Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Moderators: Unholy, guri211, GinBook, Zirland

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby sunko » Fri Feb 17, 2012 1:42 pm

Posledne 2 dni mi to vyskakovalo, a par krat uz aj predym (a urcite to bolo aj pocas Januara - minimalne v dnoch snezenia a dlhych kolon)
sunko
 
Posts: 53
Joined: Thu Dec 01, 2011 11:26 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby sunko » Fri Feb 17, 2012 3:38 pm

3.0.0.0 android
sunko
 
Posts: 53
Joined: Thu Dec 01, 2011 11:26 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby sunko » Tue Apr 17, 2012 7:14 am

Dnes ma waze prekvapil, ked v zapche v raci zahlasil, ze doprava sa zlepsila a pridem o 6 minut skor. Kedze sa vsak waze nechce ani za ten svet naucit trasu kadial denne jazdim tak neviem povedat, ci ten cas zodpoveda realite. Zial dlhodobo ignoruje moju trasu a nasledne skratku kadial chodim. Koncim pri poluse a waze ma vzdy tvrdosijne posiela cez nobelovu a vajnorsku (co je rano este vacsie zlo ako racianska) resp ma nasledne posiela este dalej (pionierska) a ignoruje skratku pri mladej garde/mc donalde ktorou sa da dostat na vajnorsku.
[offtopic]je nejaka trasa, ktorou sa da vyhnut zapche v raci (okrem obchadzky cez vajnory), ktora by sa dala pouzit, ked je rano kolona niekam az k zitnej/puchovskej?[/offtopic]
sunko
 
Posts: 53
Joined: Thu Dec 01, 2011 11:26 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby sunko » Tue Apr 17, 2012 5:45 pm

foxitrot wrote:
sunko wrote:Zial dlhodobo ignoruje moju trasu a nasledne skratku kadial chodim. Koncim pri poluse a waze ma vzdy tvrdosijne posiela cez nobelovu a vajnorsku (co je rano este vacsie zlo ako racianska) resp ma nasledne posiela este dalej (pionierska) a ignoruje skratku pri mladej garde/mc donalde ktorou sa da dostat na vajnorsku.

Posiela ta smerom od Race cez Pioniersku k Polusu? A to uz je co za zverina? :o (Alebo si tym myslel cez Jarosovu?)

sunko wrote:[offtopic]je nejaka trasa, ktorou sa da vyhnut zapche v raci (okrem obchadzky cez vajnory), ktora by sa dala pouzit, ked je rano kolona niekam az k zitnej/puchovskej?[/offtopic]

Rannej zapche (Zitna-)Heckova-Racianska-Vinohrady(-Palma) sa zial nevyhnes. Okrem obchadzky cez Vychodne alebo Rybnicnu existuje este trasa Cernockeho - cez zeleznicnu trat - Zabi majer - Bojnicka - Vajnorska, ale ten usek cez Zabi majer je echt Dirt 4x4 Road - tadial sa pocas dazdov ani nepokusaj ist (to je asi pekelna dan pre tych, ktori si tam nacierko v zahradkarskej osade postavili RD).

Teraz som skusil 2 x po sebe spravit trasu v LiveMap od OMV Heckova po parkovisko na Poluse vedla Kuchajdy, vzdy som dostal aj jednu alternativnu trasu. Prva dvojica bola ("tvoja" skratka) (a) Racianska-Janoskova-Kukucinova-Riazanska-Vajnorska + Racianska-Zabi majer-Bojnicka-Vajnorska, druha dvojica (b) Racianska-Nobelova-Odborarska-Vajnorska + Racianska-Zabi majer-Bojnicka-Vajnorska. Potom 10-15 x kombinaciu (a), (b) mi uz Waze neponuklo ani raz. Ktovie, podla coho routing serverom takto preskakuje :? Dalsia zvlastnost boli ETA:

Cez Zabi majer ide riadne mnozstvo GPS stop, takze uz sa tam asi nepouzivaju default rychlosti segmentov, ale priemerne rychlosti wazerov. Napriek tomu sa mi nechce verit, ze by trasa tadial bola len o minutu pomalsia (14 min, neskor 13), ako "tvoja" skratka cez Riazansku (13 min, neskor 11). Na dovazok, v tej istej chvili mi klient slubuje spravit trasu cez Riazansku len za 8 minut :? a za 13 min. cez Zabi majer + Bojnicku a 10 min. cez Nobelovu + Odborarsku. Asi tie servery este stale nie su celkm zdrave? Alebo niekto pouziva waze na Zabaku s lietadielkom?
skoda, stara thalia co som mal by taku cestu v zdravi prezila :)
tu pioniersku som myslel len krizovatku s racianskou, screenshot nemam, ale pamatam si ze este na konci minuleho roka mi taku trasu nukalo
dal som teraz vyratat trasu a dostal som trasu po racianskej, otocka pri figare a nasledne po riazanskej k polusu (screenshot) + nobelovu + (kedze som dal navigovat z domu aj trasu cez rybnicnu).
Prva trasa je ok. Skratka k nej existuje - tu ktoru si naznacil, ale mam este lepsiu: https://world.waze.com/editor/?zoom=5&l ... 9,84358688
po pluhovej rovno k vajnorskej, je to rychle a bez statia na semaforoch, narozdiel od krizovatky riazanska X vajnorska (par segmentov na pluhovej je oznacenych v mape ako jednosmernych, pritom su obojsmerne, ked si to tam raz cele poznacim, tak to upravim aj v editore).
Tak sa mi zda, ze vzdy po map update mi hadze trasu kadial nechodim a az po par prejazdoch dostanem svoju odjazdenu trasu.
Attachments
Screenshot_2012-04-17-19-33-03.png
racianska - u-turn - riazanska
Screenshot_2012-04-17-19-33-03.png (149.59 KiB) Viewed 323 times
sunko
 
