Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Moderators: Unholy, GinBook, guri211, Zirland

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby libora » Thu Nov 17, 2011 6:53 am

guri211 wrote:BTW dnes vo vecernej spicke (17:30) sme mali v BA uz 40 sucasne jazdiacich Wazerov :twisted:

Gratuluji, pamatuji, jak jsem byl nadšen z toho, že jsem v jeden okamžik napočítal 11 wazerů v celé ČR :D
Jsem rád, že se to chytlo a postupně roste počet uživatelů, jen tak se z toho může stát užitečná služba
HTC EVO 3D a Waze 3.6.0 for Android
Informace pro editory, Přehledné video v angličtině
libora
 
Posts: 663
Joined: Fri Sep 25, 2009 3:02 pm
Location: Chomutov, Praha, Moldava Czech Republic
Has thanked: 1 time
Been thanked: 15 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby Lu-Ko » Sat Nov 20, 2010 10:51 am

Nijak podrobně jsem to nezkoumal, ale občas stačí, aby se podél volné silnice prošel někdo se zapnutým waze a zácpa 2 km/h je na světě. Takto jsem vyrobil "zácpu", když jsem úplně jinou cestou přijel na parkoviště obchoďáku podél hlavního tahu. Parkoviště ještě nebylo na mapě, tak mě to hodilo na tu hlavní a celou ji to označilo jako zacpanou :roll:
Lu-Ko
 
Posts: 42
Joined: Fri Aug 27, 2010 6:34 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby MagicOfLA » Sun Feb 13, 2011 9:51 am

rolfovo wrote:Ta navigace je občas podivná všude. Zrovna včera se mě Waze snažilo urputně přesvědčit, že mám odbočit z přímé hlavní silnice, udělat si asi pětikilometrový "výlet" po nějakých děrovatkách třetích tříd a zase se vrátit na tu mojí hlavní, z které mě to poslalo, jen asi o kolometr dál a pokračovat po ní. Přitom hlavní silnice v těch místech je naprosto přímá, nikdy nebývá ucpaná, žádné omezení tam není, prostě nevím...

A do cartouche si sa pozrel, ci tam proste nie su len blbo nastavene turns?

M.
Image
Waze 3.7.7 @ HTC Desire (Android 2.3.7 @ CM 7.2.0.1)
MagicOfLA
 
Posts: 1210
Joined: Thu Oct 14, 2010 8:41 am
Location: Praha / Ružomberok
Has thanked: 69 times
Been thanked: 165 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby MagicOfLA » Fri Feb 17, 2012 9:35 am

foxitrot wrote:To je to "Na zaklade dopravnej situacie bol zmeneny cas Vasho prijazdu" ci tak nejak? (V mojom Symbiane je to len text, bez casovych udajov.) Tento rok to vidim sporadicky, raz za par tyzdnov, vlani to bolo castejsie. Ale este nikdy som si po takej hlaske nevsimol vacsiu zmenu ako nula az jedna minuta, preto sm si o tom vzdy myslel svoje.


Ja som zazil uz i 50 minut, to som vtedy cumel. Zrazu ostal stat Prazsky okruh od Rozvadovskej az po letisko. Ale to len na margo, sme v BA v spicke ;-).

M.
Image
Waze 3.7.7 @ HTC Desire (Android 2.3.7 @ CM 7.2.0.1)
MagicOfLA
 
Posts: 1210
Joined: Thu Oct 14, 2010 8:41 am
Location: Praha / Ružomberok
Has thanked: 69 times
Been thanked: 165 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby MagicOfLA » Thu Jan 31, 2013 4:44 am

Udofon wrote:
porubcan wrote:system nie je dokonaly a ma svoje slabsie miesta...
ako je vsak pre Waze bezne, tak nie vzdy vsetko slape na 100% a stava sa (a nie ojedinele), ze sa ten strojcek pokazi a vysledok sa nedostavi. tak to skusi znovu o 5 minut... to vsak v realnom zivote znamena, ze zapcha (alebe ne-zapcha) je systemom reflektovana so zhruba 5 az 15 minutovym oneskorenim.


