a zdokumentovane je to tu na fore:
v SK/CZ sekcii
v EN sekcii venovanej WME

v skratke: nieco sa im poondialo a v editore sa to prejavuje ako tzv. sync error, kedy vizualny front-end nereprezentuje korektne data z databazy.

[dovolim si svoju domnienku]
je mozne, ze primarna databaza je dole a WME sa aktualne pozera na zaloznu DB, ktora vsak nie je on-line synchronizovana s primarnou. v realnom case sa vsak v oboch DB "lockuju" ID segmentov, ktore sa menia a ten "lock" sa v zaloznej DB zrusi a z po zochynchronizovani predmetnych zmien. kedze DB pracuje na transakcnom principe nie je problem nasledne do primarnej databazy dohrat vsetky transakcie, ktore sa udiali pocas doby kym bola dole.
[/koniec mojej domienky.]

dolezite je, ze data z DB sa nestratia a su tiez chranene pred rozsynchronizovanim. prakticky dopad je taky, ze ak chce niekto robit zmenu na segmente, ktory nezobrazuje realne data z DB dostane error a zmeny sa nedaju ulozit az do okamihu kedy bude sync error odstraneny. snad som to napisal aspon trochu pochopitelne.

PS este dodatok k status info o revertovani mapy - toto sa tyka iba mapy pre klienta a nema nic do cinenia s mapou pre editor.
Image Image
Editing & Client Expert, AM @ South-West Slovakia
Waze 3.7.6.992 on HTC One, Android 4.2.2 @ white Škoda Octavia
porubcan
 
Posts: 3234
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 229 times
Been thanked: 745 times

Re: Rollback databaze?

Postby porubcan » Wed Jun 12, 2013 6:20 am

podla informacii v EN casti fora sa Waze vyjadrilo, ze by to malo byt fixnute dnes.
Image Image
Editing & Client Expert, AM @ South-West Slovakia
Waze 3.7.6.992 on HTC One, Android 4.2.2 @ white Škoda Octavia
porubcan
 
Posts: 3234
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 229 times
Been thanked: 745 times

Re: Rollback databaze?

Postby porubcan » Wed Jun 12, 2013 8:14 pm

mozem potvrdit... asi to bolo vyjadrene vo Waze casovych jednotkach, kde zajtra = buduci tyzden... ale to sme si uz asi zvykli.
Image Image
Editing & Client Expert, AM @ South-West Slovakia
Waze 3.7.6.992 on HTC One, Android 4.2.2 @ white Škoda Octavia
porubcan
 
Posts: 3234
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 229 times
Been thanked: 745 times

Re: Rollback databaze?

Postby porubcan » Fri Jun 14, 2013 4:24 am

vo februari sa pri podobnej situacii ziadne zmeny nestratili.
Image Image
Editing & Client Expert, AM @ South-West Slovakia
Waze 3.7.6.992 on HTC One, Android 4.2.2 @ white Škoda Octavia
porubcan
 
Posts: 3234
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 229 times
Been thanked: 745 times

Re: Rollback databaze?

Postby porubcan » Mon Jun 17, 2013 7:12 am

potvrdzujem. a dokonca bola aktualizovana mapa pre klienta k stavu z 10.6.
Image Image
Editing & Client Expert, AM @ South-West Slovakia
Waze 3.7.6.992 on HTC One, Android 4.2.2 @ white Škoda Octavia
porubcan
 
Posts: 3234
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 229 times
Been thanked: 745 times

Rollback databaze?

Postby sindelm » Mon Jun 10, 2013 11:12 am

Zdravim,
asi tak 95% mych editu z minuleho tydne se revertovalo bud uplne, nebo castecne na predchozi stav. Pozoruje nekdo neco podobneho?
sindelm
 
Posts: 478
Joined: Sat Apr 14, 2012 4:51 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 26 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: foxitrot, Glipko