Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Image Image

Moderators: Unholy, guri211, Zirland, GinBook

Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby duky5 » Fri Nov 19, 2010 10:36 pm

Dnes ma waze velmi hlupo navigovalo, v BA v dopravnej spicke. Cca o 16,00 som sa potreboval dostat z Ruzinova do Lamaca. Jedna moznost je ist cez mesto smerom cez Prazsku a Patronku, druha moznost vybehnut na obchvat, Pristavny most, Sytina...
V meste sa tvoria zapchy uz od Trnavskej cesty, obchvat byva zapchaty na Pristavnom moste ako sa napajaju auta iduce od Bajkalskej...
Zapol som waze, hlasene zapchy na pristavnom, priemerna rychlost 2 km/h. Mesto vypadalo priechodnejsie, akurat Stefanikova a Prazska ze zapcha, priemerna rychlost 22 km/h. Dal som navigovat do Lamaca, trasa ma samozrejme chcela supnut cez obchvat, co tam po zapche (nema ma waze nahodou navigovat inou trasou?). Kedze som vedel, ze tade to bude minimalne na hodinu, riskol som to cez mesto....Ruzinovska, Mickieviczova, Stefanikova, Prazska, Patronka....
Mesto bolo poloprazdne, islo sa uplne super, trochu som sa zdrzal pri Americkom namesti (este aj tam ma waze tvrdosijne posielalo na most Lafranconi na Sytinu), ale v Lamaci som bol za pol hodku, co je na spicku velmi pekny cas....

Nejde mi do hlavy, preco ma waze navigovalo do tvrdej zapchy na Pristavnom moste, ked mesto bolo v pohode priechodne. Ved waze by malo byt prave o opaku....nastastie som dal na sedliacky rozum :)

Ake su vase skusenosti s navigovanim?
duky5
 
Posts: 193
Joined: Thu Jun 24, 2010 10:21 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 5 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby PussyRiot00 » Sat Nov 20, 2010 12:18 am

Zkušenosti s navigováním? Velmi špatné. Beru Waze jako hračku, do navigace to má ještě strašně moc daleko.
PussyRiot00
 
Posts: 46
Joined: Tue Oct 12, 2010 10:31 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby Lu-Ko » Sat Nov 20, 2010 10:51 am

Nijak podrobně jsem to nezkoumal, ale občas stačí, aby se podél volné silnice prošel někdo se zapnutým waze a zácpa 2 km/h je na světě. Takto jsem vyrobil "zácpu", když jsem úplně jinou cestou přijel na parkoviště obchoďáku podél hlavního tahu. Parkoviště ještě nebylo na mapě, tak mě to hodilo na tu hlavní a celou ji to označilo jako zacpanou :roll:
Lu-Ko
 
Posts: 44
Joined: Fri Aug 27, 2010 6:34 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby fotrik » Sat Nov 20, 2010 3:52 pm

Musim se Waze zastat. Vcera v odpoledni spicce byly Zabovreska i Kralovopolska v Brne ucpany az dolu a na kazde nejmene jeden Wazer stal a skoro se nehejbal, takze me Waze protahlo z kolony na Kralovopolske ulickama mezi nimi az dolu, dokonce skrz Poznanskou ulici oznacenou dopravni znackou Slepa ulice me to vzalo pres parkoviste na Makovskeho namesti druhym vyjezdem dal na Privrat, Mozolky, Lucni, Kralovopolska az za ucpany usek. Pomyslne jsem zamaval a podekoval kolegovi, jehoz ikonka byla porad uprostred spuntu. Jestli bude jednou takhle reagovat pri kazde zacpe, tak to bude supr.
ImageImage
fotrik
Localizers
Localizers
 
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 12, 2010 1:08 am
Location: CZ
Has thanked: 111 times
Been thanked: 118 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby duky5 » Sat Nov 20, 2010 10:19 pm

tak bodaj by tak waze navigovalo aj v BA :)

lu-ko - toto nebude ten pripad, v tych miestach je dialnica a most, navyse zapchy boli hlasene uzivatelmi manualne, aj automaticky...

