Page 124 of 297

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Wed Oct 21, 2015 7:53 am
by jurawood
Zdravím všechny,

měl bych dotaz k zobrazování zpomalených úseků (kolony) na mapě v programu pro android.
A dále k zobrazování uživatelů. Můj problém je, že se mi zobrazují i silnice s kolonami i řidiči, kdy se jim zachce, stačí o milimetr pohnout mapou a najednou úsek není označen, pohnu o další milimetr a zase není, o další zpět a najednou se zvýrazní, pohnu o další a zase je zvýrazněný, pohnu o další a zase zmizí.... v podstatě náhodný jev :roll:


Chci si prohlédnout, kde jsou jaké kolony a to se mi nedaří, kdybych si neuvědomoval obrovský potenciál aplikace WAZE, tak bych dal na google.play recenzi něco o zadnici, jednu hvězdu za totální zabugovanost a nedoladění aplikace a odinstaloval. Buďto na to jdu špatně, nebo to zlobí jen mě? Poraďte prosím...
Dávám snímky obrazovky.


Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Tue Oct 27, 2015 7:55 pm
by jurawood
Pěkný večer, jako nováček jsem dnes ujel prvních 300 km s WAZE a dojmy jsou teda nic moc :lol:
Nevím jestli jsem v správném vlákně fóra, ale potřeboval bych poradit jak lépe plánovat trasu.
Mám nastaveno: nejrychlejší, nezpevněné cesty: ANO, je na tom něco špatně?
Navigovalo mě to kvůli jedné minutě místo 26 km trasou 33 km.
Mám strach, že když zadám nejkratší, tak to bude úplně mazec ze zkušeností z jiných navigací.
Takže waze mě táhne tento úsek následovně:


já požaduji tak jak jezdí všichni:


jak toho dosáhnout? Jel jsem do Pardubic a zpět do Brna, ale ty trasy byly hodně zvláštní, spíše okrsky vedlejší, 2.třídy, do kopce z kopce :lol:
Namlátil jsem to teď doma ještě do sygicu a kupodivu trasa jak má být. Rád bych toho dosáhl ve váze.

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Wed Oct 28, 2015 7:11 pm
by jurawood
dekuji za odpovedi a snahu, tesi me to.

trasy a zobrazeni na mape pouzivam, ale...
pojedu tedy po zelene, pote ale nevidim kam zelena pokracuje, pravdepodobne totiz vede objizkou na modrou. Musel bych tedy zrusit v pulce cesty teasu a znova pocitat. Jo vlastne se da zobrazovat solo trasy.. ale uz nezobrazim zpet vsechny 3.

Tohle je spatne zobrazeni a nemel by byt problem, aby to zobrazilo dvoubarevnou duhu..

Dale bych si pral, aby nahore byly zobrazeny i km, ne jen minuty, mista je tam dost. Vubec je tady dost co zlepsovat :) jeste jednou diky.

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Mon Nov 02, 2015 8:39 pm
by jurawood
Rekl bych, ze lepsi nez hlasit kazdou hodinu do waze chybejici kanal, bude, ohlasit to silnicarum, pripane rovnou 158 :lol:

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Sat Feb 03, 2018 2:56 pm
by jumbo78
Pokud to jsou reálné fotky místa, tak je nejspíš někdo přidal po výzvě WAZE při dojezdu do cíle [emoji6]

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Fri Feb 09, 2018 6:45 pm
by jumbo78
Ahoj všem.
Již skoro rok jsem needitoval (důvody nejsou důležité...)
Platí stále pravidlo, že pokud ve vesnici nejsou pojmenované ulice, nedáváme do názvu ulice jméno vesnice? Tedy zůstane vyplněna pouze obec?
Proč se ptám - narazil jsem na pojmenování ulic jménem obce a zajímá mne, zda to mám opravit nebo to byl záměr.
Například zde

Předem díky za odpověd - Zde to je totiž popsáno - procházím si znova školení, ať nedělám něco blbě :)

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Sun Feb 11, 2018 8:14 am
by jumbo78
Bylo by fajn to tedy rozvinout. Ve školení je něco napsáno, realita je momentálně jiná a může to někoho zmást. Díky moc

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Sun Feb 11, 2018 9:55 am
by jumbo78
Díky za odpovědi.
Ptám se také proto, že spousta takto upravených segmentů je zamčena na >=L3 a nemůžu pak upravovat geometrii atd... A že toho je v mém okolí ještě dost k úpravě. :)
No nic, budu si nechávat segmenty odemykat.
Ještě jednou díky

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Tue Feb 20, 2018 8:35 pm
by jumbo78
Promiň, ale například na Osoblažsku jsem odvedl kus práce a pak mi to někdo zamknul. Navíc, pokud se nepletu, mají se zamykat hotové oblasti, ne?

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Fri Feb 23, 2018 9:26 pm
by jumbo78
Na Osoblažsko třeba dlouhou dobu nikdo nesáhl. Dal jsem to dohromady a pak, když se začaly zadávat rychlosti, tak jeden nejmenovaný L2 všechno hromadně editoval, jen aby měl L3 - ale dělal jen rychlosti a na geometrii atd. kašlal. To mě trochu srazilo...
A teď, když se k editacím chci vrátit a logicky dodělat své okolí, tak zjistím, že vlastně je skoro vše na L3 a mám utrum.
Nemohu přece žádat o odemčení celého regionu.

Ono to možná vyzní blbě, ale tak to cítím.

Nic, jdu makat [emoji6]