Page 171 of 297

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Sun Nov 06, 2016 2:30 pm
by MTB_Petik
Jake jsou podminky na postup z urovne Waze novacek? V mobilu to pise, ze nez ujedu 160 km a ze zbyva ~0 km do dalsi urovne. To uz mam davno splneno a porad novacek.

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Mon Nov 14, 2016 6:47 am
by MTB_Petik
Mám otázku. Zadal jsem nehodu a jelikož jsem to měl kousek do cíle, tak jsem odeslaní odložil. Po zastavení jsem doplnil podrobnosti, ale při odeslání mně to hodilo chybu spojení a že to mám zkusit znova. A jak to skočilo zpět do mapy. Jak ale mám znova zadat nehodu jinde než se aktuálně nacházím?

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Thu Dec 01, 2016 12:07 pm
by MTB_Petik
Zdravim, mam dotaz jak resit v mape situaci, kdy nas naviguje Waze skrz nejakou nesmyslnou zkratku. Napriklad pri jizde po 23 od Brna a pokracovani po 401 smer Cimer to naviguje pres tento segment https://www.waze.com/cs/editor/?env=row ... =183541972
Je to sice sjizdna ulice, ale normalne se tudy vubec nejezdi. Da se ten segment nejak oznacit aby ho to vynechalo z normalniho navigovani. Zadny zakaz v tomto smeru tam neni.

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Thu Dec 01, 2016 7:10 pm
by MTB_Petik
Podle ceho je brana ta rychlejsi trasa? Protoze tou zkratkou to je ve skutecnosti rychlejsi. Nebo po case Waze nejak vyhodnoti, ze vsichni jezdi po te hlavni silnici a pak prestane nabizet tu zkratku?

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Fri Dec 02, 2016 12:09 pm
by MTB_Petik
vitj wrote:Vždy jde o rychlost průjezdu. V tomto případě je trasa přes zkratku o 22s rychlejší, proto je nabízena.
Tak a prave proto se na zacatku ptam, zda jde udelat, aby se tato zkratka nenabizela. Protoze se tudma opravdu nejezdi a pokud to nekomu nabidne, tak tam zbytecne brzdi, dava blinkr a pak stejne pokracuje rovne a objede to po hlavni silnici.

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Sat Dec 03, 2016 8:51 pm
by MTB_Petik
vitj wrote:
MTB_Petik wrote:
vitj wrote:Vždy jde o rychlost průjezdu. V tomto případě je trasa přes zkratku o 22s rychlejší, proto je nabízena.
Tak a prave proto se na zacatku ptam, zda jde udelat, aby se tato zkratka nenabizela. Protoze se tudma opravdu nejezdi a pokud to nekomu nabidne, tak tam zbytecne brzdi, dava blinkr a pak stejne pokracuje rovne a objede to po hlavni silnici.
Proč se tam nejezdí, když je to rychlejší?
Protoze to je mistni ulicka z kopce (kratky ale relativne prudky) do ktere se najizdu pres tereni zlom, autobus by se tam povesil na bricho. Kvuli tomu je zezdola zakaz vjezdu do jednosmerky (i kdyz zvrchu neni oznaceni jednosmerky). Protoze pokud tam nekdo jel (v minulosti), daval prednost v jizde a tudiz se musel do toho kopce rozjizdet a to vytvarelo nebezpecne situace na hlavni silnici.

to porubcan: Co je to PLR at to nemusim hledat?

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Tue Dec 06, 2016 11:05 am
by MTB_Petik
Uz jsem to tu resil ale bez vysledku. A tak se zeptam jeste jednou ale trochu jinak. Pokud je nejake takove tema na foru, tak staci jen odkazat.
Jde nejak zamknout displej ale aby zustalo waze aktivni (nejaky screensaver, ...)? Krom samovolneho vypnuti waze v batohu na motorce, kde mam jen zapnute vystrahy (nepotrebuji treba ani navigivat), tak zapasim s tim, ze si napriklad rano na wifi najdu trasu a zapnu navigaci, hodim mobil do kapsy a kdyz dojdu do auta, tak tam mam namackano napriklad konfuguraci. Pokud tlacitkem na SGS5mini zmacknu tlacitko cimz se zhasne displej, tak zadny nahodny stisk neni, ale zase se mne vypne navigace a v aute musim na pomalych gsm datech zadavat trasu znova.
Pak jeste otazka, zda se pocita se zadavanim udaju pro kamionaky, vysky, sirky, nosnosti?

