Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Image Image

Moderators: Unholy, guri211, GinBook, Zirland

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby petk0 » Sat Sep 22, 2012 2:21 pm

Tak nalepka uz presvedcila troch mojich susedov, ale este ked som nosil aj ten text na A3. Ale keby som mal nejake vizitky, letaky s kratkym obkecom, urcite nalakam viac ludi. Ludia su dost zackoceni moznostami waze, ked im len vymenujem co to dokaze. Mnohi stale zhanaju mapy do klasickych navigacii, tak som na jeden server s mapami zavesil folder waze s pokecom a linkami... :-)
LG G3S
petk0
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1113
Joined: Wed Jan 25, 2012 10:00 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 116 times
Been thanked: 119 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby foxitrot » Wed Nov 21, 2012 3:15 pm

Moje skusenosti od skoncenia prazdnin su, ze mimo zapch su odhady ETA v podstate perfektne, ale cervene zapchy su malokedy docenene, skor byvaju podcenene :-( Je to chyba navigacneho servera, alebo este stale pokazenych historickych dat pocas prazdnin? (Keby uz Waze bolo ochotne rozdelit kalendarny rok na rozne obdobia a vynat aj niektore sviatocne dni!)

-----

Dnes rano bola na Racianskej dost sialena zapcha (vraj kvoli pokazenemu busu niekde pri Vinohradoch):
Brutal zapcha na Racianskej 121121_.png
Screenshot okolo osmej rano.
Brutal zapcha na Racianskej 121121_.png (231.71 KiB) Viewed 415 times

Ked som okolo siedmej vyrazil, bolo tam zapchovych stuplikov na mraky, ale dal by som krk za to, ze pod nimi ziadna cervena ciara nebola (ale bolo to tak huste, ze som ju mozno len nevidel) a ETA bola smiesne nizka. Ked som pri Rac. cintorine narazil na takmer koniec zapchy, povedal som si, ze "tudy cesta nevede..."

Toto bolo prvy krat, co som trasu Raca-Prazska obisiel cez Roznavsku. Na Roznavskej este zapcha nebola nakreslena a ETA sedela od zaciatku do konca, ako .....!
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52), while
trying to get used to the good new social Android 4.0.xx.yyy (OP-X LOL-a-popp).
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6725
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 2013 times
Been thanked: 910 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby guri211 » Wed Nov 21, 2012 8:32 pm

Ja by som rozhodne skusil celu Raciansku prekreslit, toto nie je normalne.
Waze 2.4 @ Ericsson GA628 (landscape mode preffered)
Škoda 100 MB 1977 (grey)
Pressburg, Slovakia
guri211
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1725
Joined: Fri Dec 31, 2010 6:13 pm
Location: Bratislava, Slovakia
Has thanked: 786 times
Been thanked: 470 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby foxitrot » Wed Nov 21, 2012 9:46 pm

Také výsledky nie sú problémom len Račianskej, ale Waze. Podceňuje severe zápchy. Alebo sa hanbí nakresliť k nim dosť nízku priemernú rýchlosť a potom ju správne použiť pri výpočtoch ETA.
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52), while
trying to get used to the good new social Android 4.0.xx.yyy (OP-X LOL-a-popp).
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6725
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 2013 times
Been thanked: 910 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby guri211 » Wed Nov 21, 2012 10:08 pm

OK, takze navrhujes skor support? Ja osobne mam skusenost ze na Racianskej v smere do mesta mi ETA NIKDY nezohladnovala velku / stojatu zapchu.
Waze 2.4 @ Ericsson GA628 (landscape mode preffered)
Škoda 100 MB 1977 (grey)
Pressburg, Slovakia
guri211
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1725
Joined: Fri Dec 31, 2010 6:13 pm
Location: Bratislava, Slovakia
Has thanked: 786 times
Been thanked: 470 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby duky5 » Thu Dec 06, 2012 7:20 pm

Chalani aj vy máte taký problém, že Waze o zápche vie, no aj napriek tomu ma cez ňu naviguje?....pričom alternatívna trasa je bez zápchy...všímam si to už niekoľko mesiacov.

