Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

[ img ] [ img ]

Moderators: Unholy, guri211, GinBook, Zirland

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby fotrik » Thu Sep 15, 2011 10:53 am

Skvele, diky!
fotrik
Localizers
Localizers
 
Posts: 1746
Joined: Tue Oct 12, 2010 1:08 am
Location: CZ
Has thanked: 111 times
Been thanked: 121 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby guri211 » Thu Sep 15, 2011 7:14 am

Tak priatelia, Waze potvrdil chybu v routovani!

Hi,

Thanks to you guys we found out we had some problems with our routing servers -
some of them did not get the correct analysis and therefore displayed wrong ETA.

We already isolated the problem and made a fix to it. it should be uploaded and running in the next couple of days.

Again, thanks for your research and help!

Ori


http://www.waze.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=11845

Verim ze uz coskoro budeme mat kvalitnejsie vysledky :)
guri211
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1725
Joined: Fri Dec 31, 2010 6:13 pm
Location: Bratislava, Slovakia
Has thanked: 790 times
Been thanked: 471 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby guri211 » Wed Sep 14, 2011 11:01 am

guri211 wrote:akoby niektore zo serverov patriace do poolu international routing serverov vobec nemali informacie o trafficu z nasho regionu!


Moja teoria sa potvrdzuje kazdy den. Dnes na prvy pokus cesta cez stojatu zapchu, tak som sa dal navigovat znovu. A na druhy pokus som sa zrejme dostal uz na spravny server - stojatu zapchu obisiel a nasiel uplne genialnu cestu aj okolo dalsich zapch.

Dufam ze to coskoro vyriesia.
guri211
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1725
Joined: Fri Dec 31, 2010 6:13 pm
Location: Bratislava, Slovakia
Has thanked: 790 times
Been thanked: 471 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby guri211 » Mon Sep 12, 2011 10:05 am

Waze ma zrejme bug. Waze klient kontaktuje routovacie servery. Do poolu patri pravdepodobne viacero serverov. A vyzera to tak, akoby niektore zo serverov patriace do poolu international routing serverov vobec nemali informacie o trafficu z nasho regionu!

Prejavuje sa to tak, ze sa date kratko po sebe navigovat na to iste miesto a nahodne vas raz posle po dialnici s casom prijazdu akoby tam vobec zapcha nebola a druhykrat cez mesto, pricom v alternativnych trasach vidite cas prijazdu cez dialnicu podstatne neskorsi ako bol predtym vypocitany. Ak toto zopakujete par krat po sebe, zistite, ze vam dookola nahodne vracia 2 vysledky - bez zapchy a so zapchou.

Popisujem to tu aj so screenshotmi: http://www.waze.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=11845
guri211
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1725
Joined: Fri Dec 31, 2010 6:13 pm
Location: Bratislava, Slovakia
Has thanked: 790 times
Been thanked: 471 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby duky5 » Sat Jul 30, 2011 10:20 am

Včera podvečer úplná katastrofa. Potreboval som ísť na patrónku z ružinova. Waze ma navigovalo cez prístavný most, čo by bolo ok, keby tam nebola hlásená stojatá zápcha niekoľko krát a havária, kvôli ktorej tie zápchy boli. Pritom mesto už bolo úplne bez zápch a prešiel som ho v pohode....
duky5
 
Posts: 211
Joined: Thu Jun 24, 2010 10:21 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 10 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby guri211 » Thu May 26, 2011 5:09 am

V centre BA som nasiel niekolko dolezitych ulic ktore mali priemernu rychlost napr. 1 km/h a Waze si myslel ze ich prejdenie trva 4 minuty namiesto realnych 15 sekund. Uz sa tu podobne problemy rozoberali - co som nasiel som nanovo vytvoril, ale prehladat takto vsetky ulice je na nervy... :(

1. Waze by mal v prvom rade riesit problemy reportovania falosnych zapch (ak si niekto zabudne vypnut Waze a chodi s nim pesi / checkuje si stav dopravy doma);

2. V Cartouche by mala byt moznost zvyraznenia "pomalych" ulic (tiez uz som niekde videl tento napad).
guri211
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1725
Joined: Fri Dec 31, 2010 6:13 pm
Location: Bratislava, Slovakia
Has thanked: 790 times
Been thanked: 471 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby Roman1967 » Thu Feb 17, 2011 8:21 pm

To bych rád věděl co zjistí. Fakt jsem koukal na všechno možné a nebylo nic, co by tu okliku vysvětlilo.
Roman1967
 
Posts: 7
Joined: Sun Dec 12, 2010 11:38 pm
Location: Plzeň
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby libora » Thu Feb 17, 2011 12:52 pm

Roman1967 wrote:
LiborA wrote:Kde konkrétně jsi ten problém měl?


http://world.waze.com/cartouche/?zoom=4 ... FFFFFFTTTT


Hmmmm, dokonce i v opačném směru to naviguje úplně stejně blbě. Poslal jsem to na alfu, ať na to mrknou.
libora
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 665
Joined: Fri Sep 25, 2009 3:02 pm
Location: Chomutov, Praha, Moldava Czech Republic
Has thanked: 1 time
Been thanked: 15 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby Roman1967 » Wed Feb 16, 2011 6:42 pm

LiborA wrote:Kde konkrétně jsi ten problém měl?


http://world.waze.com/cartouche/?zoom=4 ... FFFFFFTTTT

Při jízdě po silnici 27 (Plzeňská) mne to navigovalo na Čeradickou - Boženy Vikové Kunětické a na kruháku napojení zpět na 27. Protože jsem to tak nejel, tak po pár metrech přepočítal na správnou trasu po 27 a i hlasová navigace hlásila správný výjezd z kruháku. Do mapy jsem koukal, ale nenašel jsem proč tu okliku navigace vybrala. Směr byl od Plzně na Chomutov. Cíl nastaven na Boleboř nebo Svahovou, to už nevím.
Roman1967
 
Posts: 7
Joined: Sun Dec 12, 2010 11:38 pm
Location: Plzeň
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby libora » Wed Feb 16, 2011 6:37 am

Měl jsem včera uplně stejný problém při navigaci Plzeň - Chomutov v Žatci. Taky v mapě není důvod k nalezení.

Kde konkrétně jsi ten problém měl?
libora
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 665
Joined: Fri Sep 25, 2009 3:02 pm
Location: Chomutov, Praha, Moldava Czech Republic
Has thanked: 1 time
Been thanked: 15 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users