Waze nováčik - otázky

[ img ] [ img ]

Moderators: Unholy, guri211, GinBook

Re: Waze nováčik - otázky

Postby JanKamyl » Wed May 11, 2016 1:38 pm

Zdravim Vas vsechny,

ja se snazil tuto odpoved najit mezi FAQ a hladel na to vlakno, ale je toho fakt strasne moc, nez bych to cele precetl, tak jsem v duchodu... Takze jiste se na to uz nekdo ptal, ale nenasel jsem, takze se tedy zeptam...

Pri me jizde do prace a zpet je ve spouste mistech spatne zadana povolena rychlost (pripadne tam neni zadana vubec) - nekde tim, ze tam dlouho byla 70-ka a nedavno to zmenili na 60, pripadne i mista, kde je tech 70 uz letapane, tak mi Waze ukazuje 50, pripadne vubec nic... Kdyz jsem chtel na uvedenych usecich tu rychlost editovat, tak me to nepustilo s tim, ze to je uzamceno, ze to editoval nekdo s urovni 4 a ja mam jen uroven 1, tak nemuzu... Jde to tedy nekomu nahlasit o ktere useky se jedna, aby to opravil, nebo jaka je moznost opravit ty rychlostni limity, aby odpovidaly realite?

Diky a pekny den vsem...
JanKamyl
 
Posts: 49
Joined: Tue May 10, 2016 1:05 pm
Has thanked: 20 times
Been thanked: 5 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby JanKamyl » Wed May 11, 2016 4:16 pm

ma5jkl: Diky moc za nasmerovani... :)
JanKamyl
 
Posts: 49
Joined: Tue May 10, 2016 1:05 pm
Has thanked: 20 times
Been thanked: 5 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby JanKamyl » Sun May 15, 2016 12:23 pm

Zdravím vespolek,
mám pár blbých dotazů, které jsem buď někde přehlédl, nebo prostě na wiki ani ve fóru neobjevil...

1/ V rychlostních omezeních - konkrétně v místě mého bydliště je hotový Armageddon - v navi je všude povoleno 50, v reálu je skoro všude buď obytná zóna, nebo "zóna 30/hod" a v sovislosti s tím mám dotaz - když je v editoru jeden úsek např. 150 m a značka obytné zóny je cca v polovině a není tam žádný uzel. Tak dát to od toho uzlu před značkou, i přesto, že to bude třeba 70 - 80 m před, nebo vytvořit uzel (pokud jsem dobře pochopil, tak připojením jiné cesty, kterou záhy smažu?) a tu značku umístit tam, kde opravdu je? Příklad dám do linku pod tento dotaz. V podstatě u všech zón 30/hod je i značka zákaz nákladních automobilů, tak nastavit to do restrikcí?
https://www.waze.com/cs/editor/?env=row ... lter=false

2/ V souvislosti s ot. 1/ poddotaz, jak řešit zóny 30 (+ cokoli co je k tomu), zvlášť, když se prolínají s obytnými zónami - koukal jsem do zákona, ale úplně moudrý jsem z toho nebyl - tzn. všechny uličky k domům a související (úzké) uličky až k hlavní cestě? Tam je samozřejmě konec zóny, ale je to dost rozsáhlé území a zda to platí pro celé toto území, nebo to krom hlavní silnice nebo značky "konec zóny" ukončuje i něco jiného?

3/ Jak se mají správně nastavit šipku U-turn, když jsou odbočky z uličky slepé - viz příklad tady:
https://www.waze.com/cs/editor/?env=row ... lter=false

4/ Lze někde uploadovat (na cizí server - např. Uložto, nebo Letecká pošta, apod.) print screen z Google map (konkurenční samozřejmě ne, to je mi jasné), kde označím přesné body s popisky a podle GPS s přesným umístěním změn rychlostí pro editora s vyšším oprávněním? (konkrétně jsem projížděl úsek po D1 Bohumín -> Vrbice a jen na tomto úseku je co pár set metrů změna rychlosti - od 60, až po 110 (díky těm různým zvlněním, apod.) a dost špatně by se to na té dálnici popisovalo, přesné místo, kde se ta rychlost mění - proto jsem udělal na tom místě vždy fotku na mobil a tím podle mapy vím přesně, kde to bylo. Protože teď to je v mapě - tím pádem i v navi úplně špatně (proto na tom úseku je i dost hlášení uživatelů).
Pokud to nejde někde uploadnout a dát odkaz, tak jak u takových případů přesně editorům definovat, kde je jaká rychlost, když tam ani uzly nejsou nikde poblíž?

No to je snad pro teď všechno, co mě zrovna napadlo, pokud to na fóru někde je popsáno, tak se omlouvám, ale přelouskat celé fórum je nad lidské síly a vyhledávání taky vždy nepomůže...

