Page 158 of 297

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Sun Dec 22, 2013 8:18 pm
by martik3nec
Ahojte, po pár měsicích, co jsem objevil Waze, ho začínám používat a hodně se mi líbí. Rád bych ve volném čase taky přispěl zlepšením map apod. v mém okolí... (pokud můžete někdo pokontrolovat mé vytvory - ať případně nepáchám nějaké škody...) :)
Nicméně narazil jsem na jednu věc, kterou si nejsem uplně jistý a proto bych se chtěl zeptat.
https://www.waze.com/cs/editor/?lon=18. ... 1119769646

Zde křižovatka ulic U Olše a Svornosti se mi zdá divná, mám pravdu? nebo je to takto z nějakého důvodu? (nehledě na to, že dle mapy.cz jde ulice ještě níž - což tam klidně zakreslím, jen se chci zeptat na toto...

Děkuji a přeji hezký večer! :)

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Thu Jan 09, 2014 5:54 am
by martik3nec
Ahojte,
chci se zeptat, pokud dosahnu 1000 editací, tak bych měl dostat editor L2 a pokud jsem správně studoval, tak automaticky.

Změna úrovně proběhne s nějakým zpožděním, než kdy se mi ukáže ve statistikách více než 1000 editací map? nebo se editace pro level počítají jinak, než počet editací ve statistikách?

Pokud je to stejné s jakým cca zpožděním nastane změna úrovně?

Mám totiž rozdělanou jednu vesnici, která je na pokraji mého dosahu a zvýšení úrovně by mi docela pomohlo v dokončení :)

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Sat Feb 15, 2014 2:24 pm
by masvbr
ermorek wrote:Chvíli jsem hledal, jedná se o ulici Komenského zde v obci Doudleby nad Orlicí: https://www.waze.com/cs/editor/?lon=16. ... 65&env=row

Cesta byla posunuta oproti podkladu, všechny ostatní cesty kolem byly shodné s podkladem, proto předpokládám že byla cesta špatně posunuta. Pokud tam je něco opravené úmyslně, tak jsem to nejspíš špatně opravil, doufám, že snad ne :)
IMHO treba ten stin na zapadnim konci ulice neni roh, ale strom ;)

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Tue Nov 20, 2018 5:49 pm
by MartinOstravak
AHOJ,
jak je možné, že nově přidané místa vidím v mapě v mobilu, ale na počítači v LIVE MAP je nevidím viz. obrázek ?? v mobilech je novější verze mapy než na webu ?

https://img20.rajce.idnes.cz/d2002/12/1 ... .jpg?ver=0

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Wed Jan 02, 2019 6:46 pm
by MartinOstravak
Ahoj, všiml jsem si, že v mobilu mám v mapě starší data, než v livemapě na webu - všiml jsem si toho u místa "EUC klinika" , které se nedávno ještě jmenovalo "MEPHACENTRUM" . V Livemapách už ta změna je, v mobilu vidím pořád starý název MEPHACENTRUM.

Většinou vidím změny mnohem dříve v mobilu, a na webu až po delším čase.
Nemám něco špatně já v telefonu ??

v telefonu :
https://img20.rajce.idnes.cz/d2002/12/1 ... .jpg?ver=0

na webu:
https://img20.rajce.idnes.cz/d2002/12/1 ... .jpg?ver=0

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Wed Jan 02, 2019 7:26 pm
by MartinOstravak
nocommenta wrote:V tomto príspevku si už na to dostal odpoveď

viewtopic.php?f=22&t=73855&p=1909031#p1894643
JASNĚ !! ale teď poprvé mám v mobilu starší data než v livemap :)

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Tue Mar 12, 2019 7:44 am
by MartinFilas
Ahoj, dovolte mi dotaz:

Da se nejak nastavit, ze chci pripojeni pres data a ne pres wifi?
Tak jednoducha a potrebna vec ...

Proc to potrebuji?
- sednu do auta, kde mam dosah vlastni wifi a naplanuji si cestu. Vyjedu a kdyz jsem mimo dosah wifi, tak to furt hlasi "cekani na sit". Musim waze restartovat. Nebo vypnout/zapnout data. Pak se waze chytne na data

- mam ted elm327 na wifi, obcas se chci kouknout, v jakem stavu je DPF. Nechtel jsem na BT, protoze bych prisel o konektivitu na handsfree. Jenze ted kdyz se pripojim na ELM327 wifi, tak zase nemam konektivitu s waze, protoze se makonektuje na wifi bez pripojeni k netu. Vyresilo by, kdybych ve waze nastavil, ze chci konektivitu vzdy jen pres data.

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Tue Mar 12, 2019 9:40 am
by MartinFilas
DIky za tip. I kdyz v telefonu nastavim pouze datove pripojeni pro waze, normalne v menu bezdratove pripojeni, tak pokud mam na telefonu zapnutou wifi, tak se na ni snazi pripojit a hlasi, ze ceka na sit.

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Tue Mar 12, 2019 10:08 am
by MartinFilas
Pro presnou odpoved to musim vyzkouset. Myslim, ze jej k tomu vzdy musim donutit napriklad zapnutim/vypnutim dat, pak se teprve chytne. Nebo restartem waze

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Wed Jan 27, 2021 12:12 pm
by MartinaHrob
Dobrý den,
mám dotaz ohledně možnosti navigovat v areálu. Spravuji velký areál, kde jsou silnice, rampy, parkoviště, vrátnice... otázka je, zda (pokud v areálu jednoznačně nazvu rampy, parkoviště a vrátnice) mohu na vjezdu řidiči říct "složí Vás na rampě XYZ123, navigujte se přes Waze".
1) hlavní otázka je, zda tím neporuším licence
2) další dotaz je zda jako editor nováček L1 budu muset čekat odsouhlasení změn v mapě (samozřejmě jen v rámci areálu) nebo se změna projeví v mapě ihned (nebo téměř ihned).

Předem moc děkuji za odpověď a děkuji všem editorům za jejich práci!