Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Image Image

Moderators: Unholy, guri211, Zirland, GinBook

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby foxitrot » Thu Jan 03, 2013 9:41 am

petk0 wrote:V google maps je menu Doprava, kde ukazuje aktualny stav na cestach, odkial to berie info?

Okrem inych moznych zdrojov napr. aj z vacsiny armady Androidnych telefonov?

[edit] http://www.npr.org/blogs/thetwo-way/201 ... rom-phones
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52), while
trying to get used to the good new social Android 4.0.xx.yyy (OP-X LOL-a-popp).
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6573
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 1884 times
Been thanked: 857 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby EfendiM9 » Thu Jan 03, 2013 9:47 am

petk0 wrote:V google maps je menu Doprava, kde ukazuje aktualny stav na cestach, odkial to berie info?

Zrejme rovnako ako Waze - zo smartfonov/tabletov.
Vid. clanky: tu, tu, tu, tu, ...
Waze Android 4.1.0.1 @ HTC One (Android 6.0)
EfendiM9
 
Posts: 702
Joined: Thu Feb 02, 2012 8:45 am
Has thanked: 116 times
Been thanked: 115 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby guri211 » Thu Jan 03, 2013 12:10 pm

BTW ku Google Maps... Mam hacknutu Google Navigation pre Android (lebo standardne na SK nefunguje) a ETA to dava este viac odveci ako Waze. A obchadzanie zapch? Napise ze na trase je zapcha, ze ETA bude 60 minut namiesto 30, ale ziadny pokus o preroutovanie.

Rad by som si vypocul aj ine skusenosti.
Waze 2.4 @ Ericsson GA628 (landscape mode preffered)
Škoda 100 MB 1977 (grey)
Pressburg, Slovakia
guri211
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1724
Joined: Fri Dec 31, 2010 6:13 pm
Location: Bratislava, Slovakia
Has thanked: 782 times
Been thanked: 466 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby foxitrot » Thu Jan 03, 2013 3:22 pm

foxitrot wrote:Na roznych usekoch Racianskej ul. v Bratislave (v smere von z mesta) byvaju takmer denne (obvykle poobede-podvecer) zobrazene zlto-oranzove zapchy cez 50 km/h (52-58, niekedy aj viac).

Na celom useku je 50-ka: v prvej tretine (po Kukuricu) sa viac ako 55 neda ist, lebo tam neexistuje zelena vlna (ale prave odtial mam par screenshotov do 90 km/h - asi zriedkava chyba), ...

V tomto okamihu klient ukazuje, ze tam je "vraj" zlta zapcha, rychlost sa pred 5 minutami zmensila z 58 na 54 km/h. Ako jedina zapcha v Bratislave :roll: Este par sekund bola zobrazena oranzova zapcha na Hodoninskej, ale rovnako rychlo aj zmizla.
LiveMap teraz nezobrazuje ziadnu zapchu.
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52), while
trying to get used to the good new social Android 4.0.xx.yyy (OP-X LOL-a-popp).
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6573
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 1884 times
Been thanked: 857 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby guri211 » Thu Jan 17, 2013 10:03 am

Dnes rano ma prvykrat poslal Waze z Vajnor do mesta cez Raciansku. Na moje pocudovanie tam skutocne bolo volno a ETA bola presna.
Waze 2.4 @ Ericsson GA628 (landscape mode preffered)
Škoda 100 MB 1977 (grey)
Pressburg, Slovakia
guri211
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1724
Joined: Fri Dec 31, 2010 6:13 pm
Location: Bratislava, Slovakia
Has thanked: 782 times
Been thanked: 466 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby foxitrot » Thu Jan 17, 2013 10:14 am

Ano, tento tyzden tam od utorka bolo relativne poloprazdno. Takze sa to asi podobalo historickym priemerom. A mal si stastie, ze si siel pozdlz celej zapchy a volnych usekov, pretoze farebna zapcha je tam vzdy zobrazena na 3 x dlhsom useku a s 2-3 x vyssou rychlostou, nez je v reale. Ak by si v polke farebneho useku odisiel alebo sa pripojil, ETU si mozes... viesco.
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52), while
trying to get used to the good new social Android 4.0.xx.yyy (OP-X LOL-a-popp).
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6573
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 1884 times
Been thanked: 857 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby petk0 » Thu Jan 17, 2013 8:43 pm

guri211 wrote:Dnes rano ma prvykrat poslal Waze z Vajnor do mesta cez Raciansku. Na moje pocudovanie tam skutocne bolo volno a ETA bola presna.