Keď chcem vyraziť, ručne si prejdem navrhnutú trasu, či tam náhodou nie je hlásená zápcha a až potom vyrazím, prípadne zvolím inú trasu...toto by ale malo robiť Waze automaticky :)

V poslednej dobe je to častejšie, obrázok je starý pár týždňov, cesta z ružinova do lamača, v sitine niečo robili a urobila sa tam zápcha...no Waze ma do toho s kľudom pustilo, pričom trasa cez mesto bola úplne prázdna (víkend)

Image
duky5
 
Posts: 202
Joined: Thu Jun 24, 2010 10:21 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 6 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby petk0 » Thu Dec 06, 2012 7:36 pm

Uz par dni je na pristavnom moste oprava uzaveru a stale ma to zenie tam. Pritom klasicka obchadzka cez Studenu-Bocnu, alebo cez "Stara Vajnorska-Bojnicka-Galvaniho a naspat na D1" je rychlejsia. Tiez ma nahnalo do tejto zapchy aj v pondelok v smere od Senca, ked tam ludia odvisli na dve hodiny a ja som to obisiel cez skratky typu Vinicne, Chorvatsky Grob, Metro, Stara Vajnorska... a presiel som to za hodinu. Predtym aspon vyhodilo hlasku ze je tam problem, zmenil sa cas do ciela, ale tato trasa je stale najrychlejsia. Teraz uz ani to nepise a sup do zapchy a este to dost zle odhadne. Tiez si najprv pozriem priemerne rychlosti v useku a rozhodujem sa len podla toho, pripadne podla rychlosti wazerov na trase.

EDIT:
Na pristavny most som postavil zatarasy cez egaraz.cz oprava potrva do nedele.
Last edited by petk0 on Thu Dec 06, 2012 8:07 pm, edited 1 time in total.
LG G3S
petk0
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1113
Joined: Wed Jan 25, 2012 10:00 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 116 times
Been thanked: 119 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby porubcan » Thu Dec 06, 2012 7:47 pm

moje skusenosti z tohto tyzdna su opacne.
pondelok TT->BA - Waze odporucilo (pri blatnom zmenila trasu) vyjazd z D1 smer PK a potom cez Ciernu Vodu a Vajnory do BA (skoda tej Ciernej Vody, kde bola zapcha kvoli pracam na ceste, tak som to dal cez triblavinu k metru)
streda - ta ista trasa - vyhnutie sa obchvatu v rannej spicke - navigovalo cez zlate piesky, roznavsku...
faktom je, ze vdaka oprave dilatacie pred Gagarinkou su zapchy tento tyzden extremnejsie...
v minulosti vsak ranna zapcha na obchvate bola pre routing OK - teda navigovalo po obchvate aj ked tam bola zapcha.

doplnim este info z cigaretkovej debaty s Orim na Meetupe.
Routing algoritmus nerozhoduje iba podla cisteho predpokladaneho casu jazdy, no su tam aj dalsie faktory.
napriklad "komfort" - t.j. preferovane su FW, Major HW, Minor HW, atd... v praxi to znamena, ze ak existuju dve alternativne cesty tak routing server uprednostni FW so zapchou a dokonca aj o par minut neskorsou ETA pred povedzme Minor HW. je tomu tak preto, lebo cesty nizsich kategorii mavaju casto nizsiu MPR, su na nich rozne krizovatky, semafory, bus zastavky... co moze predpokladanu rychlost prejazdu vyrazne negativne ovplyvnit...
Last edited by porubcan on Thu Dec 06, 2012 7:55 pm, edited 1 time in total.
Image Image Image
SK Country Coordinator, SK Country Manager, Global Champ, Android Beta Tester
Waze 4.5.0.1 on HTC One M9, Android 6.0 @ white Škoda Octavia RS Combi
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 5565
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 629 times
Been thanked: 1497 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby guri211 » Thu Dec 06, 2012 7:52 pm

Ja mam tiez v poslednych dnoch iba pozitivne skusenosti...
Waze 2.4 @ Ericsson GA628 (landscape mode preffered)
Škoda 100 MB 1977 (grey)
Pressburg, Slovakia
guri211
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1725
Joined: Fri Dec 31, 2010 6:13 pm
Location: Bratislava, Slovakia
Has thanked: 786 times
Been thanked: 470 times

Re: Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby duky5 » Thu Dec 06, 2012 8:06 pm

porubcan wrote: je tomu tak preto, lebo cesty nizsich kategorii mavaju casto nizsiu MPR, su na nich rozne krizovatky, semafory, bus zastavky... co moze predpokladanu rychlost prejazdu vyrazne negativne ovplyvnit...

To dáva zmysel, no v praxi to bolo cez obchvat na hodinu a cez mesto na 20 minút.

Mňa ale dožrala situácia z predvčera...cesta z ružinova do centra mesta - trnavská cesta upchatá od starej ikea až po pražskú (a to dosť silno)..a Waze ma pekne navigovalo cez ňu...obehol som to cez “paralelnú “ ružinovskú, ktorá bola úplne prázdna a je myslím rovnocenná trnavskej
duky5
 
Posts: 202
Joined: Thu Jun 24, 2010 10:21 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 6 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: jirys