Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Image Image

Moderators: Unholy, GinBook, guri211

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby duky5 » Mon Dec 10, 2012 3:07 pm

Trasy sa Waze učí, jednu svetelnú križovatku obchádzam bočnou ulicou a po pár prejazdoch ma už cez Waze vedie...no časom na ňu akoby zabudne. Neviem po akom čase, možno to súvisí s aktualizáciou aplikácie...
duky5
 
Posts: 305
Joined: Thu Jun 24, 2010 10:21 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 10 times

Re: Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby duky5 » Mon Dec 10, 2012 12:08 pm

fotrik wrote:Ten tip na druhem screenshotu ti rika, co mas delat.

Na 99% chodím trasou číslo 2. Keďže je tam zápcha, Waze mi navrhlo inú trasu. Poslalo ma ale do ešte väčšej zápchy, tá je na trase 1.

Problém je pre mňa v tom, že Waze mi tvrdí, že v cieli budem o cca 12 minút, čo je čas bez zápch - tu ale zápchy sú a reálny čas je minimálne 20 minút, skôr pol hodina.

Pri zobrazení alternatívnej trasy sú úseky so zápchou zobrazené žltou (Waze teda o zápche vie), pritom v mape klienta je ten úsek červený s priemernou rýchlosťou 4 kmh, viď obrázok 1.
duky5
 
Posts: 305
Joined: Thu Jun 24, 2010 10:21 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 10 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby duky5 » Mon Dec 10, 2012 10:57 am

Aktuálna situácia. Trasa ružinov- centrum mesta.

Normálne trvá cesta tých cca 10 minút, to ale nie je ani náznak zápchy.

Waze zobrazuje zápchu od miletičovej do centra, pekne ma cez ňu pustí a ešte tvrdí, “že sa nič nedeje “ a eta je v poriadku...

Image

Keď dám zobraziť alternatívne trasy, eta je aj tam optimista.

Image

Pri tejto situácii je to tak na pol hodinu...
duky5
 
Posts: 305
Joined: Thu Jun 24, 2010 10:21 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 10 times

Re: Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby duky5 » Thu Dec 06, 2012 8:06 pm

porubcan wrote: je tomu tak preto, lebo cesty nizsich kategorii mavaju casto nizsiu MPR, su na nich rozne krizovatky, semafory, bus zastavky... co moze predpokladanu rychlost prejazdu vyrazne negativne ovplyvnit...

To dáva zmysel, no v praxi to bolo cez obchvat na hodinu a cez mesto na 20 minút.

Mňa ale dožrala situácia z predvčera...cesta z ružinova do centra mesta - trnavská cesta upchatá od starej ikea až po pražskú (a to dosť silno)..a Waze ma pekne navigovalo cez ňu...obehol som to cez “paralelnú “ ružinovskú, ktorá bola úplne prázdna a je myslím rovnocenná trnavskej
duky5
 
Posts: 305
Joined: Thu Jun 24, 2010 10:21 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 10 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby duky5 » Thu Dec 06, 2012 7:20 pm

Chalani aj vy máte taký problém, že Waze o zápche vie, no aj napriek tomu ma cez ňu naviguje?....pričom alternatívna trasa je bez zápchy...všímam si to už niekoľko mesiacov.

Keď chcem vyraziť, ručne si prejdem navrhnutú trasu, či tam náhodou nie je hlásená zápcha a až potom vyrazím, prípadne zvolím inú trasu...toto by ale malo robiť Waze automaticky :)

V poslednej dobe je to častejšie, obrázok je starý pár týždňov, cesta z ružinova do lamača, v sitine niečo robili a urobila sa tam zápcha...no Waze ma do toho s kľudom pustilo, pričom trasa cez mesto bola úplne prázdna (víkend)

Image
duky5
 
Posts: 305
Joined: Thu Jun 24, 2010 10:21 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 10 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby duky5 » Mon Jul 16, 2012 10:04 pm

Jo, pri nastavení minimálne tam slovenčinu mám :)

Nejak ma zmiatlo že Waze nedávalo žiadne navigačné povely, pozrel som nastavenie, videl minimálne, tak som dal úplne a zrazu to kecalo nemecky...
duky5
 
Posts: 305
Joined: Thu Jun 24, 2010 10:21 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 10 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby duky5 » Mon Jul 16, 2012 4:57 pm

Dnes som šiel z lamača si ružinova. Trasu mi to hodilo cez obchvat, 19 minút. Pohoda, pozerám ale že sú tam hlásené 3 zápchy. Tak som skúsil dať alternatívne trasy a dalo mi to 3, cez obchvat 19 minút so zápchou, cez mesto 15 minút a bez zápchy...

Fajn.

Nehovoriac že sa mi aktualizovala android verzia klienta, opäť sa stiahli slovenské hlasové povely a navigácia na mňa kváka po nemecky a slovenčina nikde!

Image
duky5
 
Posts: 305
Joined: Thu Jun 24, 2010 10:21 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 10 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby duky5 » Mon Jun 04, 2012 12:49 pm

Dnes chválim, ráno z ružinova smer lamač. Waze obišlo zápchu na obchvate a aj na trnavskej ceste...navigovalo cez prievozskú na prístavný most.

Palec hore
duky5
 
Posts: 305
Joined: Thu Jun 24, 2010 10:21 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 10 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby duky5 » Fri May 04, 2012 3:28 pm

sklamany som ako brno !!!
dnes o pol tretej som siel z avionu do centra mesta...uz z dialky vidim, ze waze hlasi zapchu oznacenu cervenou s rychlostou 25kmh, smerom von z mesta (teda moj opacny smer)...a naozaj, zapcha bola od starej ikey az po trnavske myto...kedze som siel na otocku, bol som zvedavy ako ma bude viest waze cestou spat...no hadajte...samozrejme cez tu posratu zapchu, ktora medzicasom ziskala ryhchlost 7 kmh!!!
tak som to na americkom namesti strihol cez ruzinovsku, ktora bola krasne prejazda, dolava na tomasikovu a sme avion...

co toto zase malo byt? dal som aj preratat trasu, v podstate celu cestu mi to prepocitavalo na trnavsku, prestalo to az ked som bol na ruzinovskej....

ulavil som si uz mi je lepsie :)
duky5
 
Posts: 305
Joined: Thu Jun 24, 2010 10:21 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 10 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby duky5 » Mon Apr 23, 2012 6:00 am

Asi to kazím ja, aj v sobotu doobeda idem z ružinova do dúbravky cez obchvat, nechce sa mi 100x čakať na červenej :)
duky5
 
Posts: 305
Joined: Thu Jun 24, 2010 10:21 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 10 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users