Waze nováčik - otázky

[ img ] [ img ]

Moderators: Unholy, GinBook, guri211

Re: Waze nováčik - otázky

Postby masvbr » Mon Sep 01, 2014 10:26 am

vitj wrote:V editoru script jede v pohodě, to ano, ale livemap blbne při označení začátku a konce trasy.


aha, ja to cetl moc zbezne, sorry ... a bohuzel to muzu dneska potvrdit ...
... a vyhledavani cile v mobilu byl dnes taky zazitek na nekolik pokusu/minut
LC, [L5] CM Czech Republic, WME Beta, Android + Waze Beta Client, https://www.wazer.cz
masvbr
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
 
Posts: 1235
Joined: Mon Feb 11, 2013 1:25 pm
Location: Brno, Czech Republic
Has thanked: 377 times
Been thanked: 190 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby masvbr » Wed Dec 03, 2014 1:35 pm

Raben1 wrote:
GinBook wrote:Záleží jak je uzavírka zadána, pokud ji zadáme my přes formulář, tak tam je to natvrdo.
Dej prosím permalink a my to zkontrolujeme a případně zrušíme.

Dík



A jak to mám udělat?? Nemám s tím zkušenosti. :shock: :oops:


Tady je pripraveno male skoleni pro zacinajici editory:
https://wiki.waze.com/wiki/Czech/%C5%A0 ... ze_editory

Pokud budes mit nejake otazky, nevahej se ptat, vzdy se najde nekdo to ti bude rad napomocen. :) V _editoru si prosim nechavej zapnuty (Visible) Chat (oblacek vpravo dole)

EDIT:
Jak udelat Permalink: v editoru si vyhledej dotčené místo, případně zvol dotčené segmenty a klikni na odkaz Permalink v pravém dolním rohu. Nově vytvořený odkaz (Permalink) v adresním řádku prohlížeče zkopíruj do zprávy.
LC, [L5] CM Czech Republic, WME Beta, Android + Waze Beta Client, https://www.wazer.cz
masvbr
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
 
Posts: 1235
Joined: Mon Feb 11, 2013 1:25 pm
Location: Brno, Czech Republic
Has thanked: 377 times
Been thanked: 190 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby masvbr » Wed Apr 08, 2015 7:17 pm

alda81 wrote:ahoj, přes dědinu nám povede Valašská rally, tak bych se chtěl zeptat, zda-li stále platí to, o čem se tady na fóru psalo cca před půl rokem, tzn. že uzavírky vzniklé v souvislosti s pořádáním rally budou ve waze zavedené "automaticky" a nebo mám zadávat požadavky k vytvoření uzavírek? díky za info


Rally mame pripravenou a zadanou, tak nemusis delat nic :)
LC, [L5] CM Czech Republic, WME Beta, Android + Waze Beta Client, https://www.wazer.cz
masvbr
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
 
Posts: 1235
Joined: Mon Feb 11, 2013 1:25 pm
Location: Brno, Czech Republic
Has thanked: 377 times
Been thanked: 190 times

aktualna poloha do oblubenych

Postby MatejLH » Wed Jan 15, 2014 12:26 pm

Ahojte, chcel by som vediet ako ulozit aktualnu polohu medzi oblubene polozky? Vzdy tam da len nieco co pozna a nemusi to byt zrovna blizko. Ako by som to mohol urobit?

Dakujem za odpoved.

Matej
MatejLH
 
Posts: 6
Joined: Wed Jan 15, 2014 12:17 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Waze nováčik - otázky

Postby MatejLH » Sun Jun 08, 2014 9:50 pm

Ahojte, chcel som doplnit cisla niektorych domov v okoli. Nemozem vsak zadat cisla ale len pismena. Ako to urobit aby to islo a bolo to dobre?

Dakujem.
MatejLH
 
Posts: 6
Joined: Wed Jan 15, 2014 12:17 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Waze nováčik - otázky

Postby MatejLH » Tue Jul 01, 2014 8:36 pm

Ahojte, v Liptovskom Hrádku na Dr. A. Škarvana 620/16 som upravil jedno číslo domu pred cca mesiacom a stále navigácia ho nevie nájsť. Urobil som nejakú chybu, keď to nejde?

Upravil som názvy ulíc v obci Bacúch, môže to niekto skontrolovať aby to bolo správne, pekne prosím.

Ďakujem.
MatejLH
 
Posts: 6
Joined: Wed Jan 15, 2014 12:17 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Waze nováčik - otázky

Postby MatejLH » Tue Jul 01, 2014 10:17 pm

Keďže v našej štvrti nepoužívame orientačné čísla a niesú ani na domoch, tak som zadal súpisné. Všetko sú to RD, tak si myslím, že by to mohlo byť ok.

Ako by som však mohol zadať to, aby boli na jednej strane ulice čísla za sebou a na druhej strane tiež? Nemáme ich tak, že na jednej strane sú párne a na druhej nepárne.
MatejLH
 
Posts: 6
Joined: Wed Jan 15, 2014 12:17 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Waze nováčik - otázky

Postby matkosranda » Tue Apr 05, 2016 7:48 am

Ked viem o novej ulici a mam ju zaujem dobre zakreslit do mapy s vyuzitim GPS pointov, tak staci sa po tej ulici prejst a pockat nejaku dobu kym sa GPS pointy prejavia v mape alebo je potrebne prejst sa danou ulicou viackrat v roznych casoch?
matkosranda
 
Posts: 339
Joined: Thu Sep 26, 2013 12:45 pm
Has thanked: 12 times
Been thanked: 7 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby matkosranda » Mon Apr 11, 2016 7:47 pm

vedel by mi niekto objasnit vyznam tejto cesty?
https://www.waze.com/editor/?env=row&lo ... lter=false
uz na prvy pohlad je tam moznost otocit sa v krizovatke naspat do ulice odkial som vysiel.
Z danej krizovatky nabada ze stvorec by mohol stacit ale dostavame sa do rovnakej situacie ze by v tak velkej krizovatke boli moznosti otocenia sa spat. preto mi pripada rozumne mat tam dve taketo krizne ulice ako som uviedol vyssie ale jednosmerne a v druhom smere aby sla cez stvorec. tak by sa dalo dosiahnut zbranit otoceniu v krizovatke.
Zatial nerozumiem zakresleniu tejto krizovatky rpeco je to tak. Suvisi to nejak s optimalizaciami? Ak ano ako?
Dakujem
M
matkosranda
 
Posts: 339
Joined: Thu Sep 26, 2013 12:45 pm
Has thanked: 12 times
Been thanked: 7 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby matkosranda » Tue Apr 19, 2016 4:27 pm

vie mi niekto poradit ako rozdelit ulicu ked potrebujem vytvorit novy bod napr kvoli rychlosti alebo uzavretiu ulice (napr ked je tam prekazka a je neprechodna).
Doteraz som to robil pripojenim inej cesty, nasledne som porobil opravy a potom som tu cestu vymazal. Pripada mi to vsak ako zbytocne komplikovane. Existuje nejake elegantnejsie riesenie?
Dakujem
matkosranda
 
Posts: 339
Joined: Thu Sep 26, 2013 12:45 pm
Has thanked: 12 times
Been thanked: 7 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users