A mna zas okolo 15:30 poslalo na zlate piesky cez Bajkalsku. Otocka pod pristavnym mostom. Cize pod dialnicnym obchvatom ma to otocilo na smer cez mesto plne semaforov. Nedalo mi to a pokracoval som prazdnou dialnicou, po Ikea, vsade bez cakania. Na dialnici nebola ani len zapcha vysvietena. Neviem z coho to vyratalo trasu mestom, ked som startoval na dialnicnom privadzaci. :-)
LG G3S
petk0
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1088
Joined: Wed Jan 25, 2012 10:00 pm
Has thanked: 98 times
Been thanked: 115 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby guri211 » Fri Jan 18, 2013 8:23 pm

V dnesnej vecernej spicke opat musim pochvalit Waze. Cesta Halkova -> Shopping Palace Zlate Piesky vynikajuco navrhnuta. Vajnorska, nasledne po Bojnickej hop na Roznavsku a potom okolo Mobelixu, rozdiel oproti ETA 1 minuta (nestihol som jeden semafor kvoli zbrzdeniu clovekom na ceste).

Nasledne Shopping Palace -> Vajnory o 19:30 mi kazalo sa vratit na Studenu, a nasledne po Ceste na Senec kvoli tmavocervenej zapche na vedlajsej ceste od Tesca popri Zlatych Pieskoch, co som odignoroval. Tesco v piatok vecer poloprazdne, preco by tam bola zapcha ked uz nie je zapchata Cesta na Senec? Stale som si myslel ze to bola nejaka haluz, ale potom ked som sa dostal pred krizovatku pri Zlatych, som pochopil. Prave na mieste, kde auta museli zastat aby dali prednost v jazde, bola taka poladovica, ze sa nasledne tie auta nevedeli pohnut z miesta. Cize "zapcha" dvoch vozidiel predomnou trvala cca 5 minut, pricom vodici dalsich aut v poradi vystupovali a pomahali potlacit vzdy toho co tam uviazol. Pochvaleny bud Waze routing, evidentne to chce aspon tolko "senzorov", cize Wazerov na cestach, ako bolo dnes (>400 v spicke v BA), idealne este 2 - 3x viac.
Waze 2.4 @ Ericsson GA628 (landscape mode preffered)
Škoda 100 MB 1977 (grey)
Pressburg, Slovakia
guri211
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1724
Joined: Fri Dec 31, 2010 6:13 pm
Location: Bratislava, Slovakia
Has thanked: 782 times
Been thanked: 466 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby Suik » Fri Jan 18, 2013 9:11 pm

guri211 wrote:V Pochvaleny bud Waze routing, evidentne to chce aspon tolko "senzorov", cize Wazerov na cestach, ako bolo dnes (>400 v spicke v BA), idealne este 2 - 3x viac.


ja by som dal pre mesto rozlohou ako BA (a sposobom jazdy a trafficu, spicky atd.) magicku hranicu 1000 a basta :D...to by stacilo podla mna aj na velmi dobre reportovanie cien na benzinkach, ako fotrik v ceskom vlakne o CS spomina :)
BA-SVK & surroundings AreaManager, Soc. Med. XP
Renault Fluence 2011, 1.6 16V Exception+HTC One S, stock Android 4.0.4, waze 3.6.0.0
FB pg: Waze Slovensko / Twitter: @waze_slovensko / G+: Waze Slovensko
Suik
 
Posts: 882
Joined: Thu Jun 02, 2011 11:17 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby guri211 » Fri Jan 18, 2013 9:31 pm

Suik wrote:ja by som dal pre mesto rozlohou ako BA (a sposobom jazdy a trafficu, spicky atd.) magicku hranicu 1000 a basta :D

OK, a vcul este vymysliet sposob ako to dosiahnut do Velkej noci :)
Waze 2.4 @ Ericsson GA628 (landscape mode preffered)
Škoda 100 MB 1977 (grey)
Pressburg, Slovakia
guri211
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1724
Joined: Fri Dec 31, 2010 6:13 pm
Location: Bratislava, Slovakia
Has thanked: 782 times
Been thanked: 466 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: jumbo78