Posts: 53
Joined: Thu Dec 01, 2011 11:26 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby sunko » Fri Apr 20, 2012 7:25 pm

super :-) snad ich bude casom viac a na takychto obchadzkach nebudu tiez zapchy :-D
sunko
 
Posts: 53
Joined: Thu Dec 01, 2011 11:26 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby sunko » Wed May 02, 2012 11:26 am

Nie je to v BA, ani v spicke, ale vcera mi waze ponuklo takuto trasu. Odbocenie z D1 pri Cerveniku a nasledne vratenie sa na D1tku pri ... (asi Voderadoch). :evil:
Attachments
12 - 1.png
12 - 1.png (169.09 KiB) Viewed 313 times
sunko
 
Posts: 53
Joined: Thu Dec 01, 2011 11:26 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby Udofon » Wed Jan 30, 2013 9:53 pm

Minuly stvrtok (24.1.) ma waze sklamalo. V piatok som ho prvy raz pouzil na navigaciu v BA kam malokedy chodim a kde som si myslel, ze ma najvacsi zmysel - velke mesto s komplikovanou dopravnou situaciou.
Od rana hlasili nehodu a zapchy na obchvate (D1 smerom z TT), okolo IKEY. Cestou ako spolujazdec som to sledoval. Waze, ukazovalo zapchu aj ikonu nehody, rychlost okolo 10 kmh, napriek tomu trasu
planovalo tadial. Ked sme boli tesne pred BA, okolo 10.00, waze stale ukazovalo zapchu, rychlost 26.

Chceli sme to obist, ale nakoniec sme sa rozhodli ist tadial - nastastie. Ziadna zapcha tam uz nebola a prebehli sme usek devatdesiatkou a vsimol som si par ikon wazerov ktory tade v tom case isli. Napriek tomu este 5 minut potom, ked som navigaciu vypinal tam svietila zapcha, 26 kmh.
Udofon
 
Posts: 26
Joined: Thu Jan 03, 2013 6:10 pm
Has thanked: 5 times
Been thanked: 6 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby Udofon » Thu Jan 31, 2013 12:00 am

porubcan wrote:system nie je dokonaly a ma svoje slabsie miesta...
ako je vsak pre Waze bezne, tak nie vzdy vsetko slape na 100% a stava sa (a nie ojedinele), ze sa ten strojcek pokazi a vysledok sa nedostavi. tak to skusi znovu o 5 minut... to vsak v realnom zivote znamena, ze zapcha (alebe ne-zapcha) je systemom reflektovana so zhruba 5 az 15 minutovym oneskorenim.


Zapchu s rychlostou 26 kmh som tam videl minimalne 30 km predtym, takze typujem ze to tam viselo cez 20 minut.

Tiez nechapem, preco ma mi vypocitalo trasu tadial na zaciatku planovania, uz ked tam bola uplna zapcha.
Udofon
 
Posts: 26
Joined: Thu Jan 03, 2013 6:10 pm
Has thanked: 5 times
Been thanked: 6 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby vitj » Tue Jan 14, 2014 8:56 pm

Naopak mě dneska waze příjemně překvapilo jakou mi našlo objížďku.

2014-01-14 17.17.11.png
2014-01-14 17.17.11.png (205.7 KiB) Viewed 50 times
ImageImage
vitj
 
Posts: 1552
Joined: Wed Oct 13, 2010 1:09 pm
Has thanked: 235 times
Been thanked: 219 times

Re: Velmi hlupe navigovanie v BA v spicke :(

Postby vlado_s » Fri Feb 17, 2012 10:35 am

Za posledné dva dni minimálne 5x. Dopravná situácia sa zhoršila... a pridalo aj 2 aj 3 minúty čo je na naše pomery priam akčné.
vlado_s
 
Posts: 2523
Joined: Fri Sep 09, 2011 3:55 pm
Has thanked: 100 times
Been thanked: 230 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: bebebrumik, masvbr