Waze nováčik - otázky

[ img ] [ img ]

Moderators: Unholy, guri211, GinBook

Re: Waze nováčik - otázky

Postby MTB_Petik » Wed Dec 07, 2016 10:46 pm

GinBook wrote:
MTB_Petik wrote:add 2) A je nejake rozumne zduvodneni proc ne? Komunita by to doplnila plosne za velmi kratkou dobu a najednou by to bylo o nekolik levelu vyse (pro kamiony).


Vidis to moc a az prilis jednoduse.

Cele to znamena prepracovat routing na serverech. Take dozajista zvetsit kapacitu serveru pro vypocet trasy. Jine rychlosti tedy i jinou historii. Kamiony jezdi dlouhe trasy, ale Waze umi jen cca 800km a na tu delku ani alternativni trasy. Tedy by nekdo zase rval ze mu to nefunguje jinak.

Rikas komunita a za chvilku? Vaha, vaha na napravu, vyska, delka, ruzne vyjimky nebezpecnosti, stani na urcitych mistech, casove omezeni na ruzne vjezdy, specialni placene useky nez bezne, kazda zeme to ma jinak......a to jsem tak na 80% veci zapomněl. Za chvilku a dobre?

Rok jsme zadavali rychlosti na segmenty a to bylo a je rekneme neskodne pro navigovani.

Udelat navigaci pro kamiony je kapitola sama o sobe. Proc je pro kamiony tak malo navigaci a prakticky vsechny placene?
Ona to fakt neni zadna sranda jak rikas.


S tim co jsi napsal samozrejme souhlasium. Ale vychazim z toho, ze o programovani toho vim opravdu hodne, takze si dovedu predstavit co to plus minus obnasi.
Pises tu o rocnim zadavani rychlosti. Ok, ale u kolika segmentu se zadava rychlost a u kolika segmentu by se zadavala treba pro zacatek jen celkova vaha, vaha na napravu a treba vyska. Tech by bylo radove mene. Ostatni udaje co uvadis by urcite nebyly potreba v prvni fazi.
Dale pak pises proc je tak malo navigaci pro kamiony. Ano vim, je to presne pro tyto udaje ktere musi byt v mapach. Ale prave proto by melo sakra efekt aby to udelala komunita. A ta komunita by to relativne velmi rychle taky odkontrolovala a vycistila chyby. Navic treba rok nebo dva pokud by mel nekdo nakonfugurovan kamion, tak se mu muze zobrazit pri startu hlaska, ze to je beta test verze a nejde zarucit 100% korektnost udaju pro kamiony.

Ty dlouhe trasy beru, ale zase je otazka zda je to technicky blok treba kvuli rychlosti vypoctu plus velikost online dat potrebnych pro vypocet a nebo zda je za tim zase nejaka "lenost". To si nehodlam odhadovat, protoze nevidim dovnitr jak je system postaveny.

Tak to je asi vse co jsem chtel napsat, pisu to z pohledu ze tomu fandim a mam rad podobne projekty a o to vic me pak "sere", kdyz u takovych ctu tolik prispevku kde je zminena "lenost" programatoru. I kdyz co zas vim, vetsinou to maji na svedomi ne primo programatori, ale spise vedouci a koordinatori projektu.
MTB_Petik
 
Posts: 77
Joined: Sat Oct 29, 2016 9:22 pm
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby MTB_Petik » Thu Dec 08, 2016 7:26 pm

Diky za nazory. Jelikoz nejsem kamionak a fandim Waze spis z pohledu programatora, tak to tlacit nijak nebudu. Ale pokud to nekdy udelaji, tak budu prvni kdo jim doplni podrobne sve okoli.
MTB_Petik
 
Posts: 77
Joined: Sat Oct 29, 2016 9:22 pm
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby MTB_Petik » Sun Dec 11, 2016 2:04 pm

A ty placene useky je nejaky problem primo v navigacnim sw nebo jen jsou spatne nastavene parametry u cest?

Ja bych dodal taky jednu - osetreni vypadku spojeni na internet. Napriklad kdyz chci zadat nejake hlaseni a neni spojeni, tak to prachsproste oznami ze neni spojeni a neni zadna moznost jak to doposlat pozdeji. A pak napriklad Waze obcas vytuhne a mam podezreni, ze to je v souvislosti s vypadky signalu pri prejezdech mezi vysilaci.
MTB_Petik
 
Posts: 77
Joined: Sat Oct 29, 2016 9:22 pm
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby MTB_Petik » Sun Dec 11, 2016 6:23 pm

Opet tedy relativne jednoducha dodelavka navigacniho sw. "Staci dodelat" uzivatelskou konfiguraci placenych silnic. Default by bylo vsechny staty zakazane a uzivatel by si zaklikal kde vsude ma zakoupene znamky, pripadne ze chce vjizdet na placene dalnice kde se plati myto (Polsko, Italie, ...)
MTB_Petik
 
