Page 108 of 297

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Tue Apr 24, 2018 8:38 pm
by Ivannii
Já můžu porovnávat s Here (ještě origo k Lumia). Tragické z hlediska traffic jamu. I když o tom ví, stejně do toho naviguje. ALE- bez problému se pohybuje v tunelu pouhým zachováním vstupní rychlosti. Není to přesné, ale IMHO hrozně easy na implementaci. A pokud by tohle nahrazovalo GPS data, pak by i hlášení od wazerů fungovalo. Asi ne automatické rozpoznání zpomalení, ale klidně by při nějakém časovém nesouladu mohla vyběhnout klasická hláška- jste v zácpě?
Běžně jezdím s W, ale před tunelem nahodím H, abych měl alespoň trochu jistotu o odbočení.

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Mon May 21, 2018 6:33 pm
by Ivannii
blackkwheels wrote:...Jelikož jako nováček jsem chtěl zakreslit polní cestu k naší chatě, ale segment byl locknutý na L2, takže jsem měl smůlu, ...k již přidaným restauracím přidával info jako web stránky, telefon ... pokud by to neměly vyplněný.
Tu cestu jsi mohl vytvořit. Jedině ji nemůžeš napojit na segment L2 a vyšší. O to ale stačí požádat v chatu/ na fóru a někdo to napojí.
Jinak trochu opatrně s fotkama. Jednak je necpat "úplně všude" a druhak je to někdy hrozná kvalita obrázku.
Obecně- i L2 mají podobný problém, jako máš ty, protože je spousta věcí L3 lock ;-)

Re: Zadání cíle cesty přes web

Posted: Mon Jun 04, 2018 7:59 pm
by Ivannii
Mojejmeno wrote:Zdravím.
...jakým způsobem mohu zadat cíl v...nikoliv masochisticky v telefonu
Já asi tak 90% cílů zadávám diktováním. Zbylé mám buď v oblíbených, nebo recykluju předchozí.

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Wed Jul 11, 2018 5:04 pm
by Ivannii
Ajka22 wrote:Dobrý den,

stáhla jsem si na mobil aplikaci Waze asi něco před měsícem. Pravidelně ji zapínám kdykoli jedu někde autem. Občas sice zlobí, nejde vyhledat trasa nebo stále vyhledává síť. To bych ale ještě zkusila přimhouřit oči.

Mnohem více mě zarazilo, když jsem zjistila, že ani po takové době mi nepřibyl jediný bod
Dva různé problémy: že by něco nešlo vyhledat (trasa) se mi neděje. Vyhledávání sítě- nemůže být problém v tom, že máte neustále zapnutou wi-fi a mobil skoro neustále nějakou vidí, ale nedokáže se k ní přihlásit. Možná před vyjetím zkušebně vypnout wi-fi a jet čistě na data, jestli se to nezlepší.
Problém 2- Waze je známé svým "maňána" přístupem i k mnohem důležitějším věcem. Ale- ruku na srdce- přestat používat kvalitní navigaci jen kvůli nepřipsaným bodům (které tu navigaci nijak nezlepšují)??? Asi nee.

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Tue Oct 09, 2018 7:10 pm
by Ivannii
Má hlásit Waze policejní hlídku hlasem? Nastaveno mám - zobrazit v mapě, Upozornění. Nemluví. Stejně tak mi nehlásí pevné radary, úsekové naopak hlásí dobře. W-erze 4.43.1.1

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Tue Oct 09, 2018 7:13 pm
by Ivannii
Bew1One wrote:... ale já needituju proto abych sbíral body, ty nějak neřeším. Edituju protože chci pomoct s vylepšováním mapy kterou sám používám.
Jenže bez bodů se špatně edituje. Jako L2 už prakticky nemám šanci, aniž bych musel po někom něco chtít.

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Wed Oct 10, 2018 6:21 pm
by Ivannii
Tak zajímavé- změnil jsem český hlas MUŽE na britskou ŽENU. Pak jsem to změnil na českou ŽENU. Před tím (při češtině) mi to hlásilo úsekové měření britskou angličtinou - check zone- teď mi to jen cinklo (čeština žena), ale po asi 3 hlášených česky mi to asi 2x hlásilo odbočení zase anglicky... a pak dál česky.

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Sun Jul 14, 2019 8:21 am
by Ivannii
Dojem: přijde mi, že v poslední době snad musí ubývat uživatelů Waze (Praha). Skoro nikdy nemám "zpomalenou" cestu označenou žlutě, natož červeně. Jako by nebylo k dispozici dost dat o aktuálním provozu. Takže používám duální obrazovku- Waze a Google nav. ALE: Goog má sice více dat, ale routovací schopnosti stále pokulhávají.

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Thu Aug 15, 2019 9:19 pm
by Ivannii
Možná provádění oprav X krát denně nepůsobí důvěryhodně...

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Wed Sep 25, 2019 8:29 pm
by Ivannii
Nejde mi nastavit PRÁCE
Ahoj, měl jsem práci nastavenou, pak nějakou manipulací se přenastavila na stejnou adresu, jako HOME. To jsem vymazal, ale nejde mi nastavit práce v aplikaci 4.55.2.0. ( i v 55.1.) Vždy píše, že nastaveno, ale neuloží se to. Podobné to bylo, když byla chybně adresa, tak to také nešlo změnit. Jde to nastavit i jinde?
Díky