Pěkný den, H.
JanKamyl
 
Posts: 49
Joined: Tue May 10, 2016 1:05 pm
Has thanked: 20 times
Been thanked: 5 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby JanKamyl » Sun May 15, 2016 1:28 pm

Díky moc za odpovědi...

Ještě doplňující dotaz ke 4/ A tak se to řeší i v případě, že jeden segment na dálnici má v editoru např. 3 km a v rámci tohoto úseku je 5 značek změny rychlosti...? To pak taky vytvořit "uměle" uzly v místech, kde ty změny rychlosti jsou? U té dálnice mi to přijde takové už trochu hard, na rozdíl od obytných zón, kde až tak o moc nejde...

Bylo by i možným řešením vytáhnout z těch fotek souřadnice a tyto napsat editorovi do fóra a on by to podle nich mohl správně umístit?

Ahoj, H.
Last edited by JanKamyl on Sun May 15, 2016 1:34 pm, edited 1 time in total.
JanKamyl
 
Posts: 49
Joined: Tue May 10, 2016 1:05 pm
Has thanked: 20 times
Been thanked: 5 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby JanKamyl » Sun May 15, 2016 5:12 pm

Ak sa jedna o docasne znizenie (napr. koly stavbe, oprave vozovky, atd.) nezadavame to. Zadavame iba trvale znizenie rychlosti.

No to jsou takové dočasně trvalé... Než to opraví, bude to trvat léta. Spíš, jak se to postupně zhoršuje, přidávají se další omezení, maximálně jednou za čas ty největší vlny, kde už za nima jde vidět podřená silnice od spojlerů nebo výfuků, tak jen trochu stáhnou frézou, ale jinak se zatím nic zásadního neděje. Takže sic jsou "dočasné", ale už několik let tam jsou a několik ještě budou...

Obrázky můžeš dávat i tady do fóra.

Aha, už jsem zjistil jak, měl jsem to v režimu Quick reply a nevšiml si přepnutí do Full reply...

Díky všem...
JanKamyl
 
Posts: 49
Joined: Tue May 10, 2016 1:05 pm
Has thanked: 20 times
Been thanked: 5 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby JanKamyl » Tue May 17, 2016 8:12 am

jumbo78 wrote:Mimochodem, pokud už nastavíš soukromou, červené šipky nedáváme...
Pouze U-turn, pokud není možný z toho uzlu žádný další výjezd (polní cesta se nebere jako výjezd)

Jo, dik moc, uz jsem to tam udelal pred tvou odpovedi, sipky jsem nechal zelene, ale z obou stran jsem nastavil na ty useky pred zakazem U-turn na zelene... ;)
JanKamyl
 
Posts: 49
Joined: Tue May 10, 2016 1:05 pm
Has thanked: 20 times
Been thanked: 5 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby Jarda213 » Sat Oct 21, 2017 6:24 pm

Zdravím, nějak nemůžu najít, jestli se už někdo neptal, tak se ptám :-) Neuvažuje se o tom, že by součást Waze byla možnost zapnout na mobilu kameru a nahrávat si jízdu? Díky.
Jarda213
 
Posts: 3
Joined: Sun Jul 12, 2015 1:36 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: Waze nováčik - otázky

Postby Jarda213 » Sat Oct 21, 2017 6:51 pm

Ahoj, díky za rychlost. Ano, pokud zapnu kameru a pak Waze, kamera se vypne. A tedy doteď mě nenapadlo, že by to mohlo jít společně. Nejde mi o pohodlnost :-) Dík za nápad, mrknu se, jestli lze provozovat kameru společně s jinou aplikací. A ano, jde mi o to, mít záznam z cesty (např. nehoda), když mám spuštěné Waze. Momentálně se totiž mohu pouze rozhodnout, jestli kamera, nebo Waze. I když Waze by asi jelo na pozadí a byly by slyšet alespoň pokyny.
Jarda213
 
Posts: 3
Joined: Sun Jul 12, 2015 1:36 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: Waze nováčik - otázky

Postby Jarda213 » Sat Oct 21, 2017 7:02 pm

Díky moc, zkusím.
Jarda213
 
Posts: 3
Joined: Sun Jul 12, 2015 1:36 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: Waze nováčik - otázky

Postby JardaVano » Tue Jun 25, 2019 5:05 am

Ahoj, nyní se mi často stává že při pokusu o uložení mi vyskočí tato hláška: Nemáte oprávnění provést některé změny. Je to například když chci vytvořit nový bod- autobusovou zastávku, nebo rychlé občerstvení. Poradí někdo?
JardaVano
 
Posts: 2
Joined: Mon Jun 17, 2019 11:38 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users

cron