no nic to, waze pise ze sa uci, tak sa snad nieco nauci :)
ako navigacia to stoji za prd, logika zatial ako hojdaci konik :)
duky5
 
Posts: 193
Joined: Thu Jun 24, 2010 10:21 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 5 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby DiamantSK » Tue Dec 21, 2010 8:41 pm

Obávam sa, že Waze tú rýchlosť počíta veľmi nesprávne. Mám taký dojem, ako keby sa zobrazovala na ceste najnižšia dosiahnutá rýchlosť. Na jednej nepoužívanej ceste, ktorú som sám vyvalcoval, zeditoval a objavila sa v mape (bodkovaná, takže tadiaľ ani nikto nešiel). A zámerne som úsekom išiel rýchlosťou 80 km/h a v jednom mieste som spomalil na cca 30 km/h a opäť som zrýchlil na 80 km/h. A Waze označilo segment rýchlosťou 28 km/h, čo na tých 1,3 km nie je priemerná rýchlosť v žiadnom prípade. Detto prejazd napr. cestičkou na parkovisku so zastavením označí segment rýchlosťou 0 km/h. A samozrejme ak prechádzam nejakým segmentom a v strede segmentu odbočím, lebo tam ešte nie je vyvalcovaná cesta a potom sa znova vrátim a segmentom pokračujem ďalej, hneď je označený rýchlosťou 0 km/h.
HTC Sensation, Android 4.0
DiamantSK
 
Posts: 26
Joined: Thu Oct 14, 2010 5:49 pm
Location: East Slovakia
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby duky5 » Tue Dec 21, 2010 10:04 pm

je to mozne...jeden usek som siel plynulo v zapche na dvojke skoro na volnobech, nestihol som rucne zadat zapchu a potom pozeram v upozorneniach, waze automaticky tento usek oznacilo zapchou s priemernou rychlostou 14 km/h....co mozno aj sedelo...
duky5
 
Posts: 193
Joined: Thu Jun 24, 2010 10:21 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 5 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby rolfovo » Sat Feb 12, 2011 9:56 pm

Ta navigace je občas podivná všude. Zrovna včera se mě Waze snažilo urputně přesvědčit, že mám odbočit z přímé hlavní silnice, udělat si asi pětikilometrový "výlet" po nějakých děrovatkách třetích tříd a zase se vrátit na tu mojí hlavní, z které mě to poslalo, jen asi o kolometr dál a pokračovat po ní. Přitom hlavní silnice v těch místech je naprosto přímá, nikdy nebývá ucpaná, žádné omezení tam není, prostě nevím...
rolfovo
 
Posts: 68
Joined: Mon Jul 12, 2010 7:24 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 4 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby duky5 » Sat Feb 12, 2011 10:08 pm

njn a pritom tolko ludi do toho vraza more casu a co z toho? h***o.
mozno v inych krajinach je to lepsie, ale u nas pouzitelne iba na omrknutie kde vsade je zapcha, ale inak si treba ist vlastnou cestou...
duky5
 
Posts: 193
Joined: Thu Jun 24, 2010 10:21 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 5 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby MagicOfLA » Sun Feb 13, 2011 9:51 am

rolfovo wrote:Ta navigace je občas podivná všude. Zrovna včera se mě Waze snažilo urputně přesvědčit, že mám odbočit z přímé hlavní silnice, udělat si asi pětikilometrový "výlet" po nějakých děrovatkách třetích tříd a zase se vrátit na tu mojí hlavní, z které mě to poslalo, jen asi o kolometr dál a pokračovat po ní. Přitom hlavní silnice v těch místech je naprosto přímá, nikdy nebývá ucpaná, žádné omezení tam není, prostě nevím...

A do cartouche si sa pozrel, ci tam proste nie su len blbo nastavene turns?

M.
Image
MagicOfLA
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
 
Posts: 1289
Joined: Thu Oct 14, 2010 8:41 am
Location: Praha / Ružomberok
Has thanked: 78 times
Been thanked: 173 times

Next

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: Kebb01, majkiitelini