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Tue Dec 06, 2016 8:03 pm
by MTB_Petik
add 2) A je nejake rozumne zduvodneni proc ne? Komunita by to doplnila plosne za velmi kratkou dobu a najednou by to bylo o nekolik levelu vyse (pro kamiony).

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Tue Dec 06, 2016 9:24 pm
by MTB_Petik
bures wrote:
MTB_Petik wrote:add 2) A je nejake rozumne zduvodneni proc ne? Komunita by to doplnila plosne za velmi kratkou dobu a najednou by to bylo o nekolik levelu vyse (pro kamiony).
Protože to není priorita vývojářů.
Tak to ale nechapu. Za relativne malo programovani by byla super funkcionalita. Ale kdyz tak ctu diskuze tak je tam relativne casto, vyvojari nee, vyvojari nee, vyvojari nee. Vypada to na velmi dobry napad (online komunita), ale tam asi bude slabina. Pripada mne to stejne jako napriklad sports-tracker, tam je to to same.

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Wed Dec 07, 2016 10:46 pm
by MTB_Petik
GinBook wrote:
MTB_Petik wrote:add 2) A je nejake rozumne zduvodneni proc ne? Komunita by to doplnila plosne za velmi kratkou dobu a najednou by to bylo o nekolik levelu vyse (pro kamiony).
Vidis to moc a az prilis jednoduse.

Cele to znamena prepracovat routing na serverech. Take dozajista zvetsit kapacitu serveru pro vypocet trasy. Jine rychlosti tedy i jinou historii. Kamiony jezdi dlouhe trasy, ale Waze umi jen cca 800km a na tu delku ani alternativni trasy. Tedy by nekdo zase rval ze mu to nefunguje jinak.

Rikas komunita a za chvilku? Vaha, vaha na napravu, vyska, delka, ruzne vyjimky nebezpecnosti, stani na urcitych mistech, casove omezeni na ruzne vjezdy, specialni placene useky nez bezne, kazda zeme to ma jinak......a to jsem tak na 80% veci zapomněl. Za chvilku a dobre?

Rok jsme zadavali rychlosti na segmenty a to bylo a je rekneme neskodne pro navigovani.

Udelat navigaci pro kamiony je kapitola sama o sobe. Proc je pro kamiony tak malo navigaci a prakticky vsechny placene?
Ona to fakt neni zadna sranda jak rikas.
S tim co jsi napsal samozrejme souhlasium. Ale vychazim z toho, ze o programovani toho vim opravdu hodne, takze si dovedu predstavit co to plus minus obnasi.
Pises tu o rocnim zadavani rychlosti. Ok, ale u kolika segmentu se zadava rychlost a u kolika segmentu by se zadavala treba pro zacatek jen celkova vaha, vaha na napravu a treba vyska. Tech by bylo radove mene. Ostatni udaje co uvadis by urcite nebyly potreba v prvni fazi.
Dale pak pises proc je tak malo navigaci pro kamiony. Ano vim, je to presne pro tyto udaje ktere musi byt v mapach. Ale prave proto by melo sakra efekt aby to udelala komunita. A ta komunita by to relativne velmi rychle taky odkontrolovala a vycistila chyby. Navic treba rok nebo dva pokud by mel nekdo nakonfugurovan kamion, tak se mu muze zobrazit pri startu hlaska, ze to je beta test verze a nejde zarucit 100% korektnost udaju pro kamiony.

Ty dlouhe trasy beru, ale zase je otazka zda je to technicky blok treba kvuli rychlosti vypoctu plus velikost online dat potrebnych pro vypocet a nebo zda je za tim zase nejaka "lenost". To si nehodlam odhadovat, protoze nevidim dovnitr jak je system postaveny.

Tak to je asi vse co jsem chtel napsat, pisu to z pohledu ze tomu fandim a mam rad podobne projekty a o to vic me pak "sere", kdyz u takovych ctu tolik prispevku kde je zminena "lenost" programatoru. I kdyz co zas vim, vetsinou to maji na svedomi ne primo programatori, ale spise vedouci a koordinatori projektu.