Post by BobHappy7
Zdravím. Neviem či píšem na správne miesto, ale chcel by som sa spýtať, či je možné v záložke uložené vytvoriť podkategórie, napríklad “rodina” “priatelia” “pracovné” atď. Keď je to všetko v jednom je to veľmi neprehľadné. Ďakujem za akúkoľvek radu. 
Bob

BobHappy7
Send a message

Post by porubcan
Za mňa private, ale chcelo by to viac informácií o konkrétnej situácii
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Answers: 1
Has thanked: 627 times
Been thanked: 1840 times
Send a message

Post by Ivannii
To by neměla být "běžná". Private OK. Ale je třeba nejasno u dopravní obsluhy, průjezd zakázán.... Protože dost lidí tamtudy pojede, ale ne zcela legálně.
Ivannii
Map Editor - level 2
Map Editor - level 2
Has thanked: 30 times
Been thanked: 53 times
Send a message
https://s.waze.tools/s0010.png
[L2] Waze 4.9 na Android 13- Redmi 11

Post by SundanceCZ
Ahoj,

dotaz spíš na zkušenějšího editora.
Ulici, která má označení Zóna s dodatekem "vjezd pouze na povolení obce", byste označili jako běžnou ulici nebo jako soukromá cesta?
Mě tam samozřejmě navigace vedla a musel jsem to otočit a zajel si tak pár km :).
SundanceCZ
Has thanked: 121 times
Been thanked: 89 times
Send a message

Post by Ivannii
Praktické je to nahlásit z aplikace (navigace). Začneš, ono si to pamatuje místo a dokončit to můžeš třeba za 300m na místě, kde zastavíš. Dokončíš to hlášení včetně popisu, protože se to pak vyřeší (nej)rychleji a ne až třeba za 3 dny. Navíc se v EDIT mapě ukáže jak tvoje naplánovaná trasa, tak i trasa, kterou si jel reálně. Někdy to totiž není zcela jasné jen z popisu.
Ivannii
Map Editor - level 2
Map Editor - level 2
Has thanked: 30 times
Been thanked: 53 times
Send a message
https://s.waze.tools/s0010.png
[L2] Waze 4.9 na Android 13- Redmi 11

Post by Fargotroniac
Původně být měla, ale nakonec došlo ke změně protože nebylo kudy jinudy přesměrovat autobusy. :D

Díky, příště to vyzkouším přes live mapu. :)
Fargotroniac
Send a message

Post by Bew1One
Ahoj,
uzavírku jsem odstranil (jinak na uzavírky tady na fóru máme zvlášťní vlákno, lépe příště tam). Celá měla jinak trvat do konce května.

Co se týče o tom, jak dát vědět, v základu máš několik možností:
1. Za jízdy přímo z aplikace nahlásit přes žlutou bublinu chybu mapy a pak zareagovat na dotaz ohledně upřesnění.
2. Nahlásit chybu v klidu domova přes livemapu v daném místě (vytvoří se obdoba hlášení odeslaného z aplikace).
3. Napsat tady na fóru :)
4. Pokud používáš FB, dát vědět na WazeCZ stránce.
Bew1One
Answers: 2
Has thanked: 122 times
Been thanked: 294 times
Send a message

Post by Fargotroniac
Ahoj,
Jsem ve Waze nový a narazil jsem v našem okolí na uzavírku, která je zanesená v mapě. Daná uzavírka ale již neplatí (došlo k otevření silnice dříve, konkrétně v pondělí 17.4.2023) a nyní je zde zákaz pouze pro vozidla nad 3,5 tuny (mimo dopravní obsluhu). K ukončení této uzavírky došlo kvůli uzavření jiné komunikace. Konkrétně se jedná o silnici 32547 z obce Mostek (okres Trutnov) do obce Dolní Olešnice.

Jak přes aplikaci (popřípadě web) správně hlásit takovou věc?

Přikládám screenshot mapy dané oblasti.
Bez názvu.png
(290.2 KiB) Downloaded 61 times

Děkuji za rady

Fargotroniac
Send a message

Post by EfendiM9
Ato190f1 wrote: Fri Mar 24, 2023 12:19 pm Ahojte,

viem si nastaviť, aby ma Waze viedla prednostne po cestách 1. triedy prípadne prednostne ak cestujem napr. z PO do BA, tak po diaľniciach a rýchlostných cestách ? Nakoľko mám real príklad trasy Humenné - Košice a vedie ma kade tade len mi nikdy neponúkne komplet celú jazdu po ceste I. triedy prípadne kombináciu úseku s diaľnicou pred Košicami... 

Ďakujem za odpoveď.

Nie je žiadne špeciálne nastavenie pre uprednostnenie trasy po cestách vyššej triedy.

Waze však práve takto zvyčajne naviguje.
Viac o spôsobe výpočtu trasy nájdeš na tomto odkaze: Navigační server.
Ak máš konkrétny príklad, kde je trasa vypočítavaná, podľa Teba, nesprávne, tak to skús popísať a môžme sa na to pozrieť (je naozaj možné, že je niekde v mape chyba).

Skúsil som trasu Humenné - Košice a príde mi ten návrh celkom dobrý.
Áno, sú tam skratky cez cesty nižšej triedy, ale tá trasa po ceste I. triedy je časovo o toľko dlhšia , že algoritmus vyhodnotí skratku ako dostatočne výhodnú, aby zišiel z hlavnej cesty.
Napr. na trase Humenné - Košice: ak si dáš trasu Humenné - Dargov, tak uvidíš, že alternatívna trasa cez Michalovce (ktorá je kompletne po ceste I. triedy) je o 4 min. dlhšia. Pri 40 min. pre celú trasu je to úspora 10% času... s obchádzkou cez Vranov je to podobné.

EfendiM9
Has thanked: 215 times
Been thanked: 307 times
Send a message
SK Country Coordinator, Local Champ, Waze Beta Tester

Post by Ato190f1
Ahojte,

viem si nastaviť, aby ma Waze viedla prednostne po cestách 1. triedy prípadne prednostne ak cestujem napr. z PO do BA, tak po diaľniciach a rýchlostných cestách ? Nakoľko mám real príklad trasy Humenné - Košice a vedie ma kade tade len mi nikdy neponúkne komplet celú jazdu po ceste I. triedy prípadne kombináciu úseku s diaľnicou pred Košicami... 

Ďakujem za odpoveď.
Ato190f1
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Send a message