Posts: 77
Joined: Sat Oct 29, 2016 9:22 pm
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby MTB_Petik » Mon Dec 12, 2016 6:55 am

Podle toho co pises o tom vis neco vic. Co to znamena to "chceni"? Nemaji kapacity, nebo nemaji technicke vedeni, nebo na ne tlaci vyrobci placenych aplikaci, nebo neco jineho? Proste to profesne nechapu, mit super koncept s online napojenim a pak to takhle technicky zabijet. Maji alespon ten "online koncept" nejak patentove ochraneny? Ne ze bych byl nejakym slepym zastancem patentu.
MTB_Petik
 
Posts: 77
Joined: Sat Oct 29, 2016 9:22 pm
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby MTB_Petik » Mon Jan 16, 2017 8:18 pm

Zdravím, musím se "chca nechca" vrátit k technické stránce navigace Waze. Netuší někdo z adminů, zda se nechystá nějaká změna v modulu připojení k internetu (nebo jak to nazvat). Minulý týden jsem jel do Rakouska a vzhledem k tomu, že na služebním telefonu mám data roaming, ale telefon je E52, jsem sim kartu hodil dočasně do staršího náhradního SGS3mini. Na něm jsem 10 km před hranicemi zapnul data, zapnul wifi hotspot. Na telefonu s waze jsem zapnul wifi, připojil se na hotspot, zkusil inet prohlížeč, vše ok. Vypnul jsem tedy data a po cca 3 km, vyhledání sítě. Zkontroloval jsem internet a pak ještě i daleko v Rakousku, vše ok. Ale Waze pořád hledalo síť. Jelikož to pořád navigovalo a cíl byl na začátku Vídně, jsem to dojel. Pak jsem si s tím hrál, pomohlo až ukončení Waze a po novém startu ok. Ale asi tak jen 100 km. Říkal jsem si, že to je asi tím hotspotem.
Dnes cesta z Vysočiny do Plzně zapnutá jen data přímo v telefonu s Waze, za Prahou vyhledávání sítě. Hlásilo to sice nějaké hlášení, ale jen minimum bylo aktuálních. Opět internet zcela funkční a pomohl až restart Waze. Trasu při "hledání sítě" to samozřejmě nezaznamenalo, ale nějaké najeté km a body už neřeším. Jen to ale vypovídá o naprosté katastrofě modulu obsluhujícího přípojení na internet.

P.S. Sorry za tu slohovku, ale musel jsem si ulevit.
MTB_Petik
 
Posts: 77
Joined: Sat Oct 29, 2016 9:22 pm
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby MTB_Petik » Tue Jan 17, 2017 7:01 pm

Zdravim, mozna jsem to nenapsal uplne jasne, SGS3mini slouzil pro ceste do zahranici jen jako hotspot z firemni sim. Waze vzdy bezelo na SGS5mini. Navic, evidentne chyba aplikace nebo spoluprace v ramci android OS, protoze v te dobe vzdy internet v prohlizeci bezel bez problemu.
Snad bude neco pravdy na tom co psal foxitrot a poladi to.
MTB_Petik
 
Posts: 77
Joined: Sat Oct 29, 2016 9:22 pm
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby MTB_Petik » Wed Jan 16, 2019 2:35 pm

Nevím jestli se to už někde neřeší, kdyžtak dejte odkaz. Nedá se nějak vypnout natvrdo ten rádoby inteligentní automatické zoomovaní při navigaci? IMHO je to naprosto nepoužitelné. Například jede člověk po nějaké klikaté silnici, vidí v navigaci 3 km dopředu ale přijedu na křižovatku tvaru Y a netuším kudy mám jet, jak je to pidimrňavé.

Edit: Později jsme v diskuzi na toto téma pokračovali v samostatném vlákně zde https://www.waze.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=275068
Last edited by MTB_Petik on Fri Jan 18, 2019 7:48 am, edited 1 time in total.
MTB_Petik
 
Posts: 77
Joined: Sat Oct 29, 2016 9:22 pm
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby naglfar » Tue Aug 30, 2016 7:39 am

Zdravím, mám takový dotaz. Mám naježděno podle dashboardu přes 400km nicméně v appce mám pořád dudel v hubě a u aktualizace ceny paliv mi to píše, že musím ujet ještě 160 km. Musí se to někde nastavit, aktualizovat? Jsem v appce přihlášen jak waze účtem tak přes FB. Díky za radu.
naglfar
 
Posts: 3
Joined: Mon Aug 08, 2016 9:04 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Waze nováčik - otázky

Postby NASRATsi » Sat Apr 09, 2016 4:11 pm

Ahoj neviem komu mam napisat, pocas jazdy mi nejdu pridavat policajti a ani nic ine. ani ked stojim. stale mi pise ze nieje signam GPS! pred tym mi to islo a v nadstaveniach som nemenil nic. dakujem
neviete mi niekto pomoct
NASRATsi
 
Posts: 5
Joined: Tue Feb 24, 2015 11:04 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users

cron