Zapchu s rychlostou 26 kmh som tam videl minimalne 30 km predtym, takze typujem ze to tam viselo cez 20 minut.

Tiez nechapem, preco ma mi vypocitalo trasu tadial na zaciatku planovania, uz ked tam bola uplna zapcha.


Doplním porubcana - aktuálne údaje o rýchlosti idú v podstate na dva strojčeky, na ten, čo kreslí zápchy, a ten, čo routuje. To, že ten prvý zatiaľ nenakreslil/nezmazal zápchu (našťastie) neznamená, že ten druhý s tým nebude počítať.

Takže ak tam už niekto prefrčal, routing engine s tým hneď počíta i keď to na mape ešte nevidno. Tiež sa mi to už prihodilo...
Image
Waze 3.7.7 @ HTC Desire (Android 2.3.7 @ CM 7.2.0.1)
MagicOfLA
 
Posts: 1210
Joined: Thu Oct 14, 2010 8:41 am
Location: Praha / Ružomberok
Has thanked: 69 times
Been thanked: 165 times

Re: Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby Max-SK » Fri Dec 21, 2012 6:52 pm

duky5 wrote:Včera podvečer úplná katastrofa. Potreboval som ísť na patrónku z ružinova. Waze ma navigovalo cez prístavný most, čo by bolo ok, keby tam nebola hlásená stojatá zápcha niekoľko krát a havária, kvôli ktorej tie zápchy boli. Pritom mesto už bolo úplne bez zápch a prešiel som ho v pohode....


Potvrdzujem, to isté sa stalo aj mne vcera

Odoslané z HTC One X cez Tapatalk 2
Max-SK
 
Posts: 37
Joined: Thu Nov 18, 2010 5:33 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 3 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby MedaBeda » Sat Nov 20, 2010 12:18 am

Zkušenosti s navigováním? Velmi špatné. Beru Waze jako hračku, do navigace to má ještě strašně moc daleko.
MedaBeda
 
Posts: 45
Joined: Tue Oct 12, 2010 10:31 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby milo12 » Mon Apr 23, 2012 11:46 pm

guri211 wrote:Ahojte, zistil som ze v urcitych casovych slotoch s nizsim poctom wazerov (hlavne sobota a nedela dopoludnia, ale niekedy aj pracovne dni neskor vecer) by bolo treba poriadne rozjazdit hlavne tahy cez Bratislavu. Konkretne najviac Vajnorska, ciastocne Roznavska, Sancova, Prievozska, Brnianska, maju v urcitych casoch na urcitych miestach dost podhodnotene priemerne rychlosti. Tak ak pojdete z jedneho konca BA na druhy v tychto casoch, Waze vas bude tvrdohlavo hnat cez obchvat a budete mat cas, chodte prosim cez mesto.


Suhlas s Guri, plati to nielen pre BA.
Milo
milo12
 
Posts: 396
Joined: Tue Oct 12, 2010 12:33 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 6 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby mylan » Fri May 24, 2013 4:05 pm

Takéto niečo býva bežné? (permalink, ak to niekto neuzavrie). Pokiaľ by to bolo kvôli zápche, tak to si snáď waze robí prdel...
Image
Waze 3.7.6 @ iOS | AM: severovýchod Slovenska + Praha
mylan
 
Posts: 692
Joined: Mon Nov 01, 2010 9:01 am
Has thanked: 63 times
Been thanked: 167 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby oolcoo » Sat Feb 25, 2012 11:45 am

Wolkrova (BA) -> Blagoeova (BA) google maps hovori o dlzke trvani cesty 5 minut, waze tiez hovori o dlzke trvani cesty 5 minut ale az po pridani 3 minut zhustenej premavky ktora tam samozrejme vobec nebola. ako keby to bola nejaka zla hlaska po tom ako si waze zle prepocital ETA a upozornil ma na to takymto sposobom
Image
oolcoo
 
Posts: 158
Joined: Tue Jan 03, 2012 7:29 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: porubcan